Троянски възпитаник с наградата „Еми”

* Христо Стамболиев спечели най-престижното телевизионно отличие в света за режисурата на култовата анимация „Пингвините от Мадагаскар”
* Церемонията по награждаването бе в
Бевърли Хилс на 23 юни


ЛОВЧАЛИЯТА Христо Стамболиев (41 г.) спечели „Еми” – най-престижната телевизионна награда в САЩ, а и по света, съобщиха информационните агенции. Българинът грабна отличието за анимационния сериал „Пингвините от Мадагаскар”, на който е един от петимата режисьори. Церемонията по награждаването се състоя в събота (23 юни) в луксозния лосанжелиски квартал Бевърли Хилс. Това е поредното голямо признание за българския аниматор – през 1998 г. неговата дипломна работа, филмът „Кацнал бръмбър на трънка”, печели няколко международни награди.

НАУЧИХМЕ от ловешката преса, че в биографията на носителя на „Еми” има и троянска връзка – Христо е завършил троянското художествено училище НГПИ „Проф. Венко Колев” (по негово време СХУПИ); след това кандидатства в НАТФИЗ и е приет от раз, специалност „Анимация”, в класа на именития Тодор Динов. От 1998 г. живее в САЩ, като първоначално работи в анимационното студио „Клас Кичупо”, после в „Картун Нетуърк”, а от три години е в детския тв канал „Никеладеон”, чиято продукция е „Пингвините от Мадагаскар”.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

До към преди 15-тина години в СХУПИ учеха много много кадърни млади хора. Троянските малоумници търчаха да ги бият, защото били различни!Добре, че го има това училище та макари и косвено, да свързва Троян с развития и цивилизован свят (:

Анонимен каза...

Троянските малоумници е много добре казано. Аз в Троян умен човек не съм виждал, които е имал малко акъл се е махнал от там. :)

Анонимен каза...

Ей умния 2ри поспри се малко и я си кажи данните да те видим колко си умен и успял извън Троян..кой знае в каква панелка се гушиш из София или или мизеруваш из Испания....

Анонимен каза...

Мдааа... мен са ме били защото приличам на схупар. Малоумна работа... ама то и сега в Троянът май само галфони бродят и добре, че има схупарчета за цвят.

Анонимен каза...

Докато са в Троян кадърните интелигентните изобщо не ги забелязваме,не се интересуваме от тях, успеят ли- веднага вдигаме гюрултия до бога че са свързани с Троян ...е това ако не е наглост и цинизъм пък на...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |