Обръщение към жителите на Троян

* Започва едновременно изкърпването на двете улици в най-лошо състояние – „Македония” и „Симеон Велики” * Крайните квартали – обект на внимание в не по-малка степен от централната градска част

Проблемът с надупчените като след бомбардровки троянски улици се превърна в проблем №1 за всички ни в последно време (виж „Стига с тези дупки…” и „Уведомително писмо”). Вече е месец май, а наложителните и, можем да кажем, животоспасяващи кърпежи още не са приключили. Защо е така и какво се прави по този троянски проблем №1 – в понеделник, 14 май, получихме пространен и, по наше мнение, откровен отговор/обръщение от Община Троян. Т21

Уважаеми съграждани,

РЪКОВОДСТВОТО на Община Троян проявява пълно разбиране за сериозното недоволство от множеството дупки по улиците на общината. Незапомнено тежката зима постави на изпитание всички ни. Последствията са видими: разбити улици, множество дупки, огромно количество пясък – само тази зима бяха хвърлени 500 тона пясък, толкова, колкото за предишните 10 години.

РЕМОНТИТЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ от общинската фирма „БКС” ЕООД, след спечелена обществена поръчка. Позицията на Общината е, че с предимство трябва да бъдат отремонтирани най-тежките участъци и че крайните квартали на града следва да бъдат обект на внимание в не по-малка степен от централната градска част.

ОТ КАЛЕЕШКОТО, през моста при „Лесопласт”, Кози вир до Камен мост (с изключение на малък участък при „Троянка”, който се довършва), пътят вече е изцяло отремонтиран. Работата и в най-тежкия, с най-много поражения участък - след обръщалото в Кнежки лъг (на път II-35), също е приключила.

ОТНОСНО КОЛИЧЕСТВОТО работа по изкърпване на уличната мрежа в града може да добиете представа от следната справка: 

• За път ІІ-35 (входът Троян): изкърпени са 105 кв. м. срещу 46 кв. м за 2011 г. и са положени 10 тона асфалтова смес срещу 4 т. за миналата година;
• За ул. “Акад. Ангел Балевски”: 526 кв. м срещу 125 кв. м за 2011 г. и положени 50 т. асфалт срещу 12 т. за миналата година;
• За път ІІ-35 (изход Троян): изкърпени 365 кв. м срещу 88 кв. м за 2011 г. и положен асфалт 35 т. срещу 8 т. за миналата година; 
• Подобно е съотношението и при другите улици.

СЪС ЗАПОВЕД НА КМЕТА ДОНКА МИХАЙЛОВА, бе създадена комисия, която още в началото направи оглед на улиците в града и състави график за работа, според който следващите обекти за ремонт  са ул. „Македония” и ул. „Симеон Велики”, като паралелно с тях ще бъде направено всичко възможно да се работи по улиците „Ген. Карцов” и „Васил Левски”.

ИЗПОЛЗВАТ СЕ  ДВЕ ТЕХНОЛОГИИ: изрязване и запълване с горещ асфалт там, където има канализация, и със специална техника – печматик, където няма канализация. С машината се работи и в почивните дни, но работата все пак е много зависима от времето, което за съжаление и тази седмица не е благоприятно за работа – трябва да е сухо и слънчево. Асфалтът може да се положи и в лошо време, но на всички е ясно какъв ще бъде резултатът и какво ще бъде качеството. Разбира се, има какво да се желае и относно ефективността на работа на фирмата изпълнител.

ОПРЕДЕЛЕНО ИЗОСТАВАНЕ има и по друга причина – неритмичната работа на асфалтобазите в Ловеч и Севлиево, които работят през ден. А цялата тази седмица асфалтобазата в Ловеч няма да работи.
   
ПО РАЗПОРЕЖДАНЕ на кмета на общината от миналата седмица фирма БКС  работи с два екипа, като единият е на участъците с ВиК авариите. На срещата при г-жа Михайлова в понеделник (14 май) бе взето решение общинска фирма „БКС” да предприеме всички необходими действия и да започне едновременно изкърпването на двете улици, които са в най-лошо състояние – „Македония” и „Симеон Велики”.


Маргарита Генкова, 
PR на Община Троян

        Още по темата:

        29 коментара:

        Анонимен каза...

        Някой да помисли и за "Беклемето" , всички искат туризъм да има нови инвестиции в града а как да идват като пътя е като през турско време и волска каруца трудно ще мине. И то само от към Троян.........значи само там някой не си е свършил работата. Миналата година имаше някакъв жалък опит за запълване на част от дупките и само толкоз.....

        Анонимен каза...

        абе то нестава с кърпене а със нова настилка обаче то нали ни трябват трима кметови и още 100 общинари които да сучат от народа пътища няма да имаме

        Анонимен каза...

        Общината няма пари. Трябва да изплаща кредита от 4 милиона лева.Слава на герб,слава на акимов!

        Анонимен каза...

        Не кърпене, бе хора, ремонт и изцяло нови улици като в Лъгът трябват на този град. Тези кърпежи са грозни еднодневки,в които се наливат маса от нашите пари. И сега пък - не работели асфалтобазите - ех, моля ви, дами и господа от общината .....

        Анонимен каза...

        Първата ми работа след като прочетох статията беше да вдигна телефона и да звънна на брат ми,който все още е в Троян и да го питам истина ли е това или отбиване на номера!Това,което разбрах е че само тук там е запълнена някоя дупка по пътищата!!Поредното отбиване на номера...и се чудя няма ли вече в този град хора,които да им потърсят сметка на общинарите!?

        Анонимен каза...

        Няма,не е имало и няма и да има.Троян- Град на мишоци и крадливи маймуни!

        Анонимен каза...

        За път ІІ-35 (изход Троян)изкърпени 365 кв?!? Това след Кнежки лък посока към Бели Осъм?
        Явно общинарите живеят в някакъв паралелен свят, в друг въображаем Троян или са си сложили розовите очила.

        Анонимен каза...

        Като си имахме асфалтобаза /по пътя за махала "Попешка"/защо им е...а мамата!Колкото до "Беклемето",то там АКИмов беше обещал да го оправи по време на мандата си, ама "чувай х..о"!
        п.п. На нас война ни изобщо не трябва,ние от 20г. насам сме си във война.За оплакване сме от всякъде.

        IgMg каза...

        Да, но не отчитайте като свършена работа път ІІ-35. За него би трябвало държавата да вие отпуснала целева субсидия за поддръжката му в частта находяща се в града. За това ремонта на републикански път ІІ-35 не го признавам като ваша заслуга.

        Анонимен каза...

        8 го рекна много точно "На нас война ни изобщо не трябва,ние от 20г. насам сме си във война.За оплакване сме от всякъде." Бати града това не може да е истина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Анонимен каза...

        Аве,я аз да питам - така и така се е тръгнало.Кога че изкърпите зад "Морените"?
        Пардон,не да кърпите че то няма кво да се кърти понеже няма хасфалт,та кога че се хасфалтира там,след като хората дваесе и къде пет години джвакат у калта,и си плащат данъците като попове?

        Анонимен каза...

        Къде са тия "Морени" бе пич?!

        Анонимен каза...

        Над "Болшевик" се намират,срещу "Ита",има детска градина до тях.Те май към жк."Лъгът" ги водят.Преди бяха жск."Морени" ...

        Анонимен каза...

        Не е виновна зимата, качеството, качеството, погледнете!
        От трето качество материал, първо качество продукт, за да има печалба! Така работехме, така продължаваме и сега.
        Много камъчета "изкъпани" с малко асфалт, разстлани на тънко. Това е причината, а не зимата.

        Анонимен каза...

        Ами да каже госпожа пиарката и за Беклемето.Какъв туризъм,какви пет лева,че то там за 10 км.си разбиваш колата колкото да караш половин година.Нали имаше отпуснати пари,нали се прави и първа копка.Какво стана,безобразна работа,по този начин се отрязва пътя на половин България до Троян.

        Анонимен каза...

        А това отрязване носи изгода на някои хора там...

        Анонимен каза...

        Пътя за Беклемето /II-35/ е част от републиканската пътна мрежа, а не от общинската. Сметка за него би трябвало да се търси от областното пътно в Ловеч. За частта от този път който минава през града са сключени споразумителни протоколи между общината и пътното и общината получава пари затова. Беклемето би трябвало вече да се ремонтира в частта от кръчмето до върха, а от Кнежки лъг до кръчмето е възложено зе проектиране, а кога ще стане никой не знае, понеже бат Бойко прави магистралки ;)

        Анонимен каза...

        Аве трябва да се види дали миню нощтно време не ходи с някое шило и чук да уголемява дупките за да покаже , че е бил по-добър кмет от донка .

        Анонимен каза...

        какво беше троян какво остана от него едно голямо село.

        Анонимен каза...

        Като говорим за туризъм през летния сезон най-посещавано селище е Орешак с манастира и панаира.Минавали ли сте скоро по главната улица на селото - копка до копка.Пътят за Беклемето е републиканска пътна мрежа, но кърпенето в Орешак е несъмнено грижа на общината.Моля пиарката да подскаже на кмета Донка Михаилова.

        Анонимен каза...

        А пътят от прелеза до Ореша,само те подготвя за предстоящата канонада от дупки...
        И къде е кметът Терзиев,който бе гордо закичил билборд по време на кампанията си?Нали бе протеже на Акимов!Защо сега се търси вина в Михайлова?

        Анонимен каза...

        Дупките ги е имало ище продължава да ги има,ама друго интересно нещо от скоро време се забелязва изчезна уличното осветление сигурно ще е така или.. .

        Анонимен каза...

        Само искам да попитам : Колкопъти досега общинската администрация е онформирала обществеността по подобен начин ? Въпроса не е риторичен. Някой сеща ли се ?

        Анонимен каза...

        Защо се запълват дупки днес на 19.05.2012г, при положение че са пълни с вода и вали дъжд?Това някаква нова технология ли е?
        Който има желание да иде и да види ул. "Симеон Велики"

        Анонимен каза...

        За да имат работа и другата пролет!

        Анонимен каза...

        Типично по комунистически.... Пари похарчени повече от всякога, резултат никакъв. Сещат ли се уважаемите читатели къде са отишли? Аре, молим, г-жо Кмет, не ни правете на толкоз тъпи. Колкото и отчети да правите, резултата е ясно различим. По-скоро липсата на резултат. Иначе добре подготвяте почвата за отчет в края на мандата си. Ако така ще инвестирате, без да се вижда нищо наяве, по-добре недейте да правите нищо. Ясно е, че колкото по-високи разходи се индикират, толкова по-добри комисионни има. Но поспрете се малко, че иначе в края на мандата съвсем оглозгана ще е общината.

        Анонимен каза...

        Не бой се бре,пари има.Ама само ако си от "наще",иначе няма (:

        Анонимен каза...

        За комунистите винаги има пари. При тях точенето от бюджет (колкото и опоскан да е), е доведено до изкуство. Може да няма за хляб, но за конкретни дейности, от които ще падне някой лев комисионна, пари все се намират. Нормално. Като се замисли човек, те няма от какво друго да изкарат, защото в общи линии за друго не стават. А ние си ги избираме отново и отново......

        Анонимен каза...

        На вниманието на 21, запознаи се с елементарните нещта. Мъка, мъка от не успели хора!!!

        Публикуване на коментар

        Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
        (Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

         

        ©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |