Кметска заповед за некролозите и афишите

 * Няма друг български град, в който явлението да е добило такива уродливо-застрашителни размери, няма град, който като нашия Троян да е заприличал на гигантски масов некролог?!
Време бе!

Афишна колона, Троян
Табло за некролози, Троян
СЪС СВОЯ нарочна заповед*** кметът Донка Михайлова е определила местата в Троян за поставяне на агитационни и рекламни материали, обяви и съобщения от една страна и на некролози от друга, научихме от PR-ката на Общината Маргарита Генкова. Със същата заповед се забранява лепенето на подобни неща (агитационни и рекламни материали, обяви, съобщения, некролози и др.) върху „дървета, фасади на сгради държавна или общинска собственост, огради, пътни съоръжения, електрически стълбове, табла, автобусни спирки и др.”. В изпълнение на заповедта ОП „Комунални услуги” вече е започнало почистването на града от въпросната „книжнина”, която е извън определените за целта места.

ОБЯВЕНО е и къде могат да се поставят тези неща. За агитационните и рекламни материали, обявите, съобщенията и други подобни това са 12 афишни колони, намиращи се на най-възловите места в града. За некролозите – 11 специално изработени табла, монтирани в различните квартали, като до края на месеца се предвижда поставяне на още 10 табла, а местата им ще се съгласуват с главния архитект на Общината. Точните адреси на афишните колони и таблата за некролози са посочени в заповедта.

Т21

Бележка на редактора

ПО МОЕ МНЕНИЕ, крайно наложителна заповед. Защото на тази идиотщина - да се лепят скръбни вести по улуци, дървета, фасади, колони, площади, спирки, училищни входове, градинки, детски площадки, врати, гаражи, кофи за смет и къде ли още не и от всеки ъгъл из града ни да надничат ликовете на мъртъвци - трябва да се тури край. Че това с некролозите си е специфична нашенска (българска) традиция – спор няма, традициите са хубаво нещо и трябва да се уважават. Но на каквото сме свидетели в Троян, го няма никъде, няма друг български град, в който явлението да е добило такива уродливо-застрашителни размери, няма град, който като нашия Троян да е заприличал на гигантски масов некролог?! Поздравления за заповедта!

Изчистена и веднага наново облепена с некролози автобусна спирка
НО ЩЕ СИ ПРИЗНАЯ, че не съм оптимист. Защото и досега имаше местен нормативен документ, забраняващ „поставянето на афиши, съобщения, реклами и др. върху сгради, стени, огради, ел.стълбове, дървета и др.  както и изписването на знаци, символи и текстове по тях” (виж чл. 5, т. 13 на Наредба за  управление на дейностите по третиране на отпадъците и поддържане чистотата на територията на община Троян, приета с решение № 679/26.04.2007 г. на Общинския съвет – бел. Г.М.). Която, макар и в един разтеглив и неособено ясен текст, предвижда и наказания за нарушителите – от 50 лв. до 500 лв. за физически лица.  

НЯКОЙ ОБАЧЕ да е видял наш съгражданин, санкциониран за лепене на некролози и др. на нерегламентирани места?! Не вярвам да има такъв. По моему решението е едно единствено – глоби, яки глоби. Ясно регламентирани. И стриктно налагани. Само когато бръкнат с някоя стотачка в джоба на некролозните терористи (лепачи), работата ще потръгне. И може и да доживеем някой ден в Троян некролозите да са само на определените места. Което ще е по-уважително и към нашите мъртви.

Генадий Маринов

*** Заповедта на кмета - виж ТУК

28 коментара:

Анонимен каза...

Кметът на Община Троян да обясни – защо е назначила г-жа Нели Генкова (съпруга на гл. редактор на вестник Т21– Генадий Маринов )на работа в Община Троян,без конкурс или нещо подобно – при положение, че има толкова млади ( с подходящото образование) и безработни хора в Троян ?

Анонимен каза...

Кметът на Община Троян да обясни – защо е назначила г-жа Нели Генкова (учител по български език и литература в СОУ "Св. Климент Охридски" на постоянен трудов договор и съпруга на гл. редактор на вестник Т21– Генадий Маринов )на работа в Община Троян,без конкурс или нещо подобно – при положение, че има толкова млади ( с подходящото образование) и безработни хора в Троян ?

Анонимен каза...

Кметът на Община Троян да обясни – защо е назначила г-жа Нели Генкова (учител по български език и литература в СОУ "Св. Климент Охридски" на постоянен трудов договор и съпруга на гл. редактор на вестник Т21– Генадий Маринов )на работа в Община Троян,без конкурс или нещо подобно – при положение, че има толкова млади ( с подходящото образование) и безработни хора в Троян ?

М.Тодоров каза...

На каква длъжност е назначена г-жа Генкова, че да не е подходящо образованието ѝ. Български език и литература (българска филология) е специалност с която могат да се заемат доста длъжности (Кметът на София, доста успешен мениджър - е филолог, напр. )

Анонимен каза...

За поредната псевдо забрана, браво. Само дето не видях по време на изборите никоя партия като - БСП, АТАКА, ГЕРБ, ЦЕНТЪР СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО да бяха санкционирани след като беше излязло решение на кмета на гр. Троян, с което се забранява безразборното лепене на агитационни материали. Тези 4-тири партии си позволиха да нашарят целия град, по дървета, гюмове, спирки, стълбове безразборно. Видях дори много грозни композиции от тези партии от плакати на много места в града. Което отдалеч приличаше на цигански град. Г-жо кмет Вие защо изготвяте забрани и решения, като не съблюдавате за тяхното изпълнение и санкциониране? Изобщо Вие кмет ли сте или държанка на някой ? Некролозите ли са Ви проблем или неспособността да упражнявате контрол и власт? Троян от много години насам е пущинак. Едва ли една жена може да го управи. Да, може да слага чалгарски знамена по общината, кошчета за боклук, които не се вписват на нищо в околната среда на гр. Троян и приличащи на правени в час по трудово по центъра и пошли китайси украси за хиляди левове. В харченето на пари жените са се доказали неймуверно, но в реда и контрола мъжете няма как да отстъпят на нежния пол. Изключая последните двама кметове от полу- мъжки пол.

Анонимен каза...

Господин Георгиев,
Какво стана с оня троянски "герой" ритнитопковец-кръчмар пребил екип на Спешна помощ ? На "топло" ли е ? Радват ли му се старите пандизчии вече ?
Тази нощ в София отново подобни престъпници са пребили лекар, сестра и шофьор от Спешна помощ !

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/prebiha_ekip_na_speshna_pomosht_v_sofiya-189765.html

Анонимен каза...

Г-н Тодоров, тук не става дума за това -дали е подходящя г–жа Генкова за тази работа, а защо е назначена без конкурс или някакви изисквания поне ? При положение, че има толкова много БЕЗРАБОТНИ млади и подходящи хора,на които един 3 месечен стаж в Ощина Троян би бил един добър старт в живота.Много мирише тук на "нахранете журналистите".
И. Тодоров

Анонимен каза...

Разбира се,че е да "нахраним журналистите", но да не забравяме от какво семейство е г-жа Генкова!? За тях няма конкурси или на общо основание, а ги назначават направо или пък специално за тях се откриват работни места...

Нели Генкова-Маринова каза...

О, виждам, че съм станала обект на дебат. Най-сетне и аз. Е, под материал за некролози, но както се казва - здраве да е. И понеже човекът под номера №1-3 ми се вижда много нервен, а от общинската администрация едва ли ще могат да му отговорят преди понеделник, ако въобще имат практика да отговарят на анонимни въпроси през електронен сайт, ще ми се да му помогна някак. Всеки граждански (в случая - полуграждански, предвид анонимността) порив към информираност и правдини трябва да бъде отбелязан. Вижте, №1-3, тъй като имам само временен ангажимент към културния календар на общината, ако познавате подходящ човек за позицията (по заместване) или сам/а сте такъв/такава, свържете се с мен чрез вестника. Обещавам да сведа подадената от Вас информация до съответния отдел. Междувременно, ако имате малко дете, доведете го на 1 юни на централния площад, където ще има детски празник. Ако пък сте почитетел/ка на рока, заповядайте, пак там, на 14-16 юни.

Анонимен каза...

5-ти /5-та/, освен, че сте ужасно неграмотен/неграмотна/, злобата ви гони границите на патологията.

Нели Генкова-Маринова каза...

Разбира се, поканите ми се отнасят и до включилия се междувременно г-н И. Тодоров, ако е различен от човека 1-3. Краеведът №8 го оставям в скоби. Усмивка за М. Тодоров. И пожелания за по-приятни съботни занимания. А що се отнася до Троян, града на мъртвите - наистина е много травматично това с некролозите. Сърдити живи хора по улиците, навсякъде снимки на отишли си от нас - трябва да си с много силен дух, за да поддържаш своята жизненост. Но като отвориш коментарната част на сайта, можеш да се разведриш. :)

Анонимен каза...

"И.Тодоров" да не е кандидата за депутат от Герб Илиян Тодоров?

Анонимен каза...

Г-жо Генкова- Маринива,
нито съм нервен,нито имам нещо против Вас ,нито подлагам на съмнение,че сте подходяща за тази работа,нито пък имам някой познат ( за позицията),нито пък аз ставам за нея,нито пък искам да се свързвам с Вас по какъвто и да е начин,нито пък съм искал да Ви засегна (ако съм го направил - моля,приемете извиненията ми).Питането ми е към Община Троян,защото уж говорим за ново начало,за честност,за морал , а то май си караме постарому!
С Уважение:
И.Тодоров

Анонимен каза...

До 12,
не е той.

Анонимен каза...

Ами то за друго остана ли да се говори в този град освен кой и на колко години е умрял от останалите тук.А сега и не информирани ще останат хората.

Анонимен каза...

До номер 6 глас в пустиня е тази история с поредните бити лекари.Къде ги храбрите прокурори, къде е гласът на народа от ТВ 7 да отрази поредното безобразие? Или понеже не е свързано с изборите няма нужда да занимаваме електората. Преди една седмица, когато не се касаеше за човешки животи, зомбито Бареков влезе в студиото на ТВ7 и с налудничавия си поглед обяви в трагикомичен тон, че всеки момент може да бъде убит. Спомняте ли си? След това активно мероприятие в деня на размисъл и двамата се сдобиха с охрана и бронирани коли. Кой ,обаче ще защити истинските българи, които си изпълняват дълга, устояват морално и не са виновни ,че живеят в държава на купени медии и магистрати, на предатели и комунистически отрепки.Простотията в тази нещастна страна взима страшни размери. Полицията отсъства от улиците. Мутренските депутати имат по 6 телохранители, а обикновените хора са оставени на произвола на оскотели животни. И Бог не може да ни помогне, ако не го сторим ние.

М. Тодоров, филолог - англицист каза...

Не виждам нищо лошо в това, че г-жа Генкова -Маринова е заела някаква длъжност в общината.
1. Защото е Български Учител, а българските учители са от малкото идеалисти, които работят много- за малко пари и са дялан камък-пасват навсякъде.
2. Защото е учител по БЕЛ. За някои това едва ли говори нещо, но това са специалисти, които много добре познават "бита и душевността " на българския народ.

Анонимен каза...

Edno se 4udq-za6to tazi jena Genkova mu otgovarq na onzi anonimniq? Ili e guzna moje bi?

Анонимен каза...

Темата: една,коментарите-събрани от кол и въже,де го чукаш,де се пука? 3атова оправия няма!

Анонимен каза...

10-ти това твое мнение ли е или на младежи ГРОБ, така де ГЕРБ?

Анонимен каза...

И все пак, аз като другоселец да питам- тази длъжност конкурсна ли е? И ако е, защо не е проведен? Тук отговор от назначения не видях...

Анонимен каза...

Назначението на г-жа Генкова нищо лошо, умна и начетена жена. Леки съмнения, но такъв е живота! А, до колкото некролозите, спирките и т.н. това отдавна е разрешено и направено в Орешак. Дори всички предизборни плакати бяха свалени на другия ден след изборите.

Анонимен каза...

Та да питам и аз, че все пак не разбрах! На каква длъжност е назначена Нели? А по- горния 17-ти, който ми хвали учителите, че ставали за навсякъде, да млъкне!!! Те и лекарите /зъболекарите/ са най- разглезеното и облагодетелствано съсловие в България!

Анонимен каза...

20-и, констатация е.
Но, тя "неЙмУверно" ще се "Управи" някой ден.

Анонимен каза...

Нели, не му отговаряй на този кретен. Да си злобее в анонимния ъгъл!

Момчил

Анонимен каза...

23-ти, много са ти дърпали ушите в училище, явно...И пак не си станал човек...

Анонимен каза...

Приветствам заповедта на кмета. Ходила съм в няколко европейски държави и никъде не съм видяла залепени некролози. Важното е изпълнението на тази забрана да се контролира и спазва.
А на тези, които се опитват да плюят г-жа Нели Генкова, ще кажа, че тя е един изключително интелигентен и качествен човек и дори не си струва да се занимава с такива комплексари от форума. Пожелавам й успех!

Анонимен каза...

Заповедта добре, не се разбира обаче кой и как ще осъществява контрол?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |