Дипломатически совалки на Михайлова и Чакъров

* Кметът и управителят на Националното изложение в Орешак се срещнаха с посланиците на Австрия и КНДР

Герхард Райвегер
КМЕТЪТ Донка Михайлова и управителят на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак Иван Чакъров проведоха поредица от срещи с ръководители на дипломатически мисии у нас. Целта – спечелване на интерес към Троян и района и бъдещ културен обмен.

МИНАЛАТА седмица г-жа Михайлова и г-н Чакъров били приети от посланика на Австрия Герхард Райвегер и извънредния и пълномощен посланик на република Северна Корея (КНДР) Зу Уанг Хуан, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. И двамата дипломати заявили определен интерес към дейността на Националното изложение в Орешак. Разисквани били и конкретните предложения за участие на занаятчии и художници приложници в изложбата в НИХЗИ през м. май 2013 г.

АМБИЦИЯТА на общинското ръководство и на ръководството на Националното изложение е културната институция в Орешак да се развива като съвременен и функционален арт център, в който традиционно и модерно изкуство вървят ръка за ръка. Конкретната цел е с мащабната изложба догодина НИХЗПИ да си върне славата на международен център на художествените занаяти и приложните изкуства.

Т21

8 коментара:

Анонимен каза...

Освен изложбените палати, какво друго ще им предложим и покажем?Културна забележителност, правеща ни известни? Уникална историческа инфраструктура,интересна за българи и чужденци? Богата културна програма, запознаваща туристите с историята и културата на Троян?Перфектно използваните природни дадености за развитие на много видове туризъм в троянско?

Анонимен каза...

Може да им се покажат и троянските мангали, де сноват цял ден по улиците и се чудят де кво да краднат!

Анонимен каза...

ОМГ какво е тва Република Корея (КНДР) :ХХХ Република Корея е Южна Корея а КНДР е Северна Корея!!!Научете географията Златки....:))) иначе браво на Г-жа Михайлова

Анонимен каза...

ЧЕ КАТО КАК ЛИ МИНЮ Е РАЗРЕШИЛ НА ДОЦА ДА СВЪРШИ НЕЩО САМА. НЕ ЧЕ ТОВА Е НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПР АМА ВСЕ ПАК!!

ДОЦА И МИНЯ ГОЛЯМАТА КОМБИНА

С.С. каза...

браво оправихте го ...искам само да кажа че грешката Ви беше открита от 15 годишен хлапак...замислете се колко сте образовани!!!

П.С. вестникът не е зле

поздрави от С.С

troyan21 каза...

До №5 (С.С.): Браво на 15-годишния хлапак! Винаги си признаваме грешките, но нека е ясно - и двете Кореи (червената - КНДР, и нормалната - т.нар. Южна) са републики; надяваме се с обединението недоразуменията да изчезнат. :)

Т21

П.С. Благодарим.

Анонимен каза...

За посланика на Австрия ясно донкА е проверила сигурноста на червените капитали изнесени от съпартийците и в зората на демокрацията . Какъв х.. обаче е дирила при посланика на северна корея се чудя . Или може би е обменяла опит как да направи живота на Троянци подобен на севернокореиците само глад и стригане . А колкото до обединението предвиждано от 6-ти между двете държави по скоро би станал военен конфликт . http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/10/19/1928914_severna_koreia_zaplashi_da_udari_jujna_tia_obeshta_da/
Като гледах как севернокореиците плачеха и припадаха за починалия Ким Чен Ир си видях че глада и комунизма оставят трайни последици за мозъчната дейност , когато видях как троянци гласуваха за донкА осъзнах , че не е нужен глад - комунизма сам убива мозъчните клетки и води до деменция .

Анонимен каза...

Карабас ли се събуди? Добър вечер! Да си жив и здрав!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |