Утре режат лентата на новото стрелбище за летен биатлон

* Съоръжението отговаря на световните стандарти и ще може да посреща състезания от най-висок ранг * За откриването пристигат
 Катя Дафовска и министър Свилен Нейков
 
Катя Дафовска и Минко Топалски, май 2011 г., Троян
НА 15 НОЕМВРИ (четвъртък), официално ще бъде открито новото ни стрелбище за летен биатлон, разположено в съседство с троянския мотополигон (при разклона за с. Калейца). Строежът на новото съоръжение, което се стопанисва от Клуба по биатлон и стрелба „Аякс” (Троян) с президент инж. Минко Топалски, започна през 2011 г., а финансово рамо даде държавата – 250 хил. лв., обещани от спортния министър Свилен Нейков, гостувал ни при закриването на сезона на биатлонистите през май м.г. Свой финансов принос имат и Община Троян и самият клуб.

СЪОРЪЖЕНИЕТО се разполага на 13 дка общинска земя и има 30 коридора, отговарящи на изискването за минимална ширина от 2,65 м и снабдени с нужните екстри. Новото стрелбище вече има признат международен лиценз „B”, като идеята е тук да се провеждат състезания по летен биатлон за Европейската и Световната купа. За това обаче е нужно да се направи още една стъпка – изграждане на ролбан (писта за ролери) в района, което е следващата голяма задача. Любопитното е, че новото съоръжение ще може да се ползва и от граждани – за практикуване на спортна стрелба в свободното време срещу определена такса.

ЛЕНТАТА на новото троянско стрелбище за летен биатлон ще прережат заедно спортният министър Свилен Нейков и олимпийската шампионка Катя Дафовска – председател на Българската федерация по биатлон (БФБ), които пристигат в Троян специално за случая. Церемонията ще започне в 10:30 ч. „Ще поставя пред министър Нейков и други два въпроса за спортната инфраструктура на Троян – за изграждане на нова спортна зала/разширяване на старата и за реконструкция на помощното игрище за футбол на стадиона”, сподели на пресконференция днес (14 ноември) кметът Донка Михайлова.

Т21 

Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

............................

Анонимен каза...

Нищо не каза, или още, изказване с мълчание!!!

Анонимен каза...

М/SI: Поздравления!!!За мен е много важно подрастващото поколение да има добра материална база за спорт.Да, нормално е децата ни да стоят пред компютъра и да посещават дискотеки, но е много важно да спортуват. Като бивш биатлонист/през ученическите ми години/ при Цецо Куршума го оценявам като една изключителна придобивка, която ще спомогне за възраждане на биатлона в Троян.Беше традиция да обираме медалите по първенствата. Още веднъж приемете моите поздравления.

Анонимен каза...

Всичко е много добре,но има едно "НО",което не е за подценяване.Не може троянските биатлонисти да са "ЛЕКОАТЛЕТИ", и да искаме успехи от тях,защото биатлона не е само бягане,тази спортна дисциплина включва и СТРЕЛБА,нещо което в Троян се прави само когато предстои състезание Т.Е. има нещо гнило.Спонсорите УЖ дават пари а патрони няма,много ми е чудно как ще се научат да стрелят децата когато практиката липсва.НЕ МОЖЕ г-н Цветан Цочев(куршума) да е УЖ менажер на отбора,а той дефакто се оказва "МАГАЗИНЕР",и веднага ще дам пример,отидете и го попитайте за патрони и чуйте какво ще ви каже:"няма проблеми,кажи колко ти трябват",естественно,че на случайни хора няма да каже така,но това на какво ви прилича,защото на мен лично ми мяза на ПОДИГРАВКА със спортистите и спорта,и просто се чудя спонсорите знаят ли изобщо какво става със техните пари,които дават УЖ за спортното развитие на и без това загиващия ни град...??? В заключение искам да кажа на господата Цочо и Цочев,първия пишман треньор на отбора,а втория- магазинер на същия,така както я карате от многото златни медали които взимахте,ще ЗАБРАВИТЕ и цвета на бронзовия.

Анонимен каза...

4-ти,ти си пълен капут и олигофрен,типи4ен троянски педал.....

Анонимен каза...

Ей 5-ти,т.е.господа засегнати не обиждайте напразно,да не се окаже,че 4-ти е прав,а що се отнася до капутите и педалите в Троян,то те са много,затова сме на този ХАЛ.....

Анонимен каза...

Бях на откриването, имаше една шъпа народ официалните лица и музиката повече от останалите.Четвърт милион пари в тия гладни години само в България могат да се хвърлят на тоя гол кър.Цецо и Цочо ги бива обаче-министър докараа.Дано се юрне народа към Калеешкото и запуца на поразия.

Анонимен каза...

Няма такава държава, няма такива ръководители, няма такъв народ! На коя планета се намират, как тълкуват ставащото извън страната, защо повтаряме грешките на другите, и кога ще се провикне някой да каже, че царя е гол, и че сме впрегнали коня зад каруцата, и се опитваме да вървим напред?
Срамно е хората да недояждат, а да говорим за неща, които не са първа необходимост, още повече да се злоупотребява/ако е истина/.

Анонимен каза...

Новата подпорна стена по-важна ли е ??? И чрез нея доста повече пари успяха да откраднат "СЪВЕСТНИТЕ ГРАЖДАНИ". И първо посетете някоя тренировка и вижте дали не се стреля и тогава коментирайте... Тренировките са на открито, всеки може да ги посети... А дали Цочев ше раздава патрони си е негова работа... Като сте толкова съвестни и компетентни, захванете се ВИЕ с нещо в обществена полза, а не само да плюете... Злобари!!!

Анонимен каза...

Пропусна да кажеш,че освен злобари сме и завистници. Нереализирали се в живота и кариерата, както се изразява дядо минко от горното трапе.

Анонимен каза...

А пък моите кокошчици са направо прелест,пълнят ми сърцето,значи!А пък и едно петленце.....като каже "кукуригу-у-у-у-у-у-у",ама едно продължително,ама едно верно,не ти е работа!Като Фреди Меркюри,ако го помните.Чакай,че той е иранец,пък те са лоши....Чудя се още дали е тенор или баритон/петелът,не Фреди/,но има време - рано му е да го колим/пак петлето,де/!Не че сме с булката толкова зороастрийци,но по друго си е където мине огъня - пече!

Анонимен каза...

Всичкото хубаво, честито на печелившите! Ама там ли му беше мястото на това стрелбище. Къде, кой, с какво и кога ще направи 3 километра алеи за ролери? Или ще ги карат из драките? M/SI ти карал ли си ролери, какво е твоето мнение? Стана пак поредната изцепка - има едни пари дай да ги опукаме, да мушнем по нещо в джоба и кой откъде дошъл. И така откак се помня. Ама аз не искам да е така, искам като да е като у нас или като у вас. Така ли правите в къщите си, без мисъл, без да си погледнете в джобовете.
Дедо Ви Спас

Анонимен каза...

12-ти, не му бери грижата, хората и това са предвидили. Доста са наясно с биатлона и знаят какво е необходимо още да се направи.

Анонимен каза...

Ей 9-ти,аз съм 4-ти и искам нещо да те светна,защото или си ходил само веднъж в годината да гледаш как "стрелят" на стрелбището на старите гробища,или някой ти е казал,че се стреля без дори и веднъж да си ходил което според мен е по-вероятно.Това което съм написал се вижда,че не се харесва на капутите,олигофрените и троянските педали както казва 5-тя боклук,и за да ми повярваш,че съм прав,само ще ти кажа,че това го знам от "кухнята" на отбора,така,че това изобщо не са празни или измислени приказки.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |