„Лесопласт” с ръст на продажбите за второто тримесечие

* За полугодието общият обем на продажбите е за 22,3 млн. лв., печалбата - 891 хил. лв.

ГОЛЕМИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ на шперплат и фазерни плоскости – „Лесопласт” АД (Троян), е отчел 14% ръст на продажбите на годишна база за второто тримесечие на 2012 г., което прави 13,3 млн. лв., съобщи специализираният сайт Investor.bg. Така е преодолян спадът от първите три месеца на годината и за полугодието компанията бележи ръст на продажбите с 5,85% (22,3 млн. лв.). Печалбата за второто тримесечие се е увеличила почти двойно – с 99% (732 хил. лв.), ръст има и на печалбата за полугодието – 45% (891 хил. лв.). Акциите на дружеството обаче поевтиняха с 45% на годишна база – до 11,5 лв. на акция и 4,65 млн. лв. пазарна капитализация.

ОСНОВНИ АКЦИОНЕРИ в „Лесопласт” АД са „Велде” (Австрия) с 76,67%, „Делтаууд” (Кипър) с 18,28%, физически лица с 4,02% и други юридически лица с 1,03%. Изпълнителен директор на завода в Троян е съгражданинът ни Цветомир Цочев.

Т21

Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Браво на работещите в Лесоплост! Ръст на печалбата - ръст на възнагражденията?

Анонимен каза...

Къде видяхте ръст на заплатите, никъде не се споменава? Работниците работят при особено високи температури в помещенията!
Изсечени гори–воден режим!

Анонимен каза...

Айде зарадвяйте се поне на една новина бе! Не ви ли писна да плюете по всичко?

Анонимен каза...

Как да се зарадвам.Думата увеличение на заплатите е табу.Температурите вътре са далеч над 40градуса.Дебнат те "добри"началници отвсякъде.Белите роби са на линия.А камерите чакат в резерв.Честито.

Анонимен каза...

До 4-ти:
Ами стой си вкъщи на хладно, щом ти е толкова горещо! Доколкото знам, високата температура е част от технологията в цеха и няма начин хем да работи заводът, хем да е хладно. Или пък може - ако е спрял, ще е хладно. Тогава ще ти е хладно, ама и гладно. Що просто не напуснеш, като толкова не ти харесва?!
А пък за увеличението на заплатите - ти да си чул някоя фирма в България да увеличава заплати, особено пък в кризата? Даже обратното - намаляват ги. И не само в България.
Само хленчиш и се гивизиш, ама щото не знаеш, какво е да си безработен.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До 6-ти:
Не съм началник, но наистина работя в цеха. На никой не му стигат парите, но такъв е светът. Аз въпреки туй ценя работата си и съм доволна. Аз ако имаш някакви сексуални желания към майка ми, ще трябва да отидеш в гробищата, простак с простаците!

Анонимен каза...

Много вожд-малко индиянец

Анонимен каза...

Представете си при температури на въздуха отвън 40 градуса, вътре в помещенията трябва да е 60. Работнички по къси панталони и блузи без гръб.
Любопитно ми е с какво работно облекло се работи в цехове, където трябва да има и охрана на труда, а температурите са като в Сахара.
При положение, че се отчита печалба, значи е работено повече, и работниците трябва да са получавали и повече. За повишени заплати не се говори.
Ако има някой, на когото заплатата да е повишена да се "похвали". Ако няма такъв, здраве да има за всички.

Анонимен каза...

"На никой не му стигат парите, но такъв е светът". Освен това, тя е доволна!
Няма такъв народ!
Добра тема за размисъл.

Анонимен каза...

Аз предпочитам да съм недоволен човек , отколкото доволна свиня.

Анонимен каза...

Пази боже от такива скотове като 7-ми,аз не работя в споменатото предприятие,и нямам нищо общо с работещи там.Ама да се говори че високата температура била видиш ли неизбежна - айде не.Това да не е леярна бе? Че няма кой да дава пари да е добре на работниците е повече от ясно,но да се казва че е нормално да се работи в такива условия е меко казано дебилско.
Но в крайна сметка не е луд тоя де яде баницата,а този дето му я дава,или иначе казано - дорде има глупав народ,ще има сладък живот!

Анонимен каза...

Ако недай Боже се случи някой да си отиде от този свят, благодарение на ненормално високите температури в цеховете, ще носи ли отговорност някой? Не, няма да носи! Ще се запише сърдечен удар, близките ще го погребат, а и с това ще погребат истинската причина, а виновниците ще си печелят парите, и няма да ги "пука".
Печелете, но дайте възможност на хората да се чувстват хора, а не покорни роби. Ала нали няма работа!!!??? Търпим и се измъчваме. Осем часа работиш при 50 или 60 градуса.
Има ли изисквания за климата в работните помещения. Ако сме доволни от ниските заплати, поне да ни се подсигурят нормални условия за работа!

Анонимен каза...

Към драскачите под N 12 и 13 - като не работите там и не знаете как е - защо пишете глупости ? Само и само да се "изявите" ли комплексари такива?
Е аз пък съм всеки ден там и по-добре зная как е . Ви го изкарахте едва ли не фурна. Еми не е така . Не е по-различно от другите фабрики . Нито е по-различно от жегата отвън . Освен в сушилната и пресата ама да не би някой да влиза там . Пък и как си представяш сушилна и преса да са студени ? Или искате на всеки работник климатик ? Като нищо не става от вас само едно джавкане ви е останало . Вегетирайте си в къщи, плюйте по всичко и давайте акъл на всички .

Анонимен каза...

13-ти май работи там съдейки от поста му,а за това дали завода е супер модерен и всички норми за условия на труд са спазени,айде да не коментираме.Пък 14-ти на теб като не ти пречи в кви условия работиш,бегай у Китай - едва ли имаш голяма разлика от масовото население там.

Анонимен каза...

Знам със сигурност, че не издържайки на ненормално високите температури на въздуха в помещенията, работниците работят с леки дрехи, а това е в противовес с изискванията за охрана на труда, и не носене на работно облекло. За това си "своеволие" търпят критики. Представете си "врящия" работник в работно облекло и обувки. Но работещите на климатици не могат да го разберат, нормално. На чужд гръб и сто тояги са малко. Срамно е да работиш така, а парите да не ти стигат, още повече, когато се отчитат милиони печалби.

Анонимен каза...

16-ти, какво предлагаш? Да се изгасят сушилната и пресата за да ти е хладно ли? Или да ти разрешат да ходиш по бански? Дали пък не прекаляваш с капризите си?

Анонимен каза...

16-ти, къде видя милиони печалба? В статията се споменават 891 хил. лева печалба за полугодието, а не милиони.
Защо всеки плещи глупости, без даже да е прочел статията?! Какъв е тоя тъп български манталитет, че всеки е компетентен по всичко и даже знае-не знае, ама все акъл дава. А даже не си е направил труда да пречете това, което коментира.
И, разбира се, ти даже и представа нямаш, дали 891 хиляди са добра печалба или не за половин година, ама въпреки това, даваш акъли.

Анонимен каза...

Малки печалби, охолен живот!!!

Анонимен каза...

13,17 и 18 намирисват,от жегите ли,от друго ли ...

Анонимен каза...

От това, че си се н....л, 20–ти!

Анонимен каза...

Това само показва лошия навик да целувате задници,и да прихващате разни ухания от тях скъпи 21-ви.

Анонимен каза...

Благодаря!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |