Д-р Антония Първанова: Да гласуваме за добри хора

* Евродепутатката от НДСВ бе в Троян по покана на д-р Красимир Гунешки – водач на листата на Коалиция „Център – Свобода и достойнство” в нашия избирателен район * Правителството на Бойко Борисов не пожела да влезем в Шенген, заяви гостенката

Парламентарни избори 2013
Платена публикация
Д-р Гунешки и д-р Антония Първанова, Троян, 29 април 2013 г.
ПО ПОКАНА НА Д-Р КРАСИМИР ГУНЕШКИ – водач на кандидат-депутатската листа на Коалиция „Център - Свобода и достойнство” в 11-ти Ловешки МИР, на 29 април в МБАЛ - Троян се проведе среща с евродепутата д-р Антония Първанова (НДСВ). Най-напред д-р Първанова разговаря с управителя на троянската болница д-р Пенко Бамбов – обсъдени бяха проблеми на здравеопазването у нас, като евродепутатът даде полезна информация и съвети относно проекти, по които кандидатства общинската ни болница.

СЛЕД ТОВА БЕ СРЕЩАТА с избиратели, на която присъстваха още двама кандидати от ловешката листа на Коалиция „Център - Свобода и достойнство” – Иванка Гайдарска и Юлияна Хаджиева. Д-р Антония Първанова определи перспективата пред следващото правителство като ужасяваща – с липсващи над 1,5 милиарда от парите за пенсии, няма ги и 2 милиарда от парите за здравеопазване. България е фалирала, само че не е обявено, бе тежката констатация на представителката на Европейския парламент. 

Д-Р ПЪРВАНОВА ПОДЧЕРТА факта, че от 12 милиарда евро от ЕС, предвидени за страната ни, България е усвоила едва 36 %. Не се развива административният капацитет,  корупцията е много тежка, продължава нарушаването на човешките права. Ако не се промени ситуацията, е възможно да бъдем изключени от гласуване и дори по-лошо – членството ни да бъде замразено. Гостенката, която е единственият български представител в Европейския парламент, печелил наградата Евродепутат на годината (2010 г.), съобщи, че ЕС е замразил назначаването на българи в институциите си и така са останали незаети 2500 места от нашата квота. 

ЗА НЕПРИЕМАНЕТО НИ В ШЕНГЕН д-р Първанова посочи две причини - неспособността да опазим вътрешната класифицирана информация и… нежеланието на правителство на Бойко Борисов да влезем в Шенген, защото така се благоприятства контрабандата. Не бе подмината и темата за стопилия се фискален резерв на България – от 8 млрд. лв. за 4 години управление на ГЕРБ той е останал наполовина, 4 млрд. 

НАКРАЯ д-р Антония Първанова прикани на 12 май да гласуваме за добри хора и за такива, които мислят за хората. И обобщи: „Изминалите четири години бяха в страх и мачкане, нека следващите четири не бъде така. А промяната идва с изборите”. От своя страна д-р Красимир Гунешки запозна присъстващите с някои основни социални акценти в политическата платформа на Коалиция „Център - Свобода и достойнство” – въвеждане на ваучерна система за издръжка на децата в градините и яслите, спешни мерки срещу младежката безработица, достъпно за всеки медицинско обслужване, като парите за здраве се изразходват само в системата на здравеопазването.


Купуването и продаването но гласове и престъпление.

Начало

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |