Извиняваме се за недоразумението

Право на отговор 

Вчера, 2 септември, получихме писмено обяснение за гафовете около фотоконкурса на Фестивала на сливата в Троян (21-29 септември 2012 г.). А както се разбира от краткото въведение, обясненията са в резултат на официално запитване от екипа, ръководещ проекта и представляващ бенефициента Община Троян. И явно са предизвикани от два материала в Т21 – отвореното писмо „Срам и позор за цял Троян!” на Руслана Попсавова и  коментара за събитието „Алооо, организаторите, как я мислите тази работа?!” на Генадий Маринов.

*****

Уважаеми г-н Маринов,
На официалното запитване от екипа на проекта*** за неправомерното провеждане на Фотоконкурса на 29 септември 2012 г., Ви изпращаме писмото отговор на г-жа Каталина Иванова-Желязкова, управител на фирмата организатор Обединение „Еврохауз”.


До: г-жа Иванка.Джабраилова,
ръководител проект „Български фестивал на сливата – Троян”

Каталина Желязкова
Уважаема г-жо Джабраилова,

във връзка с писмото на г-жа Руслана Петрова (Попсавова) и създалия се казус за фотоконкурса, проведен в рамките на Българския фестивал на сливата 2012, възникнаха два въпроса:

1. ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЖУРИТО.

В определения за журиране ден 29.09.2012 г., събота,  журито беше в състав:

Иван Тодоров,
управител на IТ Design - председател
Даниела Тодорова,
арт директор на фондация АМТЕРАС
Цветомир Петров,
фотограф от Троян

Разговаряхме с председателя на журито г-н Тодоров и той беше категоричен, че са оценени най-добрите работи, за което журито е готово да напише становище за избора, който са направили. Прилагаме протокола с решението на комисията.

Извиняваме се за недоразумението, възникнало относно състава на журито. Г-н Генадий Маринов беше поканен да председателства журито, но поради ангажиментите си отказа. В сайта (www.festivalnaslivata.com) е публикуван първоначално планираният състав на журито, който не е бил актуализиран. Служителят, отговорен за сверяване на верността на данните в сайта, не е забелязал разминаването и ще поеме последствията за този пропуск.

Без това да ни извинява, бихме искали само да отбележим, че извънредно кратките срокове за организиране на събитията по време на фестивала и недостигът на време, а не безотговорност или непрофесионално отношение станаха причина за подобни пропуски.  В сайта на фестивала вече е публикуван верният състав на журито.

2. ПО ОТНОШЕНИЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ.

В регламента на конкурса няма записани ограничения за участниците, нито рестрикции за участие на членове на екипа на организаторите, а и идеята за всички конкурси беше да има максимален брой участници от цялата страна. Обединение „Еврохауз” не е имало нито официален, нито неофициален фотограф. Официалният фотограф на фестивала е осигурен от фирма IТ Design, която работи по промотирането на фестивала - друга част от проекта на Българския фестивал на сливата.

Фотографът Велико Балабанов, който е класиран на първо място, е студент по фотография в НАТФИЗ и беше ангажиран от нас да снима моделите в Ретро фотото. Решението да снима фестивала и да участва във фотоконкурса е негов личен избор. Същото се отнася и за Божана Димитрова, която беше част от екипа ни и отговаряше за организацията на конкурсите, настаняването на гостите и доброволците. Фотографията й е хоби и тя е представила свои снимки във фотоконкурса по собствена инициатива.

Бих искала само да отбележа, че в деня на откриването на фотоизложбата имаше представени общо 6 снимки - 2 от Десислава Хаджиева и 4 от Руслана Петрова. Снимките, предоставени от Велико и Божана, обогатиха изложбата. Искрено съжалявам, че във фотоконкурса се вкючиха само пет участника, двама от които свързани с Обединение „Еврохауз”.

За да отговорим на упреците на г-жа Петрова, бихме могли да качим снимките в сайта на фестивала (без имената на авторите) и да се обяви ново гласуване онлайн. По този начин се надявам г-жа Руслана Петрова да бъде удовлетворена. За следващия фестивал предлагаме всички конкурси да се проведат онлайн в сайта на фестивала. По този начин огромният проблем да намерим хора от Троян за участие в журитата ще отпадне и некласираните участници няма да имат основание за контестации.

С уважение:
Каталина Желязкова,
управител на Обединение „Еврохауз” ДЗЗД

*** Екипът  по проект „Провеждане на иновативно културно събитие в община Троян – Български фестивал на сливата”, чийто бенефициент е Община Троян и се финансира по ОП „Регионално развитие”, е в състав: председател Иванка Джабраилова, членове Ваня Давидова, Мария Милева и Стойчо Вачевски.

Още по темата:

40 коментара:

Анонимен каза...

Г-жа Желязкова, извинявам се за грубия тон, но е меко казано грозно в сайта на фестивала да пишете,че такъв е имало през 2011,2010,2009-та и т.н., при положение,че до преди седмица този фестивал се казваше Празник на троянската слива!
За парите, които сте получили от Община Троян, предложения от Вас продукт, е меко казано смешен и кичозен. Вие по никакъв начин не експозирахте това с което нашия скромен град е известен. Напротив, показахте как със сериозен бюджет се прави панаир на цигански сергии. Това разбира се важи и за общинската управа !

Анонимен каза...

Че той Цецко е от Ловеч не от Троян и защо не пуснете в сайта снимките на наградените да ги видим, явно са много велики творби, щото от показаното като пране не видях нищо което да е доближаващо се до изискванията на конкурса. Впрочем на 27.09.2012 имаше много повече снимки отколкото сте посочили вие. И що трябваше да карате участниците сами да си вадят снимките, при положение , че разполагате с такъв голям бюджет и можеше да е за ваша сметка. Ако не знаете как се организират и провеждат конкурси с последващи изложби, вижте как го правят от Фото форум, досега на техни изложби не знам някой от участниците сам да си е плащал за снимките.

Анонимен каза...

На мен пък не ми става ясно защо щом няма достатъчно участници за конкурсите е необходимо те изобщо да се провеждат? Един е същи човек е участвал в три различни конкурса и поради липса на достатъчно качество и участници е награден. Ако нивото в конкурсите е било толкова ниско, не е ли по добре изобщо да не са присъждани награди? Защото така излиза че някой посредствен участник утре ще се пъчи че е взел национална награда на български фестивал!

Анонимен каза...

За какъв следващ фестивал говори тази жена!? Те да не са абонирани пак да го "организират " ??!!! Това ще е върха !

Анонимен каза...

Спечеленият проект е за провеждането на този "фестивал" за 2 години !

Анонимен каза...

Уважаема г-жо Желязкова! С благодарност към изчерпателния Ви отговор, трябва да изясним някои неточности, които са се появили във Ваше отсъствие:
1. Още в началото на фотоизложбата, творбите на професионалистите бяха вече изложени, а не както Вие твърдите по-горе. Долу на пейката между общината и шадравана, Вие лично ме уверихте, че те са изложени само временно и ще бъдат махнати, защото служебни лица нямат право да участват.
2. Протоколът, снимка на който представяте, не отговаря на действителността и е фалшив, защото много добре видях и все още си спомням, че журито с председател от IТ Design, класира на първо място служебния фотограф Никола Терзиев, също от IТ Design, а не Велико Балабанов. Имам снимка на снимките, откъдето е видно, че спечелилата първо място снимка „Тромбонист” е наистина перфектна, но тя няма име – съгласно Вашите указания. За това пък, под нея, много добре се вижда името на автора – Никола Терзиев, а не Велико Балабанов. Интересно, защо изведнъж изчезна името на този наистина страхотен фотограф?! Не знам дали е от съществено значение, ама името на снимката, измислено в последствие, не отговаря на тази снимка, защото музикалния инструмент който тя изобразява не е тромбон, а туба. Също, интересно впечатление на присъстващите направи факта, че победителите от другите конкурси, като си чуеха имената, излизаха от площада по стълбите на сцената. А победителите от фотоконкурса си бяха там, горе на сцената, защото са служебни лица, предварително знаейки, че печелят и само чакаха да си чуят името… ха, ха, ха…
3. До тук, далаверата е ясна. Хайде сега, кажете къде изчезнаха снимките на г-жа Попсавова?! Тъй като прозрях гнилата почва на тоя фотоконкурс, аз се отказах да участвам и помогнах на Руслана Попсавова да си занесе снимките. Те бяха 30 (тридесет), а не само 4 както Вие твърдите! Нейните снимки бяха изложени до края на конкурса и със собствени средства, бяха изработени точно по Вашите указания. Кой и с каква цел е премахнал 26 снимки и къде са те?!?
Имате имейла ми и съм готов, при нужда да Ви съдействам.
Пламен Караджов

Анонимен каза...

Желязкова ти ли лъжеш или Пламен Караджов си измисля?Излез и кажи че Караджов си измисля и ако не го направиш значи лъжеш като магарица и цялата работа е вашите хора да вземат парите от наградите...Кажи каква е истината Желязкова..

Анонимен каза...

мили приятели!....забелязахте ли екпипът, който представлява Троян!!!!!!! Джабраилова...Давидова...Милева...Вачевски! Тези хора са работели за празниците на сливата назад в годините, толкова колкото аз съм работил на Марс с марсохора!! Чак сега някой написа имената на троянците в екипа! Забележете! А какви ли са другите имена на "специалисти", които са ръководели други проекти?! "Пази боже, сляпо да прогледа!"

Анонимен каза...

Мила Каталина и колегите ви там...пак гаф! Цветомир, който ви е бил в журито не е от Троян! А дали наистина е бил в журито?! То въобще имало ли е жури?! А конкурс?! Следващата година и вас да ви няма! Вън от Троян, наглеци!

Анонимен каза...

Как така няма ограничение за участниците? Ами че то така винаги ще печелят НАШИТЕ хора и винаги могат да скалъпят аргументи, защо те са спечелили, а не гражданинът Х.
Няма ли явен конфликт на интереси тук, питам аз!? БЕЗОБРАЗИЕ! И ако Генадий Маринов не беше повдигнал въпроса...така и щеше да си остане. А бе, няма да го построим... няма, няма...

Анонимен каза...

Да вземем да се върнем на първо източника, от Орешак тръгна, да си бъде където е роден. Всичко друго е мъка и помпа.Съгласни ли сме, хора...

Анонимен каза...

Договорчето ни е за 2 години, така че догодина пак сме при Вас, пак ще Ви спретнем фестивалче и пак ще си приберем хонорара и наградите. Освен да ревете друго нищо не Ви остава. Ще ревете, ще ревете па ще спрете.Пийнете студена водица и свиквайте, все пак има време цяла година.

Анонимен каза...

А да те застигне оловен продукт еди колко си нули в задника, дали ще ти е арно?

Анонимен каза...

Брей,доживях да ни плашат с "фестивалче"!То си е направо опасно,като се замислиш.Само бягане му е майката - в пуста чужбина и други страни.Да останат само Джабраилова,Ваня Давидова,Милева и Стойчо Вачевски да им се радват,инж.Иванка Църова да им готви и дегустира и Нели Генкова да следи за анонимни...

Анонимен каза...

Донка да го открива, Минко и Сашо на маса да сядат,Колю наздраве да им вдига, на колежката палаво да смига...
Абе на някой да му прави впечатление,че сливите на снимката на фестивала са с рак?Тъй ли нямаше от къде да изберете 5-6 хубави сливки?

Анонимен каза...

Давидова - Кмет!Давидова - Кмет!Давидова - Кмет!Джабраилова - зам - кмет по образованието! Милева - зам - кмет по културата! Стойчо Пензума - зам -кмет по финанси и строително-мазачески дейности!

Анонимен каза...

Кой е този Стойчо Пензума,другите ги знам?

Анонимен каза...

До 13-ти от 12-та: Не си в час пич. Въведе се забрана за ловуване със сачми и вече има само бренекета.Тъй че явно си импотентен и не можеш да използваш задника ми по предназначение, а искаш да ми го гърмиш с използването на старо джепане, което ще те доведе до санкция от КОС. Вие ловците сте комплексари но тичането по баири и чукари явно не Ви носи пари и гледате на другите в канчето. Твоя работа, гърми си на воля.

Анонимен каза...

Ай ма оу кадя са парите???????????????/
хахахахахаахаааа..........че тя обясни само за наградите,а за 3700000 нищо

Анонимен каза...

До 18-та : Не съм ловец , не и в този смисъл на думата. Убиването на четириноги го оставям на комплексираните малопишковци. Теб драга , с друго оръжие ще те гърмя.

Нели Генкова каза...

14-ти Анонимен, какво съм ти сторила, че ме оставяш в такава компания (изключвам Иванка)? И да ти призная - аз не следя за анонимни, а за именувани: хем по-рядко се появяват, хем са ми някак по на сърце. Иначе - наздраве!

Анонимен каза...

Драга Желязкова,
Къде ви е акъла да се обяснявате с тези от форума?Единственото,което се получава е възможност да се чувстват велики и пренебрегнати.Нито един стойностен троянски фотограф не плямпа тук.Те си печелят национални конкурси.Замислете се защо не участваха?Това вече е негатив.Само разни местни щракачи решили да представят творби.И са твърдо убедени,че трябва да получат награди.Не им обръщайте внимание.Кой мислите се заяжда тук?Всеки глупак свикнал някой да му плаща,защото знае,че иначе ще е окъпан в помия.Напролет направете конкурс за най-гнусни,непочтени,злобни и неинформирани коментари.Така ще дадете шанс и на тук присъстващите да спечелят нещо!Това явно е техния/единствен/талант.

Анонимен каза...

Уважаеми 22-ри : Явно за теб няма никакво значение, че за пореден път троянските управници показаха как не могат да измислят нищо смислено. Ако предишните имаха оправданието, че нямат средства, тези разполагат със значителна сума. Искрено се надявах да видя стойностен продукт, голяма реклама се спретна, защото културния календар на Троян е постен. Това събитие трябваше да се превърне и утвърди в емблемата на Троян, и да събира гости от близо и далеч. Изобщо съм далеч от темата за фотографиите, конкурсите и кой спечелил и кой не. Но вие, явно изобщо нямате ни най- малка идея, какво петно нанесоха Минко Акимов, Донка Михайлова,екипът от троянски "специалисти" + въпросните фирми окичени с гръмки имена. Това, че нито една телевизия не спомена камо ли да излъчи репортаж от въпросния "фестивал", вас не ви вълнува.За сметка на това по националното радио, странно как в този период, вървеше налудничавата реклама ,в която троянските домакини изпадали в душевен оргазъм споменавайки магическото ИЗИ. Това, че въпросните фирми най-нагло си присвоиха историята на празника през годините, и буквално го заличиха, а той го има и се проведе успоредно с това събитие в Орешак, не ви засяга. Мога да продължа до безкрай да ви говоря, но няма да разберете,просто защото нямате и на идея за какво иде реч. Но да, сдобихме се със сцена, на която троянските първенци да демонстрират умствен капацитет и тежко комунистическо парадиране, а Вие драги,да запечатате сюблимния момент. Професионално разбира се, а не като тези "велики и пренебрегнати плямпала" (:

Анонимен каза...

"Замислете се защо не участваха? Това вече е негатив". Защото са свикнали някой да им плаща за положения труд и да им прави реклама. Прави са. Този конкурс не отговаря на техните изисквания, и не само на техните.

Анонимен каза...

По-точно казано, този конкурс не отговаря на абсолютно никакви изисквания.

Анонимен каза...

22ри, ако ни си самата Желязкова, значи си някой много нагъл тип! За какъв конкурс.. за какви фотографи плямпотиш, 5 човека участници в национален конкурс за фотография?!?!?! То трябва да си най-некадърният организатор да постигнеш такъв ефект,че то всяко ученическо конкурсче за фотография събира по 20-30 участници!И върхът на некадърността на организаторите е че прибраха и мижавия награден фонд....некадърни и крадливи!!!!Съмнявам се дали и в другите конкурси не са откраднали мижавия награден фонд който с мъка са се съгласили да отпуснат!!!!!!!!!!!!!!Добрите троянски фотографи не са участвали защото им е под нивото да участват в такава пародия на конкурс... Стойчо, Джабрилова, Давидова, Милева и сите троянски партньори на Желязкова и рекламния специалист Тодоров от Плевен който най-мощно се нагуши от недоносчето фестивал тях изобщо не ги коментирам.... Къде в цялата работа е Михайлова питам аз....

Анонимен каза...

Мисля си наистина 26-ти, че госпожа Михайлова е в клещите на Колю Кацаров и Дилян Енкин. Живеем в малък град, знаем кой какъв е особено тези двамцата. Говори се,че госпожа Михайлова просто няма право на глас поради гореспоменатите обекти.

Анонимен каза...

Пропуснах да добавя, че все пак това е част от наследството на минак. Колко ли още престъпления причинени от този селяндур, ще излязат на яве

Анонимен каза...

Ама моля ви се,стига вече с тия клещи,27--ми,стига с тия басни и палаври!Троянци са избрали КМЕТ - Донка Михайлова и точка!Следователно от нея трябва в крайна сметка да се търси отговорност за безобразията покрай "фестивалченцето",а тя да си решава кой ще я "съветва",кого да слуша и кой нея ще слуша,кой кара влака и кой натиска спирачките!И докато не стане така,управия няма да има - ще се раздават награди на НЕзаслужили,ще си цуцкат разни михлюзи немъчени НАШИ парички,ще правят с чужда пита помен,а народецът ще люпи семки на припек и ще гледа синия балон високо-високо над все по-загиващия и загниващия Троян!

Анонимен каза...

то Каталина и компания взеха 1/3 от парите, а какво става с тези за рекламатааааааа?! Някой там отчет искал ли е, давал ли е? Или то сега е отпечатал 100 плаката, а напролет ще ни облеят с още 4 500 плаката?!! хм...или ще ги използват за реклама на референдума за Белене и само БСП;)

Анонимен каза...

Не винете Донка женицата прави каквото може да заблуждава стадото ,че нещо се е променило, но все пак два апартамента са нещо сериозно и тя е длъжна да ги заработи.

Група троянци каза...

30ти много хубаво питане си задал и ние група приятели се питаме откъде се пръкна този Иван Тодоров от IТ Design от Плевен и как успя да усвои 111 700 лева за реклама на фестивалчето в Троян.Има ли контрол за тези далавери?Ако някой знае нещо повече нека сподели във форума.

Анонимен каза...

Бивш министър от правителството при управлението на ПАСОК се обеси в дома си веднага след обявяването на списъка с незаконно забогатели "правоимащи"в Гърция.
Всички наши такива "правоимащи", бивши и сегашни да си помислят добре за "великите" дела на които са извършители в името на собственото си благополучие.
Едно престъпление никога не може да остане скрито, или ненаказано. Нека спрат тия, които си позволяват да откраднат от залъка на народа, или нарушават законите, защото един ден всичко излиза наяве и самоубийството става единственото спасение пред резила и решетките!
Господа правоимащи, крадящи и нарушаващи писаните и неписани закони, помислете за децата и внуците си, защото от срам няма да си намерят място в България, а и света ще ги изхвърли!
Господа правоимащи и крадци на дребно, света се променя, ако не сте разбрали, осъзнайте се навреме, докато не е станало късно за разкаяние, а и вълната на народното недоволство ще е огромна, трупа се доста години вече в очакване на по–човешко отношение и достоен живот.

Анонимен каза...

Е това забравихте ли го, уважаеми троянци, които само ни напомняте как на Михайлова все някой й пречи да работи?

"АЗ ВИ ПРЕДЛАГАМ ПРОМЯНА. Предлагам да създадем заедно условия, в които хората свободно да изявят потенциала си и да реализират себе си. Предлагам участие на всички вас, гражданите на Троян, в създаването на местната политика. Предлагам своята компетентност и опитност! И вярвам във вашата подкрепа, защото имам идеи и

ЗНАМ КАК ДА ПРОМЕНИМ ТРОЯН!


Донка Михайлова,
кандидат за кмет на община Троян"

Анонимен каза...

А оня от трапето разправяше за честност и прозрачност, гарантирано от герб...

Анонимен каза...

Предлагам фирмите "Еврохауз" и "IТ Design" да дарят 20 % от парите на някоя независима инстанция, която да ги разпредели между троянските участници, положили истински усилия и труд.

Не може едни да си поделят купчина с пари, а другите да получат само "другарско" потупване по рамото.

Така тези фирми хем ще позакърпят уронения си имидж, хем ще имат поука, какво да не правят в бъдеще.

Ако не са добросъвестни и не се съгласят, тогава ги бойкотирайте следващия път на пролет, и си направете празника на Орешака.

Оставете ги сами заедно с няколко цигански сергий на центъра на Троян.

Така Вие не само ставате на гражданско общество, но давате ясен сигнал към управляващите и ЕС, че не сте съгласни със случващото се.

На всички истински троянци - поздрави от "лъвския пай"!

Анонимен каза...

какъв е пък този Цветомир фотограф?!?

Анонимен каза...

ПРИКАНВАМ ВСИЧКИ ФОРУМЦИ ДА ОРГАНИЗИРАМЕ БОЙКОТ НА ПРОЛЕТНИЯ ПРАЗНИК/ НА КАКВО?, НА ЦЪФНАЛИТЕ СЛИВИ /ОЩЕ ОТ СЕГА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ИНФОРМИРАМЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ОБЩИНАТА И ЧРЕЗ МАСМЕДИЙТЕ ДА РАЗПРОСТРАНИМ ЗА ЗАДАВАЩИЯ СЕ ПОРНОГРАФСКИ ФЕСТИВАЛ.АБЕ ТЕ СЛИВИТЕ ЩЕ НИ ПРЕСЪХНАТ,АКО ГО ПРАВЯТ ОТНОВО ЗА 7 ДНИ, ТА НЯМА ДА МОГАТ ДА ГО ПРЕВЪРШАТ НА ФИНАЛА.!!!!!
УВАЖАЕМИ ФОРУМЦИ, ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ДА СЕ ГАВРЯТ РАЗНИ НАБЕДЕНИ СПИСОВАТЕЛИ НА ПРОЕКТИ И КОНСУМАТОРИ НА ПРОЕКТНИ ПАРИ.ПОНЕЖЕ СА НАПИСАЛИ ВЕЧЕ ТАЗИ ГЛУПОСТ, ГИ МОЛЯ ДА СИ ОФОРМЯТ ДОКУМЕНТИТЕ, ДА СИ ВЗЕМАТ ПОЛАГАЕМИТЕ ИМ ПАРИЧКИ, НО ДА НЕ ИДВАТ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАСЕЛЕНИЕТО НА ОБЩИНАТА.ОТ СРАМ УМРЯХ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ МИ ОТ СОФИЯ, КОИТО ДОЙДОХА НА 22.9.СПЕЦИАЛНО ЗА РАКИЕНИЯ ФЕСТИВАЛ,САМО ДЕТО НАМЯШЕ КОЙ ДА ГИ ПОСРЕЩНЕ С ПО ЕДНА ГЛЪДКА СЛИВОВА И ДА ОПИТАТ ВКУСА НА ПРЯСНАТА И СУШЕНА СЛИВА,НА 2-3 ВИДА СЛИВОВО СЛАДКО, И МАРМЕЛАД,СЛИВОВ ПЕТМЕЗ И ОЩЕ МНОГО КУЛИНАРНИ СЛИВОВИ ПРОИЗВОДНИ.ЗАЩО ПИТАМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ,КАТО СА ТАКИВА МНОГО ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ,НЕ ОРГАНИЗИРАХА ЯСТИЯТА СЪС СЛИВОВО УЧАСТИЕ ДА НЕ СЕ ПРОДАВАТ ПО 25-40ЛВ, А ДА БЪДАТ ТАКА ПРИГОТВЕНИ,ЧЕ ХОРАТА ДА МОГАТ ДА СИ КУПЯТ НА НИСКИ ЦЕНИ ЗА ОПИТВАНЕ ОТ ПОВЕЧЕ ВИДОВЕ.ЗАЩО ВИНПРОМ НЯМАШЕ ГОЛЯМ ЩАНД СЪС СВОИТЕ ПРОИЗВОДНИ.ЗАЩО ИНСТИТУТА НЯМАШЕ ИЗЛОЖЕНИЕ НА СЛИВОВИ РАЗСАДИ И Т.Н.ИМЕТО НА ФЕСТИВАЛА БЕ НА РАКИЯТА И СЛИВАТА, А НЕ ЧИРЕПИТЕ И ШАРЕНИТЕ КИЧОЗНИ СЕРГИИ.ПИТАМ: КЪДЕ Е КЕЛЕПИРЪТ НА ОБЩИНАТА?ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ПАРИ НА ВЯТЪРА ЗА ДА СЕ КЕФЯТ ОБЩИНАРИТЕ,ЧЕ И ТАЗИ ГОДИНА СА ОТБИЛИ НОМЕРА ОТ КУЛТУРНИЯ ИМ КАЛЕНДАР,КОЙТО СВЪРШИ НА БАНКЕТА В КОНАКА? ТОВА БЕШЕ ПОЗОР ЗА ТРОЯН.ПОЗВОЛИХМЕ ДА БЪДЕМ ИЗПОЛЗВАНИ НАЙ-ДОЛНО ЗА УСВОЯВАНЕТО ОТ ДВЕ ФИРМИ НА ДОБРИ ПАРИ. ДА СИ ГИ ВЗИМАТ, ДА СИ ОТЧИТАТ ДЕЙНОСТИТЕ ЗА 100% СВЪРШЕНИ И ДА СЕ МАХАТ, ЗАЩОТО НА ПРОЛЕТ НЯМА ДА ИМ РАЗРЕШИМ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС!ВЪН СОФИЙСКИ И ПЛЕВЕНСКИ ТЪРГАШИ!!!! МД

чичо Гошо каза...

Право казваш 38: ПОЗВОЛИХМЕ ДА БЪДЕМ ИЗПОЛЗВАНИ НАЙ-ДОЛНО ЗА УСВОЯВАНЕТО ОТ ДВЕ ФИРМИ НА ДОБРИ ПАРИ.

Анонимен каза...

Къде мога да видя конкурсните снимки и наградените други конкурсни творби.Троян21 ще ги помести ли или са отново конфидециални?
Аз подкрепям призива на № 38.Ако някой има информация къде и кога ще доосвоят парите тези нагли софиянци и плевнялии да ни информира, че да знаем какво да предприемем,уважаема Каталина Желязкова.Много ви моля да си тръгнете преди да е свършил проекта и елате да видите какво ще направим с хубавия ни празник.Уверявам те многоуважаема Кателино, че ще бъде много по-добър от това което ни лепнахте като петно на града ни.Не идвайте в Троян.Вървете да с,,,,е на друг град с утвърден празник. Надявам, се да си прочела писаното.Сега внимавай:ако ви видя в Троян отново по такъв повод, обещавам че няма да се държа с вас възпитано.Представа си нямате какво ще ви се случи на публично място.
Уважаема

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |