Яко се работи по водния цикъл

* Шестима миньори помагаха за прокопаването на канала под жп линията при „РикоСтил”; най-тежко – през реката при Дъскотина
 
Големият проект
Верка Добрева
КЪМ НАСТОЯЩИЯ момент фирмата изпълнител на строително-монтажните работи (ДЗЗД „Траянус”) е осигурила 8 основни екипа – заедно с нужната техника и механизация, които работят по четири подучастъка. Това съобщи координаторът на големия проект за ингегрирания воден цикъл на Троян, втори етап, Верка Добрева от общинската администрация.

ВЪПРОСНИТЕ подучастъци са следните: първи - от моста при фирма „Лесопласт” до бензиностанцията „Ромпетрол; втори – от „Ромпетрол” през реката в посока ф. „РикоСтил”; трети – от входа на бившия завод „Хемус” в посока Червянска лъка; четвърти – от ф. „Агрофрут” в посока Миревското. Г-жа Добрева обясни, че са изпълнени 1850 линейни метра, представляващо 96% от планираното до настоящия момент (т.е. има незначително изоставане от графика, но то не е проблем – бел. Т21).

Под реката при ф. „Лесопласт”
ПО ТРАСЕТО се извършват и някои доста сложни операции: преминаването под реката при „Лесопласт; изключително тежкото преминаване под жп линията при „РикоСтил”; преминаването през реката в района на Дъскотина – също изключително тежко и станало възможно заради благоприятното „зимно” време. До м. март по условен график, тъй като зависи от метеорологията, се предвижда и преминаване на съществуващата вада в кв. „Велчевски”, успоредно на главния събирателен колектор (в споменатия първи подучастък).

Миньорският участък под жп линията при ф. „РикоСтил”
В ЗИМНИ условия бяха изпълнени някои от най-сложните задачи по проекта – например прокопаването под реката на две места; но най-сериозни трудности имаше при преминаването под жп линията при „РикоСтил”, коментира кметът Донка Михайлова. Тя ни информира, че в тази част (при „РикоСтил”) се наложило да се копае ръчно и били доведени 6-ма миньори. Работата пък била много тежка – с кирки, на моменти лежешком, но момчетата се справили и преминаването под линията е пред завършване.

Т21 

Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Бе и мен ме работиха яко,ама по един друг проект...

Анонимен каза...

Хубаво правят канализацията, ама да отделят и малко пари за укрепване на въжения мост на Дъскотина, който е в плачевно състояние и е въпрос на време да стане някой инцидент!

Анонимен каза...

Кой е разработил този проект? Донка ли?

Анонимен каза...

"В Ловеч през февруари Белгия започва инвестирането в две насоки – хранително-вкусова промишленост и обработка на метали.“ Това съобщи на 18 януари във В. Търново председателят на Управителния съвет на Съюза на икономистите в България проф. Кръстьо Петков.
Във Велико Търново проф. Петков упоменал и че в Пловдив кметът на 30-милионния конгломерат Шен Жен предстои да представи високо технологична инвестиция в размер на 1 милиард долара. Свищовлии пък ще се радвали на инвестиции от страна на Австрия и Германия, които ще бъдат насочени към Дунавското поречие."
*
"Тъпаци". Нито стотинка няма да имат за канали. Нямат миньори, нямат мирновременен героизъм. Там не се работи "яко", както е при нас. За да се работи "яко" трябват много мускули. Дори в главата трябват мускули вместо мозък.
ИП

Анонимен каза...

"Вторият воден цикъл на Велико Търново за ремонт на пречиствателната станция за отпадни води и нови колектори получи одобрение от Управляващия орган на ОП “Околна среда”. Проектът е за 39 333 157 лв., от които участието на общинската хазна е за 1 179 995 лв., съобщи Мариела Цонева, шеф на дирекция “Общинско развитие”.
“Воден цикъл-2” ще се реализира през следващия програмен период от 2014 до 2020 г. По него се предвижда да бъдат направени 905 м на общо 14 канализационни обекта. Ще се правят колектори в Дълга лъка, в Западната промишлена зона, на ул. “Опълченска” в кв. “Бузлуджа”.В центъра ще се подменят 1659 м водопроводи на улиците “Момина крепост”, “Мизия”, “3 март”, “Средна гора” и ул. “Тракия”... 30 октомври 2013 г.

http://www.dnesbg.com/ikonomika/vvoden-tsikal-2v-polutchi-odobrenie-ot-upravlyavashtiya-organ-na-op-vokolna-sredav.html

Тъпаци?!

Анонимен каза...

Ами явно са "тъпаци" /и първия път беше в кавички, ама за който може да чете/.
За разлика от Троян, в Търново има икономика и високо развит туризъм.
За разлика от Троян, Търново е многократно по-голям, но "странно" - каналджийските инвестиции са еднакви.
За разлика от Троян, в Търново се правят и се предвиждат инвестиции в икономика и технологии.
За разлика от Троян, каналджийските проекти са дребни и съпътстващи, докато за Троян са основни и определящи съобразно бюджетите.
За разлика от Троян, Търново не си е намалило населението близо 2 /два/ пъти за последните 10-15 години. и т.н.
Ако искате да минем на сравнения с Ловеч и Севлиево, че все пак има някаква съизмеримост?
п.п. 5-ти, толкова ли ви е страх да си напишете именцето, ами като една страхлива червена мишка се пробвате да защитавате "яките" мирновременни успехи на всепобеждаващата и всеуправляваща троянска комунистическа номенклатура?
ИП

Анонимен каза...

Tова ли е якото работене на тези двама седнали върху тръбата, или са така само за снимката

Анонимен каза...

Каква икономика има във Велико Търново? Хайде стига глупости. Крепи ги единствено това, че са областен град и имат университет. Явно не сте били лятото, за да видите какво мъртвило е...

Анонимен каза...

Как сме живели толкова години без тези канали. Голямо страдание е било. Добре дойдоха Енкин, Акимов и Михайлова да ни отърват от мъките, което е мnoo qko!

Анонимен каза...

да бе, 8-мия, живи да ги оплачем тез търновлии. май ти не си стъпвал в Търново

Анонимен каза...

Питане: Кой ще плаща финансовата корекция по проекта, наложена за кадърното управление на екипа?. Още не била наложена? Ще наложат, ще наложат...... Отговора е подобен на вица: Питат новоизлюпен ловджия-какво се прави когато срещнеш мечка стръвница? Той мълчи. Помагат му като му подсказват-вдигаш пушката високо, викаш и се мажеш с лайна. Оня гледа умно и пита-айде за викането и за пушката е ясно, но лайна от къде? Отговарят му-щи има, ще има....

Анонимен каза...

А в районите, където има липса на питейна вода и тотална липса на канали какво се прави? Или само да отчетем някаква дейност и едни пари..........

Анонимен каза...

Обвиняваме Акимов за финансовите санкций наложени върху община Троян и респективно нас жителите плащащи данъци и питам Верка Добрева каква е била по времето на Енкин,Акимов и г-жа Михайлова и няма ли някаква вина и тя с нейната позиция в общината ......Енкин и Акимов макар и без съд от кмет на община станаха обикновенни общински съветници,а другия мандат само грозен спомен

бат Велко Сандокана каза...

Тази зима поне досега не е никаква зима,и пак УСПЯХА да изостанат от графика! Брао на момчеата!

Анонимен каза...

Защо не можем да се зарадваме на нещо хубаво, което се случва в Троян. Ако за една година целия град се сдобие с канализация това е голям успех. Само хора, които не са направили нещо за другите могат да пишат такива злобни, елементарни и тъпи коментари. Успех на проекта!

Анонимен каза...

Абе защо ИП мрази толкова много Троян и троянци? И като според него ние вечно нищо не струваме защо не отиде в някой от прехвалените от него градове, за да се чувства по-добре.

Анонимен каза...

Добре беше при Акимов - беше забранил на медиите да пишат за него и да го показват, а сега Донкината демократичност се превръща в тотален тормоз на ИП над всички ни.

Анонимен каза...

Илиянка (№11), май с нетърпение чакаш нещо лошо за Троян. Ебаси човека.

Анонимен каза...

Не, 18-ти, не съм номер 11. Пак не позна, мишок. Аз не съм долнопробна страхлива мишка като теб, че да се крия като анонимен за да нападам участниците тук или да критикувам всеуправляващите номенклатурки на БКП. Каквото имам да казвам го казвам и се подписвам.
На теб, на 15, 16 и 17 /вероятно един и същ/ - като не ви изнася, никой не ви кара да четете. Има кои да четат. Писнало ми е червени боклуци да ми запушват устата.
Наистина бяхте добре при Акимов - крадохте и със задниците си. Съсипахте общината, а заради него и вас днес се гърчим с 5 000 000 глоби и санкции.
Съсипахте Троян защото сигурно много го обичахте?! Не, не го обичате. Вие обичате крадците, лъжците и да пълзите в краката на поредния си господар.
Нали и през миналия мандат лаехте като бесни кучета по мой адрес, ама днес мълчите като насрани за глобите, санкциите, липсващите милиони от бюджета, загубата на имоти и общинска земя - всичко над 12-13 милиона лева загуби.
Същото ни чака и след днешния ви каналджийски проект.
Умнико 18-ти, не чакам "лошото", а ви предупреждавам така, както ви предупреждавах и миналия мандат за лошото, защото това ми е работата като общински съветник. Само че май не ви изнася и си правите и си правехте оглушки години наред.
Сега плащате ли милионите глоби и санкции? Плащате, че и отгоре. Градът срива ли се? Най-големия демографски срив в България не е ли в Троян? Младите хора изнасят ли се ежедневно от Троян?
Лошото е, че и много други плащаме всичко това заради вас.
45+24 години плащаме заради вашата простотия и некадърност.
Направихте ни най-бедната и най-жалка европейска държава.
А само преди 20 години Троян бе даван за пример както в България, така и в много източноевропейски държави. Само че тогава БСП беше в мишата дупка, а ГК на БКП Троян и милицията още не бяха трансформирани в ГЕРБ.
ИП

Анонимен каза...

Благодарение на ловешка медия разбираме, че:
"В петък в СОУ "Св. Климент Охридски" в Троян е била представена като новия директор Иванка Цекова, спечелила конкурса в силната конкуренция на 7 кандидати. Цекова е с основна специалност "Психология", била е представена от шефа на РИО в Ловеч Райко Райков и от зам.-кмета Поля Димова...."
http://lovechpress.info/index.php?option=com_content&task=view&id=14713&Itemid=47
ИП

Анонимен каза...

Ще копаят ли по пътя за Миревското? Сега са разкопали от разклона за Миревско-наляво и Самичковско надясно-по пътя за Самичковско и се минава, но ще затворят ли пътя от там до излаза на пътя Троян -Орешак?

Анонимен каза...

От №11. Радваме се за "канала"бе 15-ти, така реката ще е чиста и ще се предпазим от епидемии и санкции от ЕС. Откъде си помисли че злобеем? Питаме само кой ще плаща глобите от кадърното управление на проекта.И №13 пита, ама ти мълчиш кат п...питка да речем. Това злоба ли е? Или според теб нямаме право да питаме щото сме злобари? Ай сиктир. И да напомня-след реализирането на " канала" ще има корекция и в цената на водата, за пречистването. и разходите на пречиствателната. Я виж при комшиите в Ловеч колко е за кубик-2,68лв. с ДДС.Кво ни пречи при нас да плащаме 3 лв. за кубик? Така де, за финансовото укрепване на нашто, общинското ВиК, начело с небезизвестния, незаменимия и несменянем Тунимир, за да има за крадене....

Анонимен каза...

Към № 19. Илиянка, изпий си хапчетата братче. Ако не - преглътни си омразата и злобата - към Троян, към троянци и към мен. Дано да можеш! А дано, ама на дали...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |