Опасен ли е мостът при „Лесопласт”

* Петър Яшев: „Да не се срине някой в реката, както се случи на други места”

В ПРИЕТАТА на последната сесия на Общинския съвет в Троян (26 юли) актуализация на Бюджет 2012 бяха заложени средства за преасфалтиране на два важни троянски моста – при „Лесопласт” (9860 лв.) и при „Елма” (8470 лв.). Изненадващо обаче съветникът Петър Яшев („Граждани за Троян”) хвърли „бомба” с питането си правена ли е техническа експертиза на моста при „Лесопласт”, защото има съмнения, че този мост е опасен и може да се окаже, че парите за преасфалтиране са хвърлени на вятъра. „Да не се срине някой в реката, както се случи на други места”, дозасили черните краски съветникът, който до неотдавна бе шеф на полицията в Троян.

В ОТГОВОР кметът Донка Михайлова заяви, че техническа експертиза на въпросния мост не е правена, но след сигнала на г-н Яшев такава ще бъде назначена. Отделно вече има кметско разпореждане за експертизи на всички въжени мостове в общината.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

Дано да е вярно, че ще проверяват въжените мостове, че този до енергото ще се срине всеки миг!

Анонимен каза...

В началото на с.Терзийско има въжен мост увиснал почти до реката, а го построиха преди 4-5г.Вероятно още е в гаранция и фирмата която го построи би трябвало да извърши ремонта безплатно.

Анонимен каза...

Този глупав милиционер сега и политик стана. От
коя партия е? Същия беше партиен секретар на РПУ Троян, би трябвало да е от БСП...
Като го изгониха по некадърност,стана на минутата защитник на Джамбо. Може би се е възползвал от услугите на Джамбовия бизнес?

Анонимен каза...

И ако се е възползвал от тия услуги, какво?Престъпник ли е?

Анонимен каза...

Не се е възползвал,защото го е страх от жена му и тъщата му.Те и без това редовно му дърпат ушите и го маризят.

Анонимен каза...

Цялата държава тотално е сбъркана.Нали има 2-3
съветници в община Троян,които са строителни ин-женери.Предлагам те да дават съвети как да премахнем наркотиците и намалим престъпноста в града.Напълно логично е след като полицаите станаха строители.

Анонимен каза...

Моля не плюите по чичо Пешо. Тои е пич!
Само,че има едно малко окончание -КА.

Този който минава по моста каза...

1. Анонимен каза...
Дано да е вярно, че ще проверяват въжените мостове, че този до енергото ще се срине всеки миг!
А бе мой човек,аз всеки ден минавам по него поне по 5-6 пъти и не съм забелязал да има заченки на "сриване",или само и само да сме писали нещо!Ебах ти и простакламите...жалки драскачи!

Анонимен каза...

Лайките се раздвижиха. Като не се прави нищо, защо не се прави, като някой опита да направи нещо анонимните драскачи веднага започват да лаят. Ами пийте си хапчетата и си лягайте!

Анонимен каза...

Знае ли г-н Яшев, какво включва експертизиране на мост и ако знае, има ли заделени средства в бюджета на общината за това? Той като общински съветник при приемането на бюджет2012г. на общината поставял ли е въпроса за завишаване на сумите предвидени за експертизиране,за проекти за укрепване, текущ ремонт, основен ремонт, рехабилитация и т.н. на тези съоръжения?Ако някой си мисли, че експертизирането ще се извърши от служители от общината-външен оглед и готово, без сключен договор/което струва средства/ с независима лицензирана лаборатория за статични и динамични натоварвания на моста и договор с експерт конструктор е много далеко от истината. Такъв оглед/външен за което има и протокол/ е правила община Летница, не бяха открити предпоставки за аварийно състояние на моста и...маста падна/за което се намеква в статията/, като добре е, че нямаше жертви.Много пъти съм писал за състоянието на инфраструктората-общински пътища, улична мрежа и за състоянието , профилактиката и рехабилитацията на мостовите съоръжения които не са проектирани за днешни натоварвания и не са виждали ремонти от 60-те години.Това струва пари и само с лозонги не става.Въпреки всичко приветствам предложението на г-н Яшев и нека то не става на парче/само за този мост/, а експертите от общината да подготвят поетапен график за години напред за експертизиране на всички мостови съоръжения като се съобразят с финансовите възможности на общината.

Анонимен каза...

Отвориха Т-маркет ,а в петък и ЛУК ОИЛ

Анонимен каза...

Еййй ибре ,опрайхме са:):)

Този който минава по моста каза...

Прав си 9-ти.

Анонимен каза...

Т МАРКЕТ, ще има ли кошницата със стоки със замразени цени?

Анонимен каза...

Да се прегледа и пешеходния мост свързващ автобусната спирка на мондешкото с Рико стил и Винпром! По щастлива случайност все още няма пострадал от преминаващите по него! Писа се до общината два пъти! Отговора беше, че е възложено на БКС да извърши ремонт и , че през това лято ще бъде основно отремонтиран. Лятото почти изтича, но нищо не се направи по въпроса.Както винаги трябва да пострада някой ли , за да се вземат мерки?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |