Михайлова в битка за обходен път на Троян

* Троянският кмет настоя реконструкцията на път II-35 да залегне в инвестиционната програма на Северозападния район за планиране
* Общинското ръководство поставя на дневен ред идеята за
тунела Троян - Карлово


НА ПРОВЕЛОТО СЕ миналата седмица заседание на Регионалния съвет на Северозападния район за планиране кметът на Троян Донка Михайлова е настояла в дневния ред на следващото заседание да се включи въпросът за транспортната осигуреност на района (Регионалният съвет е „органът за провеждане на държавната политика за регионално развитие на ниво райони за планиране” /чл. 21, т. 2 , Закон за регионалното развитие/; регионите за планиране в България са шест, а в Северозападния влизат областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен). Г-жа Михайлова заедно с колегата си от Луковит Иван Грънчаров представлява Ловешка област в съвета.

ТОВА СВОЕ НАСТОЯВАНЕ троянският градоначалник аргументирал с факта, че в последните програмни документи за регионално развитие у нас – Националната стратегия за регионално развитие на Р България за периода 2012-2022 г. и Приоритетите за изграждане на пътната инфраструктура на страната до 2020 г., не е заложено „адекватно развитие на транспортната инфраструктура на нашия район, което е предпоставка за по-интензивното му развитие”. Това най-вече се отнася за пътищата с национално и европейско значение на територията на района.

ПОСОЧЕН БИЛ и конкретен пример – че никъде в споменатите документи не се предвижда подобряване на транспортната връзка на Ловешка и Плевенска област с Южна България (сега връзката става през Троянския проход /Беклемето/, който по няколко месеца в годината през есенно-зимния период е затворен за движение). Г-жа Михайлова настояла също Регионалният съвет да излезе със свое ясно изразено становище за по-интензивна работа по доизграждането на магистрала „Хемус”, което е от изключителна важност за жителите и бизнеса на нашия район.

КОЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ТРОЯН? С активната позиция на общинското ръководство и лично на кмета и обещаната подкрепа от страна на регионалния зам.-министър, бивш ловешки губернатор и наш земляк Николай Нанков път II-35 (пътят, който идва от Плевен, минава през Троян и отива към Беклемето и Южна България) задължително да влезе за финансиране през следващия програмен период (до 2020 г.). Нещо повече – идеята е трасето на II-35 да се изведе извън Троян – т.е. да се построи обходен път, който да поеме транзитния трафик, сега минаващ през самия град. Идеята е от изключителна важност за Троян, а изграждането на обходен път, за което се говори от десетилетия, бе залегнало в предизборната програма на г-жа Михайлова. Дано този път се получи, и да не са само приказки.

В КРАЯ НА СЕДМИЦАТА (15 юни, петък) троянският градоначалник Донка Михайлова и председателят на Общинския съвет Минко Акимов са провели среща с председателя на местния парламент в Карлово Стойо Карагенски. Обсъждан е бил друг транспортен проблем – за строителството на тунела Троян – Карлово и поставянето му пред правителството. По-този въпрос предстоят и разговори на по-високо ниво.

ПРИПОМНЯМЕ, че от доста време съществува Сдружение за изграждане на тунел Троян – Карлово, като наред с физическите и юридическите лица в него членуват и няколко Общини и Общински съвети (вкл. ОбС - Троян). Дейността на сдружението в един период от време бе доста активна, дори се стигна до разговори с потенциален чужд инвеститор (от Италия), но на правителствено равнище не бе подадена ръка. Според някои причина за това е и силното габровско лоби във властта, което се бори евентуалният бъдещ транспортен тунел под Балкана да е при Габрово, а не до Троян. Идеята за тунел Троян – Карлово (железопътен, а впоследствие и шосеен) е още от началото на миналия век, правени са и проучвания, а негов голям радетел е бил големият транспортен специалист акад. инж. Лукан Хашнов, родом от Ловеч.

Т21

41 коментара:

Анонимен каза...

Минавайки през Беклемето,няма начин Донка Михайлова да не е видяла хидро-инженерното чудо на светлю дочков. Г-жо Михайлова, проверете моля,дали на друго място в България има подобно нещо,още повече, че Беклемето е със специален статут.Наредете проверка, кой е дал разрешението, та този човек да съсипе едно от най-красивите места в България!Ако това не е престъпление, не знам кое е!

Рицар без доспехи каза...

Разбирам напълно възмущението Ви 1, но нали не мислете, че това нещо горе се е бръкнало ей така от никъде и без ничие съгласие и знание? Спомням си преди една година някъде посрещаха в Троян онзи Б.Б. та докато тук целият град го очакваше с нетърпение имаше информация, че вертолетчето му първо горе на беклемето е кацнало за лична среща с опоменатия от вас бизнесмен. Та едва ли има случайни неща, камоли пък да се търси отговорност за тях. Единственият логичен път, който ме води за да се изгради това чудо е, че въпросното съоражение е било най- вероятно характеризирано като водоем, което да се използва при необходимост от пожар. Все пак темата е за съвсем различни неща.

Анонимен каза...

Няма какво да гледа,работата е ясна като бял ден - с чужди/наши/ пари си построи Светльо язовир на връх Балкана,в границите на парка!Това не е престъпление,а има една чисто българска дума - тепегьозлък,тепегьоз.Та той е такъв,това е по рождение и не се лекува!

Анонимен каза...

Относно темата :Нима оправихме вътрешната пътна мрежа на Троян, та я втасахме за околовръстно?
А това за тунел в Беклемето, извинявайте ама тоя комитет е създаден с една едничка цел: Папане на парички по какви ли не измислени НПО програми.

Анонимен каза...

Добре, че изостаналото мислене на 4 не се споделя от всички управници. Иначе щяхме да сме още на каруците.....щото по шосетата има дупки ;)

Анонимен каза...

Стига глупости,те римляните не са направили та ние хуните.Ние сме свикнали само да цуцаме от БГ а не да правим.Ние сме свикнали все да се оплакваме и без пот пари да правим(10%)от населението,а останалото си мислят че живеят .

Анонимен каза...

Вероятно при пожар в тунела водоема на светлю дочков ще се източва вътре :)

троянец каза...

Подобни теми (тунел и околовръстно) са за отбиване на номера.Михайлова да уведоми гражданите какво се случва с ВиК проекта. ПР-ката, каза АКО бъде спечелен!
Питам и в правото си на какъв крадецът МинАк е бил с нея?

Богомил Дочев каза...

на 09,09,2012г стартира 62 международна колоездачна обиколка на Бьлгария, 1 етап е Пирдоп Беклемето Троян , Да се надяваме ,че ще намерят средства поне за закьрпване на дупките,

Анонимен каза...

По северната част от прохода(демек откъм нас), се извършва сериозен кърпеж от няколко седмици.Миналият уикенд бяха стигнали точно до капанчето на пътя.

Анонимен каза...

http://troyan21-statii.blogspot.com/2011/11/blog-post_04.html

РЕМОНТЪТ НА 5-КИЛОМЕТРОВИЯ УЧАСТЪК е по проект (от ЛОТ 17) на Оперативна програма „Регионално развитие”, предвиждащ рехабилитация на общо 19 км второкласни и третокласни пътища в Ловешка област (другите участъци са в Тетевенско, 5 км и 9 км покрай река Черни Вит). Стойността на целия проект е 10,9 млн. лв., а за изпълнител бе избрана фирма „Агромах” ЕООД (Благоевград); строителният надзор пък е поверен на „Три ЕС” ЕООД (София). Двата договора – за строителството и за надзора, бяха подписани два дни по-рано (2 ноември) в централния офис на АПИ в столицата от Христо Савев от „Агромах”, Стамен Стаменов от „Три ЕС” и председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е съгласно договора за строителство и е не по-дълъг от 10 (десет) месеца.

Спокойно все още сме в срок,все пак 10 милиона за 10 месеца не се харяат лесно:):)

Анонимен каза...

Какъв кърпеж бе хора ,по проект трябва..." По проекта са предвидени , направа на нова настилка и оформяне на нови банкети, ремонт на съществуващите бетонови улеи и полагане на нови бордюри, подмяна на съществуващи облицовани окопи с нови, отводнителни улеи и малки съоръжения.".......все пак близо 11 милиона са това ,ако отидат само за кръпки?!?!?!?!

Анонимен каза...

Пални си колицата и скокни да видиш дали наистина е така.Хем на сефалък да подишаш чист въздух!

Анонимен каза...

Много се краде брейййййййй :(

Анонимен каза...

Чета заглавието,почвам да чета статията и хоп от храстите изскача маймуната минак!?!?
Мисля,че и на най-големите загубеняци ,почитатели на този човек им стана ясно, какви ги свърши като кмет.А и всички виждаме качеството на ремонтите и новите улици от миналата и по-миналата година.
Каква работа има той там?

IgMg каза...

Защо не спрете да мислите по този унизителен начин всички пишещи тук, че някой ще се замисли за нас? Няма такъв управник! Вие си пишете, те ще си крадат, ще ви мамят и то забележете, законно. Въпроса е кога ще се опитаме истински, поне да ги спрем, въпреки овчедушието, което ни е завзело. А иначе защо Дочков, акимов, Донка и другите от ОбС Троян правят това(безобразията които описвате)? Ами защото им позволяваме братя троЕнци, затова! И така ще е докато не се усвестим и направим това, което е необходимо.
Няма да го казвам(необходимото)! Щом имате компютри, щом изказвате мнения, щом давате акъли, ами да напрA-йм нещо бе ма-аму стара. Необходим е НЕПРЕДВИДИМ протест. Те за това, нашите управници искат да имаме резрешения за протести, за да предвидят какво ще стане, за да вземат необходимите мерки, та да се предпазят. Необходимо нещо различно, а и не пишете, моля ви, повече тук! Няма смисъл, никой не чете вашите писания, най малко пък властимащите, освен вие самите, а пък се и обиждате един друг дявол да ви вземевсичките без изключение, когато някой "сиромах" дръзнал да нададе кански вой, не е съгласен с вас!!!! Хората в Бг са докарани до там, че да не разпознават нищо друго освен собствените си проблеми, но те са единтични за всички нас, но не сте в състояние да ги видите. Правите най голямата услуга на управляващите по този начин, като споделяте мненията си. Те бдят, нищо не се е променило от Бай Тошово време, дори стана по лошо. Вие меслите че имате права, а те мислят, че вие не знаете какво искате.
Но правете каквото щете, докато не узрейте, нама нищо да се промени, нито в Бг ни то в любимия на всички ни ТроЕнЬ!

Анонимен каза...

България да се даде на съд за геноцид! Четири членно семейство живее с доход от 400 лв.на месец.
В семейството е от двамата родители, и две невръстни деца. Това е престъпление срещу децата. Къде сте правителства? Къде си Европа, с нейния Европейски съюз–стандарт за живот за едни, и силни икономики, и мизерия и насилие над други народи!
Кой ще ни помогне отново, защо си мислим, че това трябва да го направи някой друг, а не ние, защо си мислим, че положението, в което се намираме, е това, което трябва да бъде, и си носим тежкия, и несправедлив кръст, и мислите ни са само в това да емигрираме, а децата ни? Нека потърсим сметка, чрез контрол на работата на правителства и градски управи. Ние си траем, а те си правят каквото искат. Някой поиска информация за посещаемостта на хижата от Ив.Ненов, но...само мълчание. Когато органите, натоварени с тази дейност не си вършат работата, нека да се сменят с по–дейни, и съвестни.

Анонимен каза...

Абе къде се загуби онова дребничкото атакистче Пеевски? Няма ли да напише някакъв коментар тука, че ми липсват глупостите му.

Анонимен каза...

Понеже стана дума за посещаемостта на хижа Амбарица и Иван Ненов не отговаря,както винаги,аз ще ви дам тези данни - хижата НЕ отчита нощувки!Такава е уговорката - Дончо прибира в джоба си всичко,което успее,Гошо Андреев и приятели-моторджии не плащат,а Иван си гледа неговата работа и се разкарва с джипа където му скимне!В резултат - хижата запада!

Анонимен каза...

Браво на 17-ти , за направения анализ . Само ще кажа това , че един от новоизбраните европески лидери при заемането на министър - председателския си пост беше казал , че неговото правителство ще разпределят , така че хората да живеят добре , а право и задължение е на богатите държави да мислят за достатъчните приходи във всички държави в този глобален свят . Умишлено некавам , коя е държавата , човека и политическата му принадлежност , за да не бъда обвинен в престрастие . Но бъдещето - отива в тази посока , поне за нашите деца и внуци ...

Анонимен каза...

Братя хуни,да си спомним предците си как са пазили правата си,а ние лягаме на ЕС и питаме как е по удобно.Едно време са на завладявали ,биле сме в робство(Византийско,Турско ,Германско,Руско),но като че ли поне са се мъчели да се освободят,а сега слушаме какви ли не наредби,закони,ама дали работят или не важното да се приемат,ама че на черното викаме бяло,щастливи кокошки,прасета само не и хора,цигари абе БГ-абсурдистания
България стана ромския квартал на Европа
Три Три пера от петел

Анонимен каза...

Охооо, каква тема се е завъдила тук!
Тааа, как точно ни е виновен ЕС, че аз като по-глупав се не сещам?ЕС ли за последните 23 години постепенно срина производството в България.Навярно циганинът николай банев е получил директно от ЕС нареждане+пари за да заличи ЕЛМА буквално?
Нима ЕС нареди на по-голямата част от собствениците на бизнес да плащат трохички на работниците ?
Алоо, хуни ли сте,маймуни ли сте,спрете се с това пиене, ще измрете бре (:

Анонимен каза...

Пак бълнувания за невъзможни неща - какъв околовръстен път при положение, че няма трафик и как да го има като благодарение на супер ски-съоръжението на Беклемето, пътят е затворен. Какъв тунел при Троян във времена на тежка криза, къде е връзката между двете магистрали или рехабилитираното криво пътче между Троян и Ловеч го смятате за такава? Най-голям шанс има евентуален тунел при Габрово, защото ще е по линията Русе - Търново - Казанлък - Ст.Загора - Истанбул.

Анонимен каза...

Управляващи, правителство, и общински управници, действайте смело, още 50 години умувайте как да направите тунела Троян–Карлово. Ще успеете! След 50 години обаче няма да има жив Българин, за да ви се възхищава и ръкопляска!
Правете пътища, магистрали, собствени палати и банки, присвоявайте както, и откъдето ви падне, но мислете и за хората, хората, без които държавата просто няма да съществува. И за децата мислете, децата, които са бъдещето на държавата. Децата, които трябва да се хранят, и възпитават правилно, да растат в добра среда, а не "отровена" от притеснени безработни родители/бащи/, и работещи за 380 лв.майки, които се опитват да оцелее семейството, и правят планове за емиграция, планове да се разделят семействата в името на това, което им липсва в собствената страна, страна членка на ЕС. Каква подигравка!

Анонимен каза...

Дреме им 24-ти.Дреме им на тия хора.В един момент като им писне просто си събират багажа и за постоянно се местят в палатите им зад граница.
Похвална е тази инициатива на Донка Михайлова, а онова нахално същество дето се се вре в далаверата,поне от хорски срам да се покрие !

Анонимен каза...

До 22рия европеец,другарю/ка от кога започна кризата за БГ-1година от влизането в ЕС,затвориха малки кланници,мандрицехове и др. заради европейски изискавания:хуманност към животни,лоши условия на труд,спряха да изкупуват млякото на дребни животновъди и т.н.
а до сега как са карали?Субсидий дават само на големите пройзводители,малките само се облизват и приглъщат...Октопода колко ли субсидия взема?
Европроектите даваме повече от колкото вземаме,правят се и много раздути проекти само за усвояване на парите (ПРАЗНИК НА СЛИВАТА) нищо против празника но е първото което ми хрумна.От един проект 30-40%са за консултантите и покрай тях.Едно време ни е.еше само Русия ,но и плащаше добре,а сега кой откадето ни хване и не плаща(ЕС,САЩ,Турция и отново Русия)
АТИЛА

Анонимен каза...

Троян е обречен, скоро и балонът на манифактурката в Ловеч ще се спука, защото схемата качество/цена не се връзва.

Анонимен каза...

Както табелата в началото на статията е сбъркана, така сме сбъркани и ние всички целукупно. Вярно пишете истини, но на кого ли му пука за нашите несгоди. Още живеете в соца и чакате някой да дойде и да ви оправи. Другаде е заровен ключа от бараката. Не искам да обиждам никого, но основната мисъл в постингите ви до тук с изключение на 1-2 от тях не води до нищо, а само си се "празним" тъй да се каже. От това, макар душевно празнене файда няма! Събудете се най сетне и правете каквото трябва. Някой по-горе беше стигнал до нещо прагматично, но гледам са само няколко дущи, които не стигат и за "един с едно око но сто души слепи". Мислете и се съвземете, излезта най сетне от личните си проблеми и погледнете по-глобално на живота който живеете.

Анонимен каза...

Вие как гледате "глобално" на живота? Например...

Анонимен каза...

Никой не иска пред собствената си къща да подреди и изчисти пък сте тръгнали на управниците сметка да търсите.
Всеки има онова което е заслужил и за което има смелост да се пребори. Останалите само мръкат по форумите и очакват някой друг да е виновен за собственото им безхаберие.

Анонимен каза...

30 - Много точен - коментар . Просто всеки трябва лично да оправи собствения си двор , както се казва , и след това да гледа в двора на останалите - и гледайки да взима само хубавите неща и да ги пренася в собствения си двор . Тогава ще постигнем - онова , което всички - ИСКАМЕ - БЛАГОПОЛУЧИЕ ...

Анонимен каза...

Силен ход на Михайлова. С перспектива за развитие,с мащаб и със хъс. Браво!

Анонимен каза...

29 ти, издребнявате! По-глобално съм написал, не глобално. Имам в предвид поглед от всички възможни посоки и гледни точки за които всеки сам е достигнал до ниво да се замисли. Глобално не е панацея за всички хора, тъй като всеки е на различно ниво и гледа на живота по различен начин и понятието "глобално" за всеки е индувидуално. Важното е да се мисли повече, а не да се оплакваме и мрънкаме, което в повечето писания е на почит.

Анонимен каза...

Щом е в състояние да формира дневния ред на Регионалния съвет, в който са областни управители и кметове на пет области значи й се чува думата. Аз съм доволен от това.

Анонимен каза...

Колкото до това кой какво е взел не слагайте Донка в общия кюп. Поне за сега не го заслужава.

Анонимен каза...

35 ти, щом не се разграничава и за сега не ги разобличава, не виждам защо да не я слагаме!

Анонимен каза...

Обходен път се строй там където има, а и в бъдеще ще има какво да се обхожда. Тунел, това е чиста утопия в момента.

IgMg каза...

30, към изречението Ви "Всеки има онова което е заслужил и за което има смелост да се пребори.", бих допълнил само "И за онова, в което вярва дълбоко в себе си, че може да постигне". Човек който се съмнява в себе си, той обикновено не постига нищо или почти винаги постига това, от което се страхува или това което допуска, че може да се провали и това в което не вярва, те задължително се провалят.

Анонимен каза...

30 " Всеки има онова което е заслужил и за което има смелост да се пребори." Дали това отговаря на истината? Гледайки кои хора имат най-много в тази държава, не виждам за какво освен да се налапат с народни пари са се борили, освен че някои са били борци, а други управляващи, а за да откраднеш такива суми наистина се иска смелост, но и наглост, и надежда че някой ден няма да ти се почука на вратата. Метенето трябва да започне не само в собственият двор, но и в собствената глава, така че тя да не игнорира някои очевидни факти.

Анонимен каза...

За така наречения обходен път - поздравления към Михайлова, защото явно по доста врати е потропала, за да се включи в програмата този път. Само се питам защо Акимов заряза през мандата си този въпрос и го изостави. Ако не беше го направил, сега нещата щяха да са доста напред.А е важно за бъде направен този път, каквото и да говорят тук някои.

Анонимен каза...

Тунел под Беклемето няма да има. Ако има такъв то той ще се реализира в гр. Габрово. Нима някой си мисли, че Томислав Дончев ще допусне това? Всичко друго-за обходни пътища е ала-бала.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |