Автомати ще обменят валута

* Ще можем да обменяме долари и евро за левове от чейндж машини

ОСВЕН в банковите офиси и в чейндж бюрата валута вече ще може да се обменя и чрез автомати. Това гласят промените в Наредба 4 за условията и реда за вписване в регистъра и изискванията към дейността на обменните бюра, които влязоха в сила в началото на миналата седмица, научихме от Радосвета Коева от НАП – Ловеч. Чрез автоматите ще може да се обменя само чуждестранна валута (долари, евро) срещу левове; друг вид сделки - примерно покупка на долари срещу евро – няма да са възможни. Чейндж машините приличат на познатите ни банкомати, а курсът, по който ще извършват обмяната, ще е обявен на екраните им.

ОТ АВТОМАТ ще могат да се сменят до 2000 лв. или равностойността им във валута, а чейндж машините ще дават касови бележки и ще имат дистанционна връзка с НАП. Автоматите за обмяна на валута вече са разпространени в други страни, като очакванията са у нас интересът да е голям – особено по морските ни и други курорти, където чейндж бюрата нерядко жилят туристите с неизгодни курсове. Въпросната Наредба 4 затяга и изискванията към обменните бюра.

Т21

16 коментара:

Анонимен каза...

Троян, 2012 година. Асфалтирани, гладки улици. Тротоари без полуразпадащи се плочки и поникнала между тях трева. Щастливо местно население, работещо за големи заплати в проспериращи фирми. Младежите спортуват на новопостроени (няколко) площадки със свободен достъп. Градът пълен с туристи, които обменят на току-що монтираните автомати валута. Мечти..... Без всякаква надежда за сбъдване.
За това, измийте поне улиците!
Генадий, има ли шанс да се оповести до сега, за изминаващия месец, кои улици са измити? Или това може да стане ноември, когато ще се почесваме по главите и ще се питаме, дали пък не ни е барнала вече деменцията, че не помним да са мили улицата ни според вече изнесената сводка. Така както се оказа едва наскоро, че средствата за снегопочистването са повече от миналата зима, нищо, че сняг реално почти не беше чистен?!

Анонимен каза...

1, не ти ли писна от глупостите, които дрънкаш??!?!?

Анонимен каза...

Сигурно му е писнало, ама не да пише, а да го управляват некомпетентни комунисти. Айде да вземат да си ходят и най-накрая да дойде някой който знае как.

Анонимен каза...

Несъгласните с ГЕРБ - вън от България

Иван Бакалов

За философията „Борисов” и неговите запалянковци


Един коментар от форума на в. „Дневник” беше пренесен във Фейсбук и предизвика оживени дебати. Журналистката Любослава Русева го е извадила в профила си и под него се разви дълга дискусия.
Цитатът е от фен на Бойко Борисов, подписал се с ник chris7 (б. р. – правописът е запазен):
„Бойко Борисов ще влезне в историята като добър и всеодаен държавник за съответният период. Крайно време е да престанеме да хулиме родината и държавниците си. Макар и не перфектни всеки от тях е допринесъл макар и малко за България от периода 1989 до днес. Да не говпиме за обидните епитети по адреса на г-н Борисов. Това не би трябвало да се допуска и публикува от пресата и медиите. Срам за България.
Който не е доволен може да напусне страната. Никой не го спира. А тези които само мрънкат и не допринасят нищо за подобряване на нещата, хулят родината с обидни думи трябва да и се отнеме гражданството и бъдат експулсирани от БГ.

Анонимен каза...

Какво общо има това с Бойко Борисов ли?
Коментарът е показателен. Той изразява онзи тип мислене, което подкрепя премиера Борисов. Идеите са фашизоидни и ксенофобски, мотивирани от национални и личностни комплекси. Това е основата на подкрепата за Борисов, която е провокирана и от самия него.
Той внушава това поляритетно мислене – несъгласните – вън!
Той създава такива очаквания – сега ще оправя нещата, не пречете. Изказвал се е нееднократно – искам да мълчите, критиците ми да не пречат.
Той разделя, не обединява. Лепи етикет „комунистите” или „мафия” на всички несъгласни с него, критици, медии и т. н.
Той създаде медиите по тоталитарен образец и феновете му не приемат никаква критика срещу него.
Той каза буквално „Никога не сте имали и няма да имате по-демократичен премиер от мен” – насажда лъжливата представа, която има за самия себе си.
Той си приписва историческа роля, вкара се сам и в учебниците.
Така създава илюзията у привържениците си, че всичко е окей, а докато той се мъчи „да оправи България”, има едни лоши, които пречат. И ги посочва.
Той постоянно сочи виновни, дори за собствените си провали.

Този тип политика по принцип е неуспешна и завършва зле за този, който я води, рано или късно. Но по-големи са пораженията в обществото, тъй като лидерът насажда примитивен тип мислене. Борисов създава нагласи, че е нормално да се управлява еднолично и в непрекъсната лъжа, която остава без реакция в медиите. Борисов събужда и налага отново позаглъхващата вече, 22 години след комунизма, носталгия по силната ръка.
Връщането чрез него към стереотипи за единоначалие и „диктатура в името на човека” е връщане на обществото с 20 години назад.

Това е най-вредно от управлението на Борисов. Икономиката ще се оправи за 4-5 години след него. Щетите, които нанася с примера си на лидер, обаче, ще се влачат още 15-20 години. Също и пропускът да се инвестира в образование и наука. Ефектът от Борисов е кумулативен – създава се слабо и некачествено образована маса, на която се насаждат примитивни идеи.
България е в беда. Който не го е осъзнал, време е да се замисли.

Анонимен каза...

като да влязат в анасон с лятото :)

Анонимен каза...

Така, сега вместо прахоляк си имаме калчица. И възможност да се отчете, че днес повсеместно са мити улиците. Със съответното финансово обезпечаване...

Анонимен каза...

Преди да монтирате тези автомати за валута направете градски нужници щото в Троян останаха само пенсионери и в четвъртък за пазара нема де да серат.

Анонимен каза...

8-ми не си ли видял, че вече имаме градски нужник в градинката зад китайския ресторант?

Анонимен каза...

до9-ти той е по почина да възродим летните кина само,че в Троян е да възродим летните нужници.

Анонимен каза...

автомати..........ама улиците ???!!!! улицитеееееееее не се мият!!!!

Анонимен каза...

И кучетата серат навред на воля.

Анонимен каза...

Прави много грозно впечатление, как щастливи стопани, се връщат от сутришна/следобедна разходка с домашните си любимци.В парка до СХУПИ, Къпинчо или пред киното.Домашните любимци, доволно изходили се сред природата, и после защо имало бум в кучешката тения.

Анонимен каза...

Измийте улиците! Че калта поизсъхна и прахоляка пак взехме да го гълтаме!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

И Те го гълтат скъпи 14–ти, и Те и децата им, но толкова са си повярвали, че са ослепели, и оглушели. Розовите очила са срастнали на очите им, и проблемите не съществуват за тях. Всичко им е наред, и промяна няма, или както е прието да се казва –"няма пари"!
За да видиш слънцето и звездите, трябва да вдигнеш глава, а ние сме с наведени!!!???

Анонимен каза...

Жалко!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |