Да изчистим Троян за един ден

* Община Троян се присъединява към инициативата „Да изчистим България” - на 12 май (събота), от 10:00 ч. * За връзка с координатора на кампанията - тел. 0878/901879

ОБЩИНА ТРОЯН ще участва в националната екологична кампания „Да изчистим България за един ден”. От 4 години насам опитът „чистене на една държава за един ден” се предава от страна в страна. През настоящата, 2012 г. акцията е глобална. Денят в България е 12 май и амбицията е всички ЗАЕДНО да направим своя град или селото по-чисти, по-уютни и по-зелени.

ГОЛЯМОТО ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ, което Община Троян стартира още в началото на м. април, ще завърши на с акцията на 12 май. Определени са и зоните за чистене в града и населените места на общината. За град Троян те са:

  • Кв. “Василевско” – ул. „6 септември”, мостовете на Бели Осъм и Малка Рибна;
  • Боровата гора до пътя към кв. „Балкан” – при първия ляв завой;
  • Пътят за мах. Райковска – при първия десен завой;
  • Старият мост над р. Команска (срещу мотопистата).

ОТРЯДИ ОТ ДОБРОВОЛЦИ на 12 май ще почистват и района на Айдушкото сборище (над с. Балканец), край жп моста над р. Осъм по пътя за с. Белиш (северно от пречиствателната станция на фирма „Лесопласт”), ул. „Буковец” (в кв. „Младост”), туристически комплекс Беклемето.

ВЪПРЕКИ определените зони, всички граждани, които желаят, могат да се включат в кампанията, като почистят други обекти; а ако имат необходимост от съдействие, могат да се свържат с координатора на кампанията - еколожката на Община Троян Таня Рогачева, тел. 0878/901879.

В ТРОЯН пунктът за раздаване на ръкавици и чували ще бъде във фоайето на Общината - на 11 и 12 май, от 8:30 ч. до 10:00 ч. За селата пунктовете за раздаване на консумативи, както и зоните за почистване, са определени от кметовете и кметските наместници. Началният час на акцията е 10:00 ч. на 12 май (събота). 

ВАЖНО: В периода 12–14 май е осигурен свободен достъп (без заплащане) до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Троян (новото сметище). Тоест - при желание извозването на битови отпадъци може да се извършва на доброволен принцип (със собствен или нает транспорт) от мястото на почистването до депото, от 7:00 ч. до 19:00 ч.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

P.S. Активно в кампанията „Да изчистим България за един ден” на 12 май (събота) ще се включи и Държавно горско стопанство (ДГС) – Троян. Горските хора начело с шефа си инж. Димитър Шишков ще чистят на няколко места, като основната им акция ще е на Беклемето.

14 коментара:

Анонимен каза...

След като ние, гражданите, почистим, редно е да се боядисат пешеходните пътеки в града, тъй като се наблюдава тенденция при шофьорите да спират на тях, но те не личат. !!!

Анонимен каза...

Кога ще се чисти в общината,аз ще дойда с голямата метла?

Анонимен каза...

Такса за битови отпадъци

Чл. 62. (Доп. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Таксата се заплаща за услугите по събирането, извозването и обезвреждането в депа или други съоръжения на битовите отпадъци, както и за поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване в населените места. Размерът на таксата се определя по реда на чл. 66 за всяка услуга поотделно - сметосъбиране и сметоизвозване; обезвреждане на битовите отпадъци в депа или други съоръжения; чистота на териториите за обществено ползване.

Два въпроса:
1. Къде отиват парите ни от този местен данък?
2. Защо Общината не санкционира за постоянно никнещите незаконни сметища, та се налагат такива кампании, за да ги почистим?

Анонимен каза...

Общината налага санкции когато се установи кой изхвърля боклука.
На балабанският завой е монтирана камера която да заснема нарушителите.
Вече има един санкциониран за изхвърлен боклук там.

Анонимен каза...

Категорично няма да почиствам. Моят дом е почистен.Няма върша работа за кято съм си платил.

Анонимен каза...

Благодаря за информацията, 4-ти. Вероятно обаче циганите скоро ще счупят камерата и с това ще се приключи. Въпреки всичко обаче общината не изразходва парите ни от този местен данък съгласно закона, затова аз няма да чистя това, което циганите са направили. Да мобилизират циганите да си чистят, ако им стиска. Пред моята къща е почистено и чистя целогодишно, не създавам незаконни сметища, изхвърлям си боклука в контейнери. Писна ми от такива показни акции!

Анонимен каза...

Съгласен съм с теб 6-ти, но не циганора прави навсякъде мизерията.Качвал ли си се скоро в парк Капинчо,да видиш каква мизерия ?
Чудя се,защо го няма като точка за почистване, не само в тези нарочни акции?
Речното корито е ясно,че дойдат ли избори ,тогава се чисти.
По селата пък е пълна трагедия. Там всеки дол и гьол е рай за селяндура, и ако се опиташ да му обясниш ще те гледа опулен като гущер!

Анонимен каза...

Кога ще се проведе другата ташак акция на босфор тв- "Усмихни се дока въртиш геврека"?
Тия в тая телевизия май са на хероин (:

Анонимен каза...

7-ми, дали са цигани или селяндури - картинката е една и съща. Хора, на които липсват първите 7 години възпитание, хвърлят къде каквото им попадне. Нека същите тези хора сега да ходят и да си изчистят. Къпинчо е трагедия, но е общински парк и почистването му е задължение на общината. Да си сформират общинска полиция и както глобяват по Наредба 1 за неправилно паркиране, така да глобяват и за нерегламентирано изхвърляне на боклуци. С тези допълнителни приходи да се чисти. Но да оставим този спор - пак казвам, няма да чистя циганията на другите и това е моята форма на протест.

Анонимен каза...

Не искам да споря,още повече че подкрепям написаното ти и в двата поста.
Тия търтеи да вземат да си вършат работата,а именно с ежедневни проверки,а не само да висят из канцелариите и да си бъркат носовете!

Анонимен каза...

Първо изчистете боклуците от Трапето и Желязна, които мърсят общината.

Анонимен каза...

11ти ти какво искаш оПшината ,да направи затвор в Тлапето и Шелязна,като на братя Галеви?
Те нашите са и по големи мафиоти ,ама с бели яки

Анонимен каза...

Не мисля да рина сътвореното от разните му унтерменши боклук.Я погледнете в четвъртъчен ден в парка до художественото училище какво сътворяват мангасарите.След тях и потоп.Гонки с каруци и осиране на алеите и съседните храсти.За шишетата от бира и хартиите де остават изобщо не ми се говори.До кога на споменатите унтерменши ще им се разрешава да да цапат и осират навсякъде де минат.

Анонимен каза...

както обикновенно:цялата пара за свирката.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |