И всичко това в центъра на Троян

* Решението – ул. „Стара планина” и ул. „Тома Хитров” да станат еднопосочни

  Читателите ни пишат

Един доста рязък читателски коментар в сайта на Т21 по актуалната тема за подготвяните промени и подобрения в невралгичния пътен участък около Малкия пазар (виж „Спешни мерки около Малкия пазар” в миналия брой). Наложителни промени и подобрения! Който (коментар) обаче заслужава внимание, защото не само критикува и отрича, но и предлага алтернативни решения. Прочетете го, заслужава си. Надяваме се да му обърнат внимание и в Комисията по безопасност на движението. Т21

*****


ТАЗИ КОМИСИЯ по безопасност на движението очевидно не е наясно за какво става дума. Защо?

1. До „Бар 12” ще сложат знак, но какво от това, като няма полиция да контролира?

2. Какъв ще е ефектът от монтирането на предпазната ограда? Ами повече хаос! Защото ще има повече задръствания от влезли в зоната на паркинга частни коли, бусове и камиони за зареждане на павилионите със стока, цигани с каруци и т.н. Или казано по-друг начин – на паркинга зад пазара няма никаква организация.

3. Взетото решение за полагане (за пореден път) на минералбетон не решава проблема в дългосрочен план – напротив, ежегодното насипване и подравняване излиза по-скъпо.

4. Как ще се облекчи движението на МПС-та по ул. „Стара планина”, като се отрежат двете липи до общинската къща? Ами никак! Защото там проблемът не е в пешеходците, а в натоварения автомобилен трафик. И решението е в разтоварването на трафика.

5. На мястото на общинската къща ще има паркинг. ОК. Но тази къща кога ще бъде съборена – след месец, два или година? Някой да е поставил срок за събаряне? Не, не е!

6. Преместване на стоянката на такситата по-нагоре по улицата?! Извинете, но що за предложение е това? На тази стоянка въобще не й е там мястото – който е минавал в натоварен трафик, знае за какво става дума. И какво означава такситата да се преместят нагоре, и къде нагоре? Щото там е подходът към ул. „Еделвайс”, т.е. не става. Остава само отсечката до пресечката с ул. „Любен Каравелов”. А сетете се дали някой таксиджия ще се забие там. Още повече че хората от насрещния блок си спират колите в тази отсечка, че даже и камиони има.

7. Ще се забрани десният завой на излизане от паркинга на малкия пазар?! При положение че от другата страна ще има предпазна ограда, си представете какъв цирк ще става, и дали някой ще спазва този знак.

КАКВО Е РЕШЕНИЕТО според мен: ул. „Стара планина” да стане еднопосочна (от ул. ”Васил Левски” към ул. „Христо Ботев”); еднопосочна да стане и ул. „Тома Хитров” -  от ул. „Христо Ботев” към ул. „Васил Левски”.

НО ПО-ВАЖНО В СЛУЧАЯ е, че повече от 20 години мизерията, кочината  наречена „Малък пазар”, продължава да „радва” жителите и гостите на града. И въобще няма визия за развитие на този район. Очевидно няма и воля у властимащите да решат въпроса в полза на хората. И всичко това в центъра на Троян - град или село, вие решете!
19 април 2013 г.

Анонимен
коментар към материала „Спешни мерки около Малкия пазар”

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Ами какви бяха "спешните" мерки за кръстовището при вила Ванна след инцидента с детската количка и ако има наистина такава комисия кога на-после ще освободи тротоарите за пешеходците.

Анонимен каза...

Мда...около малкото пазарче наистина е много неуредено движението. По ул.Стара планина постоянно има паркирани коли, които допълнително затрудняват движението. Но....мисля, че е крайно време да се обърне внимание на едно от най-проблематичните кръстовища в града - това на ул. Христо Ботев и ул. Радецки. Големите стопове не са достатъчни. Тук постоянно стават инциденти. Често има автомобили,паркирани по тротоара на Ботев, които затрудняват видимостта. Май единственото решение е сфетофар, какъвто имаше преди време....

Анонимен каза...

Ами шефа на тази комисия е партийния функционер К.Кацаров.Какво разбира от организация на движението? Той само " софри" може да организира.

Анонимен каза...

едно време може и колите да бяха по-малко, но "Хр.Ботев",когато беше еднопосочна до Вила Ванна като че ли по-нямаше инциденти

Анонимен каза...

Не се надявайте на каквото и да било! Донка Михайлова нищо не прави, нищо няма да направи и за в бъдеще. Само сформира разни първични партийни ядки от оклюмани смотаняци. Кръщава ги съвети. Отиваме да ставаме страна/град/ на съветите... Жална ни майка!

Анонимен каза...

Не е вярно, Михайлова направи толкова много за града ни!!!

Анонимен каза...

5-ти, много е трудно да обединиш хората и да ги убедиш в идеята да бъдат ангажирани към каквото и да било - да имат отношение към своите съкварталци, да имат идеи за развитието на своя квартал, да поставят проблемите си пред Общината, да предлагат, дори да оспорват.. Повярвайте ми, наистина е трудно, но Михайлова може да го направи и го прави, и за разлика от вас, не са малко хората, които я поздравяват за това. Но за мижитурките винаги е по-лесно и по-безопасно да гледат отстрани и да критикуват!

Анонимен каза...

Браво 6 и 7!
ДЕЖУРНИТЕ ПО КОМЕНТАРИ НА БСП БДЯТ!!!
Браво орли!

Ало, ГЕРБАДЖИЙТЕ! Де спите УЕ?!

Анонимен каза...

6-ти баба ти донкА напраи толкоз за Троянът , че скоро може да го прекръстим на село донко михаълово . Като двете основни улици предлагам да са булевард енкин и булевард акимов да има къде двете основни групи олигофрени сподвижници на техните партйи да си провеждат манифистацийте .

Анонимен каза...

Няма спешни мерки за кръстовището на Вила Ванна...ето днес отново катастрофа поради факта, че идвайки от ул. Симеон Велики, независимо каква маневра ще извършваш, видимостта е никаква и като нищо може да те помелят въпреки, че си спрял на стопа и си се "огледал" 20 пъти...

Анонимен каза...

7-ми, не дрънкай празни приказки! Аз не искам кмета да е ангажиран с моите лични проблеми. Решавам си ги сам. За решаването на проблемите ми в работата ми плащат. Защо аз трябва да съм ангажиран с проблемите на кмета?
Няма как да ти повярвам, че Михайлова го прави, каквото и да е. Събира малоценни личности, на които дава крила, че са много велик някякъв "съвет" и по този начин, без да похарчи и един лев, съответно без да имам какъвто и да е резултат, си създава кохорта бездарници, които я величаят. Щото кой друг да им каже, че са велики? Ами няма кой, щото не са... Всичката й работа е такава-пушек и свирка!

Анонимен каза...

Това е нищо, ами улицата до ДСК? Вече 1 месец е разкопана и се вдига прахоляк като за световно! Това е в самия център! Правим фестивали, ще привличаме туристи, за какво са ни, само да ни гледат циганията!

Анонимен каза...

Преди да направят какъвто и да бил ремонт на съществуващата настилка/минералбетон или плътен асфалтобетон/е необходимо да се изгради отводнителна система и тези повърхностни води да се заустят в канализацията.Вижте снимка № 1. Тази вода къде да иде?Относно компетенцията на небезизвестната общинска комисия по организация и безопасност на движението няма да се произнасям защото не искам да пиша цинизми.

Анонимен каза...

Уважаеми №10, в конкретния случай причината е просто неспазване на предимство. Бях свидетел. И двамата се движат един срещу друг по "Ботев", само че единият реши да завива към "Иното" без да се съобрази, че срещу него се движи друго МПС. Тъпа история.

Анонимен каза...

Да, тъпа история. В случея неспазване на предимство. Ама проблема не е само за конкретния случей. Говоря попринцип, защото ако идваш от "Симеон Велики" дори да си спрял на стопа, при положение, че нищо не се вижда, пак ще има отнемане на предимство...и кой по-точно е виновен???

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |