И се разхожда гордо из улиците и по площада

Платена публикация Граждани за Троян

Предоставяме този e-mail - grajdanizatroyan@abv.bg -
на всеки, който има информация, факти или документи за корупция, разхищения или престъпления от кмет, кметски или общински служители (сегашни или бивши). Ако го желаете, вашата анонимност е гарантирана.


Граждани за Троян

31 МАЙ 2011 Г.

Подписан е договорът с изпълнителя на проекта за градската среда в Троян

Днес в община Троян бе подписан Договор между кмета на общината Минко Акимов и инж. Йовчо Григоров - управител на фирмата, определена за изпълнител на обществена поръчка по проект за градската среда... Проектът е на стойност 4 721 691 лв., от които безвъзмездна финансова помощ 4 485 421 лв. и съфинансиране от община Троян 236 269 лв. Той предвижда да бъдат напълно реконструирани улиците „Христо Ботев” (от ул. "Черковна" до кръстовището при „Старата къща”); ул. „Балкан”, ул. „Мизия” и улици в комплексите „Лъгът” и „Младост”. Ще бъдат изградени три нови детски площадки и зелени площи в двата комплекса. Срокът за изпълнение на подписания днес договор е 7 месеца.

20 МАРТ 2012 Г.

В Троян приключиха проект месец по-рано, над 3600 човека вече живеят в благоустроена среда

Община Троян реализира успешно европейски проект за превръщане на два квартала от града в по-добро място за живот и реализация на населението. …след провеждане на процедури за избор на изпълнител по изпълнение на дейностите заложени в бюджета на проекта, стойността намалява с повече от 15%. Целта на проекта е превръщане на два от жилищните квартали на град Троян – „Лъгът” и „Младост”, в атрактивно място за живот …

Инж. Банко Банков, началник отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ в Община Троян и ръководител на проекта, коментира конкретното изпълнение на дейностите по договорните параметри. „Работата в градски условия и временната организация на пътя създадоха своите неудобства на жителите на града, но преодоляхме трудностите с разбиране…”

Според инж. Йовчо Спасов, представител на фирмата изпълнител на строително-монтажните дейности - „Троян – 2011“ (включваща „Димас“ АД, гр. Габрово и „Екострой – Трявна“ ООД, гр. Трявна), проектът е изисквал много добра организация и координираност… Инж. Спасов определи като много добро постижение съкращаването на финализирането на проекта с един месец.

21 АПРИЛ 2012 Г.

Общината размаха пръст на строителите

Община Троян ще задържи банковата гаранция от 70 000 лв., внесена от изпълнителите на строителните дейности по завършения интегриран проект за подобряване на градската среда в Троян ... основни изпълнители бяха габровската фирма „Димас” АД и „Екострой – Трявна” ООД от Трявна... Г-жа Михайлова назначила експертна комисия, която да извърши оглед и изготви доклад за техническото състояние на ремонтираните улици по проекта и на други новоремонтирани троянски улици, да направи съответните констатации и да предложи мерки и срокове за отстраняване на дефектите.

И се разхожда гордо из улиците и по площада на град Троян ЧУСАОП МинАк с чувство на изпълнен обществен дълг!

Граждани за Троян

Още по темата:

32 коментара:

Анонимен каза...

Доце изловете глудниците кучета стряскащи децата ни ежедневно,закърпете трапищата по улиците ,май месец сме вече и ги измиите ,че се издушихме от този пепелак!!!
Нещо ми заприличваш много отрано на ЧУСАОП МинАк ,пък казваше ,че знаеш как да промениш Троян.

Чубака каза...

Ми няма пари бре!ЧУСАОП докара общината до фалит и освен дългове, общината няма нищо друго!

Анонимен каза...

Спокойно граждани ,всичко ще си дойди на мястото ,нека наближат изборите след 3 години:):)

Анонимен каза...

Ми като нема пари да е затварят таз община,не виждам скоро от де шъ дойдат.

Хахо- Хихи каза...

Ааа ми ко й лопнат кепенците, колю на терзийското ли да си оди?Дилянката ако ще и бомба да падне, няма да опусне проекта за речното корито.За нищо на света...Мъни мъни мъни , мъст би фъни, Дилянката ще жъни, на на на на нааааа

Анонимен каза...

м да, донка се оказа голямо разочарование за троянци.. хем даде властта в ръцете на енкин, хем нищо не прави като кмет. май само притчите й ще останат в троянската история :)

Анонимен каза...

До всяка дупка на ул.Македония да се постави по един милиционер- регулировчик,а от общината да броят колко коли ще тропнат в дупките.

Анонимен каза...

Тъпани заспали!!! Минак окраде милиони левове, а вие скимтите като улични псета! Селяндури! Я станете и му нацепете канчето на тоя трапчански циганин кво цвъркате като мишоци.

Анонимен каза...

бе за донка не знам,ама така както е тръгнало от Троян ще остане само история (:

Анонимен каза...

И история няма да остане даже, поради няколко причини , стана топло , слънчево е, а цари мизерия , как познах ли , ами застанах на Елпромския мост и гледам реката - обрасла ж храсталаци и пластмаса , кеф и мизерия супер , благоустрояване , асфалтираха "Младост" и "Лъгът" - голяма работа , е как да не е като от 30 год не са били асфалтирани....а кво да кажем за останалите трапове по така наречените ни улици , не стига че няма къде да се работи , ами няма и къде да се разходи човек , дойде лято , младите заминават по морета по бригади , дано някой реши да се върне наесен , ама се съмнявам дълбоко....20-30 год и нищо повече за този град

Анонимен каза...

Много са 20-30години.

Анонимен каза...

Донка обеща от 01.04.12 да започне къппенето на улиците.Дойде 1 май ,но дупките стават все по-големи.Е,несъм изненадан.Ако бяха закърпени,тогава щеше да е изненада.Преди изборите-Аз знам как,Аз мога......и шараните гласуват.За няколко месеца видяхме колко можеш. Виж ул.Македония,срам за всеки кмет,а само тя ли е.Днес вървите по Славейков като една тумба цигани без работа/то чиновници без работа колкото щеш/по средата на улицата,добре карах бавно...А има солени глоби за пешеходци.Какво стана с циганските гета.И та ли се изхвърли яко.Утре ще проверя.

Анонимен каза...

В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА кметът на община Троян Донка Михайлова проведе мащабна среща с представители на прокуратурата, полицията, социалните служби, шефове на отдели и дирекции в общинската администрация, общински съветници, партийни лидери, специално поканени външни експерти, сред които и юристката и бивш депутат от левицата Татяна Дончева. Присъстваше също лидерът на партия „Евророма” Цветелин Кънчев...

Анонимен каза...

Тези,а и мноооого други приказки сме ги слушали. Едно е ясно- още 4 пропилени години за Троян.

Анонимен каза...

13ти едно питане за непосветените който не знаят за срещата:
1 Каква е темата на срещата
2 Къкъв грездей дирят Цветелин Кънчев и Татяна Дончева
................................................
................................................
За пътищата сте прави дупка до дупка коя по голяма
"Граждани за Троян" какво е лошото на проекта нали е за нас а това че фирмата се е изложила има 7000000 лева гаранция,предполагам че няма двустранно подписан протокол за приключване .Па тия служители взели хонорарите - БРАВО така се прави като за пред пенсия
непосветен гражданин

Анонимен каза...

"И се разхожда гордо из улиците и по площада", като петел на бунище.

Анонимен каза...

Донка Михайлова ще накара троянци да мечтаят за Акимов. Па тея тъпани от това сдружение направо накараха всички да заобичат Акимов. Че тя кметицата може и да залъгва сенилните старци със сладки приказки, те ще й се вържат. Ама като прочетем още веднъж за някой "лош" проект на Акимов, за някоя "лошо направена" улица, може и да се чукнем по кратуните, че Дона никакъв няма, ни лош, ни хубав. Туй за нас! Ама що и за мен, като не я щях???

Анонимен каза...

Драги съгражданино, няма ли някой да потърси отговорност на М.Акимов, който ДАВАШЕ, подчертавам ДАВАШЕ, обществени поръчки на свой съпартийци, бивши и настоящи общ. съветници и копой който гравитират около него. Не е ли конфликт на интереси, когато фирма на общ. съветник, "печели" обществена поръчка. Тук става дума за не една, две или три, обществени поръчки.
Моля да изразите становище по този казус.
Благодаря

Анонимен каза...

Честно казано, все едно е кой ще изпълнява обществените поръчки, стига те да се изпълняват.... В момента не е важно да се казва колко лошо изпълнени са били досегашните проекти, по-важно е да се прави нещо! Някой опитвал ли се е да стигне до Бели Осъм? Сам по себе си Бели Осъм не е кой знае каква дестинация, но това е входа на залющения ни град от цяла Южна България.... Та то там път НЯМА!От табелата за Троян до хлебозавода просто няма път! А какво ще кажете за другия вход на "града ни"? От Велчевското до санаториума.ТРАГЕДИЯ! Това е втория вход за Троян. А третия, който идва от Априлци, Орешак, Севлиево, Габрово..... Там по едно време на някой слабоумен кретеноид му беше хрумнала гениалната идея да запълват ямите по платното с кал и чакъл!!!!!! Естествено след първия дъжд всичко беше измито, но парите за дейността усвоени.... В момента на орешашкия път, между двете бензиностанции до фирма Пакат, има такава голяма дупка на платното, че ако вкараме на другаря Енкин Пежото вътре, то няма да се подава от никъде..... А какво да кажем за главната улица?! Нито е за кола, нито за пеша....За кола не става, защото след третото минаване от там, трябва да я оставиш в сервиз... За пеша също не става, защото ако случайно намериш неразбит тротоар да вървиш по него, то колите ще те напръскат с локвите от дупките по платното.... За "улицата"покрай Топливо, просто неискам да започвам да говоря! Но проблемът съвсем не е само в дупките по пътя. Какво стана с големите инвеститори, с които уж имаше предварителни разговори? Какво стана с веригите магазини? Какво стана с почерпения от севлиевския кмет опит? Какво стана с всичките онези обещания, г-жо кмет?
АМАН ОТ ПОЗЬОРИ! Ама то ние сме за клатене, щото още стоим тук и се надяваме на чудо! Няма чудеса! Просто има още малко пари за крадене!

Анонимен каза...

Защо се учудвате че общ. съветници от ГЕРБ, печелят обществени поръчки?
Първо: Това е вид възнаграждение, за това че гласуват ПРАВИЛНО.
Второ: Сигурно си плащат на този който им го "ВЪЗЛАГА"

Анонимен каза...

А общинските съветници от БСП печелят пенсионерски клубове:)))

Анонимен каза...

И се разхождат гордо по улиците и площада(:

Анонимен каза...

Компанията "КВТ Констракшън", в която основен дял има холандски инвеститор, ще открие днес фабрика за пречиствателни съоръжения в гр. Симитли, съобщи БТА, като се позовава на информация от общината. Фабриката ще произвежда изделия за пречистване на отпадъчни води и за други водни съоръжения – шлюзове, клапи. Стойността на инвестицията е 1.3 млн. евро, а новите работни места ще са до 25.

Досега "КВТ Констракшън" е работила в база под наем в Благоевград. Продукцията ще се изнася основно за Холандия, където ще се използва за поддържане на мрежата от канали. Фабриката в Симитли (област Благоевград) се намира в района на бивше военно поделение в града, преустроено по програма ФАР в индустриална зона.
От община Симитли са съобщили още, че освен холандската инвестиция, за индустриалната зона в града вече има заявен интерес за изграждане на фабрика за сладки изделия.

С географската си даденост и инфраструктура, нявярно Симитли е в пъти по-примамлив от Троян за инвестиции (:

Анонимен каза...

" Според данните на БНБ за първите два месеца на годината инвестираните у нас чужди средства са били общо 67,4 млн. лв. Статистиката показва, че това е най-слабото начало на годината от фалита на държавата през 1997 г. Проблеми за чуждите фирми са корупцията и диктатурата на чиновника. Близо 1000 компании са се изтеглили от страната. Преките инвестиции са се сринали с 90% и така са стигнали до дъното.

Анонимен каза...

24-ти: Браво на пожарникаря ББ

Анонимен каза...

Шушумиги, Донка Михайлова имала лошо наследство /при условие, че се виждат направени от Акимов улици и тротоари, а тя все още нищичко не тръгва да прави/. А ББ има хубаво наследство- Станишев, Доган, царя....

Анонимен каза...

Овчо главо слънчасала, откраднатото от ЧУСАОП и глобите наложени на общината, са повече от "направеното" за което говориш. Сещаш ли се?

Анонимен каза...

Тези човешки недоразумения от ГЕРБ, ще имат да се оправдават с предишните и след 100г. Направете нещо положително и качествено, а не плачете само.
Дълбоко искам да подчертая, че не съм от БСП или производни.

Анонимен каза...

Направеното от минак казваш...Улица до новата вила на йордан данков в Балканец.Нов път до фабриката на корифея на ишлимето.Подарената земя + строежа с пари от проекти на тенискорта на пеню архитектчето.... Ми не е зле (:

Анонимен каза...

Мисля че, който каквото знае за гишефтите на М.Акимов, трябва да го публикува и да му се даде гласност. То иначе, прокурата я знаем как ги замита нещата.

Анонимен каза...

За лошото състояние по пътищата и това смешно кърпене , което незнайно защо още го чакаме може да ни лъжете години наред, народът разбира че процесът е скъп и пари в осиротялата ни община няма , НО да погледнем състоянието на пешеходните пътеки..... опаааааа то ги нямало..... длъжен ли е всеки един да знае закона че всяко естествено продължение на тротоара по уличното платно е пешеходна пътека или е задължение на общината да очертае и маркира такива.Толкова ли е скъпа тази прословута боя ?

Анонимен каза...

Истинската боя е много скъпа, и трае много време, ала не е за нашия стандарт. Ние, понеже сме "богата" държава, си купуваме евтина боя, с която пък подновяваме всяка пролет "зебрите", та ни излиза пак скъпа, ала не го забелязваме.
С асфалтирането е същото, с ремонтите, със строежите, и много други неща. Дори по тоя начин рискуваме живота и сигурността на децата си, като си купуваме стари коли. Какво да се прави, с малки доходи, нисък стандарт, кратък живот, и само се заблуждаваме, че сме тръгнали към развитие, и Европа.
Когато погледнах новото кръгово на пазара, просто добих самочувствие на европеец. Заприлича ми на част от детска площадка, където децата се учат,а и карат колело при почти истински пътни условия, само че в парка. Ха...добра идея за един нов проект в някой от кварталите–детска площадка с пътни знаци, пешеходни пътеки и други подробности. На такива децата се учат на ред и дисциплина на улицата. А и винаги с каска на главата!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |