Не е нужно да чакаме да стане фатален инцидент

* „Защото опасността дебне в двора на една болница,
 пълна с пациенти и в съседния жилищен комплекс
 с много деца и възрастни!”
Читателите ни пишат

Един загрижен и търсещ конкретно решение читателски коментар в сайта на Т21 - към материала „Грамадно дърво се стовари върху движещ се автомобил в Троян”. Авторката не се е подписала, но става ясно, че живее в троянския жк „Младост” и е силно притеснена от ситуацията с падащите и застрашаващи живота на хората дървета в двора на Пневмоболницата
(СБАЛББ - Троян).

НИКОЙ, освен вятърът вчера, няма вина за падналите дървета в двора на Пневмоболницата (14 март 2013 г.). И аз като другите с облекчение казвам: „Добре, че няма пострадали!”. Казвам го, защото първото дърво е паднало на метри от дъщеря ми, която се е прибирала по това време от училище. Но ако това дърво не се беше прекършило на две, а беше паднало с цялата си тежест върху другото изсъхнало дърво пред него? Какво можеше да се случи тогава на дъщеря ми и кой щеше да бъде виновен? Да, знам - вятърът!

Първото паднало дърво в двора на СБАЛББ, 14 март 2013 г.
МИНАЛАТА година пък големият сняг беше виновен за друго дърво, паднало на главната улица – тогава беше само в близост до кола и за радост пак нямаше пострадали. Още по-назад във времето едно дърво беше паднало и върху сградата при входа на Пневмоболницата; покривът беше повреден и тази сграда я разрушиха. Тогава може дъждът да е бил виновен - не помня. Но зная, че щом времето малко се влоши - силен вятър, дъжд, сняг - ние от „блока до Санаториума” тичаме да си местим надалече колите, независимо дали е ден или нощ и предупреждаваме децата си, да внимават като се прибират от училище или със страх ги прибираме от детска градина. Освен големи дървета много често падат и големи клони, дори без времето да се е влошило.

Второто паднало дърво в двора на СБАЛББ, 14 март 2013 г.
НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ погрешно - израснала съм покрай тези дървета, децата ми също. Харесвам гледката от терасата и прозорците. Но смятам, че е време да се разгледа сериозно ситуацията и да се премахнат изсъхналите дървета. Ако се наложи - да се засадят нови, които да заменят някой ден старите. Надявам се да се погледне отговорно на проблема. Защото опасността дебне в двора на една болница, пълна с пациенти и в съседния жилищен комплекс с много деца и възрастни! Не е нужно да чакаме да стане фатален инцидент, за да се обърне внимание - както, между другото, се случва с всичко в тази държава.
15 март 2013 г.

Анонимен (коментар към

Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

В подкрепа на думите на дамата...
Предното лято в тиха вечер се движех по главната... ТОЧНО ПРЕД ВХОДА НА САНАТОРИУМА на улицата падна клон по-дебел от ръката ми пред кола. Шофера в последния момент го избягна. А ако беше паднал миг по-късно и през предното стъкло го беше убил на място?! Колата щеше да се хвърли в дупката насреща и да загинат и пътниците... Лично много се уплаших, за хората от колата - не знам.

Анонимен каза...

Да поканим БТВ да ни реши проблема. Предлагам да се остави една кутия пред общината и всеки да си пусни претенциите. Явно в нашия град всеки си шушука под сурдинка, а нямаме смелост да отидем при Управящите ни. Кметицата ни не може да огрее на всякъде, но явно жената има желание.
Иначе остава да се изолираме и да си останем в къщи - така и так няма работа, страх ни е от падащи дървета, от дупките по улиците от циганите и какви ли не още страхове.
Щеше да е смешно, ако не беше действителност

Анонимен каза...

Напомням Ви - да махнем Енкин и Акимов от Общинския съвет!

Анонимен каза...

1, ако нямаше дупка насреща какво е щяло да стане?

Анонимен каза...

Госпожата е много прала и я пдкрепям.Неко погледнем много сериозно този проблем. Найстина тези дървета са хубава гледка, едилия и спокойствие създават не само в болничния двор, но и в жк.Младост. Но за голямо съжаление тези дървета са много стари. Разказвал ми е дядо ми, че е съдил някой от тях. Мойте родители са играли около тях, аз играех там,а сега и мойте деца играят в двора на болницата. Извода е, че тези дървета са по стари може би от всички нас и са много опасни. Надявайки се нищо да не се случи на никой. В един момент, ще има нещастни случай, ще страдат хора, а всъщото време няма да има виновни. Както в дрова на Пневмоболнцата така и на други места и по улиците в града ни има стари, исъхнали и опасни дървета. Нека господата от общината минат на оглед разгледат ги и решат кога и как да се отсечат и премахнат. А на тяхно място и аз като анонимната госпожа искам да се посъдят нови свежи дръвчета. Готова съм да се направи подписка. Но да се реши проблема преди да е много, много късно. Защото белята става много бързо. А когато колата се счупи япътища много, но няма с какво да миним по тях. Нека не достигаме до крайност. Вярвам, че този болезнен въпрос ще бъде решен много скоро. За което ппредварително благодяря.

Анонимен каза...

Вече за кой–ли път си скубя косата? Не е възможно! Помоооощ за нашето образование! Как ще си пусна внучето на училище? Няма такава държава!
Помоооощ!

Анонимен каза...

Прав си,6-ти,но ....това е положението!
А сега за дърветата на Пневмоболницата - 5-ти е напълно прав,че трябва да се вземат мерки,преди всичко от собственика,т.е. от директора Цветомила Дудевска!Още повече,че тя е общински съветник от ГЕРБ,което предполага НЕ САМО представителни функции.Например,какво прави впечатление - много от дърветата,при това не толкова стари,са обвити в бръшлян.Това е сигурен признак,че те загинат!Но е много красиво.Трябва оглед дърво след дърво,план за действие и....съответно заплащане.Няма нужда от призиви от сорта "дайте да дадем" или "мен това не ме засяга".Ако щете - "така правят в Европа".

Анонимен каза...

Питам кога ще отворите Беклемето , лято стана

Анонимен каза...

Кой ще каже колко правописни и други гешки има в творението на 5? Думите са 225.

Кен Ли-и-й, Либу Дибу Дачу-у-у....

Анонимен каза...

16 правописни!

Анонимен каза...

Аз съм госпожата, писала въпросният коментар по-горе. Искам да покажа на 2-ри какво може да открие за Пневмоболницата поглеждайки в Гугъл: "През 2000г. болницата е преобразувана в лечебно заведение, като търговско дружество със 100% държавна сообственост и междуобластни функции." С други думи това не е общинска собственост, че да искаме кметицата да прочисти дърветата. Управлението на болницата няма необходимото желание, въпреки, че има екип "Поддръжка" или както го наричат, имат и инструменти. Виждат и проблемите, които създават падналите дървета. Между другото в дните след силния вятър видях, че са паднали не две, а седем. Две от които върху стари сгради в двора на болницата. Част от тях всеки може и сега да види - още не са махнати.
И между другото от циганите не ме е страх. Страх ме е от безотговорните хора, които със действията или бездействието си могат да навредят на невинни хора. И някой, който омаловажава проблема да ми говори, че се крия в къщи, нямам смелост или за страхове е неуместно. Моя беше инициативата да се извика Троян 21, за да се отрази проблема, след което доописах останалото. Това е моята първа стъпка - даване на гластност на проблема. БТВ като искаш си ги извикай ти. Аз се обърнах към местна, безпристрастна медия по моите критерии.

Анонимен каза...

Имаще вТроян един лут на които трябва ако не паметник поне паметна плоча да поставим послучаи стогодишнинатта от балканската воина . ас помня тозичовек ГЕРОИ.ИВАН ПАЧОВ се сазваше тои . Преди 65години възрасни хора ми расказваха какъв герои е бил.Пишеви един родолюбец и националис Цветан Т.Бахчовански

Анонимен каза...

Този ли,дето обра 65хиляди лева пред Музея и прецапа реката посред зима?А-а-а-а,ти си голям националиС....

Анонимен каза...

чесният от13№обадимисе да синаправя снимка сче с честен --такава нямам Ц. Бахчовански

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |