Утре режат лентата на новото стрелбище за летен биатлон

* Съоръжението отговаря на световните стандарти и ще може да посреща състезания от най-висок ранг * За откриването пристигат
 Катя Дафовска и министър Свилен Нейков
 
Катя Дафовска и Минко Топалски, май 2011 г., Троян
НА 15 НОЕМВРИ (четвъртък), официално ще бъде открито новото ни стрелбище за летен биатлон, разположено в съседство с троянския мотополигон (при разклона за с. Калейца). Строежът на новото съоръжение, което се стопанисва от Клуба по биатлон и стрелба „Аякс” (Троян) с президент инж. Минко Топалски, започна през 2011 г., а финансово рамо даде държавата – 250 хил. лв., обещани от спортния министър Свилен Нейков, гостувал ни при закриването на сезона на биатлонистите през май м.г. Свой финансов принос имат и Община Троян и самият клуб.

СЪОРЪЖЕНИЕТО се разполага на 13 дка общинска земя и има 30 коридора, отговарящи на изискването за минимална ширина от 2,65 м и снабдени с нужните екстри. Новото стрелбище вече има признат международен лиценз „B”, като идеята е тук да се провеждат състезания по летен биатлон за Европейската и Световната купа. За това обаче е нужно да се направи още една стъпка – изграждане на ролбан (писта за ролери) в района, което е следващата голяма задача. Любопитното е, че новото съоръжение ще може да се ползва и от граждани – за практикуване на спортна стрелба в свободното време срещу определена такса.

ЛЕНТАТА на новото троянско стрелбище за летен биатлон ще прережат заедно спортният министър Свилен Нейков и олимпийската шампионка Катя Дафовска – председател на Българската федерация по биатлон (БФБ), които пристигат в Троян специално за случая. Церемонията ще започне в 10:30 ч. „Ще поставя пред министър Нейков и други два въпроса за спортната инфраструктура на Троян – за изграждане на нова спортна зала/разширяване на старата и за реконструкция на помощното игрище за футбол на стадиона”, сподели на пресконференция днес (14 ноември) кметът Донка Михайлова.

Т21 

Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

............................

Анонимен каза...

Нищо не каза, или още, изказване с мълчание!!!

Анонимен каза...

М/SI: Поздравления!!!За мен е много важно подрастващото поколение да има добра материална база за спорт.Да, нормално е децата ни да стоят пред компютъра и да посещават дискотеки, но е много важно да спортуват. Като бивш биатлонист/през ученическите ми години/ при Цецо Куршума го оценявам като една изключителна придобивка, която ще спомогне за възраждане на биатлона в Троян.Беше традиция да обираме медалите по първенствата. Още веднъж приемете моите поздравления.

Анонимен каза...

Всичко е много добре,но има едно "НО",което не е за подценяване.Не може троянските биатлонисти да са "ЛЕКОАТЛЕТИ", и да искаме успехи от тях,защото биатлона не е само бягане,тази спортна дисциплина включва и СТРЕЛБА,нещо което в Троян се прави само когато предстои състезание Т.Е. има нещо гнило.Спонсорите УЖ дават пари а патрони няма,много ми е чудно как ще се научат да стрелят децата когато практиката липсва.НЕ МОЖЕ г-н Цветан Цочев(куршума) да е УЖ менажер на отбора,а той дефакто се оказва "МАГАЗИНЕР",и веднага ще дам пример,отидете и го попитайте за патрони и чуйте какво ще ви каже:"няма проблеми,кажи колко ти трябват",естественно,че на случайни хора няма да каже така,но това на какво ви прилича,защото на мен лично ми мяза на ПОДИГРАВКА със спортистите и спорта,и просто се чудя спонсорите знаят ли изобщо какво става със техните пари,които дават УЖ за спортното развитие на и без това загиващия ни град...??? В заключение искам да кажа на господата Цочо и Цочев,първия пишман треньор на отбора,а втория- магазинер на същия,така както я карате от многото златни медали които взимахте,ще ЗАБРАВИТЕ и цвета на бронзовия.

Анонимен каза...

4-ти,ти си пълен капут и олигофрен,типи4ен троянски педал.....

Анонимен каза...

Ей 5-ти,т.е.господа засегнати не обиждайте напразно,да не се окаже,че 4-ти е прав,а що се отнася до капутите и педалите в Троян,то те са много,затова сме на този ХАЛ.....

Анонимен каза...

Бях на откриването, имаше една шъпа народ официалните лица и музиката повече от останалите.Четвърт милион пари в тия гладни години само в България могат да се хвърлят на тоя гол кър.Цецо и Цочо ги бива обаче-министър докараа.Дано се юрне народа към Калеешкото и запуца на поразия.

Анонимен каза...

Няма такава държава, няма такива ръководители, няма такъв народ! На коя планета се намират, как тълкуват ставащото извън страната, защо повтаряме грешките на другите, и кога ще се провикне някой да каже, че царя е гол, и че сме впрегнали коня зад каруцата, и се опитваме да вървим напред?
Срамно е хората да недояждат, а да говорим за неща, които не са първа необходимост, още повече да се злоупотребява/ако е истина/.

Анонимен каза...

Новата подпорна стена по-важна ли е ??? И чрез нея доста повече пари успяха да откраднат "СЪВЕСТНИТЕ ГРАЖДАНИ". И първо посетете някоя тренировка и вижте дали не се стреля и тогава коментирайте... Тренировките са на открито, всеки може да ги посети... А дали Цочев ше раздава патрони си е негова работа... Като сте толкова съвестни и компетентни, захванете се ВИЕ с нещо в обществена полза, а не само да плюете... Злобари!!!

Анонимен каза...

Пропусна да кажеш,че освен злобари сме и завистници. Нереализирали се в живота и кариерата, както се изразява дядо минко от горното трапе.

Анонимен каза...

А пък моите кокошчици са направо прелест,пълнят ми сърцето,значи!А пък и едно петленце.....като каже "кукуригу-у-у-у-у-у-у",ама едно продължително,ама едно верно,не ти е работа!Като Фреди Меркюри,ако го помните.Чакай,че той е иранец,пък те са лоши....Чудя се още дали е тенор или баритон/петелът,не Фреди/,но има време - рано му е да го колим/пак петлето,де/!Не че сме с булката толкова зороастрийци,но по друго си е където мине огъня - пече!

Анонимен каза...

Всичкото хубаво, честито на печелившите! Ама там ли му беше мястото на това стрелбище. Къде, кой, с какво и кога ще направи 3 километра алеи за ролери? Или ще ги карат из драките? M/SI ти карал ли си ролери, какво е твоето мнение? Стана пак поредната изцепка - има едни пари дай да ги опукаме, да мушнем по нещо в джоба и кой откъде дошъл. И така откак се помня. Ама аз не искам да е така, искам като да е като у нас или като у вас. Така ли правите в къщите си, без мисъл, без да си погледнете в джобовете.
Дедо Ви Спас

Анонимен каза...

12-ти, не му бери грижата, хората и това са предвидили. Доста са наясно с биатлона и знаят какво е необходимо още да се направи.

Анонимен каза...

Ей 9-ти,аз съм 4-ти и искам нещо да те светна,защото или си ходил само веднъж в годината да гледаш как "стрелят" на стрелбището на старите гробища,или някой ти е казал,че се стреля без дори и веднъж да си ходил което според мен е по-вероятно.Това което съм написал се вижда,че не се харесва на капутите,олигофрените и троянските педали както казва 5-тя боклук,и за да ми повярваш,че съм прав,само ще ти кажа,че това го знам от "кухнята" на отбора,така,че това изобщо не са празни или измислени приказки.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |