Кой да помогне? Кой?!

* „Спи ли добре този В.? Как живее, след като е отнел залъка на едно сираче? Аз приканвам, ако някой може да помогне да се произведе справедливост, нека помогне”

Читателите ни пишат

КАЗВАТ – криза. Държавата виновна. А така ли е? Ние, народът, в нищо ли не сме виновни как живеем? Правим ли опити да се справяме или само „Дай!”? В размисъл стоях доста време, докато реша да напиша за тази конкретна случка. А тя е следната.

ЖИВЕЯ в с. Белиш (Троянско) и повечето хора тук са трудолюбиви и добри. На мои познати им се случи трагедия – почина млада жена и остави малко дете. Отглеждат го бащата П., който живее в Троян, и бабата М. Малко след смъртта на съпругата му при П. идва неговият приятел В. и моли за заем от 3000 лв. Без да се замисля в голямата си мъка, П. му дава парите. Минават години, а „приятелят” и хабер си няма да върне парите. А те трябват.

БАЩАТА работи в „Балканфарма”. Затова всеки следобед бабата пътува до града, за да посреща внучето си от училище. Вечерта се връща на село. Тя е много работна жена, но вече е пенсионерка. И според мен това натоварване й идва в повече. След 4 години бабата се срещнала и поговорила с длъжника В., че е крайно време да върне парите. Но той в очите й казва: „Нищо не можете да ми направите!”. 

И КАКВО СТАВА – не стига, че съдбата е наказала това добро семейство, но и това. Аз питам: „Спи ли добре този В.? Как живее, след като е отнел залъка на едно сираче?”. Някога имаше другарски съд, а сега – нищо. Закони няма, съвест няма. Само мъка и сълзи. Аз приканвам, ако някой може да помогне да се произведе справедливост, нека помогне.
23 март 2013 г.

Нана Маринова, с. Белиш

27 коментара:

Анонимен каза...

В едни други страни такива хора ги бесят в центъра напълно законно.... държат ги цяла седмица за да виждат всички защо са там.
Българина е нагъл знае че нищо няма да му направят и си живее безотговорно докато и на него му се случи някоя гадост- заслужена разбира се.
Но той забравил и почва да се оплаква- що на мен точно се случва....гадна държава прости хора...

Анонимен каза...

Заслужава с кеф да го опъна на шадравана пред Общината този В.

Анонимен каза...

Госпожо Маринова,
кажете името на този В., може някой да помогне.

Анонимен каза...

Г-жо Маринова, този В., Венци ли е? Задавам Ви въпроса, с цел да се изясни ситуацията.

Анонимен каза...

Предлагам следното:
1. Изясняваме кой всъщност се крие под името "В";
2. Хващаме го 4-5 човека, чупим му ръчицата с която е взел парите;
3. Докарваме го на площада, връзваме го 24 часа за едно дърво и всеки минаващ да хвърли по него камък.
И ако не върне парите с лихвата, пак бой, чупене и вързване. Доде кандиса.

Анонимен каза...

Има кой да помогне и какво да се направи.
Гена, дай името на този човек, че познавам бащата на детето и е много свестен!

Анонимен каза...

Кой Венци, 4-ти? Ако знаеш, казвай да видим какво правим.

чичо Гошо каза...

Ако някой знае нещо повече за измамника да даже,че да му лъсне мошеническият задник пред всички!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Da ne V. da e onq - Valio Brysnarq.V negov stil e tazi istoriq.

бай иван каза...

Бащата е Пламен Бочев работещ в Актавис,а лицето В е Венци Маргинов бивш брокер на недвижимо имущество и приятел на Пламен. Този В.е потънал до шията в л...а.

Анонимен каза...

Тоя глупак Маргинов още ли е жив и още ли има хора да се връзват? Дължи купища пари на много хора в Троян, някои го возиха из багажници, но не върна всичко.
Троянски дрисльо.
А хората верно са изгорели, за съжаление.

Анонимен каза...

Много съжалявам за Пламен. Той е изключително добър човек. Едно време майка му работеше извънредно и износваше старите си дрешки, за да го изучи. Отгледала е възпитан и почтен син. А Венци беше глупакът на завода. Само че жена му Б. го буташе насам-натам. Дано справедливостта възтъжествува.

Анонимен каза...

Същото мазно същество е и Боян Ненков. Посредствен музикант ,но умел крадец от приятели и познати.Същият този урод,дължи на много хора от много години пари и се прави,че не му дреме.

Анонимен каза...

Стига бе 13-ти!?!На мен ми се струва свясно момче...дай подробности

Анонимен каза...

13-ти за "дай 20лв. на заем" ли говориш? Щото ако е за него,той не се прави - наистина не му дреме.

Анонимен каза...

Значително повече са...Ама не си заслужава да му чупя краката...Могъл съм-помогнал съм.От там нататък,всеки си получава заслуженото...Все някога...Под една или друга форма...

Анонимен каза...

хм..като чета всичко това ми хрумна идея....Генадий да направи рубрика тук..нещо като Стена на длъжници. То явно ние ще трябва да се оправяме помежду си с такива като този Венци, който за радост не познавам! Съжалявам за Пламен и семейството му, но им пожелавам здраве и късмет...пари се изкарват!

Анонимен каза...

идеята за стена на длъжници не е лоша ,но да не стане така ,че да няма място за други статии в Т21 ?
А защо има такива ,които вземат и не връщат-това май на всички е ясно -няма държава и знаят че нищо няма да им се случи -защото няма работеща полиция и съдебна система, няма ЧСИ в Ловеч и дори да имаш заведено ИД , ДСИ при РС Троян не работи-ако питате откъде знам -от личен опит и опита ми датира от 2002.Е моя длъжник има имущество макар и малко 1/4 апартамент и 1/4 ресторант има възбрана в/у имотите и до там ....Защо? Това не се знае.....Ако много спориш с ДСИ -ще си направи отвод -т.е ще откаже да работи по ИД , то не че се е работило по делото до сега.А за насилието над длъжник -на мен лично не ми е необходим бит или мъртъв длъжник-предпочитам работоспособен -за да връща някогаааааааа в бъдещето

Анонимен каза...

По повод изказването на 11- ти,не е троянски а сфийски д-ьо.

Анонимен каза...

Този измамник не е и софийски а на 3 туби бензин от там. Глупав надут пуяк. Познавам ги доста добре, рано или късно "за всяко прасе си има Коледа" казал го е народа. Напълно съм съгласна с мнението на 12 номер.

Анонимен каза...

това парвеню Маргинов много приятели бил завлякъл не само Пламен, ходи по маркови курорти а и началния капитал за тези фирми питайте от каде е

Анонимен каза...

Началният капитал е от кражбите в ХФЗ, то всеки го знае.

Анонимен каза...

Номер 10 показва истинските имена. Ако някой може, нека помогне на това сираче.
Съгласен съм с номер 5 !

Анонимен каза...

Точно така 22, но интересно като всеки го знае защо никой му не търси сметка

Анонимен каза...

13-ти не говори гнусни лъжи за Боян Ненков . Този млад човек отделя от ценото си време да решава проблемите на Троян , като е консултант на кметицата по въпросите на младежта , отделно е направил много за развитието на музикалния бизнес в града и е участвал и урганизирал почти всички музикални събития в града ни .

Анонимен каза...

Венци Маргинов изчезвай от Троян, че много лошо ти се пише като гледам от коментарите хората много добре те познават върни на Пламен парите, че града щти се види тесен

Анонимен каза...

Бояне, сам ли почна да се хвалиш? Я кажи, за кво полицията прибра владко гъза, след една приятелска транзакция?Сещаш ли се на колко хора дължиш пари, и от колко време?
За музикалните ти дадености, няма смисъл да говорим...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |