Новата улица „Дунав” – открита

* Инвестирани бяха 130 хил. лв. бюджетни средства, за довършването догодина – още 75 хил. лв. * Стела Мошекова: „От началото на перестройката всички управници в Троян обещаваха, че ще оправят улицата ни и все ни лъжеха, накрая се появи това момиче…”

В ПЕТЪК, 7 декември, кметът Донка Михайлова преряза лентата на реконструираната основно и вече асфалтирана улица „Дунав” в мини квартала в началото на Троян (до ДАП-а). След което с едно момиченце от квартала заедно лиснаха менче с вода – за да й върви на новата придобивка и за успешното й довършване (за догодина остава още един по-малък участък). За церемонията се бяха стекли много от живеещите на въпросната улица, а приповдигнатото им настроение бе разбираемо – местните чакат макадамовото им „шосе” да добие нормален градски вид вече няколко десетилетия; първият проект за реконструкцията на ул. „Дунав” е от зората на демокрацията (1989 г.).

„ОТ НАЧАЛОТО на перестройката всички управници в Троян обещаваха, че ще оправят улицата ни и все ни лъжеха, накрая се появи това момиче (Донка Михайлова), да е жива и здрава, и свърши работата, за което много сме й благодарни”, каза в емоционалното си слово представителката на съкварталците Стела Мошекова. Тя връчи на г-жа Михайлова и символичен дар – живо цвете от вида „Коледна звезда”; а за всички присъстващи, сред които бе и ресорният кмет Кольо Кацаров и голяма група служители от отдел ТСУ на общинската администрация, бе подготвена скромна почерпка.

РАДВАМ СЕ, че успяхме да реконструираме тази улица, за догодина остава още един участък, който също ще бъде изпълнен, предвидени са средства,заяви от своя страна кметът Донка Михайлова. А след като преряза лентата заедно с две момичета от квартала засади едно декоративно дръвче (офика) край новата улица. Когато след време се омъжвате, ще минете покрай това дърво и ще си спомните кога и защо е засадено, пожела на девойчетата г-жа Михайлова. Както се полага, хубавото дело бе осветено – тържественият водосвет отслужи наместникът на Троянската духовна околия и председател на троянския храм „Св. Петка” ставрофорен свещеноиконом Марин Божков. Отец Марин пожела на местните хора да се радват на хубавата улица и този техен малък празник да е въведение към предстоящия голям празник – Рождество Христово.

КАКВИ СА параметрите на извършената реконструкция на ул. „Дунав”? Общата дължина на улицата е 315 метра, от които са завършени 203 м и остават още 112 м. При реконструкцията изцяло е подменена и заздравена уличната основа – с трошен камък и минералбетон; а общо на улицата, тротоарите и паркинга в съседство са положени 400 тона асфалтобетон. Общата стойност на досегашните строително-монтажни работи възлиза на 130 000 лв., осигурени от общинския бюджет.

ИЗПЪЛНИТЕЛ бе ловешката фирма „Виастрой” АД с изпълнителен директор инж. Христо Христов, която се справи на ниво (да не се бърка с фирма „Пътстрой” ООД от Стара Загора, която се прочу печално с калпавите тротоарни и други ремонти в Троян и с която Община Троян в момента води дела в съда – бел.Т21). За довършване на ул. „Дунав” през следващата година е предвидена инвестиция в размер на 75 000 лв.; планира се и изграждане на подпорна стена към главната улица (ул. „Васил Левски”), която ще реализира по отделен проект.

Т21

27 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления!

Анонимен каза...

Браво на Госпожа Михайлова!!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

3-ти, имаш ли пушка? Ако нямаш - да ти услужа?!

Анонимен каза...

Бравус,г-жа Михайлова да не е минала у герба?

Анонимен каза...

Ако няма ножица и лента, не може да се ползва улицата? До там ли я опряхме, да се чувстваме задължени, че някой си е свършил работата, за която хем плащаме данъци, хем той получава заплата?
Ей Богу!

Анонимен каза...

БРАВО,на г-жа Михайлова,така се работи,през целия мандат,а не като (аКИМОВ) разпъпра целия град един месец преди изборите та се чудихме от къде да минем пеша камоли с автомобил, и си мислеше,че някой ще му се хване на въдицата.......!!!

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с теб, 6-ти. За живеещите там това наистина е малък празник, защото всички заслужават да живеят в приветлива градска среда. Чието изграждане си е задължение на общинската администрация, кмет и кметски заместници. те затова получават заплати и други привилегии. Осигуряването на средства за тази градска среда се планира в бюджета на общината.
Замислям се обаче върху следния въпрос: откъде идват всички средства за ремонти и всякакви други харчове?
Най-големият приход в общината вероятно идва от такса смет. Само че по закон тази такса трябва да се използва само и единствено за събиране,извозване и обезвреждане в депа, както и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване. За нищо друго!
В случая има ли отклоняване на средства от тези суми за неприсъщи дейности? Ако някой побърза да ми отговори, че няма, то тогава защо прословутия кредит от 4 000 000 се гарантира именно с тези средства?
Това си е явно нарушение на закона, което е подсъдимо.
Задаваме ли си тези въпроси като данъкоплатци?

Анонимен каза...

Когато аз си свърша качествено и в срок работата, за която ми се плаща, никой не пише статии за мен.
Никой не ми е казвал да режа ленти помпозно, защото съм си свършил работата качествено и в срок.
Никой не организира импровизирани почерпки за мен, защото съм си свършил работата качествено и в срок.
Никой, по никакви форуми, не се трепе да пише БРАВО с големи букви, защото съм си свършил работата качествено и в срок.
Защо, народе, е тази помпозност??????
Защото аз съм работник, а не кмет!
И всъщност каква новина е свършената работа?

Анонимен каза...

7-ми, Тук си има комунистически платен папагал, дето само това знае БРАВО и УРА, УРА и БРАВО! Дали ще се чуди от къде да прелети, когато започнат полу-криминалните разкопки по воден цикъл 2 ?
Направо ще се заплесне тогава от крякане...

Анонимен каза...

Прав си 9-ти, това новина ли е - свършената работа?

Анонимен каза...

Фантастичен Владимир Илиев с шесто място на спринта в Поклюка!
Владимир Илиев записа фантастично представяне в спринта на 10 километра за Световната купа по биатлон в словенския зимен център Поклюка, след като завърши на шесто място. По този троянецът регистрира най-доброто класиране в своята кариера.

Анонимен каза...

Поздравления на г-жа Михайлова!
Но Ви молим да продължите и за напред все така. И да направтеи въпреки, че няма пари основни ремонти и на други улици и квартали в града ни. Ул. Македония,ул. Пряспа, ул.Вежен ,ул. Здравец улиците в ж.к. Буковец и много други краини улици се нуждаят от ремонт. Нека нашата кметица бъде все така упорита и да продължи все така да работи и да направи необходимите ремонти!
Успех и пожелаваме!

Анонимен каза...

Браво и на пенсионерите, които успяват с минималните си пенсии да оцелеят! Браво и на работниците, които с минималните работни заплати успяват да си хранят децата, и да си плащат данъците! Браво и на четиричленното семейството, което успява да живее с 400 лева месечен доход! Браво и на хилядите принудени икономически емигранти, които са далече от семействата си, преодолели трудностите, работещи и помагащи за оцеляването на близките си! Браво и на безработните за търпението, а и на всички по–горе споменати, търпение, което в един момент ще се превърне в нетърпение, ще прелее и ще отнесе безочието!
В момента се дроби попарата, да видим кой ще я сърба? По всяка вероятност отново обикновения човек–работника и пенсионера.

Анонимен каза...

Много точно си го написал №14.
Много си прав. Това е суровата действителност и реалната истина. Която никои не иска да я погледне право в очите.
№13 и ти си проценти прав нека се направи и на другите улици ремонт. Всички сме граждани на този град. За да платин данъците си отделяме, голяма част от парите за хляба си.

Анонимен каза...

...фирма „Пътстрой” ООД от Стара Загора, която се прочу печално с калпавите тротоарни и други ремонти в Троян и с която Община Троян в момента води дела в съда – бел.Т21).

Наляхме парите в калпави ремонти или по точно в едно голямо нищо!

http://prikachi.com/images/914/5572914m.jpg
http://prikachi.com/images/944/5605944P.jpg

Какво е отношението по въпроса с некачествените ремонти и кой носи отговорност за избора на фирма „Пътстрой” ООД-Стара Загора за изпълнител?!...

Анонимен каза...

Не мога да разбера "буквоядците" - професори.
Какво значи нарушен закона за такса смет? Браво
на такова "нарушаване". Ако има хартисали пари в
бюджета на общината,да ги дадем на Бобо Тиквата и Цвъ Цвъ ли? Подобрява се инфраструктората на града,а не се крадат пари. МинАк с такива пари си купи етаж от пощата. В последствие се оказа,че жена му отишла да пазарува кори за баница и без да го пита купила етажа,ха,ха,ха.
А Гн.Фичев,които не е крадец със сигурност,но
върна нъколко милиона в държавния бюджет за да могат други крадци да ги присвоят,добре ли направи? Моля общината и управляващите я да намерят всички начини да усвояват тези средства за благато на града ни,а не да си купуват имоти.

Анонимен каза...

Нарушението на закони си е нарушение и наскоро един кмет е осъден точно за такова неправомерно отклоняване на средства, 17-ти.
Кражбите - също!
Законите трябва да се спазват, независимо на нас какво ни се иска!

Анонимен каза...

Добре си го написал 14-ти, а няма вероятност кой ще сърба попарата,а си е ясно ,че ще сме ние!!!

Рицар без доспехи каза...

Браво за добре изпълнения проект. За съжаление много закъснял, много! Когато там живееха много хора и се нуждаеха от добра инфраструктура, никой не им подаде ръка. Сега когато гр. Троян се стеснява демографски със всеки изминал ден, нещата се случват, но за съжаление много късно. Все пак, макар и малко останали хора и те са хора! Честита придобивка!

Анонимен каза...

Браво и поздравления на Михайлова, за кое?
Че не се е срязала с ножицата,докато е рязала лентата, или,че е лиснала менчето не по краката на дзяпачите? Стигнахме до там,че да си честитим асфалта като придобивка? Е,извинявайте господа дежурни клакьори, ама сте смешни!

Анонимен каза...

Честита Ви придобивка!Тази година улица, догодина кръпки! Направо смешни и жалки!

Анонимен каза...

Най-после един кмет прояви разбиране към квартала ни. Не разбирам защо да не бъде поздравена за това. От мен - БРАВО!

Анонимен каза...

Вие не знаете в какво състояние беше тази улица.....и който не знае да не говори. Честито и от мен, това е единствения кандидат и вече кмет който обеща на хората нова улица и го направи, другите просто ги отрязаха

Анонимен каза...

99 % от живущите в това предградие са примъкнали се селяндуряци и деградета. Разбира се, че блокирането на входа на Троян, би им решило проблема отдавна. Но, къде ти такава воля...

Анонимен каза...

...фирма „Пътстрой” ООД от Стара Загора, която се прочу печално с калпавите тротоарни и други ремонти в Троян и с която Община Троян в момента води дела в съда – бел.Т21).

Наляхме парите в калпави ремонти или по точно в едно голямо нищо!

http://prikachi.com/images/914/5572914m.jpg
http://prikachi.com/images/944/5605944P.jpg

Какво е отношението по въпроса с некачествените ремонти и кой носи отговорност за избора на фирма „Пътстрой” ООД-Стара Загора за изпълнител?!...

Анонимен каза...

Е как кой? Не става ли ясно,че маймуняка от трапето е манипулирал всяка една ОП, за да бъде спечелна от "правилната" фирма, а тя да снесе на крадливото старче съответната комисионна. А когато Илиан Пеевски извади факти, отговорът е :"Вий нали не вярвате на тия приказки.Донке,аз не знаих, че бабичката е купила етажа над пощата" !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |