Петко и „Всеки ден” – почетни на Троян!

* Номинациите на земляка ни, ужилил гръцката „Алфа банк” и на жълтата столична газета – със сериозни основания * Троян – световна туристическа столица * Делото отложено за януари

Невероятно, но факт 
БЪРЗАМЕ, за да не ни изпреварят, първи да номинираме столичния жълт вестник „Всеки ден”, част от медийната империя на небезизвестния едър политик Делян Пеевски, и нашия земляк Петко Митевски за почетни граждани на Троян. За недоумяващите бързаме да обясним.

ВЪПРОСНАТА всекидневна газета първа улови и тиражира мегановината, че милионите (по данни от адвокати, полицаи, прокурори и слухове става дума за 21,2 млн. лв. – бел. Т21) с които наш Петко ужили бившите си работодатели от гръцката „Алфа банк” и се прочу като банков обирджия №1 на века били заровени нейде из Троянския Балкан. Според „Всеки ден” от полицията в Троян дори локализирали мястото на заровените пачки – по протежението на Беклемето (Троянския проход). Че голямото имане не е в сейфове, офшорни сметки или други по-обичайни места говори и фактът, че досегашните полицейски и други разследвания не дали никакъв резултат; а версията на защитата, че милионите били „изгорели” в провалена бизнес сделка, се приема за неумел адвокатски кьорфишек (делото срещу г-н Митевски за парите от „Алфа банк” трябваше да тръгне тази седмица в Софийския градски съд, но бе отложено за края на м. януари догодина – бел. Т21).

СЕГА ДА СИ дойдем на думата – за двете (ни) номинации. Първо Петковата. Правим я, защото заровените в Троянския Балкан Петкови милиони предизвикаха и предизвикват огромен интерес. И очакванията са той да ескалира, смятат потърсените от нас експерти; те прогнозират в близките два-три месеца ръст на туристопотока в Троянско със 78%, като възходящата тенденцията ще се запази. Нещо повече. Троян има реалните шансове да се превърне в световната столица и водеща дестинация на новото туристическо направление – иманярския туризъм. Какво следва от това е ясно: сериозни приходи и икономически възход на района (експертите говорят за брутен приход от над 100 млн. лв. в близките две години). Както се казва, да живей! Надяваме се, че аргументацията ни по номинацията на Петко за почетен на Троян е достатъчно убедитела и комисията в Общинския съвет, оглавявана от председателя инж. Балев (който упорито отказва да обяви кой номинира предишните двама почетни граждани на Троян Джон Бризби и Киро Данков, но това е отделна тема, касаеща достъпа до информация – бел. Т21), ще ни подкрепи.

НОМИНАЦИЯТА на „Всеки ден”, няма спор, също е безапелационна. Защото какво е едно нещо в днешно време, ако не се каже за него по медиите - нищо. А „Всеки ден” стори своето и даде сериозния си вклад за уголемяване на популярността на Троян по света и у нас. И за туристическия ни и друг просперитет. Втори път – да живей!

Т21

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Браво Петко, браво Митовски! Добре си чопнал 21 и нещо милиона от банка, още по-вече гръцка. Жалко, че не са в евро. Алчните банки друго и не заслужават. Поздрави от мен за свършеното от теб. Видите ли бе троянци, че и ние даваме нещо на света.

Анонимен каза...

днес прочетох и още нещо интересно за нашия край--------

Сигурно вече сте попадали на забавната реклама с патиците, която ни представя "един по-лесен начин" да помогнем на природата. Ако и главният герой в нея ви е станал симпатичен, сигурно ще се изненадате да разберете, че той не е просто актьор, нает за съответната роля, а граф.
Тери Рандъл е роден през декември 1966 г. в Лондон. Той е 16-ти граф на Родънбери, но никога не използва титлата си.
Още от съвсем ранна възраст Тери се интересува от природата, нейното опазване и спасяването на пострадали животни. Като дете често се вживява в ролята на природозащитник и многократно се опитва да "освободи“ пощенските гълъби на дядо си, но (за негова най-голяма изненада) те непрекъснато се връщат в кафеза си.
След подобно детство изобщо не е учудващо, че Тери се отказва от кариерата на юрист, която семейството му е планирало за него, и вместо това завършва зоология.
По време на следването си Тери става член на Консервационната партия, която обаче се разпада заради инцидента, станал известен под името "Лова на лисици (без лисици)“ през 1987 г. По време на инцидента Тери и негови приятели от партията с риск за живота си обличат костюми на лисици и провалят годишния му лов – много изтънчено светско събитие с участието на куп знаменитости, политици и членове на кралското семейство.
Благодарение на шума около инцидента, темата за жестокостта на лова на лисици във Великобритания отново излиза на дневен ред, но Тери едва не загубва стипендията си.
“Знаете ли какво е лов на лисици в Англия? Разни богаташчета яхват коне и пускат глутници хрътки да гонят лисици. Представете си само – десетина ездачи и двадесет хрътки гонят една лисица! Горките животинки! Какъв стрес, какво ужасно преживяване за тях. Затова заедно с няколко мои състуденти събрахме всички лисици, които успяхме да хванем в имението на един лорд, и ги пренесохме на друго място. Вечерта преди началото на лова облякохме костюми на лисици и се скрихме. Хрътките ни надушиха моментално, хукнаха към нас, а ние ги изчакахме да наближат и изскочихме изведнъж иззад храстите. Горките кученца така се изненадаха, че направо пощуряха – разбягаха се на всички страни. Е, някои от тях ни нападнаха… Сигурен съм , че изкарахме акъла и на самите ловци. Беше лудница! За съжаление, веднага ни хванаха и започнаха едни разправии… Едва не ме изключиха от университета", споделя Рандъл.
Ловът на лисици с хрътки е окончателно забранен във Великобритания през 2004 г.
След дипломирането си Тери работи най-различни неща (сервитьор, танцьор на ирландски танци, разносвач на пица, актьор, водопроводчик, продуцент на джаз-оркестър, помощник на ветеринарен психиатър и др.) и успява да спести достатъчно пари, за да започне околосветско пътешествие. Оттогава насам, Тери е посетил повече от 60 страни на четири континента. Където и да отиде, Тери винаги се захваща с доброволческа дейност в полза на околната среда, което често го забърква във всевъзможни неприятности с местните власти, като няколко пъти се е стигало и до принудителното му извеждане от съответната страна.
От няколко години Тери живее в България, след като малко след пристигането си у нас загубва паспорта си в странен инцидент, в който (по негови думи) са замесени една коза, един таралеж и един бухал.
"Предпочитам да не влизам в подробности. Само ще кажа, че се случи в едно малко село в Троянския Балкан.


Анонимен каза...

Всъщност... цялата отговорност е на козата на моя любезен домакин там, дядо Гочо, която ми изгриза почти целия паспорт. Да, имаше и един уплашен таралеж и един объркан бухал, мисля, както и други животни, но те нямат пряка вина за инцидента. Домашната сливовица на дядо Гочо обаче има… Както и да е. Проблемът е, че сега не мога да си замина за Англия, защото нямам документи, а срещнах и известни трудности с издаването на нов паспорт, но не искам да говоря за това. Освен това още имам ангажименти към GLOBUL и тяхната кампания за рециклиране на мобилни телефони“.
Вероятно заради участието му в "Лова на лисици (без лисици)“ и в резултат на множество официални оплаквания от страна на властите в повече от пет страни, процедурата по издаването на нов паспорт на Тери отнема толкова необичайно дълго време.
Междувременно Тери живее в София и преподава частни уроци по правилна дикция и винознание, като често преподава двете дисциплини едновременно. В свободното си време, когато не е сред природата, Тери обича да плете традиционни български терлици, да съчинява стихове-хайку и да вае сложни скулптури от лед.
През 2012 г., той бе поканен от мобилния оператор GLOBUL и международната природозащитна организация WWF за лице на тяхната кампания за почистване на природните паркове в България и се снима в три телевизионни клипа за нея. В момента, Тери е звезда в рекламната кампания на GLOBUL „Върни стария си телефон за рециклиране и спечели 50 лв. отстъпка за нов смартфон“.
"Има много начини да помогнете на природата. Оставете спасяването на мечки и други диви животни на професионалистите. Вместо това започнете с нещо лесно и достъпно. Например - разровете шкафовете у дома и намерете онези стари мобилни телефони, които кой знае защо пазите от години, вземете ги и ги занесете до най-близкия магазин на GLOBUL, заедно с кабелите и аксесоарите за тях. Там има специални кошове за рециклиране на подобни неща. Ето едно съвсем простичко и лесно нещо, с което можете да помогнете“, споделя Тери Рандъл.

Анонимен каза...

Троян 21 защо мълчиш за далаверите на сина на Дончо Петров? Не само беше обявено в централните вестници, но и властите са били в Троян? Не действай избирателно, карай наред! Много са апашите!

Анонимен каза...

те затворниците чакат пепи с голям интерес да го питат как е и помежду другото дали си спомня къде евентуанално може би едва ли не а дано ама надали е скрил това.онова и иска да го раздели с тях по сестрински...

Анонимен каза...

Ся остава и Винпромът да намери фиданки, тия като издънят Балкана на Петко за цървулите, да боднат и по нещо в дупката.

Анонимен каза...

4-ти , разрових из нета обаче само това намерих : Днес, 18 октомври 2013 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняеми Борис Папазов и Лазар Петров – управители на фирма „Арткомерс” ООД. Двамата са обвинени, за това че в периода 01. 01. 2008 – 31. 12. 2011 г., в качеството им на управители на дружеството са избегнали плащане на данъчни задължения в особено големи размер - 6 384 688 лв. В посочения период „Арткомерс” е търгувало с горива за отопление, като чрез подадени акцизни декларации с невярно съдържание е ощетило държавната хазна от невнесения акциз (общо 6 384 688 лв. ) - престъпление по чл. по чл. 255, ал. 3 НК.

На Папазов и Петров е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер по 100 хил. лв. и им е наложена забрана да напускат пределите на страната.

По досъдебното производство (образувано на 12. 09. 2013 г.), на 17. 10. 2013 г., под ръководството на прокурор от СГП, са извършени претърсвания и изземвания в офиси на фирмата, на територията на гр. София, гр. Троян, гр. Луковит и село Велчево, община гр. Априлци. Иззети са множество документи и са проведени разпити на свидетели. Разследването продължава.

Анонимен каза...

Хич не ровете по Троянските чукари, Пецата остави паричките на мен да му ги пазя. Ама няма да ви кажа къде ги скрих......

Анонимен каза...

не ги пази а харчи.ето една идея-----Най-изгодно е да влагате парите си в концентрати. Къде другаде бихте могли да разчитате на 40%

Анонимен каза...

Пак ли завиждате на успелите и реализирали се хора ?

Анонимен каза...

Много весело е тук, в този вестник. Не остана читав и стойностен човек който да не е оплют на страниците и в коментарите. Откровените джебчии са хвалени. Какво ли означава?

Анонимен каза...

Верно трябва да си много читав, за да гепиш 21 милиона от работодателя си, стойностен за да парадираш с Nissan GTR,матаретки на зетят и прочие, и прочие...Жалко,е че ти си пълен кретен...

Анонимен каза...

Пак догадки и недоумение - дали е той ..а дали не са му помагали...Ако се следва моделът на Жоро охранителя_за 1,5 млн лева от инкасо автомобила-8 годинки на топло _ на наш Петко счетоводителя му се полагат ...има-няма едни 112 годинки.....Ама то тъдява такваз присъда няма - значи максимум 30 год на държавна издръжка - и после * пей сърце...* А виновен@невинен - на кого му пука......

Анонимен каза...

аз пък го помня като готин пич...и малко ми е тъжно,че този объркан свят ни подлудява все повече! Жалко за него и семейството му! Имали са мечти и понеже не са могли да ги осъществестят, са се поблазнили и....така! А за банките не ми е жал! Ако може всеки да ги обира!

Анонимен каза...

Жалкото,е че банката си избива загубите от хората с кредити...

Анонимен каза...

Автора на статията да изтегли кредит от банка - ЛЕГАЛНА ЛИХВАРСКА ИНСТИТУЦИЯ С ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ и тогава да говори така за обирите.
Я публикувай един списък в който да са посочени основателите и собствениците на тези банки??? Я поговори за намесата в паричното обръщение.
Тоя вестник е пълна повърня...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |