Дотам я докарахме

Читателите ни пишат

Една кратък и наглед невинен материал – „Рисунка на троянско дете на изложба в Париж”, предизвика сериозна дискусия в сайта на Т21 (www.troyan21.com) . Болезнена дискусия. Бъркаща в раната на застрашителната българска бедност и неуправия. Поставяща много и тежки въпроси. Но, което я отличава от преобладаващия безнадежден тон, даваща и отговори, подсказваща някакъв изход поне за оцеляване. Т21


ТЪЙ КАТО НИЕ СИ ТРАЕМ

ДАНО В ЮНЕСКО научат (ако не знаят) с какви доходи се изхранват българските деца, в какви условия се отглеждат, с проблеми в развитието и изоставени в домове. Нека най–накрая комисиите в ЕС се замислят как се храни и възпитава дете с доход от 400–600 лв. заплата на родителите, или в добрия случай - 200 евро на месец за всички нужди на детето??? За детските надбавки да не говорим, те просто са жива подигравка. Тъй като ние си траем, и стоически се опитваме да оцелеем, и не си търсим правата на хора, нека те ни помогнат, в името на децата.
17 юни 2012 г.
Анонимен

*****
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

В КРАЙНА СМЕТКА, икономията е майка на мизерията. Или нямаме представа от нормалното отглеждане на детето и неговите, а и нашите човешки нужди?! Четиричленно семейство с 400 лв., някак не се връзва, някой от всички гладува, или прилагате българското чудо за оцеляването – получава 400 лв., а разходва 800 лв. Не знам, може и вие да сте прави. Ще ви помоля да ми дадете рецептата за нормалното изхранване, обличане, образование, и опознаване на света на две деца, и двама възрастни, а също и нормалната почивка на семейството с по 100 лева на човек на месец. Благодаря предварително!
18 юни 2012 г.
Анонимен

*****
АЗ НЕ СЕ ОТКАЗВАМ ЛЕСНО

НЕ КАЗВАМ, че ми е лесно и че не бих искала да живеем с повече средства, но такива са обстоятелствата в този етап на живота ни и не мрънкам. Справяме се някак си. Живеем без разточителства и съумявам добре да си правя сметката. Подкрепа нямаме от родители, просто нямаме живи такива. Никой от нас не гладува и не сме лишени от основни жизнени неща - храна и облекло. Децата ни са прилично облечени и не са лишени от нищо.За себе си не си позволявам почти нищо излишно, но не съм суетен човек и не го смятам като лишение.

Отглеждаме си зеленчуци и почти не се налага да купуваме от пазара. Колкото до почивката – за ваше учудване и тази година ще успея да заведа децата си на море за седмица. Без да се налага да гладуваме. Дори успявам по някой лев да заделям всяка година и за ремонт. За тази година приключихме. Как го постигаме ли? Не сте единствената/ят, който се чуди. И близки приятели ми се чудят как съумявам, но знаят, че се справям и то абсолютно по честен начин. Мисля, че Бог ми помага да съумявам да си правя добре сметката, колкото и странно или невъзможно да ви звучи.

За себе си и децата си се боря и ще продължавам да го правя. В момента, както казах, се справям с положението, без особени затруднения, тъй като децата ми са още малки - едното за 6. клас в английска паралелка, а другото в предучилищна. За в бъдеще не знам... ще ми е доста трудно, но ще положа всички усилия, за да ги изуча и им дам образование и бъдеще, ако трябва - дори с цената на това да емигрирам и работя някъде навън в „по-бяла държава”. Аз не се отказвам лесно и ако направя крачка назад, после правя поне три напред. Така че, надявам се че и с това ще се справя, с Божия помощ и ако е живот и здраве! Хубав ден от мен!
18 юни 2012 г.
Една майка и съпруга

*****
КАКЪВ Е СЕМЕЙНИЯТ ВИ БЮДЖЕТ?

УВАЖАЕМА, аз не искам да Ви поздравявам с този икономичен начин на живот на Вас и Вашето семейство, като имам представа какви са разходите на едно 4-членно семейство и то с деца на такава възраст. Все пак, моля ви, пишете ми за точния семеен бюджет, който така разпределяте, че да можете и на море да отидете. Дори бойлерът ви да работи само на нощна тарифа, хладилник, телевизия, пералня, печка (допускам газов котлон), всяка сутрин закуска за децата (купена или домашна, тя все пари струва), прах за пране, шампоан, сапун, тоалетна хартия, салфетки за хранене, телефон, ако имате и GSM-ми, джобни за децата, храна за обяд и вечеря. С това стопанство, в което си произвеждате зеленчуци, едва ли си задоволявате всичките нужди. А ако е далеч от мястото където живеете? Вероятно имате и кола, карате, не карате, тя си има своите разходи, особено в края и началото на годината. Да не изброявам и още непредвидените разходи по децата, къщата и т.н. Моля напишете, но честно какъв е семейният ви бюджет. Какви суми за отопление изразходвате за половин година?
20 юни 2012 г.
С уважение:
Една некадърница да управлява семеен бюджет


*****
ДОРИ И ВЪЛШЕБНА ПРЪЧКА ДА ИМАТЕ

ПОЗДРАВЯВАМ ВИ, че се справяте, но, уважаема госпожо, дори и вълшебна пръчица да имате, с 500-600 лв. месечно трудно ще ме убедите, че живеете рационално. А помощта от градината, колкото и добра да е, смятам няма да допълни липсващите суми, а ще добавя само екологична зеленчукова и плодова храна на семейството. Но нали тези деца имат нужда, за да пораснат здрави, не само от витамини, а от още много други съставки на храната - които се купуват с пари. Ако във вашето меню седмично има риба, най-евтината е от 8-10 лв./кг, е има и евтина от 3-4 лв./кг, но Вие едва ли ще я дадете на децата си. Сирене, месо, макар и от 7.00 лв., мляко, краве масло (истинско), олио и т.н. Колко пари отиват само за храна? Вие сте анонимна, за това Ви моля напишете ми един храноден на семейството ви. Споделете моля, все пак Вашият опит следва в тези трудни дни за средното българско семейство да се сподели. Дотам я докарахме, да си споделяме как да връзваме семейния бюджет, вместо коя книга сме си купили, колко постановки сме посетили, къде сме ходили с децата и т.н.

21 юни 2012 г.
С уважение:
Майка, която не може да свърже двата края


*****
ХУБАВО Е ДА СЕ ОТКРИЕ ТАКАВА РУБРИКА

КАК ДА икономисваме ли:
* Съпругът спира да пуши – 150 лв.
* Кафето си го пие в къщи – 30 лв.
* Спираме да ядем хляб – 35 лв.
* Шоколад наполовина – 5 лв.
* Спираме да хвърляме храна – 10 лв.
* Купуваме само необходими неща - 20 лв.
* Собствено производство - 30 лв.

В добри отношения със съседите ще имаш и компания, и кафенето няма да ти липсва. И така икономията за месеца е общо 280 лв. Хубаво е да се открие такава рубрика, за правилно разпределение на семейния бюджет, и споделяне на опит на семейства с нисък доход.
22 юни 2012 г.
Една майка и съпруга

*****
НЯМА ПАРИ ЗА ЕДНА ПЛОМБА

ВЕЧЕ ВЗЕ да ми се втръсва от леща, фасул, картофи, яйца, зеле и от консерви недоизядени от есента и хляб. Да, приемам икономиите посочени по-горе, но в моето семейство от много години не се пуши, кафето винаги се е пиело вкъщи и то рядко. Хлябът - да, изяждаме по един хляб на ден, но ние от него живеем. Нямам собствено производство пресни зеленчуци и плодове, поради липса на градина. Всички осветителни тела са ограничени до едно в стая и ползваме икономични лампи. Месо не се купува или ако се купува някой и друг килограм, то е по някакъв повод. Както и да го гласим - със съпруг безработен, жертва на мъдро ръководство във водеща на времето, а сега фалирала фирма и моята заплата от 360 лв., какъв живот живеем. По-добре да се запалим да изгорим наистина, отколкото да пречим на хората с добро социално статукво да живеят. Няма пари за една пломба да си направи човек, камо ли за нещо по-сериозно. Не дай си Боже да ти остават 2-3 години до пенсия. Най-добре е да се пренесем при Оня, там горе, той да ни пенсионира за век и веков, за да не тегнем на децата ни. Те също не са цъфнали много, въпреки че работят на две места.

22 юни 2012 г.
Един отчаян човек

35 коментара:

Анонимен каза...

Вижте какви са доходите на работещите в Троян!
Вижте за какви хора работят.Тези хора живеят в невероятен лукс, возят се от скъпи в по-скъпи автомобили.Пръскат пари за да задоволяват капризите на семействата и любовниците си.Вижте счетоводителите на тези хора.Живеят в лукс, возят се в скъпи автомобили.
Вижте хората ,които изкарват прехраната си работейки за тези собственици и счетоводители.
Това са хората,за които се пише по-горе!

Анонимен каза...

Който може да се спасява от Троян и България.
Това е действителността,богатите ще стават все по-богати ,бедните все по-бедни. Никой,абсолютно никой няма да промени нещата,алчността е обзела мозъците на хората.

Анонимен каза...

Алчността не "плаща" данъци на държавата, не плаща осигуровки според заплащането, вдига нормите, увеличава цените, от 3–то качество материали, произвежда първо качество продукция, ядем некачествена храна съдържаща кой знае какво, и кой знае от къде, изложена за продан при ненормални климатични условия/на слънце, прах, и бензинови изгорели газове/, хората работят при условия, които не им подсигуряват "щастливо" работно време/като на кокошките/. Очаквам българина да започне да мечтае, да е кокошка, или прасе в България. До там сме я докарали благодарение на алчността. Един трупа пари, които му хартисват, а друг се чуди как да подсигури необходимото за оцеляване. Парите не стигат за елементарна медицинска услуга. Дано поне сме здрави, за да икономисаме и от лекарства.
Дано съберем смелост, да извикаме в един глас, за да ни чуят, глас мирен, глас майчин, глас в името на децата и внуците, които за нищо от днешното положение не са виновни. Да извикаме днес, защото утре може да прочетем упрек в техните очи, и да ни заболи. Не е изход да емигрираме, изхода е да се търси сметка, и отговорност за престъпленията, и беззаконията довели държавата, и града до положението, в което се намират. За това обаче се изисква смелост, защото след толкова години беззакония, държавата е станала част от тях. Държавата в лицето на правителства, градски управници, работодатели, образователна и здравна система. Държавата, която е като дойна крава, за вимето на която са се хванали една група от хора, които бозаят лакомо, и не мислят, за тия, които хранят самата крава. Да помислят за момента, когато хората, които я хранят ще се свършат, и ще пресъхне и цуцането.

Анонимен каза...

Бога ми ,прави сте
Атила

Анонимен каза...

3-ти, малко да допълня казаното от Вас:

"Да помислят за момента, когато хората, които я хранят ще се свършат, и ще пресъхне и цуцането."

Те за този момент не мислят, няма и защо да мислят. Дори искат още 1 милион Българи да бъдат "пласирани" по западните трудови пазари, и затова е този зор за "Шенген". Замисляли ли сте се, че точно данъците на 1,5 милиона Българи по чужбина, са парите "които ЕС дава" на управлявашите в БГ да ги "преразпределят",
чрез така наречените еврофондове.

Анонимен каза...

Дори и пестенето няма как да стане, след като виждате какви са ни скъпи магазините. Захар под 2 лева няма никъде в Троян, докато в един маркет от голяма верига всяка седмица се правят промоции на какво ли не - млека, меса, хляб, зеленчуци и плодове. Дори по троянските зеленчукови магазини вече започна да стои некачествена стока, а причината е ясна, хората нямат пари за 1кг. ябълки...,а какво остава за хората и пенсионерите, които нямат и 3лв. за 200гр. сирене...Тези, които докараха Троян до това положение в никой случай да не си мислят, че ще се измъкнат безнаказано. Онзи горе гледа и после ще пита!
Догодина много внимавайте за кого гласувате и не се поддавайте на текущата ситуация, определено нещо се върши в страната и предвиждам СЪКСЕС. :)

Анонимен каза...

Емиграцията си е и ще си остане един от най-сигурните начини да си промениш стандарта на живот.Тук и да се скъсаш да викаш никои няма да те чуе ,и ако много се развикаш ще ти затворят устата точно тия ,които трябва да те чуят ,защото и те са от престъпниците заради които е на това дередже народа.И безаконията и цуцането ще продължи ,защото винаги ще има заблудени ,които ще си мислят ,че ще има промяна и ще стоят и работят тук за онези 5 % които са си разделили държавата.

Анонимен каза...

Както изглежда, най–после на много имащите им дойде на ум, че и да имаш пари, нашата държава не е място за здравословен начин на живот. Просто живееш в палат, построен на средата на торище/извинете за израза/, и се насочиха към закупуване, или строеж на жилище извън България–Гърция, Турция, Испания. Все пак, е и по–удобно, далече от заобикалящата ги нищета на хората, и опитите им с мизерни доходи да оцелеят, по–далече за да се спасят и от малкото угризение на съвестта, което може да им е останало, знаейки с колко заплащат труда на работниците си, и какви са цените в хранителните магазини. Далече съм от мисълта, че не им идват и такива мисли в главите.
Отиват там, където икономическите кризи са също толкова сериозни, но и при тези условия, е подсигурен един достоен доход, за един достоен живот на пенсионери и работници, а безработните живеят 1 година с 80% от възнаграждението си. Също с допълнителни добавки за семейства с малолетни деца.
Отиват там, където минималната пенсия е 600–700 евро, а захарта е 0.9–1 евро.за кг.
Да им са честити новите придобивки, закупени със скритите данъци, и печалби от офшорни фирми.

Анонимен каза...

как се храни и възпитава дете с доход от 400–600 лв. заплата на родителите, или в добрия случай - 200 евро на месец за всички нужди на детето??? ..........................
Нема такава държава
http://www.youtube.com/watch?v=TQEXGld3vHA

Анонимен каза...

400 лева: 4 човека=100 лева
100 лева: 30 дена = 3,33 лева на ден
В тези пари какво се включва сметки, дрехи , качествена храна?????????? Аз не мога да го сметна така, че да ми стигнат....

Анонимен каза...

3-ти, ти знаеш ли на кой свят се намираш?Коя година сме,месец,ден?Какви глупости пишеш?
Откога работодателите ги оприличаваш на държавата,като точно там е проблема. Държавният апарат е добре,кротува на работното място,а ако си олизал правилния задник ще има и бонуси. Всичко останало е в ръцете на първото поколение капиталисти.Първото поколение частна собственост, хора с неясно минало, липса на елементарна бизнес и каквато и да е култура.Хора, които пълнят гушите на счетоводителите за да изкарват фирмите им на нула, които плащат заплати по карти на минималната, останалото от мизерията наречена заплата се плаща на ръка.
"Бизнесмени" каращи работниците им да им съчустват и живеят с "проблемите" им, сякаш те нямат.Заплата от 500 лева в техните очи, е сякаш ти плаща 5000 .Такава е и действителността в Троян. През годините задругата на тези хора ,изгони всеки мераклия да вкара външни пари тук,защото застрашавал бизнеса им.Плащаха на Енкин,плащаха на Акимов, сега пак първия е навласт.За всяко нещо в този град си има причина, жалкото че много малко хора го знаят или осъзнават.

Анонимен каза...

11ти, 3ти оприличава държавата с работодателите защото държавата е контраминирана от лобинг и корупция от тях, а "първото поколение капиталисти" е последното поколение комунисти.
Така че и двамата сте прави!

Анонимен каза...

От 11-ти до 12-ти:
А аз мисля,че ти кратко и ясно дозавършваш омагьосания кръг в който се въртим. Изход или решение аз не виждам (:

Анонимен каза...

11–ти, не пиша глупости. Знам какво пиша. Казват, че държава без народ, просто няма да съществува.При нас държавата са други хора, вие се сещате кои. Те са държавата, и държавата са те! Останалите, са само инструмента за печалба чрез ниски доходи. ТЕ обаче не се сещат, че когато хората нямат необходимите работа, и доходи, просто не могат да консумират– материалното, а и духовното, което се предлага на пазара. И така, икономиката сякаш стои на едно място, няма развитие. Но ТЯХ отново не им пречи, защото евтиното производство се продава навън, но на цени, стандарт Европа, и печалбата е отново добра, а заплатите са намалени дори, вследствие на увеличените норми. Гимнастики, гимнастики, гимнастики, и все за сметка на "инструментите".
Майка съм, и ме боли душата за всички майки, подложени на този икономически терор–ниските доходи. Жалко за мъжете, депресирани от факта, че жената издържа семейството.
Хора, живели по–дълго време при тези условия, после и да искат да работят, просто не намират сили, физически и психически, те просто са смазани душевно.

IgMg каза...

Та, това което сте записали 3, 11, 12 13 и 14 е напълно така, само като допълнение към вас всичките вметвам, че сега като увеличат тока с 10%, едно, че ще се отрази на всички ни, но ще се отрази и още един път в увеличение на безработицата, тъй като основните фирми работят с европейците по борсови цени. Те няма да могат да си избият увеличените разходи за ток от нас и щат не щат, ще прибегнат до съкращения, което ни унищожава втори път. Не мога да разбера ДКЕВР, какво правят и на кого служат, но всеки случай не на хората?

Анонимен каза...

http://www.bivol.bg/pib-politova-500000.html

Анонимен каза...

http://www.bivol.bg/benovska-bovisov-minalo.html

Анонимен каза...

13.04.2012 "Младежка безработица? Сама ще изчезне след 2 г.", е анализът в "24 часа".
??? " Младежта е безработна точно толкова, колкото е нормално в това ненормално време. При 12,4% обща безработица 30% младежка си е напълно в рамките на закономерното. България е специфична с това, че е крупен износител на безработица - между 40 и 80 хиляди годишно в продължение на десетилетие. Само след 2 г. ще се отворят големите пазари на труда - Германия, Франция, Великобритания и т.н. Те могат да глътнат поне поне 1 милион безработни български младежи."???

Анонимен каза...

IgMg. ДКЕВР това е държавната политика облечена в одеждите на регулаторна власт.

Анонимен каза...

В една нормална долу–горе държава, или поне народ, уважаващ себе си, след бурна дискусия по въпроса с увеличаване цената на тока, и анализ на печалбата и разходите, се установи, че парите се изразходват неправилно, раздавайки бонуси, и неоснователно високи заплати. В крайна сметка се установи, че вдигането на цената на тока е неоснователно, има печалба, която е в нормални стойности, и процедурата се преустанови.
Лакомията няма СТОП! Докато си траем обаче, ще е така. Приемаме безропотно всичко за нормално. Навик, който ни е останал от уж "погребаното" минало.

Анонимен каза...

До къде е докарахме .....Борисов в интервю за Бенатова: "Забраних на дъщеря си да живее в България"

Няма нужда от коментар.....е за това се изнесох и аз и семейството си от България, липсва ми, мъчно ми е, но по-добре навън свободен отколкото в Родината като крепостен селянин....Жалко но факт.

IgMg каза...

19 ти, та нали уж държавата, това е народът! Каква държавна политика, каква регулаторна власт? Това е чисто забогатяване на монополисти за наша сметка, законово облечено и напудрено от ДКЕВР!
Явно ние не сме народ, а м.....а! Явно си го заслужаваме, щом позволяваме да го правят на наш гръб и то забележете, доста нагло!

Анонимен каза...

19/22 Точно така, но държавата в БГ не е народът, а самопровъзгласилият се "елит", такава му е политиката, такова е и ДКЕВР, и всякакви други "регулаторни" или не, власти. Народът е дойна крава и (или) слуга...

IgMg каза...

23, напълно съм съгласен, но ние пък си гласуваме за тях, ей тъй на поразия и ще е май за бог да прости, но не тях а за нас. С такъв народ се става много богат, ако успее човек да се намърда сред т.н. ЕЛИТ. Наистина народът си смени функциите с министрите(слугите) и вместо те да са слуги на народа, то стана обратното. Не се наядоха, брей!???! Но нали ние нямаме нищо против, защо пък те да не го правят. Като има село без кучета, защо да не си разиграват конете?

Анонимен каза...

Абе до кога ще продължават безобразията на паркинга на малкия пазар.Единия си дигна закусвалня,другия отлива бетони, а ченгетата глобяват!В тоя град има и ли няма управа бе да Ви е.а майкята кревава.

Анонимен каза...

23/24 Вие хубаво си гласувате за тях, забравяйки че бащите им на 3 пъти да са заличили България от картата на света, заради пари и власт. На другите им хубавини, действащи до днес, нямам желание да се спирам, нито на импровизирания им преход.
Не мога само да разбера що за морал и наглост е това, да окрадеш един народ, да отидеш с откраднатите пари да си купиш къща в чужбина за 500 000 Евро, за да не гледаш мизерията на собствената си родина и народ, за която ти чрез кражбите сам си причина, обричайки и идните поколения на мизерия и недостоен живот.
Къде са вековните БЪЛГАРСКИ добродетели ?
Спят ли? Събудете ги докато е време!

Анонимен каза...

М/SI:Съчувствам на хората изписали болката си тук. Действително на една заплата, може много трудно само да се оцелее.Преди години през 1994-96г. имах такъв период-бях беден като църковна мишка, въпреки че работех и получавах добра заплата за мъж в Троян. После нещата се промениха и тръгнах нагоре. Разведох се през 1997, грежех за децата си и след няколко години те си дойдоха при мен. Сега имам студентка 2 година, която е в Англия на бригада и е доволна. Другата ми дъшеря догодина е абитуриент.Работя и можем да си позволи много неща, но ада/бедноста/ през който минах докато бях семеен никога няма да забравя-сега ми е смешно, но тогава като вземех заплата я разпределях в пощенски пликчета надписани-" За ток", " За " Газ, вода, храна и т.н."и....винаги нестигаше, защото всеки четвъртък бившата ми жена ходеше на пазар и си купуваше дрехи......

Анонимен каза...

Това,че жена ти е боклук, не означава че всички са такива.И бедността на хората няма нищо общо с парцала с който си се развел (:

Анонимен каза...

Не е боклук жената, просто е искала да е добре облечена, привлекателна, и красива. Срещам, и виждам жени по на 40, които са като баби. Дълги поли, или рокли клош, купени преди 15 години, липсващи зъби, уморени лица, загрижени, и замислени.
За модни линии да не говорим. Все едно и също години наред, китайски материи, изкуствени и найлонови, които са и опасни, предизвикващи алергии. Няма чистота, свежест, интелигентност, разнообразие на цветове и съвременност. Дори и в някои по–скъпи магазини лъха на евтиния.
Напразно сте се развели, жена ви е имала нужда от разбиране. Липсата на средства, я е карало да се чувства зле, а седмичното пазаруване, я е зареждало с чувството, че е човек, а не "парцал". Лошо е, че не разбираме истинските си проблеми, и от къде идват, за да си помогнем, а не да търсим крайните решения.
Не ви упреквам, че сте се развели, всеки сам знае проблемите си, но когато човек обича истински, не се развежда заради някакви си парцали, с които любимия ви човек, е искал да си направи терапия на смачканото самочувствие!
Да са ви живи и здрави децата, да постигнат всичко, за което мечтаят, и да имат по–добър късмет от майка си. Да попаднат на интелигентни другари в живота, които да ги подкрепят, дори и в трудни моменти!

Анонимен каза...

До 28-ми: Никъде и никога не съм твърдял, че жените са боклуци, а специално за бившата ми-тя не е боклук, тя беше пълен боклук, Бог да я прости!

Анонимен каза...

Аз пък е познавах,обичаше го много(секса)

Анонимен каза...

27.06.2012 БЪЛГАРИЯ - ЕС

Дали това не е вариант за работилите в Елпром ?

"Европа осъди България за нечовешко забавяне на заплати", пише "Сега". Деветима работници от фалиралата рафинерия "Плама" в Плевен осъдиха в Страсбург правителството за неизплатени с години заплати. Бавенето на възнаграждения е нарушение на основни човешки права, постанови Европейският съд за правата на човека по делото "Христова и други срещу България". Вината е изцяло на изпълнителната власт, която въпреки че е имало съдебно решение, дълго време е отказвала да изплати парите. Затова сега държавният бюджет ще олекне с 51 361 евро за материални и морални щети плюс съдебни разноски. Деветимата, чиито жалби отлежаваха в Страсбург от 2004 и 2008 г., можеха да бъдат обезщетени доброволно от държавата след създадения съдебен прецедент през 2009 г., но тя реши да се бори до последно за погазване на тяхното право да бъде заплатен трудът им заедно с дължимите лихви от забавянето. Страсбург постанови, че за съдебна справедливост не е достатъчно произнасянето на съд, а трябва да има и изпълнение на неговата присъда. Така държавата бе осъдена заради произвол на изпълнителната власт, а не заради лошо работеща съдебна система, както се е случвало при други дела. Отговорността се носи от сегашното правителство, което ще трябва да изплати обезщетенията.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4926031

IgMg каза...

26 ти, коментара ми е написан в условно наклонение, като съм се съобразил с резултатите от изборите. Защо Вие пък така многозначително сте си помислили, че аз съм гласувал по един или друг начин, без всякакви скруполи от Ваша страна. Но по принцип коментара Ви е абсолютно правдоподобен на моя, само че не разбирам обвиненията??? Точно с този начин на мислене и коментиране, показан от Вас съм изразявал нисъгласие на много места в коментарите си, а и за разлика от Вас, аз поне се идентифицирам по един и същи начин, чрез едни и същи символи, за разлика от Вас, който се сливате с основната анонимна маса, обикновено само мрънкаща и критикуваща на общо основание, и то на всяка цена!

Анонимен каза...

26/IgMg. Изобщо и през ум не ми е минавало, да Ви обвиня в каквото и да е. Напротив, много високо ценя вашето мнение и коментари и нееднократно съм го подчертавал. Явно съм се изразил (адресирал) неточно, визирайки същите тези резултати от изборите и търсейки общите и фундаменталните причини за днешната ситуация, за което Ви моля да ми простите.

IgMg каза...

34, нямате изобщо проблеми! Не сте направили нищо лошо, че да Ви прощавам.
Стават грешки, хора сме и за това е нужно взаимно да се уважаваме! Мисля, че с Вас го постигаме, взаимното уважение!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |