Концертът „Троянци за Троян”

*  На 10 октомври, четвъртък, начало 18:00 ч. * В програмата: звезди на оперетата пеят в чест на Лили Кисьова, акордеонист №1 в света Вероника Тодорова, гласовете на Троян и България – Ели и Христо; водещ Тео Шишманов
Предстоящо   
ЕДИН АМБИЦИОЗЕН концерт – кръстен неслучайно „Троянци за Троян” – е решила да ни подари Община Троян по случай Петковден, празника на града (14 октомври), 145-годишнината от обявяването на Троян за град и Деня на българските общини (12 октомври). Има и още един повод – 85-годишнината на нашата прочута землячка, славеят на българската оперета Лиляна Кисьова. Събитието е утре, 10 октомври, четвъртък, от 18:00 ч., в театралния салон (НЧ „Наука – 1870 г.”). 

КОИ СА гостите? Звездите на Държавния музикален театър „Стефан Македонски” Валентина Корчакова и Марчо Апостолов, на рояла е Ваня Петрова – те ще изпълнят любими оперетни „парчета” в чест на своята именита колежка Лили Кисьова; и ще накарат мнозина да си припомнят славните времена, когато оперетата бе господарка на троянската сцена. 

ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА Вероника Тодорова – момичето със златните пръсти, родом от с. Дебнево (Троянско), което от години живее в Германия и пристига специално за събитието; през 2006 г. Вероника е обявена за акордеонист №1 в света, а от доста време жъне успехи по европейските сцени. Поп звездите, гласовете на Троян и България – Елица Наумова и Христо Младенов (с успешни участия в тв риалитито „Гласът на България” ); талантът им е безспорен, доказаха го пред цяла България, познаваме ги всички, обичаме ги всички, гордеем се с тях. 

И НАКРАЯ, но не по значение, точно обратното - водещият Теодор Шишманов; момчето с дълбокия глас от любимата на поколения българи „Тоника СВ”, чаровникът, шоуменът, троянецът (нищо че от години живее в София), троянофилът, много готин. Заповядайте!

21 коментара:

Анонимен каза...

Шишманов е пич от класа! Гласовете на Троян, щом така сте ги обявили - ОК. Това е решение на местно ниво, но гласовете на България? Типично по троянски. Браво за инициативата! БРАВО !

Анонимен каза...

Интересно...на моя монитор го изписва "Троянци за Троян"...

Анонимен каза...

:)))))))))))
2-ри, разсмя ме ;) И на моя монитор така го виждам ...

Анонимен каза...

До колкото разбирам непотребният Банков, който миналата година
успя да изгони енергетика Дудев е успял сега да разкара
и новият енергетик Райковски (младо момче което поне постави на няколко тъмни места, даже и площада лампи и града леко просветна).
И може би и сега сцената ще е тъмна и няма да има кой да я освети.
Поздравления за общината и тяхната "успешна" тактика за "привличане" на млади кадри.

troyan21 каза...

До №№1,2: Всички участници в концерта са троянци - Елица, Христо, Вероника, Теодор Шишманов; изключение са гостите от Музикалния театър (София), но те пеят в чест на троянката Лили Кисьова.

С уважение: Т21

Анонимен каза...

Ще ме прощавате, но миналият петък никой нищо не ми беше казал за сцената до 17ч. В 19.15ч. ми звънят по телефона и ме питат защо не съм идвал. Реални ние си стягахме багажа да си ходим по
Априлци.
Така че не мисля аз пак да съм виновен.
Иначе да.... май повече неща съм научил от арх. Кръстев и ако бях
назначен при него или примерно при инж. Хитров още щях да съм си на работа.....

Ц.Р.

Анонимен каза...

4-ти ти може би си Райковски!!! Този Райковски най-вероятно е абсолютна грешка щом са го махнали.

Анонимен каза...

Голям си хакер, ама няма как да съм бил до климента да оправяме токовете с цирка и да говоря и с колежка от общината да запише показанията на електромера и да поствам тук.
Но няма какво да доказвам за неверници, пишещи глупости.
Ако не ми бяха казали, че са писали (на пребиране от цирка), нямаше и да вляза да проверя и да пиша!
Със здраве.

Ц.Р.

Анонимен каза...

Поздравление за идеята за този концерт! Мислех, че поне след тази информация не ще има простотии и комплексарски изпълнения. Момче, на кого се обясняваш и знаеш ли, че след като го правиш, нещо работата намирисва. Като не ти изнася, хайде довиждане и не ни занимавай със себе си! ......Довечера - на концерта!

Анонимен каза...

Я разяснете!
Какви са тези енергетици в нашто село?
Да не би да правим АЕЦ?

Анонимен каза...

Общината ни подари страхотна емоция! Невероятни изпълнения и сценарий!

Анонимен каза...

Пълни неграмотници!!!
По същество–браво за концерта!
Теодор е все още толкова чаровен колкото преди 40 години! Браво и на него!
Браво и на всички останали, които творят и не се занимават с простотии!

Анонимен каза...

Браво на организаторите! Благодаря за прекрасната вечер!

Анонимен каза...

Едно чудесно събитие, което поне за малко ни откъсна от сивото ежедневие. Браво на Кметицата!

Анонимен каза...

Беше истински празник!

Анонимен каза...

Вероника ни събра очите с виртуозните си изпълнения, контакта с публиката, бе истинска господарка на сцената. Браво!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Това концерт на общината ли е, или на Мариета Жекова?

троянец каза...

Това е концерт на Тео, Вероника, Ицо, Ели, Валентина, Марчо и ще се помни ;)

Анонимен каза...

Съжалявам,че трябва да пиша под концерта за тоя Райковски, но понеже имах служебно съприкосновение с него, ви уверявам,че е изключително некадърен и тъп. Колкото и да му обясняваш все не разбира, а пък е със самочувствие. Доколкото знам е назначен по партийна линия, но пък ако се отърват от него хич няма да сбъркат. Айде стига с тия партийни протежета.

Анонимен каза...

Стефан Генков : Поздрави от далечна Канада за лъчезарната Вероника. Желая здраве и нови творчески изяви по света.

Анонимен каза...

Преживяването беше невероятно. Станахме свидетели на много стойностен концерт. Поздрави на г-жа Генкова за чудесната идея да събере заедно талантливи троянци от различни поколения.
Д. Янкова

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |