Беломъжев с бронз от Световното в Казахстан

* Българската смесена щафета (Тачо и Антония Григорова-Бургова) завърши трета в дисциплината Mixed Relay, троянецът финишира с огромно българско знаме в ръце; две 6-ти места за нашето момче в индивидуалните стартове
Актуализиран

Ски ориентиране

ВОДАЧЪТ в световната ранглиста по ски ориентиране и европейски шампион в спринта от Европейското първенство в Латвия преди три седмици – троянецът Станимир (Тачо) Беломъжев, затвърди блестящия си сезон с медал от провеждащото се в момента Световно първенство в Казахстан (5-10 март 2013). 

ДНЕС, 7 МАРТ, българската смесена щафета в състав Тачо и Антония Григорова-Бургова спечели бронзовите медали в дисциплината Mixed Relay с време 1:00 ч. Световен шампион стана тандемът на Швеция Тове Александерсон – Петер Арнесон (58:33 мин.), а среброто грабна двойката на Финландия Мерви Песу – Стафан Тунис, изпреварила българите с 37 сек.

СМЕСЕНАТА ЩАФЕТА (Mixed Relay) е най-новата и може би най-атрактивната дисциплина в ски ориентирането –  всеки от двамата състезатели бяга по три етапа, като се редуват; първи стартират дамите, а финалът е мъжки. В Казахстан завършекът на Тачо ще се помни с яростния му финален спринт и развятото огромно българско знаме. Това е втори голям съвместен успех на Тачо и Антония, които миналата година спечелиха бронз и на Европейското първенство в Украйна.

ТАЧО БЕ на крачка от медала и в индивидуалния спринт (5 март), когато остана 6-ти; златото спечели шведът Петер Арнесон. При жените победата също е шведска – за  Тове Александерсон, а нашата Антония е 18-та. В средната дистанция (6 март) Тачо е 14-ти, Антония – 19-та; победители са отново шведът Арнесон и рускинята Анастасия Кравченко.

В ПОСЛЕДНИЯ СТАРТ – дългата дистанция (10 март), Беломъжев направи поредното си силно бягане и както и в спринта финишира 6-ти, на 1:56,9 мин. от големия герой на това Световно първенство и победител в поредната дисциплина Петер Арнесон (Швеция); шведът спечели общо 5 медала – три златни в трите индивидуални бягания, злато в смесената щафета и сребро в класическата щафета. В дългата дистанция при жените Григорова постигна най-доброто си класиране в индивидуалните стартове – 10-та, на 2:28 мин. след победителката Мерви Песу (Финландия).
Т21

 Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Б Р А В О, Б Р А В О,Б Р А В О

Анонимен каза...

И 6-то място на дълга дистанция-10 март. Браво!

Анонимен каза...

Няма ли кой да информира за тези успехи радио , телевизия , спортна преса. Никъде нито ред ,нито дума за нашето момче.Браво,браво,браво!

Анонимен каза...

И аз това се чудя.Макар,че за първи път оня ден видях интервю с Тачо по Канал 1 ,минути след финала.Ако не се лъжа,и в Спортал я има новината,но е цяло чудо да попаднеш на нея.

Анонимен каза...

3-ти, голям си смешник! И радиа, и вестници, и телевизии си имат спортни редакции, които трябва да следят и да афишират всяко спортно постижение на наше момче или момиче. То ако остане ние да уведомяваме спортните журналисти, то тогава те какво работят! Но това не е толкова важно. Важното е, че Тачо е наше момче и то много способно момче. Браво! И поздравления на него и на неговия треньор - баща му!

Анонимен каза...

А ти да беше прочел още веднъж какво е написал,преди да показваш колко си прост.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |