Пета поредна победа!

* Гостуващият „Чавдар” подчини и „Видабаскет” – 60:75 * Най-добър от нашите – Данаил Христов, резервите в игра * В седващия кръг у дома срещаме прекия си конкурент „Академик” (Пловдив)
Баскетбол, „А” РБГ
"Чавдар" (Троян), вляво - треньорът Лъчезар Диков, вдясно - президентът на клуба Петър Лалев
„ЧАВДАР” продължи неудържимата си серия и записа пета поредна победа в първенството на мъжката ни баскетболна „А” група. В шестия кръг при гостуването си във Видин (24 ноември) нашите не дадоха никакъв шанс на домакините от „Видабаскет” и ги подчиниха с 60:75. С актива си от 11 точки „Чавдар” дели 2-3 мястото с „Академик” (Пловдив) във временното класиране и смело гледа към челото.

ТРОЯНЦИ започнаха много силно мача и поведоха, но видинчани упорито се съпротивляваха и не допускаха сериозно откъсване в резултата, а в края на първата част дори успяха да излязат напред – 22:18 за „Видабаскет”. Но във втората четвъртина нещата си дойдоха по местата – „Чавдар” спечели с 14:24 и дръпна в резултата, а със силната си игра в последната част узакони крайната си победа. Трябва да отбележим, че в този мач треньорът ни Лъчезар Диков пусна в игра и всички от резервната скамейка, което освен ход за обиграване на състава издава и самочувствие. Най-силно от нашите в този мач се представи Данаил Христов, който бе на крачка от поредния си дабъл-дабъл (14 т., 7 борби и 4 асистенции), Ценко Наков записа 13 т., а Иван Руньов – 11 т.

В СЛЕДВАЩИЯ си мач у дома (зала „Чавдар”, 2 декември, начало 17:30 ч.) „Чавдар” среща прекия си конкурент за второто място „Академик” (Пловдив), който досега е със същия актив като нас – 5 победи и 1 загуба. Очертава се „кървав” сблъсък, в който Троян има възможността да затвърди баскетболното си надмощие над областни градове като Пловдив, Варна, Благоевград, Русе… Затова призоваваме вярната троянска публика да напълни залата и да даде силно рамо на момчетата на терена. Айде, наш`те!

БК „Чавдар”

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

На третата година, резултат вече има.Отборът не само се закрепи,но и тръгна нагоре.Така или иначе футболът в Троян,в тази си форма, е изгубена кауза, би трябвало да се преосмисли спортната политика на общината. Браво на всички хора в БК Чавдар !

Анонимен каза...

БРАВО, УСПЕХ СРЕЩУ " МАЙНИЧКИТЕ" - БАЛКАНСКИ ЧЕДА НА СЛАВНИ ДЕДИ

Анонимен каза...

Стефан Генков: Поздравления от Канада за новата победа на БК Чавдар. Вярвам в успеха и в последния кръг от Есенния дял срещу Пловдив. Чудесен сезон!!!

Анонимен каза...

Генков,честит троянски внук. Аѝде, идваѝ си вече, стига с тая чужбина.

Анонимен каза...

Не са участвали всички играчи в мача това може да се провери. Добре биеме отбора на Видин в който участват 5-ма юноши. Тези юноши миналия сезон бяха на държавни финали и тази година сигурно пак ще са там. А къде са нашите юноши, та ние нямаме юношески отбор в първенството. А ако някой ден този състав от ботевградски, етрополски и правешки състезатели се премести отново в Ботевград ние с кои наши юноши можем да подължим и да градим отбор около тях.

Анонимен каза...

5-ти, много си прав,че бием,бием и ми е приятно да гледам мачовете в залата, но и аз ,това си мисля, всяка година нови чужднци, един писа тук във форума че над 40 са се изредили,а троянец йок.Джингтъ и Финта за 20години какво произведоха,само децки отборчета да участват в окръжни първенства.П мое време отборът беше от троенци и по един двама външни и като викнехме -кеф. Сега момчетата играят баво, ама не са наши, нещо куца.

Анонимен каза...

Ами щом не Ви харесва и не Ви е кеф гледайте футбол. На стадиона играят само троянци.Играят и падат от тетевенски и ловешки села- кеф.

Анонимен каза...

само троянци.Играят и падат от тетевенски и ловешки села- кеф.
НЕ ПРОТИВОПОСТАВЯЙТЕ ФУТБОЛА И БАСКЕТБОЛА!
Драскачите под № № 5 , 6 и 7, вие спомняте ли си, че ТРОЯНЦИТЕ от футболния отбор на Чавдар:
Малин Иванов(защитник от „Левски”), Чапкънов(„Чипо”-уникален Живко Янков(железен защитник), Влъчков(виртуозен нападател) , Иван Бразилеца, Методиев („Шпайдела”, някой да каже нещо???), Цветан Славчев, Емил, Божидар, Цани Тасков, Ферарио и много други, цяла плеяда „троянски чеда” ,
играеха в „Б” група и СТАДИОНЪТ СЕ ПУКАШЕ ОТ ПУБЛИКА.
Защо тогава всички се радвахме на победите на „Чавдар”?
Защото тогава играеха футболисти, неродени и не израстнали в Троян, но нямаше хора с болен мозък да се правят на „ализатори”, разбирачи от футбол(сега пък от баскетбол).
Хората се радваха на успехите на момчетата и чакаха с нетърпение да отидат на стадиона за следващия мач.Подкрепата беше истинска, породена от удоволствието от показаното на терена.
Хора , винаги ще има възход и падение.
Не бързайте да съдите!
Мислете позитивно!
Но не забравяйте какво е казал Дядо Петко Славейков за българския народ.
Това важи и сега!

Анонимен каза...

Да де,ама говориш за преди 30 години...Искам не само да се мисли позитивно,но трезво и в бъдещето!

Анонимен каза...

nekoi revyt 4e nemat mestna 6kola o6te ne razbrali 4e s tova otbor4e spokoino moje da igraete v golemia basket i bez amerikanci i syrbi....a 6kolata ot kydeto sa igra4ite vi se gradi pove4e ot 5o godini........

Анонимен каза...

Aide uspeh i pobeda s hubava igra

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |