Закопчаха ловешки данъчен с 3000 лв. подкуп

* Велислав Бакърджиев си поискал от бизнесмен в Тетевен, на когото правели данъчна ревизия * ГЕРБ излезе с официално изявление, остро порица подкупния си съпартиец и поиска най-строго наказание

НА 16 МАЙ след подаден сигнал в сектор “Противодействие на икономическата престъпност” на Областната дирекция на МВР бе задържан след получаване на подкуп 38-годишният данъчен инспектор от офиса на НАП в Ловеч Велислав Бакърджиев. Парите били поискани от бизнесмен в Тетевен по време на данъчна ревизия във фирмата му. По случая е образувано досъдебно производство, а Бакърджиев бил задържан за 24 часа в предварителния арест, после с прокурорско разпореждане за 72 часа, след което съдът му наложил постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

СПОРЕД ИНФОРМАЦИЯ в ловешките медии подкупният данъчен вече е бил уволняван от данъчната администрация за подкуп, но през 2008 г. бил възстановен от съда и назначен за инспектор по приходите в отдел „Ревизии” в офиса на НАП – Ловеч, подразделение на ТД на НАП – Велико Търново. Любопитното е, че уличеният в корупция Велислав Бакърджиев е активист на ПП „ГЕРБ” – Ловеч и даже е бил в състава на Общинската избирателна комисия от квотата на партията. Но това не доведе до политически чадър, а точно обратното – ръководството на ГЕРБ в Ловеч излезе с остро официално изявление.

„ПП „ГЕРБ” – ЛОВЕЧ се разграничава от подобни незаконни и неморални прояви и дори само допускането на съмненията за такива и искрено ги осъжда”, се казва в изявлението. Подчертава се също, че тяхната позиция „винаги е била ясна и категорична към подобни прояви и няма как да бъде друга, когато борбата с корупцията и организираната престъпност е един от най-важните приоритети за правителството на ГЕРБ”. Документът завършва с апел към органите на съдебната власт за „най-строго наказание при доказване на виновност на Бакърджиев” и обещанието, че се предприемат стъпки за изключване от партията и от ОИК на корумпирания съпартиец.

Т21

21 коментара:

Анонимен каза...

99% от служителите в НАП са от същия сорт.
Напред е и "нашата" Елка Ангелова. Уволниха я дисциплинарно,но БСП начело с Евгени Узунов и Йордан Роинев успяхя да я върнат на работа. Този
по същия начин. Дошли неговите Гербери на власт
и го възстановили на работа за да продължи да изнудва и тормози бизнеса.

Анонимен каза...

Прав си №1. Сега Елка Ангелова "командва" нашите финанси в общината чрез своето отроче.Този перко не си намери работа.Кражбата продължава.Нека декларират, колко имота имат и как с една бюджетна заплата ги купи?

Анонимен каза...

Ачко нали го играеше некво банкерче в банката до пазаря.

Анонимен каза...

Важно е да го играеш някъде,някъкво....!

Анонимен каза...

Да ама в банката няма далавера.

Анонимен каза...

Айдеееее, тоз опра пешкира. Крадци, мошеници, изнудвачи-всичко това се набута като членска маса в ГЕРБ на всички нива. Съдбата на ГЕРБ ще е тази като на НДСВ, понеже и двете са създадени на личностни основи. Да му е честит затвора на лапача и щом е искал да лапне 3 000лв. , нека там да лапа и да върти свирки 3 000 пъти.

Анонимен каза...

№ 5, има имааа далавера и още каква, но няма тлъсти кредити.Вероятно незнаете колко хора кандидатстваха по проекти в нашата община.Весели и засмени отиват в банката да покажат,че са ги спечелили и да уредят кредита с тях.Усмивките им замръзват и краката им се подкосяват като им поискат 130% обезпечаване и от 15 до 30% от стойността на кредита да остане под масата като забравени пари.Каква далавера,какви безумия на тези алчни банкери, но Оня гледа отгоре, само че много бавно действа, пуска им гратис време за да се вразумят,но уви,още по-алчни стават.Господ да ги убие!А незнаеш мръсният им номер научен от сервитьорката на ББ -Цветелина.Тя си е открила фирми.Когато отидеш за кредит и те одобрят, сключваш договор за погасяване с една от нейните фирми, от която си получил кредита.При фалит на банката, ти продължаваш да се издължаваш на фирмата , защото не дължиш нищо на банката.Въпреки,че плащаш на фирмата, продължаваш годишно да плащаш жестоки такси за обслужване на кредита, за управление на кр.... и ред други кръвопиещи измишльотини.Като им върнеш предсрочно парите, кожата ти одират отново,въпреки,че има някакъв закон отменил това наказание.Банкери и адвокати са от един дол дренки.Това е откакто финикийците измислиха хартийките. С уважение:един голям глупак

Анонимен каза...

Не си глупак драги,а казваш много важни неща.Неща които всички знаем, но от тв екрана никой не казва.Напротив,пускат наглата мутра на арменския циганин хампарцумян, да обяснява колко хубаво нещо е кредита,и лихвите не само че нямало да се намалят,трябвало да се вдигнат.
Гърците за 2 дни, изтеглиха 1.2 милиарда евро от банките си.Познай кой ще захранва сега тия банки със свежи пари.Но и това пак не се казва ,напротив -разправят че сме били много добре.
Но си прав драги, един ден оня отгоре ще им го върне (:

Анонимен каза...

№ 8,този Хампарцумян не е даже и икономист, а е инженер.Фукаше се по една от телевизиите, че бил голям фотолюбител.Що свят обиколил и си показваше скъпите фотоапарати на стойност от 8000 до 15000 евро, но беше особено горд с последният-последен писък на техниката - 28000 евро, като заяви,че имало и още по скъпи.В едно списание имаше снимки от къщата му.Разгъната площ като на дворец и отгоре една млада мадама,която представи нещо като живееща от няколко години при него.И той като се разготви.По мои сметки само продуктите му от специален магазин надхвърляха 200 лв за едно готвене.За напитките,които обожавал намам представа колко биха стрували.Е този човек и колко други като него дето се надхвърлят кой по-богат е, те с две гърла и два ануса ли са?Аз работя по 10-12ч при един много известен бизнесмен за 400 лв, осигуровки на минималната заплата.Жена ми е безработна, защото на 50години за нищо не те вземат.Това живот ли е?няма нощни, няма извънредни, няма празнични -400.00 лв и толкоз, като неискаш-прав ти път.Това,че съм с голям професионален опит, това,че съм много по-образован от собственика и разбирам какви далавери прави го кара да ме унижава като човешки индевид.Търпя,защото и моята възраст е такава,че няма да ме вземат никъде на работа, а за пенсия има доста години -10.Не ме разбирай лошо.Не цвърча, не се окайвам, но тоз див комунистически капитализъм в никои научни трудове не е описан.Не съм против богатите, не съм против капитала,не съм против държавата,ама да дадат и на нас малко въздух да дишаме.Стига са ни стискали за гърлото.!Айде остонете си със здраве.поздрави от бат ви Христаки.

Анонимен каза...

Каква ти е професията ?Знам за една компания от Троян,със сериозно пройзводство и заплащане,в нужда от даден тип служител в пройзводството,с професионални умения.

Анонимен каза...

7ми браво за написаното,писна ми да работим за банки,данъци,осигоровки,такси и комисионни и накрая не можем да платим сметките

Анонимен каза...

Nqma ni6to vqrno v napisanoto.Liceto ne e bilo uvolnqvano za podkup nikoga.Tova e postanovka,milicionerska i mediina kapmaniq.Ako ne poznavate 4oveka i situaciq-ne zalivaite s omraza i otricanie,pls.

Анонимен каза...

ехоо..горния, който не знае бългаските букви!! когато фактите говорят и боговете мълчат! не се разбира кой защитаваш,но за който и да се напъваш...Троян е малък и се знае и вижда всичко. И още нещо...Господ забавя, но не забравя! Амин!

Анонимен каза...

Г-н Маринов,
напишете на своите форумци непроверена информация да не излагат.

Анонимен каза...

До 1-ви: Като почнеш да "плюеш" за човек карай докрай! Защо не написа, че въпросната Е. Ангелова в крайна сметка е оневинена. Ако не е добър професионалист и почтен човек няма да е на подобен пост. Ти драги ми 1-ви, си абсолютен злобар, яд те е, че не си на нейно място
жалко за такива като теб...

Анонимен каза...

Ачко, тези нищожества не те оставят на мира :)
От G

Анонимен каза...

Втори, колкото толкова! Винаги може и още!

Анонимен каза...

15-ти, въпросната Е.Ангелова може и да е професионалист - не я познавам в такава светлина,но не е почтен ЧОВЕК. Хората на които е надушманила трудно могат да го забравят.

Анонимен каза...

18-ти, в живота никога не можеш да угодиш на всички, да си харесван от всички...Ти си недоволен от нея, аз пък съм. Така че не е редно да коментираме жената. Сигурна съм, че има хора, които пък ненавиждат теб..

Анонимен каза...

Това е политиката на герб подкупи,рушвети и полицейски хватки,човека не е отчитал нагоре и затова е хванат

Анонимен каза...

Абе,що не си гледате работата?!
Много обичате да плюете по хората ,без дори да знаете ,каква всъшност е истината.Замислете се малко-утре може да сте вие на тяхно място,не сте застраховани !Това си е полицейски пиар!
Замислете се ,тези хора имат деца,семейства!Може ли непрестано да коментирате само лъжи?????
Засрамете се!!!!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |