Троян смаза Шумен

* Четвърта поредна победа на „Чавдар” – 105:68 срещу гостуващия „Шумен” * Радослав Кочев с дабъл-дабъл; дебют на кадетите
 Цветомир Яков и Антон Цветков
Баскетбол, „А” РБГ
„ЧАВДАР” срещу гостуващия отбор на „Шумен”, Троян, зала „Чавдар”, 17 ноември. Първата четвърт на тази среща от петия кръг на първенството в баскетболната ни „А” група започна във вихрено темпо, като нашите бяха пълен господар на терена и след серия от 28:6 завършиха частта с 25 точки преднина. „Чавдар” продължи да трупа точки и през  втората част, поддържайки разлика в границите на 30 точки. През второто полувреме нещата продължиха в същата посока и троянци поведоха с цели 44 точки - 85:41. В последната четвърт логично темпото спадна, но нашите не допуснаха преднината им да се стопи и срещата приключи с разгромното 105:68.

Радослав Кочев
КАКВО трябва да се отбележи за тази среща. Пролича опитът и класата на момчетата в играта срещу лична и зонова защита; отличното взаимодействие и изпълнение на заучените комбинации; добра стрелба - над 50 % успеваемост и 9 тройки. Важно е също, че всичките 12 състезатели, записани в тимовия лист, взеха участие в срещата; а в статистиката за резервите „Чавдар” убедително победи с 38:5 отбелязани точки. 

НАЙ-ДОБРИТЕ. Ценко Наков завърши с 20 т. и 4 асистенции, 15 т. отбеляза Данаил Христов, а с дабъл-дабъл се отчете Радослав Кочев (14 т., 10 борби). Добре се представи и друг от троянците в състава - Марин Попски (11 т.). Мачът ще се запомни и с един важен дебют – за пръв път в редовен мач на мъжкия отбор на „Чавдар” в игра влязоха кадетите Цветомир Яков, играл 9 мин., и Антон Цветков (5 мин. и 1 точка). Пожелаваме на тези 14-годишни момчета успешно участие в предстоящите срещи на отбора, трупане на опит и самочувствие.

Антон Цветков и Цветомир Яков
РАВНОСМЕТКАТА. Това е четвъртият пореден успех на тима ни, който продължава да е сред лидерите във временното класиране с 4 победи и 1 загуба и дели 2-4 място с „Видабаскет” (Видин) и „Академик” (Пловдив), които също се поздравиха с победи в този кръг. Победа постигна и лидерът ИУ (Варна), продължаващ да е без загуба. Следващата среща на „Чавдар”(Троян) е на 24 ноември във Видин – гостуване на прекия ни конкурент за призовата тройка „Видабаскет”. Айде, наш`те!

БК „Чавдар” - Троян

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Смаза го с какво, с валяк ли?Може би по-подходящата дума е победи? 105:68 е внушителна разлика и категорична победа.

Анонимен каза...

Поздравления за отбора , тренерите и публиката! Даден беше шанс на местните момчета и след мача залата се напълни с дечица който тичаха по топката!Началото е дадено и ще продължи!Браво на хората които мислят за младите и успех!!!

Анонимен каза...

Едно уточнение:
Видабаскет са щести и имат 1 победа и четири загуби и не е пряк конкурент на Чавдар за третото място!Чавдар дели 2-3 място с Академик Пловдив.Той е прекия конкурент 2-3-то място в класирането.Академик Благоевград са пети с три загуби, а ЧО - Габрово са четвърти с две загуби!

Анонимен каза...

Със този състав,тази година атакуваме призовата тройка.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |