България ще я бъде, има надежда

* „Ние решихме да не бъдем следващите. Ние решихме да си върнем правото на бъдеще в България” * Студентите окупираха Ректората, искат незабавно разпускане на 42-то Народно събрание и най-бързо насрочване на нови парламентарни избори
Актуализиран 
БЪЛГАРИЯ ще я бъде, има надежда. В сряда, 23 октомври, студенти от Софийския и техни съмишленици от други столични университети окупираха най-голямата аудитория на Ректората - №272. Разпънаха пред вратата грамаден транспарант „ОКУПАЦИЯ”, спуснаха от прозореца друг  - „МОРАЛЪТ НЕ Е ПОРОК”. И изгониха преподавателя си по право проф. Димитър Токушев - председателя на Конституционния съд, върнал в Народното събрание срамното нещо Пеевски.

ВЕДНАГА след това младите хора излязоха с ясна ДЕКЛАРАЦИЯ защо и какво правят (виж пълния й текст по-долу). И какво искат. И че намерението им е да останат, но в своята България, а не в тази на олигарси, мутри, мръсни политици, корумпирани магистрати, Пеевски, Токушев и т.н. смрад. Обобщен израз на исканията им открихме в следния пасаж от декларацията: „За 23 години три милиона българи напуснаха страната. Ние решихме да не бъдем следващите. Ние решихме да си върнем правото на бъдеще в България”. С вас сме! 

В ПЕТЪК, 25 октомври, студентите радикализираха действията си и в нова декларация обявиха режим на безсрочна е ефективна ОКУПАЦИЯ на цялата централна сграда (Ректората) на Софийския университет. Преследваните ЦЕЛИ са пет: незабавно разпускане на 42-то Народно събрание; възможно най-бързо насрочване на нови парламентарни избори; обществена нетърпимост към ширещото се беззаконие в най-високите етажи на държавното управление; превръщане на България в цивилизована правова държава; утвърждаване на справедливостта и знанието като високи обществени ценности. Това е нашият окончателен вот на недоверие към загубилите всякаква легитимност практики в управлението на България, завършва новата декларация. Т21

*****  

Декларация на окупиралите студенти

НИЕ СМЕ СТУДЕНТИ, всеки със своите учебни и работни задължения. Имаме опасния навик да казваме, каквото мислим. Свикнали сме да обичаме истината, доблестта и да съдим според делата, а не според думите. Живеем във фасадна демокрация, под лапите на политическия цинизъм и партийната недалновидност. Тънем в мизерия, апатия и бездушие. За 23 години три милиона българи напуснаха страната. Ние решихме да не бъдем следващите. Ние решихме да си върнем правото на бъдеще в България.

СЧИТАНО ОТ ДНЕС (23.10.2013 г.), ние окупираме най-голямата аудитория (272) в Софийски университет „Св. Климент Охридски” - институцията, която винаги е била коректив на всяка една власт. Като активни и мислещи студенти смятаме за свое право и отговорност да изразим несъгласието си с наглостта на самозадоволяващия се български политически елит през последните години. Време е да получим отговори. Време е да заживеем в истинска демокрация и в общество, в което знанието се цени.

ТЪРСИМ МОРАЛНА отговорност своите преподаватели начело с проф. Димитър Токушев, председател на Конституционния съд и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет, отговорност за връщането на олицетворението на българската олигархия Делян Пеевски като депутат в Народното събрание. Питаме се докога законите ще се тълкуват спрямо силните на деня и изразяваме възмущението си за взетото от съда решение. Решение, което твърдо отхвърляме, защото нарушава обществените норми и нашите критерии за морал.

ТОВА ЛИ Е примерът, който преподавателите на Софийския университет, които имат морална отговорност не само пред цялото общество, но и в частност пред стотиците студенти, които обучават всяка година, искат да дадат на своите студенти? На това ли се учат бъдещите съдии, адвокати, прокурори, а може би и политици? Че независимият орган зависи от силния на деня? Бихме искали да изразявам възмущението си за взетото от Конституционния съд решение и заявяваме, че очакваме отговор!

ВЕЧЕ ЧЕТИРИ месеца значителна част от българското общество задава един прост въпрос. Вече четири месеца тези, които дължат отговора, твърдят, че такъв не ни се следва. Тъй като нито медиите, нито възмутеното общество, нито дори уличният натиск успяха да получат отговора, решихме, че е наш личен дълг за зададем въпроса отново. Питаме - Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС? Търсим отговора, чрез който ще разберем кой управлява държавата. Наше разбиране е, че избирателят има право да получи какъвто поиска отговор от избраника. Считаме отказа да се даде отговор на един елементарен въпрос, задаван вече повече от 130 дни, задаван от хиляди българи, за незачитане на обществения договор и за абсолютно неуважение към изначалния носител на суверенитета – народа.

И ПОНЕЖЕ този въпрос бе задаван безброй пъти и безброй пъти отговорни лица избягаха от него по всевъзможни начини, ние настояваме за следното:
• Министър-председателят на Република България да заяви публично и под клетва, кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС!
• Настояваме също министър-председателят да заяви публично кои бяха критериите, които изпълнителната власт счете за меродавани, при преценката за това кой да бъде предложен за председател на ДАНС?

ОТГОВОР на въпросите:
• Кои от личностните и професионалните качества на избрания отговарят на поставените критерии?
• Кои бяха другите кандидати, които Делян Пеевски надмина по личностни и професионални качества?
• Защо, ако изпълнителната власт в лицето на министър-председателя е била убедена в наличието на тези качества и в адекватността на кандидатурата за поста председател на ДАНС, тя бе гласувана без никакво обществено обсъждане?
• Защо обществото научи за кандидатурата post factum?

НАСТОЯВАМЕ на всички тези въпроси да бъде даден отговор! Настояваме Делян Пеевски да подаде оставка като народен представител в 42-рото Народно събрание. За нас е неприемливо човек, станал повод за масови протести, продължаващи вече четири месеца, да се завърне в Народното събрание. Властта на никой политик не трябва да бъде самоцел. Той трябва да получава властта си само и единствено ако народът желае неговото представителство. В случая с Делян Пеевски, считаме, че достатъчно голяма част от обществото показа в последните четири месеци, че сваля кредита си на доверие от народния представител Пеевски. В такъв случай – той трябва да си подаде оставката пред 42-рото Народно събрание.

ТВЪРДО СМЕ убедени, че сегашните управляващи са изчерпали ниския и без това кредит на доверие, който получиха от последните избори. Настояваме всяка следваща власт да бъде само в интерес на хората и да работи за бъдещето на страната, а не за облагородяването на поредните олигарси. Работа за високо образование и наука, чрез които да постигнем развитие.Разбрахме, че на повечето „народни представители” наистина „не им пука” за мнението на българските граждани или за това, че българската младеж иска да живее в едно по- съвременно, по- добро общество. С пълното съзнание сме, че борбата ни ще бъде трудна, защото не е борба за материалното, а за духовното, борба за принципа, а не за поредните два лева увеличение.

КОЛКОТО и да се опитват да ни манипулират, ние не вярваме на новоизлюпени спасители. Наясно сме, че политическата арена ще привлича винаги недостойни авантюристи, обслужващи всякакъв друг интерес, но не и интереса на хората. Но това може да се промени, ако ние, гражданите, имаме активна гражданска позиция и я отстояваме. Ние, студентите, избрахме да се борим. Не е ясно дали ще успеем поне в една битка, но знаем, че това за което си струва да се борим, е това, за което си струва да се живее. 
23 октомври 2013 г., София

Студентите, окупирали аудитория 272 в Софийски университет
Снимките са от "Ранобудните студенти" - страницата на протеста във Facebook

55 коментара:

Анонимен каза...

Разбира се че има надежда. Това да не ти е Троян с неговия "протест". 5-6 дърти крокодила, на които никой не обръща внимание:))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Кой си ти бе сульо малоумен 1.... я си кажи името да те видим дали не си от тукашната троянска пасмина толупи,срещу която се вдигнаха студентите!!!!Аман от мръсници!!!!!!

Анонимен каза...

Подкрепям Ви.И заставам с името си.Дилян Бакърджиев

Николай каза...

За съжаление срещу всеки Кристиан Таков (http://dnevnik.bg/2167597) и неговите студенти седят няколко Владимири Яневи (http://www.dnevnik.bg/2167962) и техните роднини-студенти...

Анонимен каза...

Битката не е лека, Николай, но трябва да бъде спечелена. Иначе край...

Анонимен каза...

Що му се връзвате на този страхлив гербаджийски нещастник в първия коментар. Какво друго да напише един страхлив плъх. Отделно че е тъп като цървул. Плюйте и го отминавайте.

Анонимен каза...

Червените боклуци,като N6 си отиват. Никой няма да плаче за вас, злобни и крадливи нещастници.
С Б О Г О М !

Марин Платников каза...

"- Лудите, лудите - те да са живи!..." Ив. Вазов Под игото Има надежда за промяна, да подкрепим студентите! Макар и позакъсняла, 1968 идва и у нас. Поздравявам Т21 за позицията му!

Анонимен каза...

Най-забавно е да се четат идиотщините на бавноразвиващите се Герб маладьожи като #1 / #7. Тези калпаци нямат никакъв шанс да схванат, че точно Герб са по-големи червени боклуци даже и от немощните бесепари. Герб на боклука! БСП - след тях! Може и заедно....

Анонимен каза...

Даааа....а,тъпи троянски коментари.....това ли е будното троянско общество,това ли е интелектуалния потенциал останал в града...

Анонимен каза...

Пълна окупация на Софийският университет „Св. Климент Охридски" спира учебните занятия заради протеста на студентите.
Целите на студентите са:

1. незабавно разпускане на XLII-то Народно събрание;
2. възможно най-бързо насрочване на нови парламентарни избори;
3. нетърпимост на общественото тяло към ширещото се престъпно беззаконие в най-високите етажи на държавното управление;
4. превръщането на България в цивилизована, правова държава;
5. и утвърждаването на справедливостта и знанието като високи обществени ценности.

Анонимен каза...

Няма надежда. България загива...

Анонимен каза...

Че, кога пък Троян се е славел с будно общество?
Слава на Милко Балев и потомците му !

Анонимен каза...

#13, в началото на 90-те Троян се славеше с будно общество.
В края на 19-ти век, в началото на 20-ти век, през 20-те и 30-те години на 20-ти век също се славел с будно общество.
За другото сте прав. Славата за Милко Балев и потомците му отдавна е факт. Ангел Балев за втори път е председател на общ.съвет в Троян.

Анонимен каза...

Да ви обърна внимание, че целият факултет по математика и информатика е на крака! За разлика от ректоратските специалности, тук всички са единни и за протеста - и децата и преподавателите! Мусала или известната голяма 325 аудитория е окупирана... Протестите във фалултетите дето не са в ректората са много по-силни. Защо ли????

Марин Платников каза...

Хора, подкрепете студентите, окупирали университетите! Позволете на това поколение да изживее своята '68 година! Не позволявайте разни платени драскачи и псевдо демократи да ви манипулират, с това че се нарушават правата на останалите "ученолюбиви" студенти! Замислете се, какво е науката без СВОБОДА! Спомнете си, как преди години ви настроиха против протестиращите учители, пак тези същите... Подкрепете ги в името на свободата, промяната и бъдещето ни! Заслужаваме достоен живот!

troyan21 каза...

До №16: Напълно съм солидарен с Вас, г-н Платников! И дано студентите се окажат по-корави от всички нас и измият срама от челото. УСПЕХ, момичета и момчета!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Дано тия млади хора събудят всички останали!
До 17-ти: От скоро (и от далеко) чета тоя сайт и искам га кажа:г-н Маринов,ти няма от какво да се срамуваш,продължавай така и дано не успеят да те смачкат!

Анонимен каза...

И тия тъпаци са студенти,какви тъпаци и платени жрици на любовта,щяло и нещялои избори иска!!!!!!!!!!Май месец евро,след 3,5 години парламентарни!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Троянците да подкрепят протеста на студентите? Това виц ли е? Троянците не си помръднаха задника да подкрепят собствения си протест в Троян през лятото, какво останало да подкрепят студентския. Нещо повече - веднага изплува мършата да оплюва протеста в Троян подобно на сегашния #19.

Анонимен каза...

Троянци се криеха като партизани из храстите по площада зимъска. Правеха,се че са на разходка и не смееха да тропнат срещу "страшния" враг ЧЕЗ. И ако не бе Гената Маринов да поведе тая овча маса, щяха да стоят и да гледат като купени кози ! Какво остава да се размърдат срещу истинския октопод !

Анонимен каза...

Бръснати глави, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков нахлуха в двора на Софийския университет, това съобщи офнюз.
Водачката Нина Гергова на контрапротеста и Андрей Вълчев от младежкото БСП са също там.
*
Ако тази статия на Т21 беше за някоя катастрофа или каруца в зелена градинка - коментарите щяха да са над 50 до момента.
Мъртъв град, мъртва държава, ходещи мъртъвци.

Анонимен каза...

От мрежата:
Димитър Попов
Емисари на Цветан Василев обикалят университетите в столицата и страната, с тлъсти финансови оферти към студенти и преподаватели за организация на контрапротест. Снощи към 22 мой преподавател от УНСС ми звънна дали искам да изкарам малко кинти като участвам за 2-3 часа в контрапротест в университета. Каза си ми и че така помагаме на един добър човек като Василев, а след това той щял да се отблагодари на университета.

Менторът на Орешарски и корпоративен властелин в държавата Цветан Василев е твърдо решен да спре студентстката окупация и е пробил и при нашите преподаватели в СУ. Плаща луди пари на бедните ни преподаватели, които да ни подкукоросват да излезем като контра на окупацията. На мен ми предложиха 100лв за три часа днес по обяд в СУ.

Хора на банкера Цветан Василев са ходили в Нов български университет, в УНСС, Техническия университет и НСА да предлагат кеш за организация на контрапростети на студенти. От Студентския съвет на Технически ми звъннаха вчера към 23 часа за днес да ходя за 80лв за 2 часа, че закъсали с хората. Тъпаци.
И при нас в Свободния във Варна ни предлагаха днес сутринта в общежитията по 60лв за 2 часа контрапротест пред унито. Нямате шанс - продажници.

Анонимен каза...

И на студентските протести /контрапротести, както и при площадните, дърпат конците едни и същи кукловоди. Най-лесно се манипулират младите.И се покваряват. Дано само не се стигне до безсмислени ексцесии и жертви.

Анонимен каза...

Депутатът от БСП Борис Цветков бе водачът на групата бръснати глави и млади социалисти, които нахлуха в СУ тази сутрин и се опитаха да предизвикат сблъсък с протестиращите студенти.
На видеото по-долу Цветков е човекът с кафявото яке, който на 0:12 мин от началото на клипа минава пред будката на охраната.
Интересен е и човекът, който между 0:11 и 0:14 мин е на преден план, после тича към входа на Ректората, а от 0:49 мин се опитва да разбие вратата. Съюият човек на 1:34 мин къса плакатът “Окупация”, закачен на вратата.
Името на този независим и неорганизиран съвестен гражданин е Ленко Петканин. Според сайта на софийската организация на БСП той е кандидат за депутат в 24 МИР – София.
В предаване на Нова телевизия от 4 септември той участва като представител на контрапротеста.
Интересно е и участието на репортера на телевизия Алфа. На 1:09 мин от клипа се вижда как “журналистът” къса декларацията на студентите, закачена от няколко дни на таблото до входа на университета. http://offnews.bg/index.php/259095/deputat-ot-bsp-vodi-skinarite-kandidat-deputat-napava-vratata-na-su
*
В същото време, прогресивната троянска общественост и младата интелигенция коментира кръстовища и сфетофари.

Анонимен каза...

БРАВО ДАНИЕЛА!

http://www.svobodata.com/page.php?pid=12635&rid=11104&archive

Анонимен каза...

25-ти, сценарият на т.н. студентски протест е идентичен на площадния. Плащат от едно място. Трябва да си идиот,за да не го проумееш!

Анонимен каза...

Брей какъв супер агент сме имали в Троян като 27-ми. Знае и мястото и на кого се плаща. Даже знае кои са идиотите.
Само едно не знае супер агента - кой и защо унищожи българската държава и най-важното - къде спаха тези "смели", "неподкупни" и нещастни човекоподобни, наричани за краткост "народ", защото цялото това унищожение се случи пред очите им и благодарение на пълното им безхаберие. Няма такъв народ в света, който да е позволил подобна разправа с държавата му и да си е траел, снишавал и крил в миша дупка.
Една шепа студенти изправиха на нокти цялата мафия и уродливите и клакьори по медии и сайтове. В какво ли не ги обвиниха. Какви ли земни и извънземни грехове не им приписаха.
Всякаква тъпа, пълзяща и смрадлива пасмина започна да се упражнява на гърба на няколко хлапета, дръзнали да се опълчат на лоените крадци, овластените пладнешки разбойници и обикновената политическа педерастия и измет.
Една шепа хлапета срещу всички и всичко.
Давай, 27-ми, дръж, дръж.... добро куче си ми ти....

Анонимен каза...

Хиляди се събраха на протеста тази вечер след призива за подкрепа на студентите, окупирали Софийския университет. Той дойде след провокацията, при която група младежи с бръснати глави, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков, опита да нахлуе в Ректората на българската Алма матер. За първи път от началото на протестите, 14 юни, тази вечер имаше митинг с изказвания.
Призивът на студентите бе колегите им, родителите, преподавателите, всички граждани, да излязат по улиците в 18 ч. Малко преди уречения час окупираната 272-ра аудитория се изпълни със студенти от различни университети. Пълни бяха и коридорите на Алма матер. Вътре медии не се допускат, но от двора нашите репортери можеха да видят десетки хора с шалтета, раници и спални чували, които са дошли в СУ, за да пренощуват там.
Хиляди изпълниха пространството около Ректората. Цялото пространство около стълбите и паметниците на двамата братя Евлоги и Христо Георгиеви бе препълнено. Затворено бе кръстовището на булевардите “Цар Освободител” и “Васил Левски”, тъй като хората не можеха да се поберат по тротоарите. Пълни са и околните улички и особено откъм задния вход на университета.
*
В същото време в Троян - супер /селски/ агенти обясняват "сценария", кой на кого плащал и кои са идиотите дето не разбирали.

Анонимен каза...

На западният фронт,ааа в Троян де, нищо ново...

Анонимен каза...

Ако не сега, кога? Ако не вие, кой?
Дръжте се млади хора и не се поддавайте на провокации, подкупи, лъжливи обещания, лъжлива загриженост за вашето бъдеще!
Нас, вашите баби и дядовци ни излъгаха, защото бяхме израснали с лъжата за строежа на "светлото бъдеще", и така държавата се разпиля в джобовете на лъжците! Вашите родители израснаха във времето на друга лъжа, че промените се извършват отново в името на светлото, но вече демократично бъдеще!
Така и ние, а и вашите родители израснахме в долни, "брадати" лъжи! Обикновеният, честен и почтен човек е наивен и вярва, защото не е нито крадец, нито лъжец!
Не се поддавайте на лъжи и демагогии, на празни обещания! Хванете лъжците и ги запратете далече от красивата ни страна! Имаме красива природа–планина, море, древна история, трудолюбив народ.
Нека да сме последните, които повярвахме, приехме, оказахме сляпо доверие, лишавахме се в името на идващата демокрация/псевдо/, изтърпяхме много лишения, ниски доходи/и сега/.
нека наистина сте вие, които ще измиете срама от челата ни/защото лично аз се срамувам и съжалявам за доверчивостта си/!

Анонимен каза...

Ще се разплача от умиление,31-ви...Само ако знаеш какъв наивник си !

Анонимен каза...

Няма никакъв начин да се разплачеш, 32-ри. Такива като теб са лишени от тази човешка способност. Палачът, садистът и кое да е влечуго също не плачат. Вонещицата също не плаче, тя вони. Ти също вониш и смърдиш, 32-ри.

Анонимен каза...

Жалко човешко подобие си ти. Я като си толкова ербап,защо не си на улицата ,а подканваш някой друг да свърши това за което мишата ти душица няма смелост ?Крий се в анонимната си дупка,и никога не смей да изпълзяваш от нея!Мижитурка!

Марин Платников каза...

Скъпи троянци, защо ви е страх ? 99% от коментарите са анонимни. Само се зъбите един на друг, скрити зад своята анонимност. Страхливият човек никога не ще бъде свободен.....

Марин Платников каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

28-ми, ако бях куче от службите(знаеш какво значи това) и ако детето ми е студент в...Англия примерно, щях да бъда патетичен празнодумец като тебе и да одобрявам манипулациите с шепата студенти в СУ. Но НЕ СЪМ!!!

Анонимен каза...

37-ми, и от къде разбра за "манипулациите с шепата студенти"? Така ти казаха "по телевизора"? Друго казаха ли ти?
За патетика само можеш да си мечтаеш. Такива като теб са продукти на социалистическия реализъм. При вас всичко е само бакалски сметки, но все не ви излизат. Лошото е, че хората ги плащат десетилетия наред.

Анонимен каза...

Студентският протест се радикализира след призива на Академическия съвет на СУ за прекратяване на окупацията. Студентите излязоха на стълбите пред Ректората с безпрецедентно остри речи. Те призоваха за гражданско неподчинение и спиране на плащането на данъци.
Ще се обърна към Вас с една дума, която не ви е позната: квирити. Това са гражданите в Рим, които щом са предадени от Римския сенат, се оттеглят на отсрещния хълм и спират да му се подчиняват. Докато той не вземе правилното решение. Днес ние сме квиритите: да обявим гражданско неподчинение и да спрем да плащаме данъци – призова Манол Глишев, един от водачите на протеста.
*
В същото време в Троян, прогресивната общественост брои парите на протестиращите студенти и следи какво ще им кажат "по телевизора"

Анонимен каза...

Едни двадесет и няколко годишни момчета и момичета окупираха Ректората.
Тези двадесет и няколко годишни деца са връстници на двадесет и няколко годишната демокрацията у нас.
Ако някое от момчетата и момичетата, които днес окупираха СУ е на 24 или 25 години, има реална възможност вие да сте го заченали по време на окупационната стачка през 1990 година.
Някъде там, по време на романтично-бунтовен секс в тоалетните на университета, докато ни спираха тока за 2 часа, а после ни го пускаха за още 2.
Децата, които преди няколко дни бръкнаха в контакта на общественото малоумие с голи ръце, са децата на нашите грешки.
Децата, които са били на 7 години, когато Луканов беше застрелян пред дома си.
Децата, които са били на 5, когато по улиците бродеха мутри, които понякога, за да са по-весели си устройваха нощни стрелби с автомати.
Децата, които са били на 8 години, когато в България настана хиперинфлацията, а парламентът бе запален и депутатите му изведени в потайни доби, под дъжд от камъни.
Сигурно вие, родители на днешните окупатори, тогава сте оставили бъдещите студенти на грижите на бабите и дядовците им, за да излезете през януари 1997 година на площада и да викате срещу Виденов и тоталния крах на икономиката и политиката.
А после сте се прибрали, защото тогава, за да си купиш самун хляб, трябваше да се наредиш на опашка в 3 часа сутринта и да чакаш до 8...
А днес децата ви, заченати в онова бурно и донякъде романтично време, се опитват да повторят историята от там, откъдето тя започна през 1990 година.
Само че сега няма добри и лоши. Сега играта се е променила. Правилата на играта – също.
Сега няма политическа цензура. Но има икономическа автоцензура.
Сега няма политическа полиция. Но могат да те пребият заради настъпване на политически мазол.
Сега няма затвори за различно мнение. Но ако изразиш такова, „свободните“ медии могат да издирят твоя снимка как пушиш марихуана на 13-годишна възраст и да те съсипят за отрицателно време, защото у нас хората се повлияват повече от компроматни снимки, отколкото от официални позиции.

Анонимен каза...

Сега живеем в 2013 година, но по нищо не си личи. Освен по това, че можеш да вземеш червеното си паспортче и да си биеш камшика, защото ти е писнало да чакаш цял живот, докато децата ти, заченати в началото на 90-те поемат щафетата на ходенето по площади и окупирането на университетски сгради, защото ти, приятелю, похаби около 24 години от живота си без да има никакъв смисъл.
Ти похаби 24 години от живота си, за да връщаш ипотечен заем, да бачкаш като луд, докато някакви тарикатчета карат Мазерати или Бентли, като единственото им преимущество пред теб е, че са синове и дъщери на хората, срещу които протестираш от 1990 година.
Ти похаби 24 години от живота си да вярваш на Костов, на Симеон, на Бойко, на Сергей. Без да схванеш, че те са един и същи човек, който се появява, говори едни и същи глупости, докато отзад едни и същи кукловоди модерират историята на България в посока, в която им е кеф.
Ти похаби 24 години от живота си да гледаш как бившите комунисти въвеждат плосък данък и казват ДА на НАТО и Евросъюза, докато от другата страна бивши радетели за синята идея, създали партия на име АТАКА крещят истерично срещу Европа, но охотно участват в избори за евродепутати.
Ти похаби 24 години да чакаш сините демократи да въведат лустрацията и да отворят досиетата, докато те вместо това бутат мавзолея и продават БГА Балкан за 40 лева и 78 стотинки.
Ти похаби 24 години да чакаш някой нов Чък Норис в лицето на Бойко Борисов да ни спаси.
Ти, приятелю, вероятно сега все още не можеш да разбереш защо днес, в 2013 година децата ти тръгват по същия път.
Но единствената разлика между теб и децата ти е, че те, децата, не искат да им се казва, че няма никакъв смисъл.
Да, ние възрастните често казваме уморено – „Деца, недейте, няма никакъв смисъл!“.
И за себе си сме прави. Смисъл да излезеш с голи гърди срещу танковете често няма. Освен ако не искаш да влезеш в художествената литература.
Но ние, скъпи приятели, вече за нищо не ставаме. Ние вече сме изпили до дъно чашата с отровата, наречена „подозрение“, „омраза“ и още куп приятни съставки, която барманите от ДС ни забъркаха като коктейл някога, тогава, в началото на 90-те.
А днес децата на демокрацията окупираха университета.
Да, децата сега най-вероятно ще бъдат припознати и обичани от обичайните заподозрени – ГЕРБ, Реформатори и кой ли още не.
Да, сега мнозина неуспели политици ще се залепят към тях и ще се опитат да използват цялата им енергия за свои цели.
Така, както направиха с летните протести.
Но децата на 24-те неуспешни години преход едва ли се интересуват от това в момента.
Децата окупираха университета заради нас. И който не го е разбрал, няма 5 грама мозък в главата си.
Децата на прехода окупираха нашето мислене.
Ние не знаем какво ще донесе тази окупация.
Може би скоро ще разберем. Но каквото и да стане, всички трябва да сме наясно с едно – децата ни пораснаха.
И вече не искат ние да им помагаме във вземането на решения.
А ние – за нас е време за едно последно действие. Време е да окупираме себе си.
Онази гадна част от нас, която ни кара да се самоизяждаме и в яростта си да не забелязваме, че сме се превърнали в жалък спомен за човешки същества.
Децата ни пораснаха. Да се окупираме. И да оставим децата да направят това, което ние нямахме топки да направим.

Анонимен каза...

БРАВО!!! ХИЛЯДИ ПЪТИ Б Р А В О за написаното от 40, 41!

Анонимен каза...

Поздравления, 40/41!
Само една малка корекция, ако позволите. Не бива да се оставят младите хора сами и изолирани. Нямам предвид някой да им се бърка и да ги поучава. Добре е поне да знаят, че някаква макар и малка опора имат зад себе си. Че не на всички в тази обрулена държава са им закърнели топките и като кучетата на Павлов реагират и мислят, както им кажат "по телевизора".

Анонимен каза...

Е,и? Поне да беше написал от кого си копирал този ферман.

Анонимен каза...

Автор на чудесния коментар 40/41 е Венци Мицов, публикуван е тук:

http://www.lentata.com/page_5555.html

Анонимен каза...

#44, тези два коментара /40,41/ не са предназначени за хора като теб. Не си губи времето тук, а бягай да коментираш под статията с катастрофата. Там ти е силата. В най-скоро време ще се появи статия за някоя дупка по пътя или за овце около шадравана на площада. Щади си силиците, за да може там да се разгърнеш мисловно в пълния си блясък.

Анонимен каза...

Трижди проклети да са тези, които вкарват деца в мръсните си политически игрички!!!
Въпросните студенти са част от сценария на болни мозъци, както беше и през 97-ма. Защо не ги попита някой журналист кой е Пеевски и какво означава абревиатурата ДАНС? Обзалагам се, че 4/5 от тях не знаят.

Анонимен каза...

Комунягите се изприщиха и започнаха да кълнат като вещици.

Анонимен каза...

"Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата е сложил капан за мишки. Тя разказала за това на кокошката, овцата и кравата. Но те всичките и отговаряли: “Капанът за мишки е твой проблем, а не наш!” Малко по-късно в капана се хванала змия – и ухапала жената на фермера. Опитвайки се да я излекуват, сварили на жената супа от кокошката. После заколили овцата, за да нахранят всички, пристигнали да навестят болната. И, накрая, заколили кравата, за да нахранят гостите, дошли на погребението. И през цялото време мишката наблюдавала от дупката си и мислела за нещата, които са чужд проблем, докато не станат твой!”

"За мишките и хората", 1937 год. – Джон Стайнбек

Анонимен каза...

Фейсбук и форум революционери. Ще се счупя от смях.Боже, защо сте толкова жалки бе хора?!?!?Толкова ли е страшно,да излезете на улицата?Толкова ли няма мъжко в душичките ви, та сте се забили да тракате с часове по клавиатурите ?!?!? Водите безмилостни битки ,печелите големи и велики победи...А де факто...

Анонимен каза...

47 - жалък

Анонимен каза...

съжалявам,че подкрепящите окупацията не могат да видят,на какво приличаше Ректората след окупацията през 90 - на мръсна кочина,оостатъци от храна,фасове,коридорите миришеха на пикоч

Анонимен каза...

51-мамарец

Анонимен каза...

40,41-разплакахте ме,страхотни сте !!!!

Анонимен каза...

ОГЛУПАЦИЯ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |