„Чавдар” продължава да пише история

* Направихме сребърен дубъл, втори сме и за Купата на федерацията
 * В „кървав” финал и след продължения отстъпихме на шампиона
 ИУ (Варна) – 83:86 * Най-добър от нашите –
 Петър Христов
Баскетбол, „А” РБГ
Отляво прави: Петър Лалев - президент на БК „Чавдар”, Иван Руньов (№7), Петър Христов (№14), Кристиян Манчев (№13), Лъчезар Диков - старши треньор, Данаил Христов (№23), Любомир Лилов (№10) - капитан на отбора, Радослав Столаров - административен секретар на БК „Чавдар”; клекнали отляво: Марин Попски (№9), Тодор Колев (№15), Радослав Кочев (№12), Ценко Наков (№6), Ивко Ивков (№11), Милко Вачев - главен мениджър на отбора
СЛЕД КАТО взе сребърните медали в шампионата на националната „А” група (втория ешалон на родния баскетбол) за сезон 2013/14 г. и записа най-големия успех за Троян в колективните спортове за всички времена, мъжкият отбор на „Чавдар”, воден от треньора Лъчезар Диков, продължи да пише история. На турнира за Купата на федерацията, който се игра във Варна (22-23 април) и в който участваха четирите най-добри отбора в редовния сезон – шампионът ИУ (Варна), вицешампионът „Чавдар” (Троян), бронзовите медалисти „Академик” (Благоевград) и „Академик” (Пловдив), нашите бяха на крачка от сензационен триумф. И ако не бяха домакинските подпорки за ИУ и откровените съдийски „тесли” срещу троянци, щяхме да вдигнем купата. Но да не бъдем максималисти – защото второто място за Купата и сребърният дубъл за сезона е огромно постижение за троянския баскетбол и троянския спорт.

Петър Христов
КАК се развиха събитията на турнира във Варна? Полуфиналният ни мач срещу „Академик” (Бл) бе много здрав и победата щеше да приляга еднакво добре и на двата тима. Играта тръгна кош за кош, като нашите бяха в ролята на догонващи от самото начало. Но в последната четвъртина троянци взеха нещата в свои ръце, стопиха натрупалото се изоставане от 10 точки и се доближиха само на 2 т. от благоевградчани. Броени секунди преди края „Чавдар” поведе след два успешни наказателни удара (62:61), в ответната атака „Академик” сбърка, а нашите забиха още един кош и с крайното (64:61) си осигуриха място на финала. Герой на този мач бе Петър Христов, който освен че вкара най-много (23 т.), със сърцатата си и мощна игра увличаше целия отбор. 

Георги Глушков връчва отличията на троянци, Варна, 23 април
Сребърен дубъл за „Чавдар”, „А” РБГ, сезон 2013/14 г.
Айде, наш`те!
Президентът, треньорът и капитанът (Лалев, Диков и Лилов)
ВЪВ ФИНАЛНАТА среща срещу ИУ нашите определено не бяха по-слабият състав. На полувремето, след разменена доминация и много силна серия на „Чавдар” през втората четвъртина, се оттеглихме с аванс от 3 т. След това дръпнахме с 6 т., но варненци се стреснаха и отвърнаха на удара с безответна серия от 13:0 и излязоха напред. В началото на последната четвъртина успяхме да изравним, като в последните 60 сек. от двубоя на таблото отново стоеше равенство – 72:72, последваха разменени вкарвания и последният сигнал дойде при 74:74, а срещата отиде в продължения. Последва страховита битка, отменен редовен кош на нашите (заради „просрочена” атака) и крайното 86:83 за домакините. Което донесе златен дубъл на ИУ (Варна) – купата плюс титлата в първенството; а „Чавдар” (Троян), както казахме, е два пъти сребърен,  бронзов дубъл пък постигна „Академик” (Бл), който в малкия финал за купата надделя над „Академик” (Пл) – 83:72. Отличията на церемонията в Двореца на спорта във Варна връчи лично президентът на Българската федерация по баскетбол (БФБ) и голям играч от близкото минало Георги Глушков.

ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ във финала отново бе вдъхновената игра на Петър Христов. Но ще е несправедливо да хвалим само него, защото и в двата турнирни мача във Варна, и през целия сезон „Чавдар” бе страхотен колектив (някои казват, че „наемниците” в отбора ни били много, но това не е беда, така е в спорта по целия свят, при най-големите – също – бел. Т21). Отбор със страхотен треньор, който не само иска победата, но и знае как да я постигне - Лъчезар Диков. И с работещ добре щаб - тук е мястото да откроим един от основните спонсори и двигатели на баскетболния ни успех – мениджъра на отбора инж. Милко Вачев; както и младия, амбициозен президент, доказал, че умее да води клуба нагоре – Петър Лалев. Браво! Айде, наш`те!

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Браво на треньора, на играчите и ръководството! Догодина шампиони!!

Анонимен каза...

БРАВООО!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ето така се правят нещата

troyan21 каза...

Можело значи!

Анонимен каза...

Може разбира се.Важно е да знаеш какво искаш да направиш и как да го направиш.

Анонимен каза...

Цв.Петрв:
Слаба активност!
Очаквах Лавина от упреци, а се оказа , че успехът (ДВЕ ВИЦЕШАМПИОНСКИ ТИТЛИ в А група) на мъжкия отбор по баскетбол на БК „Чавдар” Троян не може да предизвика негативни емоциии.Браво!!!
Всеки , който по някакъв начин обича спорта и в частност БАСКЕТБОЛА нека в този форум каже : ТРЯБВА ЛИ В БК „ЧАВДАР” ТРОЯН ДА СЕ СЕЛЕКТИРА МЪЖКИ ОТБОР, КОЙТО ДА ЗАТВЪРДИ ПОСТИГНАТОТО И ПРОДЪЛЖИ СЕЛЕКЦИЯТА НА НОВА КОНКУРЕНТНА ФОРМАЦИЯ, ОТБОР, КОЙТО ДА НОСИ ПОБЕДИ И ВИСОК ОБЩЕСТРВЕН „ИМИДЖ” НА ОБЩИНТА
Цв.Петрв:
Слаба активност!
Очаквах Лавина от упреци, а се оказа , че успехът (ДВЕ ВИЦЕШАМПИОНСКИ ТИТЛИ в А група) на мъжкия отбор по баскетбол на БК „Чавдар” Троян не може да предизвика негативни емоциии.Браво!!!
Всеки , който по някакъв начин обича спорта и в частност БАСКЕТБОЛА нека в този форум каже : ТРЯБВА ЛИ В БК „ЧАВДАР” ТРОЯН ДА СЕ СЕЛЕКТИРА МЪЖКИ ОТБОР, КОЙТО ДА ЗАТВЪРДИ ПОСТИГНАТОТО И ПРОДЪЛЖИ СЕЛЕКЦИЯТА НА НОВА КОНКУРЕНТНА ФОРМАЦИЯ, ОТБОР, КОЙТО ДА НОСИ ПОБЕДИ И ВИСОК ОБЩЕСТРВЕН „ИМИДЖ” НА ОБЩИНТА

Анонимен каза...

Ма ти си много тъпо парче,"брато"!

Анонимен каза...

Това е успеха,постигнат с най-малко средства.До момента няма по-ефективно вложени средства.Учете се.Не е вярно,че основата на успехите са парите.Разбира се,че без тях не може.Но всичко с мярка.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |