Троянските художници гостуват в Лом

* Изложбата е по покана на Община Лом, домакин е галерия „Поломие” – 14 юни, четвъртък, 17:30 ч.


НА 14 ЮНИ, четвъртък, Дружеството на троянските художници (ДТХ) ще гостува със своя изложба в Лом – галерия „Поломие”, откриване в 17:30 ч. Нашите майстори на четката ще се представят с общо 45 творби – пейзажи, портрети, натюрморти, фигурални и абстрактни композиции с масло, акрил и акварел. Тук му е мястото да изкажем благодарности на Община Троян, която осигури средствата за транспортиране на картините.

ИЗЛОЖБАТА е по покана на Община Лом и връща гостуването от миналата година, когато 18 автори от Дружеството на художниците в Лом (сред тях доайенът Иван Манойлов, проф. Стефан Алтъков, доц. Бисера Вълева, доц. Лаура Димитрова, Светлана Тодорова и др.) представиха свои неща в троянската галерия „Серяковата къща”. Идеята художниците от дунавския град да направят изложба в Троян бе на техния председател Кирил Апостолов, който е възпитаник на троянското художествено училище (сега НГПИ „Проф. Внко Колев”).

Мариела Шошкова, галерист

4 коментара:

Анонимен каза...

Кого го интересува това? Нашите хоре ги интересува кой какво и от къде е откраднал, подкупи нещо, това-онова, сензация някаква ... Тази тема е съвсем на заден план и не си заслужава труда да се пише по нея. Личи си от това, че липсват 50/60 коментара през първите няколко часа.

Анонимен каза...

Спомням си далечната 1960 година, когато съм била пет годишна, и художника, който се появи в м.Попешка, и рисува старите къщи в началото на махалата. Била съм пет годишна, но никога няма да забравя "магията" на самото изкуство върху чувствата на едно дете. Рисува няколко дни, а аз от сутринта, докато свършеше бях до него и наблюдавах. Загубвах представа за времето, струваше ми се вълшебство да пренесеш действителната природа в едно малко платно! Беше толкова жива и реална нарисуваната картина, че само крачка, и щях да тръгна по нарисувания път.
Както се появи, така и изчезна, завършил платното си, а аз, и в следващите дни сутрин надниквах зад завоя, за да го видя, но той не се появи никога! Спомням си след това, как сядах и рисувах, както този човек с вълшебните ръце и четката. Обичах да рисувам, да чета, да пиша, но нищо от мечтите ми не се сбъдна. Причините са друга тема на разговор.
Без значение, и сега, когато застана пред една картина, се сещам за непознатия за мене художник, а и започвам да чета картината, като книга, изразяваща чувства, мисли, настроения, диалози, позиции.
Ако искате да възпитате детето си, и да израсне Човек, покажете му изкуството на художника. Не случайно, първата книжка на всички ни, е била книжката с картинки.
Повече такива събития, и повече деца в галериите!
На всички художници–вълшебници, много здраве и успехи!

Анонимен каза...

И тук само два коментара - няма нещо за плюене. Защо бе хора? Толкова ли оскотяхме, че не можем да се зарадваме на хубавото. Отворете очите си. Толкова хубави неща се случват в града ни!

Анонимен каза...

Депресиран и алкохолизиран народ не може да види красивото в изкуството! Липсва ни основата, не я даваме и на подрастващите.
Алкохолни и нощни "вихри", и спортни успехи!!!???
И на това трябва да сме доволни! Но, така е, живота има много лица!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |