„Дариос” на г-жа Акимова запорира сградата на БКС

* За запора върху апетитния имот се разбра след изненадващо питане на съветниците Станислав Съев и Илиян Пеевски * Донка Михайлова: „Вярно е, че има запор… и имам тревога в това отношение” * Защо никой не пожела да изслуша инж. Галя Данчева?!

Запорираната административна сграда на "БКС" ЕООД
ПОРЕДЕН СКАНДАЛ гръмна в местния парламент в Троян на бюджетната сесия миналата сряда (27 февруари). И пак свързан с охранителната фирма „Дариос” ООД, в която съпругата на председателя на Общинския съвет (ОбС) Минко Акимов има 30% дялово участие. Припомняме – на сесията на ОбС в края на м. ноември 2012 г. от трибуната съветникът инж. Илиян Пеевски („Атака”) прочете едно адвокатско становище, свързано с проведения търг за охрана на градската Станция за пречистване на отпадни води, в което председателят бе обвинен в неправомерно лобиране в полза на споменатата фирма „Дариос” ООД и злоупотреба с власт; след което от ГЕРБ – Троян дори поискаха оставката на своя човек. Сега пък стана ясно - и то не от официален документ или от нарочна информация, а след изненадващо за мнозина двойно питане на съветниците инж. Станислав Съев (БСП) и инж. Илиян Пеевски - че административната сграда на общинското дружество „БКС” ЕООД (4-етажният имот се намира на ул. „Любен Каравелов” 42 в централната част на Троян) е… запориран от същата охранителна фирма „Дариос” ООД.

ПИТАНИЯТА БЯХА по точката от дневния ред с предложение за преназначаване на управителя на „БКС” ЕООД инж. Галя Данчева за още една година (дружеството бе редуцирано в края на миналата година, като строителната му дейност със съответната техника и работници беше прехвърлена към общинското предприятие „Комунални услуги”, а въпросната административна сграда бе опразнена – бел. Т21). „Защо е запорирана точно тази сграда, а не нещо друго? Защо тя стои необитаема и никого не настаняват в нея? Защо не бе запориран бетоновият възел или нещо друго? Какво точно става с тази сграда?!”, доуточни въпроса си инж. Пеевски, като намекът му, че някой се готви да прилапа апетитния имот, бе повече от прозрачен. След като бе споменато името на фирма „Дариос” ООД, г-н Акимов обяви, че няма да участва в обсъждането, за да се избегне конфликт на интереси.

„ТЕЖКА Е ТЕМАТА… Вярно е, че има запор заради задължения от 28 хил. лева. Запорът е от „Дариос” ООД и имам тревога в това отношение. Досега е внесена сума от 5500 лв. за погасяване”, обясни в отговор кметът Донка Михайлова. Г-жа Михайлова допълни, че е обсъждан план за цялостно погасяване на задължението. Тоест – сградата няма да бъде отстъпена без бой и за жълти стотинки на споменатия кредитор.

КАКВО ДРУГО стана ясно в дебата по точката за преназначаването на управителя на „БКС” ЕООД? Че през последните 4 години дружеството неизменно трупа загуби от „около 50 хил. лв., малко над 50 хил. лв. и много над 50 хил. лв.” (инж. Станислав Съев), че предложеният за преназначаване управител не е изслушан в нито една от постоянните комисии (никой не пожела да изслуша инж. Данчева и на самата сесия – бел. Т21), че де факто дружеството вече е ликвидирано и останалите в него 7 души персонал са превърнати в „продавачи на бетон” (инж. Илиян Пеевски). Ние пък се сетихме за едно наше интервю от м. април 2012 г. с бившия, отстранен силово управител на „БКС” ЕООД инж. Мирчо Банев, който в прав текст заяви: „Искат да глътнат „БКС” ЕООД”. А дали е така?

Т21

Право на отговор

„Дариос” нямаше друга правна възможност

* „С молба от 28 февруари 2013 г. до държавен съдебен изпълнител поискахме вдигане на забраната върху недвижимия имот”

Като коментар в сайта на Т21 се появи отговор на уводната статия „Дариос” на г-жа Акимова запорира сградата на БКС” в бр. 9 на вестника от 6 март 2012 г. Отговорът, който получихме и на хартиен носител в редакцията, е подписан от управителя на „Дариос” ООД Борис Тотев. „Когато публикувате материал във вестника е необходимо да се провери и тогава да се пише, а не да се клюкарства по вестниците”, съветва ни г-н Тотев.


УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН РЕДАКТОР, в уводната статия на в-к „Троян 21” от 6 март 2013 г. сте отправили обвинения към г-жа Акимова за запориране сградата на БКС. Същата не е управител и не е управляващ съдружник във фирма „Дариос” ООД. В тази връзка заглавието на статията е манипулативно. В случая става дума за нормални търговски взаимоотношения между две юридически лица.

ФИРМА „ДАРИОС” охранява обекти на БКС от 2000 г. Задълженията на фирма БКС се натрупаха през последните четири години. За този период фирма „Дариос” е изплащала задълженията като заплати, осигурителни вноски и данъци на охранителите, като тези задължения я изправят пред фалит. През м. декември 2012 г., след като разбрахме, че БКС прекратява голяма част от дейността си, фирма „Дариос” нямаше друга правна възможност да получи вземанията си освен завеждане на дело в съда и възбрана на имота, собственост на БКС.

НА 28 ФЕВРУАРИ 2011 Г. подписахме споразумение между „Дариос” и БКС за разсрочване на плащане по вземанията. С молба с вх. № 638 от 28 февруари 2013 г. до държавен съдебен изпълнител поискахме вдигане на забраната върху недвижимия имот. Когато публикувате материал във вестника е необходимо да се провери и тогава да се пише, а не да се клюкарства по вестниците.
6 март 2013 г.

Борис Тотев, управител на „Дариос” ООД

Дуплика

Има нещо, което буди подозрение

* „Фирма, свързана с председателя на Общинския съвет, запорира имот на общинско дружество и за това се мълчи”

До: Борис Тотев, 
правител на „Дариос” ООД - Троян

Генадий Маринов
УВАЖАЕМИ Г-Н ТОТЕВ, искам да уточня – в уводната статия в броя на в-к „Троян 21” (Т21) от 6 март т.г., озаглавена „Дариос” на г-жа Акимова запорира сградата на БКС”, не обвиняваме г-жа Акимова и никъде не казваме, че тя е управител на „Дариос” ООД; съобщаваме само, че съпругата на председателя на Общинския съвет притежава 30% дялово участие в споменатата фирма.

ПРЕПОРЪЧВАТЕ НИ, когато публикуваме материал, да проверяваме, а „не да се клюкарства по вестниците”. Тук ще направя още едно уточнение. „Клюкарстването” се случи на официалното заседание (27 февруари 2013 г.) на основния управленски орган в община Троян – Общинския съвет, и Т21 само отрази дискусията; убедени сме – коректно.

И ПОСЛЕДНО УТОЧНЕНИЕ, но не по важност. Съгласен съм, че правната възможност за събиране на неиздължени плащания е такава. И в запора на имот на длъжника няма нищо нередно, напротив – справедливо е. Но? В случая има нещо, което буди подозрение. Фирма, свързана с председателя на Общинския съвет, запорира имот на общинско дружество (чийто принципал е именно Общинският съвет) и за това се мълчи - няма го в официалната информация, не го знаят дори представителите на принципала (общинските съветници), не се споменава и в конкретната точка от дневния ред на заседанието, касаеща назначаване на управител на дружеството.  

КАЗВАТЕ НЕЩО ВАЖНО – че на 28 февруари 2013 г. сте подали молба до държавния съдебен изпълнител за отмяна на запора върху недвижимия имот на БКС. Хубаво, но това става след заседанието на Общинския съвет, за което говорим в нашата статия. И ние нямаше как на 27-ми да знаем нещо, което ще се случи на 28-ми. Разбира се, ако бяхте ни информирали за новото си решение, щяхме да го огласим в същия брой на вестника.

С уважение: 
Генадий Маринов, гл. ред. на Т21   

37 коментара:

Анонимен каза...

Къде е прокуратурата, къде е държавата?
По време на 4-те години като кмет, фирмата в която бабичката е съдружник, получава общински обекти за охрана?Натрупват се задължения от страна на общината към въпросната фирма.Познавайки крадливия маниер на минко акимов, всеки стига до извода,че натрупването е умишлено с цел "лапване" без пари на апетитната сграда.По същият начин братя данкови от балканец се опитаха да лапнат ВиК,но не успяха,и инсценираха проверката на Тонимир Гечев.
По тази логика, всички обекти(а те явно не са един или два), "охранявани"(не знайно защо, се нуждаят от частна охрана,за която ние данъкоплатците плащаме), от тази фирма, могат скоро да се окажат запорирани,поради неизплатени от страна на общината към фирмата суми.
Разбирате ли драги,октопода акимов,какви ги е вършил като кмет,и как продължава да изпива нашите пари ?Разбирате ли,защо на всяка среща му виждате урудливата кратуна?
Вън от общината мамицата ти маймунска !Мястото ти е увиснал не на клон,на решетката на килията в Атлант!

Анонимен каза...

Акимов, не те ли плаши това, че събираш толкова много злоба върху себе си! Да ти се чуди човек на какво отгоре ходиш наперен като петел.

Анонимен каза...

Хайде да помислим и върху един друг въпрос.БКС има и други обекти. Защо запорът е точно върху тази апетитна сграда?!

Анонимен каза...

Да, но вече няма запор!!! Хопа! И Пилат си изми ръцете. Ни лук ял, ни лук мирисал. Абе, маскари, вие на луди ли ще ни правите!?

Анонимен каза...

Донке, сега разбирам защо непрекъснато си с Минко Акимов. Явно ти служи за бодигард, но не знам как му плащаш? Сигурно с .............или като му предоставяш да охранява общински обекти, но знай че това са нашите пари от данъци и такси, които са с пъти повече в сравнение с други общини.

Анонимен каза...

Г-н бивш полицейски Бос, г-н бивш кмет и настоящ Бос на местния парламент, №2 ти задава много правилен въпрос.И вземи се замисли, защото с ината си и с поведението си да си вреш носа навсякъде и да се перчиш, страшно вредиш на близките си, на приятелите си, ако изобщо имаш такива, и на хора, които няма нужда да събират твоите негативи.

Анонимен каза...

5-ти, ясно ли ти е, че простакът си личи отдалеч! Така разговаряй с твойта овца в къщи, която ти плаща с.....

Анонимен каза...

1-ви ,проверката на Тонимир Гечев не беше инсценирана , а отдавна трябваше да бъде направена , но странно защо всичко се потули.

Анонимен каза...

Мила троянска картинка...

Анонимен каза...

А аз не мога да разбера като Гечев и Акимов играеха заедно , какво не можаха да разделят.

Анонимен каза...

Къде е прокуратурата ?

Анонимен каза...

Шшшшшттттттт, да не нарушим дълбокия сън у наше село.....

Анонимен каза...

Според мен от партия ГЕРБ трябва да издигнат за депутат г-н Минко Акимов, а от партия БСП да издигнат Дилян Енкин. Те са достойни хора и са работели през целия си живот за народа. Те заслужават да станат депутати, за да продължат да правят добро за народа си.

Анонимен каза...

Едно аверче спомена че в лесопласт нещо са се разсмърдяли нещата,около пречиствателната.И че хората се подготвят за стачки,ма синдикалният им лидер нещо се правил на г.з.И се дърпал.ма хората са спрели да работят в събота и се канят да го направят и тази.Аиде дано се събуди тоз град.

Анонимен каза...

Къде е прокуратурата?

Анонимен каза...

Мълчим си срещу престъпленията на властимащите, като село Борован при преминаване на Ботевата чета.

Анонимен каза...

Стига приказки и чакане да излезем на площада да свалим трапчанската мутра.Давайте предложения кога излизаме.

Анонимен каза...

Оставете ги да се нас...т, да се нагушат. Близко е времето, когато ще съжаляват за деянията си. Ще им е в повече, ще им хартиса, ще им се потърси сметка, ще си получат достойно наказание. Оставили са ги да се олеят, оставили са ги да паднат сами в тресавището на лакомията си, откъдето трудно ще издрапат.
Да нямаш срам, на фона на разрухата и бедността до която ни докараха с псевдо демокрацията си, да продължаваш да работиш за собствените си интереси, е просто цинизъм, и срастване с лъжата!
Да се замислят малко, и ако е останало и капчица съвест в омерзените им дребни душици, да спрат да живеят на гърба на обикновения човек, защото няма ненаказано престъпление!!!

Анонимен каза...

Не е луд който яде баницата , а този който му я дава! Донка Михайлова не пожела да се отърси нито от Акимов, нито от Енкин. Тя не излезе да коментира нито един "парещ" проблем за Троян, а по всички такива мълчеше. Това ще й изиграе лоша шега - от един кандидат, избран се хиляди гласове пред друг, тя ще се превърне в същия кандидат като горепосочените!

Анонимен каза...

http://troyannews.com/?p=1631

Община Троян каза...

Споделяме обществената тревога за запор на бившата сграда на „БКС“ от фирма „Дариос“ ООД за неплатени суми от страна на „БКС“ по договор за охранителна дейност на стойност 28000 лв. Представители на ръководството на община Троян проведоха среща с управителя на фирмата Борис Тотев, по време на която се постигна съгласие за приемане на погасителен план за разплащане на задълженията. Съгласно уговорката запорът върху сградата бе вдигнат.
По повод на интереса на участници във форума на „Троян 21“ за това кои са фирмите, които са извършвали и извършват в момента охрана на общинските обекти предоставяме следната информация:
„БКС“ ЕООД се охранява от фирма „Дариос“ ООД, съгласно сключен договор, за периода 01.04.2006 г. до 31.12.2012 г. Охранителната дейност на фирмата за обект бетонов възел в момента се осъществява от вътрешна охрана.
Във фирма „Общински пазари“ ЕООД гр. Троян се осъществява охранителна дейност в два обекта: Поземлен имот с Идентификатор 35290.164.653 с площ 8099 кв.м. по КК на с.Калейца /бивша Митница/ и Обект „Стоково тържище” гр. Троян.
„Общински пазари” ЕООД сключва Договор за денонощна охрана на обекта с фирма „Дариос” ООД от 01.02.2011 г. до 01.02.2014 г., която се задължава да охранява обекта и да обслужва намиращото се в него спортно игрище и паркинг, като предоставя билети за вход и паркинг. Фирма „Дариос“ ООД е охранявала обекта дълги години преди предоставянето му на „Общински пазари” ЕООД гр. Троян.
На 14.10.2010 г. „Общински пазари” ЕООД гр.Троян става правоприемник на „Стоково тържище” ЕООД гр. Троян, чрез вливане, като поема всички права, задължения и фактически отношения. В последствие от това „Общински пазари” ЕООД приема от „Стоково тържище” ЕООД и Договор за охрана на обект „Стоково тържище” с фирма „Дариос” ООД от 01.04.2006 г. и Анекс към договора от 01.04.2009 г. за продължаване на срока за неопределено време.
Обектите на „ВиК Стенето ЕООД“ гр. Троян се охраняват от фирма „МИРО“ ООД гр. Ловеч. Фирмата е избрана след проведена процедура обществена поръчка с публична покана през месец август 2012 г. измежду четири явили се участника. От 2005 г. до месец август 2012 г. охранителна дейност на Пречиствателна станция за отпадъчни води се извършва от фирма „Дариос“ ООД, на база избор от три събрани оферти.
За периода 01.03.2011 г. до 01.03.2012 г. охрана на обектите на ОП „Комунални услуги - Троян“ се осъществява от фирма „Дариос“ ООД – гр. Троян, като фирмата е избрана с процедура от три оферти през 2011 г. В момента охранителната дейност на обектите се осъществява от фирма „МИРО“ ООД гр. Ловеч. Договорът с фирмата е сключен за периода 01.05.2012 г. до 01.05.2013 г. Фирма „МИРО“ ООД гр. Ловеч е избрана с процедура публична покана през 2012 г., тъй като е предложила най-ниска цена, съгласно критериите.
Охраняването на зали на „Национално изложение на народните художествените занаяти и изкуствата“ с. Орешак се осъществява от фирма 3S Сот АД гр. Троян.
От 1.01.2012 г. след проведена процедура за охрана на общински обект в района на с. Добродан, Община Троян е сключила договор с фирма „Скорпио“ ООД.

Анонимен каза...

А конфликтът на интереси, няма ли да коментирате уважаеми общинари?По време на кадруването на човекът докарал 4 милиона лева глоба на Троян,той урежда фирмата на бабичката му да охранява общински имоти.Кмет от 2007 до 2011 година.За фирма 3S Сот,да говорим ли,или сами ще се сетите,кой е съдружник там?
И изобщо какви мерки ще се предприемат от сегашната управа,някаква отговорност за наглите кражби на този човек ще се потърсят ли?
До тук само информирате и защитавате безочието на този крадец!
Вън маймуните от общината,били те червени,гербепедерастки и прочие...

Анонимен каза...

И аз като общината искам да информирам за едно "интересно" нещо, чието обяснение май започна да се "избистря".
На сесията на ОбС на 20.12.2012, в т.6 от дневният ред, ОбС прехвърли голяма част от имуществото на БКС към общинското предприятие "Комунални услуги"
В балансовата стойност на прехвърлените имоти прочетох... СЕГА ВНИМАВАЙТЕ: Административна сграда - 25 961,88 лв.
За да няма объркване, ще го напиша словом - двадесет и пет хиляди деветстотин шестдесет и един лева и 88 стотинки Да, за същата тази 3 етажна сграда плюс огромен повдигнат сутерен.
Няма да се преповтарям какво казах тогава. Можете да си го изгледате на видео от тази сесия http://troian.com/obshtestvo/videozapis-na-17-to-zasedanie-na-obs-troyan-20-12-2012-g/
Прехвърлете на 45-та минута и 30 секунди за да не ровите и да търсите. Ще ви отнеме само 5 минутки.
Казаха ми, че така било по закон. Разбира се - за 23 години няма нещо, което да не бе откраднато по закон. Цяла България съсипаха по закон!
ИП

Анонимен каза...

Пеевски, на теб не може да се угоди! Като са спазили закона, лошо било, че са го спазили! Ако не бяха го спазили, пак лошо и пак щеше да плюеш, че нарушават законите...
Е, как да ти угодят?!

Анонимен каза...

Какво значи "Община Троян" каза....??? кой каза??? донка ли, маргаритка ли, колю ли или портиера??? кой каза?!?

Анонимен каза...

Абе ненормалник 24, Пеевски обяснява как маймуняка се готви да лапне без пари сграда на пъпа на Троян,ти си запънал да умничиш.
Аман от полуидиоти !

Анонимен каза...

Така е, не може да ми се угоди.
Нали на такива като вас да ви е угодно? За три мандата от 1995-та до 2007-ма БСП Троян разпродаде голяма част от ресурса на Троян и изплюскаха парите. По ЗАКОН. След това Герб ни загроби с дългове, глоби и липси от бюджета. Пак по ЗАКОН. Сега БСП отново "действа" по ЗАКОН.
Няма как да ми "угодите". Аз протестирам срещу кражбите и обирите "по ЗАКОН".. даже го казах и на сесията, че протестирам точно срещу това.
Вие, 24-ти, се радвайте, не ви преча. Нали пък на вас ви угаждат по закон!!!
*
Малко хронология за тези, на които не им угаждат "по закон".
1. Съвсем случайно от общинска фирма БКС се отнемат определени имоти, защото фирмата била зле. Вкл. административната сграда.
2. Съвсем случайно опосканата общинска фирма се запазва като юридическо лице, със 7 служители и един бетонов възел. Бе избран нов управител и явно се очаква опосканата БКС да стане добре.
3. Съвсем случайно БКС е длъжник на една позната троянска охранителна фирма с около 28 хил.лв.
4. Съвсем случайно е запориран най-апетитният имот на БКС заради този дълг. Не друг имот. ТОЧНО ТОЗИ ИМОТ!!!
5. Съвсем случайно стойността на този имот е смешните 26 хил.лв. /съвсем случайно по-малко дори от "дълга"/
6.Съвсем случайно тази сграда е изпразнена и не се настаняват вътре наематели, които да носят приход за общината.
Съвсем НЕслучайно реагирах на тези "случайности".
Още по-НЕслучайно се появява анонимник 24-ти, който да ми дири сметка и да ме пита "как да ти угодят"?
Няма как да ми угодите, вие, 24-ти и некадърната и крадлива троянска пасмина, която видя сметката на Троян през последните 20-на години.
п.п. Гледам и на протестиращите млади хора в центъра на Троян нещо не сте угодили, 24-ти? Дано да продължат с протестите, да се увеличават и да ви принудят за започнете да давате отговори. Защото за много неща има да отговаряте, ама по други закони, не по вашите, зад които се криете като мишки.
ИП

Анонимен каза...

Изобщо има ли прокуратура в този град?

Тихомир от Кози вир каза...

Няма 28ми,няма!!!!!!!!!Дано поне Цацаров е малко по различен от оная гадна комунистическа издънка която прикриваше червената и всякаква друга мафия толкова години а сега за награда бе направен конституционен съдия!!!!!А в Троян прокурор да реагира на далавера на местните измамници от властта Енкин,Акимов и другите все едно на Беклемето да проведат кръг от Световната купа по ски....................

Анонимен каза...

Т21, защо не се публикува нищо за вчерашната катастрофа де я сътвори оня келешор от гимназията в района на вила"Ванна" и помете жената с бебешката количка, или и това е маловажно за наше село троенско?!...

Анонимен каза...

Нали си задоволил любопитството дето те яде от вътре като язва. К'во повече искаш?

Анонимен каза...

Все чета коментари:

"Дано политиците се осъзнаят"

"Дано Цацаров е по-различен"

и т. н.

Надежда всяка оставете, че работата ще се оправи от самосебе си.

Трябва НАТИСК !

Анонимен каза...

Илиян Пеевски да не се прави на ощипана госпожица и да не се преструва на различен. Ако е различен,да напусне Общинския съвет. Омръзна ни с неговите жалби за общинска заплатка, претенции за общински проекти и постове вече няколко поредни Общински съвета. И да спре да говори като последна инстанция на истината при това. Ние не пасем трева.

Анонимен каза...

Тоя не си ли задава въпроса защо всеки път получава все по-малко гласове. Сега май е намислил да се кандидатира за депутат, както усещам. Срам!

Анонимен каза...

Срам е, че хора като Енкин и Акимов се подвизават в общината!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Акимов и Пеевски - вън от Общинския съвет!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |