Китайците в Троян

* Донка Михайлова представила на гостите община Троян, възможностите за инвестиции и конкретни мести фирми, проявяващи интерес за партньорство * Джанг Джианксинг: „По-добре една рибка в мрежата, отколкото 100 отвън”
 
ОБЩИНА ТРОЯН проведе сериозна подготовка за срещата с официалната китайска делегация от провинция Хейлонг Джианг, водена от вицегубернатора Джанг Джианксинг, научихме от изпратено днес прессъобщение от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Посещението на китайците в Ловешка област (4 юни) бе по покана на областния управител Ваня Събчева и директора на Института за планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) – Троян проф. д-р Марин Тодоров.

СРЕЩАТА в Троян се състояла в ИПЖЗ, като от наша страна, наред с ръководството на института, били кметът Донка Михайлова, областният зам.-управител Сашо Данков, председателят на Селскостопанската академия доц. д-р Георги Костов, представители на водещи троянски фирми като „Актавис” (Троян), „Софарма” (с. Врабево), „Рико Стил”, „Фитофарма” и др.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА представила община Троян, възможностите за инвестиции и конкретни местни фирми, проявяващи интерес за партньорство. Г-н Джианксинг проявил подчертан интерес към троянската презентация и обърнал внимание на един многозначителен факт – че неговата провинция е пазар, по-голям от европейския. Последвала и покана за гостуване в Китай към кмета, областния управител, директора на ИПЖЗ и председателя на Селскостопанската академия. 

СРЕЩАТА В ТРОЯН довела и до друг резултат – покана за контакти към местни производители на малини. Станало ясно, че в провинция Хейлонг Джианг се организира атрактивен селскостопански панаир, който би бил добро място за установяване на бизнес контакти с тукашни фирми; поет бил ангажимент да се изпратят покани за предприемачи от Троянския край, които имат интерес към участие в този панаир. Лятната селскостопанска конференция в Хейлонг Джианг, също била представена като място за установяване на контакти с местни фирми, занимаващи се със земеделие.

В КРАЯ на срещата и вицегубернаторът отправил призива „Да започнем нещо ново!” и го допълнил с китайската поговорка „По-добре една рибка в мрежата, отколкото 100 отвън”.

Т21

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Я,да видим сега кои ще са рибките?!

Анонимен каза...

Много трудно ще им запомним имената ,да не говорим за писане

Анонимен каза...

Обещали са китайски Лидл, Кауфланд, даже Баумакс и по примера на микренския ръб, в Хр.Смирненски ще сглабят луноходи, за да може лесно да се стигне до Беклемето с оглед на съществуващата инфраструктура!

Анонимен каза...

Е имах си аз Рико да не е бил там.

Анонимен каза...

Изразът е: "има си хас" - турцизъм е. Даже отначало не разбрах какво иска да каже горният коментиращ.

Анонимен каза...

Ами, като си бастун/ка!!!!

Анонимен каза...

Или пък по-скоро ти си неграмотен/а, а?

Анонимен каза...

Благодаря 5–ти, аз си помислих, че 4–ти си е имал Рико/кученце/, загубил го е, и пита да не е било там?
Отново благодаря за пояснението!
Не мога да разбера, защо някои хора пишат на жаргон! Може би, зад това се крие незнанието на правописа, или нещо друго?

Анонимен каза...

Не бе хора ,просто всички сме много тъпи тоянски маймуни защото се интересуваме какво се случва в тоз прогнил из основи "град"

Анонимен каза...

Тази нахална конска муха ичко, просто нямаше как да пропусне.
Кои са тези фирми, които михайлова е представила, по какъв критерии са подбирани?
Май отговорите са ясни (:

Анонимен каза...

На - 9-ти му е прогнил - мозъка , защото ум царува - ум патки пасе ... И неговори за всички , ми си отивай на - ПОЛЕТО .

Анонимен каза...

"Ум царува, ум умува, ум патки пасе"!

Анонимен каза...

Да, №10, ясни са, но изглежда на теб не са ясни. Предварително бяхме уведомени / защото аз съм в една от фирмите/, че предстои такава среща, и че който има някакъв интерес и идеи за някакви контакти,и за който тази среща представлява интерес, може да участва.
Така че, колко са ти ясни отговорите го разправяй на друг.

Анонимен каза...

Кои сте вие, и какви сте ,че някой ви е уведомявал предварително?
Къде е било уведомлението,така че и другите фирми да можем да го видим?
А,че тоя келеш ристьо се слага навсякъде ,е повече от факт,така че ходи някъде другаде !

Анонимен каза...

Какъв е Христо Йовчевски може да съди само някой друг, който дава хляб на 300 човека! Ако няма Христо, това означава още 300 безработни. Когато всеки един от противниците му направи същото, да се изказва на воля. Дотогава - уважавайте факта, че все пак този човек дава препитание на доста семейства!
Но знаейки, че троянските мрънкалници намират кусур на всичко и на всички, нямаме шанс за развитие! Мизерия за вас.

Анонимен каза...

Нима в тази среща не можеше да участват и други фирми,даващи хляб на работещите?
Нима не можеше да се представи инвестиционен проект, с който да привлечем евентуално външни фирми?
Но знаейки,че за троянските плиткоумци това са действия от научната фантастика, нямаме шанс за развитие.Мизерия за вас!

Анонимен каза...

Който е искал да участва, се е обръщал към общината. Хората там не върнаха никого. Вестниците също информираха доста навреме за тази среща. Но не - някой чака да го потърсят! То така не става, иска се ИНИЦИАТИВА!

Анонимен каза...

Повикайте китайците, покажете им технологията и шарката на чирепите. От догодина очаквайте китайски внос с ниско качество на родните ни чирепи на цена-по 2 за лев/две чинийки като тази на снимката за 1 левче/.Честито.

Анонимен каза...

Към 12-ти . На полето си умувай колкото си искаш .

Анонимен каза...

Браво на Михайлова! Предварително си проучи интересите на фирмите, събра информация и действа. Дано тази стъпка да има успех - от интерес за всички ни е.

Анонимен каза...

За пръв път в Троян се действа така - с компетентност и добра подготовка. А дано...

Анонимен каза...

На 19–ти, от 12–ти. Балканджийка съм отвред. Просто допълних 11 –тия пишещ!
Нямам и нищо против полендаците. Нека да спрем с тоя расизъм, който ни друса от всякъде. Кога ще надживеем това, което при други народи е история от миналото. Боже, колко сме назад!

Анонимен каза...

Към 12-ти и 22-ри, от 19-ти . Съжалявам г-жо - извинявам ви се , ако съм ви разстроил . Много правилно мислите относно тази проблематика , защото и моето мислене е като вашето , а това е само един - изказ , който нищо незначи , освен - непримиреност към пишештите - некомпетентно някои наши съграждани - не визирам вас - естествено , а 9-ти например , от който наистина бях - провокиран .

Анонимен каза...

"Ум царува, ум на китайци робува, ум патки пасе"!

Анонимен каза...

В Китай заплатите са вече 1000 евро. Дано ни вземат да им работим. Но не вярвам дали сме толкова работоспособни, след толкова години стрес и преходи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |