Този мач ще се помни

* В „истинска баскетболна драма” с две продължения „Чавдар” изтръгна победата над гостите от „Академик” (Благоевград) - 96:90
 * Герой от нашите – Данаил Христов

 Баскетбол, „А” РБГ

НАЙ-ЗРЕЛИЩНИЯТ мач на „Чавдар” от началото на сезона. Това бе общата оценка за драматичния сблъсък на троянци и гостуващия „Академик” (Благоевград) в неделя, 2 февруари. И ако някой си мислеше, че след като бихме при гостуването си в Благоевград в началото на м. ноември, сега няма да имаме проблеми – жестоко се лъжеше.

ПЪРВАТА част не предвещаваше екшъна – нашите спечелиха с 20:12. Но в следващата 10-минутка „академиците” ни развинтиха (14:25) – вероятно и в резултат на подценяване от наша страна – и се оттеглиха на полувремето с 3 точки аванс. Вторите две части бяха буквално инфарктни и след страхотни обрати последният съдийски сигнал дойде при равенство - 71:71.

А ПЪК ДРАМАТА бе пълна, тъй като две минути преди края „Академик” поведе с 10 т. и вече се виждаше победител, но момчетата на треньора Лъчезар Диков се вдигнаха на финален щурм и в краткото време направиха серия от 11:1, изравниха и мачът отиде в продължение. Тук ролите се размениха и 35 секунди преди края „Чавдар” дръпна с 6 т., но студентите се събраха и успяха да изравнят и да доведат мача до второ продължение. В тези последни 5 минути троянци доказаха, че са по-добрите на терена и се поздравиха с крайния успех – 96:90. 

Данаил Христов
ГЕРОЙ за „Чавдар” в тази „истинска баскетболна драма”, както би се изразил един известен тв коментатор, бе изключителният Данаил Христов – записал дежурния си „дабъл-дабъл” (25 т. и 15 борби) и фантастичния коефициент 35. Победата над „Академик” (Благоевград) бе 8-мата ни за сезона и укрепи „Чавдар” еднолично на второто място във временното класиране на мъжката А-група. В следващия кръг гостуваме в Шумен. Айде, наш`те!

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Голям , инфарктен мач , вярна публика , мн психика , адски мн тактика и какво ли още не ... липсваха само хубава зала и някоя др комисионна , че видите ли догодина не се знае къде ще са ни героите.

Анонимен каза...

Е как къде, те тези от Етрополе, Ботевград, Правец дават мило и драго да играят пред 200 души публика.

Анонимен каза...

Защото имат баскетболни умения , възпитание на истински спортсмени и дават всичко от себе си за да се докажат като професионалисти!Втори, защо си мислиш,че публиката има лимит от 200 зрители?Изрази мнението си :Троян има ли нужда от спортна зала?

Анонимен каза...

Цв.Петров изрази скромното си мнение:

„ИСТИНСКА БАСКЕТБОЛНА ДРАМА”
„ИНФАРКТЕН МАЧ”
Голям мач!
СТРАХОТНА ПУБЛИКА, която след края на второто продължение , НЕ СИ ТРЪГНА, а
изрази невероятната си подкрепа и радост от победата с продължителни ръкопляскания и скандирания: „Браво Чавдар”.Това беше един апотеоз на невероятните емоции и вълнения , които всички зрители преживяха през този „ЛУД МАЧ”.
Моите адмирации към отбора, към всички момчета записани в тимовия лист и треньора Лъчезар Диков!Вие доказахте, че „никога” не трябва да се примирявате със загубата.Десет точки в полза на Академик Бл една минута и 45 секунди преди края на мача!
Но ... „Чавдар” Троян победи в едно МАЛКО САЛОНЧЕ, както го наричат баскетболните деятели в ЦЯЛА България!
Уважаеми привърженици на баскетболния „Чавдар” , в настоящето първенство на А група, всички ни смятат за село.

По-старите от Вас помнят какво отношение имахме към отбора на „Златия” с.Вълчедръм, Михайловградски окръг , с който играехме в една Б група( тогава имаше „А” група, втора „А” група , две „Б” групи, в които се влизаше след квалификационен турнир от 6- 8 отбора , кандидати за „Б” групата!). Наричахме ги „селяни”, а те като домакини ни биеха редовно!Ние наваксвахме в домакинските мачове и в турнирите(четири на брой през първенството).
Сега ние сме като тях преди 45-50 години, баскетболните хора ни мислят за селяни - имаме страхотен отбор , а нямаме база, отговаряща на съвременните изисквания и Наредби за провеждане на Държавните първенства на БФБ.
БК „Чавдар” е обречен! Ще ни върнат унижението, на което подложихме „Академиците” от Благоевград( два пъти) и Пловдив, които ще пледират пред БФБ за стриктно спазване на Наредбата за провеждане на Държавното първенство мъже А група! А Община Троян няма решение на проблема.
Ще започнат оплаквания пред БФБ, а тя няма да прави повече компромиси с Наредбата!
Ако сте верни привърженици на баскетболния „Чавдар” , приканвам Ви, изразете Вашето мнение и отношение , към проблемите на БК и липсата на стандартни спортни съоръжения.
„Чавдар” Троян победи преките си конкуренти за второто място в мъжката А група и им води с две победи пред третия и четвъртия1



Анонимен каза...

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/02/05/2235341_kabinetut_dade_nad_35_mln_lv_za_sportni_zali_no/

Анонимен каза...

Невероятен мач.Най-вълнуващия баскетболен мач игран в Троян.Имаше всичко-защита,добри нападения,грешки,игра на нерви.Страхотна публика.Нагледно се видя връзката отбор-публика.Момчетата направиха страхотен мач за препълената зала,а публиката се отблагодари с аплодисменти и подкрепа в трудните моменти.При това всичко беше спонтанно.Без диригент.В резултат на адреналина.Такива мачове пълнят залите.

Анонимен каза...

Най-настоящият проблем на отбора си остава липсата на зала. Както беше казано в един коментар на предишна баскетболна статия-"..отбора си има публика, а си няма зала.." Трябва всички да се напънем за тази кауза. Къде с реклама или нещо друго, къде с пари, всичко би било полезно! Всички баскетболни фенове в България трябва да знаят кои са "Чавдар" Троян.. пък току виж дошъл някой голям,богат спонсор да направи "селяните" достойни противници на "гражданите".

Анонимен каза...

до №6
Имаше си диригент, приятелю! Лъчезар Диков си дирижираше много успешно. Огромна заслуга има и той, освен страхотния ентусиазъм на момчетата. Браво наш'те!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |