Троянка спечели скоростното изкачване на Витоша

* Националката по ски бягане Теодора Малчева бе най-добра при жените по 18-километровото трасе от НДК до Черни връх

Шампиони

ТРОЯНКАТА Теодора Малчева (29 г.), която се състезава за столичния клуб СК „Александър Логистик”, спечели женската надпревара в тазгодишното скоростно изкачване на Витоша (25 август). Състезанието по традиция се провежда в последната неделя на м. август и е посветено на поредната годишнина от масовото изкачване на витошкия първенец Черни връх (2290 м) през 1895 г., чийто инициатор е големият български писател Алеко Константинов.

По трасето - Теодора Малчева
СТАРТЪТ този път бе пред НДК в София, а по 18-километровото трасе – от Моста на влюбените през Южния парк, кв. „Драгалевци”, Платото до финала на Черни връх - бягаха 170 души (мъже и жени), като в лимита от 5 часа се включиха 160 от тях. При мъжете очаквано спечели шампионът по планинско бягане и маратон Шабан Мустафа, записал време от 1 ч. 42 мин. 24 сек. Времето на най-добрата при жените бе 2 ч. 10 мин. 49 сек.

ПОБЕДАТА на Теодора Малчева в бягането до Черни връх не е изненада. Нашенката е едно от големите имена на женското ни ски бягане, член на националния отбор и участник в Зимната олимпиада във Ванкувър (2010 г.). През миналата година тя заслужи Купа „България”, връчвана от Българската федерация по ски на най-добрия състезател за сезона в съответната ски дисциплина. Има сериозни постижения и в ски ориентирането, където най-големият й успех е респектиращото 7-мо място в дългата дистанция на Световното първенство в Япония (2009 г.). Теодора е дъщеря на общинския съветник Николай Малчев.

Т21

П.П. Троянска победа имаше и в състезанието по скоростно изкачване на 890-те стъпала до Паметника на свободата на връх Шипка по случай 136-годишнината от Шипченската епопея (23 август). При момчетата във възрастовата група 5-8. клас нашият Добромир Добрев бе най-бърз и пръв стъпи на билото. Отлично се представи и Цветемира Минкова при момичетата във възрастовата група 9-12. клас, която завоюва второто място. Наградите на призьорите връчи председателят на Народното събрание Михаил Миков.

3 коментара:

пАтРиОтЪ каза...

Това е то, няма кой едно браво да напише!
Съжалявам само, че такива хора са напуснали гр. Троян и са оценявани от напълно непознати, но много по- добри изглежда хора от троянци!

Анонимен каза...

Ми кажи го ти бе Патриоте или само акъл ще даваш... Браво Теди!!!

пАтРиОтЪ каза...

2ри-ОХ-ох! Не става само с писане, трябва и четене!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |