Пловдивски художник с троянски корени в „Серяковата къща”

* Откриването – на 21 ноември (четвъртък, 17:30 ч.); сред творбите – платно за ловешкия лагер „Слънчев бряг”

Михаил Минков
Предстоящо

ПЛОВДИВСКИЯТ художник Михаил Минков на 21 ноември (четвъртък, 17:30 ч.) открива своя изложба живопис в троянската галерия „Серяковата къща”. Показаното е под общия надслов „Аспекти” и представя нов цикъл от живописни работи на художника, сред тях и творба, посветена на комунистическия концентрационен лагер „Слънчев бряг” край Ловеч.

АВТОРЪТ живее и твори в Пловдив, но е роден в Троян (1946 г.) и детството му е свързано в родния град. Завършил е Художествената академия в София. Известен е с работата си по изографисването на множество църкви у нас – в Пловдив, Бяла черква, Сопот, Калофер, Лясковец, Баня и др. 7 години е преподавател в пловдивската Художествена гимназия. Член е на СБХ. Настоящата му изложба е втора в Троян – първата е преди 5 години.

Галерия „Серяковата къща”

1 Коментара:

Анонимен каза...

Бати Ангел и чичо Минчо ще ходят ли на изложбата ?

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |