Още 83-ма троянци проговориха английски

* За 10 месеца курсистите преминаха езиково обучение на три нива – безплатно, с ваучери по схемата „Аз мога повече” * Обучението в Училища „Европа” – безкомпромисно, сертификатите – валидни навсякъде

„Аз мога повече”

НА 16 ЮЛИ 2012 Г. в зала „Форум” на троянското читалище „Наука – 1896 г.” директорката на Училище „Европа” (Троян) Ива Цакова връчи за пореден път сертификатите на приключилите обучението по английски език в рамките на схема „Аз мога повече ”. Още 83-ма обучаеми от Троян – лекари, банкери, счетоводители, служители в частни фирми получиха сертификати за всяко от трите нива на обучение плюс Европейски езиков паспорт и сертификат на Европейски център за обучение и квалификация, валидиран от International Certificate Conference – Europe.

В ПРОДЪЛЖЕНИЕ на 10 месеца курсистите преминаха обучение по английски език на три нива с продължителност 306 учебни часа. И благодарение на професионализма и старанието на преподавателите в седемте групи - Галя Панталеева, Полина Иванова, Йорданка Маринова, Анелия Рачева, Таня Лингорска и Катя Краевска, както и на собствената си амбиция и старание още 83-ма троянци днес могат да кажат „АЗ МОГА” да говоря английски език.

ЧРЕЗ ВАУЧЕРИ на Агенция по заетостта схемата „Аз мога повече” (по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”) дава възможност на работещи лица да преминат обучения по ключови компетентности и професионална квалификация без да заплащат за това. Основна цел на програмата е развитие и повишаване на човешките познания и насърчава продължаващото обучение през целия живот, без значение на възраст и сфера на дейност на обучаемите.

*****

УЧИЛИЩА „ЕВРОПА” – СРЕД НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНИТЕ

И в национален, и в регионален мащаб Училища „Европа” са сред най-предпочитаните доставчици на обучение по ваучерните схеми на Агенцията по заетостта. По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” обучението в Училище „Европа” (Троян) стартира с курс по английски език за 65 служители от „Актавис” (Троян), като съвместният проект беше отличен от Агенцията по заетостта като най-добре реализиран за 2009 г. От възможностите за обучение по схемата „Аз мога” и продължението й „Аз мога повече” досега се възползваха още 160 души, преминали обучение по английски език и 80 курсисти, обучавали се по ключовата компетентност работа с компютър в Училище „Европа” (Троян).

Причината за успешната реализация на тези схеми в Училища „Европа” е както засиленият интерес към курсовете по английски език и компютърни компетентности, така и професионализмът и безкомпромисното качество на обучение, категорично доказвани през последните 20 години. Фактът, че Училища „Европа” са подготвителен и изпитен център на University of Cambridge ESOL Examinations допълнително повишава атрактивността на обучението и стойността на документите, които дават възможност за реализация както в страната, така и в чужбина.

Ива Цакова,
директор на Училище „Европа”, Троян

Още по темата:

29 коментара:

@YordanDim каза...

Well done!

Анонимен каза...

Безработните по градинките да си говорят на английски.

Анонимен каза...

Ха сега като са проговорили на английски да си купят билетче, да си хващат багажа и "дим да ги няма"!

Май нейм из каза...

Книжка кола не кара, диплома уста не отваря...Айд молим им се...

Анонимен каза...

I'm living in....прав си, 4-ти!

Анонимен каза...

Ми звучи ми малоумно, сякаш е статия за бавноразвиващи се.И тези горди позиранки с дипломи в ръце,са брутално смешни.Кажете сега "Тенк Ю Баба" и да си ходите (:

Анонимен каза...

Леле колко сте завистливи......Браво на хората,че са поели предизвикателството и са достигнали целта си.По-добре късно,отколкото никога.А "никога" е за вас,2,3,4,5 и 6!Брутално смешните сте вие.

Рицар без доспехи каза...

Congratulations to the graduates, and now the first terminal and smoke me there!

Анонимен каза...

Браво на завършилите!Прав си 7-ми,и няма нужда да им давате акъл какво да правят и къде да ходят.

Анонимен каза...

Бравус сега да се явят на некое конкурсче за стари градски песни белким спечелят нещо,ако не с талант то поне заради възраста си.

Анонимен каза...

НЕЩАТА ЩЕ СА ДОБРЕ КОГАТО 83 АНГЛИЧАНИ НАУЧАТ БЪЛГАРСКИ И ДОИДАТ ДА ЖИВЕЯТ В ТРОЯН.

Анонимен каза...

За пореден път е видно как българинът по-скоро ще удави някого в лоши думи, вместо да се зарадва искрено! Хора, на никого не му е лесно, опитайте се предимно да обичате!

Анонимен каза...

Ето това ме интересуваше напоследък сега ще спя спокойно.

Анонимен каза...

На снимките има към 30-на де ги видяхте 83?

Анонимен каза...

Krokus каза: Ха сега някой да преведе "shower or two"! Нищо лично към курсистите, просто се съмнявам в качествата на Училище "Европа" /sorry Катя, не знам дали си част от системата/, а и на всички други езикови училища. За всички онези които ще ме оплюят, просто посочете на какво ниво на IELTS се приравнява тази диплома! Останалото е просто реклама или празнодумство.

smartass каза...

Krokus,понеже спомена IELTS,да попитам има ли в Троян школа издаваща въпросния сертфикат?

Анонимен каза...

Крокус, лек дъжд един-два пъти през деня означава! Наградата каква е?

Анонимен каза...

Krokus каза: До 16 - отговор не. От 3 години не съм в БГ и Троян и малко не съм в час с нещата, но това което със сигурност знам е, че тези школи не дават необходимата подготовка /за това попитах за shower or two/. Работят по един стереотип, който има много малко общо с разговорния английски. Колкотo до IELTS в БГ ето инфо за тази година http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-exams-ielts-dates.htm. Ако някой се нуждае от материали за подготовка мога да помогна на всеки желаещ.

Анонимен каза...

Крокус каза: До 17 да но не точно, даже дори не е дъжд, става с виждане. Наградата ти я определи! Все пак не каза 1 или 2 душа:)) Идеята ми беше че тези неща ги няма в тези учебници, и като се сблъскаш с действителноста псуваш юнашки /на ум де/. А голямата награда е ако познаеш какво acca dacca, без да гледаш чичко гугъл:)) А наградата е:http://www.youtube.com/watch?v=o018byLnMFM&feature=g-vrec

Анонимен каза...

Интересува ме как е станало набирането на курсистите и ще има ли нов такъв курс.

Анонимен каза...

бе да съм честен уж да е рекламно,но не ми звучи като рекламно това, което е публикувано за завършилите курс на обучение, ми като им чета длъжностите, те задължително трябва да знаят някакъв език...то все едно да се рекламират кравите,че дават мляко:)) ми нали затова са крави!

Анонимен каза...

Крокус, не е честно да задаваш въпроси, свързани с австралийския английски! Нямаше как да не отворя гугъла.
За поздрава с АЦеДеЦе благодаря:)

Анонимен каза...

Проговорили чак ... не ми се струва да е вярно. То така се проговаря език - отиваш на курс и почваш ... да бе, да!

Анонимен каза...

За Крокус и номер 22 :)

http://www.youtube.com/watch?v=yeVJguP_T40

Анонимен каза...

Krokus: Piss off 24.

Анонимен каза...

Оф, абе поздрав беше,ама явно си го разбрал на криво (:

17 и 22 каза...

Благодаря, 24, то стана малко "Нашта маса поздравява вашта маса", ама дано ни извинят за спама.

Анонимен каза...

Krokus: Sorry 24, 26 но заглавието си е доста подвеждащо.

Анонимен каза...

Ето какво намерих в нета:http://www.kabinata.com/index.php?objid=183

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |