Златната Вяра

* Три титли в една безпощадна конкуренция – това нежно и крехко момиче се доказа като характер и боец!
Купа „България”
Вяра Данчева
КУПА „БЪЛГАРИЯ” е най-хубавото, най-емоционалното и най-масовото състезание по ориентиране в България. Така е било в миналото, така е и сега. Имало е години с по 2000 участници, този път бяха „само” 800, което за днешното време е много добре. Интересен е духът на това състезание – освен чисто спортният елемент през всичките дни приятелството, спомените и младостта. Тази година за свикване със специфичния терен първо се проведе купа „Родопи”, в близост до яз. „Доспат”, а самата купа „България” (26-28 юли) бе високо в Родопите – местността Каратепе. Място, арена на много състезания в миналото, позабравено във времето и възродено сега. Изключително красиво с безкрайните си борови гори, окосени поляни, каменни чешми и, разбира се, боровинки, гъби и риба в изобилие.

НАШИЯТ СКО „ХЕМУС” (Троян) участва с голяма група начинаещи и също немалко „стари кримки”, винаги готови да си спомнят отминалите години и приятните моменти. Всичко бе чудесно – времето слънчево, природата най-красива, всички готови за лов на медали (и приятели). Никога не съм откроявал един от малките ни състезатели, и сега малки и ветерани като цяло бягаха добре и направиха успешни класирания. Но над всички бе Вяра. Носителка на много медали и печелила не едно състезание през годините, сега бе истинско удоволствие да я наблюдаваш отстрани, да наблюдаваш шампионския й стил.

Вяра (вляво) - втора в класацията за 2012 г.
В НАДПРЕВАРАТА с над 50 свои връстнички в група Ж-14 тя (Вяра Данчева) спечели три златни медала и напълно заслужено стана краен победител в купа „България”. Три титли в една безпощадна конкуренция – това нежно и крехко момиче се доказа като характер и боец! Работеше с изключителна точност с картата, което заедно с добрата физическа подготовка и подплатеното самочувствие й донесе победите. Само ще добавя, че в живота Вяра е изключително трудолюбива, добра и умна.

В ЕДИН ОТ ДНИТЕ на състезанието бе връчването на традиционните награди „Десетте най-добри” (през 2012 г.). В групата Ж-12 в призовата десетка имаме три състезателки – Вяра (втора), Биляна (седма) и Ивана (девета). В група Ж-16 Габриела е девета. От Родопите се прибрахме с чудесни впечатления и ви препоръчваме – идете и вие, много е красиво.

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус” 

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Имаме чудесни деца с които се гордее градът!Браво и на треньора за неговите усилия!!Ориентирането заслужава тези успехи!!

Анонимен каза...

Браво,Вярке!!!!!

Анонимен каза...

БРАВО!!!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |