Китайците пристигат на 4 юни

* Посещението на вицегубернатора на 22-милионната провинция Хейлонг Джианг е по покана на областния управител Ваня Събчева и директора на ИПЖЗ
проф. д-р Марин Тодоров


НА 4 ЮНИ ловешкият областен управител Ваня Събчева ще посрещне вицегубернатора на китайската провинция Хейлонг Джианг - Чан Джансинг. Визитата е по покана на г-жа Събчева и на директора на Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) в Троян проф. д-р Марин Тодоров.

БЪЛГАРИЯ е втората страна след бившия Съветски съюз, която призна Народна република Китай. От тогава двете страни са установили дипломатически отношения, има много междуправителствени посещения на най-високо равнище и са постигнати резултати в съвместното ни сътрудничество, се казва в писмото до областния ни управител, като се подчертава, че китайската провинция придава голяма важност на приятелските отношения със страната ни и конкретно с област Ловеч. Откакто започнахме приятелски обмен, ние постигнахме ползотворни резултати в областта на науката, технологиите, селското стопанство, положихме солидни основи за сътрудничество и се надяваме чрез това посещение да засилим обмена и да намерим нови възможности за съвместни дейности, които да се развият и да гарантират икономически просперитет и социално развитие, се казва още в писмото до Ваня Събчева. Именно тези възможности ще бъдат коментирани на предстоящата среща.

ПО ВРЕМЕ НА ПОСЕЩЕНИЕТО СИ вицегубернаторът ще се срещне още с председателя на Селскостопанската академия, ще разгледа и проведе разговори с ръководството на автомобилния завод на китайската компания „Грейт Уол” край с. Баховица, ще посети и Българската академия на науките. (Очаква се китайската делегация да посети още Троян и по-конкретно ИПЖЗ, подготвя се и среща с троянската управа и местни бизнесмени – бел. Т21).

ОЧАКВА СЕ на срещата с областния управител да бъде подписан документ за намерения за побратимяване между област Ловеч и провинция Хейлонг Джианг.
Китайската провинция е 4 пъти по-голяма от България (простира на площ от 463 600 кв. км) и е най-северната китайска провинция, граничеща със Сибир; богата е на природни ресурси, има население от 22 млн. души и развива преимуществено селско стопанство и дърводобивна промишленост.

Елка Баръмова,
PR на областната администрация

Още по темата:

23 коментара:

И. Ц. каза...

Да видим сега червените дребни душици дали пак ще започнат със злостните коментари!

Анонимен каза...

Разбира се, първо китайски коли, сега какво, ще вкраваме китайски говеда ли? Няма нужда, в Ловеч е пълно. Май се вижда краят на микренския бизнесмен.

Анонимен каза...

Ти, драги, най много се радваш когато нещо се руши. За тебе няма значение дали се руши социализмът, дали икономиката ни, дали държавата ни - важното е нещо да се руши. Сега очакваш поредното пропадане - на "микренския бизнесмен".Добре, ама нали искахме капитализъм.Сега пък искаме да видим края на бизнесмените. Какво всъщност искаме? Май ни се ще оня комунизъм дето беше до 1989г, но не смеем да изречем на глас това си желание. А и няма как да стане. Миналото минало.

Анонимен каза...

Дано можем да им дадем нещо! Както разбирам си имат това, което и ние можем да им предложим–дърводобив и дано нямат животновъдство, за да го развием отново, след разрухата на съществуващото.
Това посещение ще е един малък опит, и ако излезе ползотворен, се опасявам, че няма да можем да им задоволим нуждите–толкова милиона народ??? А как ли се оправя тяхното провинциално ръководство???
Китайците са работливи, дисциплинирани, усмихнати, любезни, уважителни, коректни, дано ги посрещнем със същото!
Дано най–после нещата тръгнат към добро/да има работа/ и при нас, защото това ни е последния шанс, света се променя, и трябва да се променим и ние. В противен случай е сигурно, че ако не се променим, ще се изтребим.
На дядо ми са отнети през 1956 год. стадо от 200 овце и два коня, имаше и разкошно овчарско куче, което обожавах, с което играех на гоненица целия ден, прекарвах на високата 3 етажа череша от сутрин до обед.
Тези години бяха след 1962, когато той вече работеше за държавата, грижеше се за собственото си стадо, така както преди, добре и с любов.
Бих желала държавата да ми върне отнетото от дядо ми, и децата ми да работят, а внука ми да има моето детство изпълнено с игри, любов към животните, природата, и хората!
Малко се размечтах, но би било добре, ако се случи, пожелавам си го, а и на всички желаещи!
Нека погледнем с малко оптимизъм най–после, да повярваме на начинанието, и да помогнем ако можем!

Анонимен каза...

Абсолютно нищо няма да излезе от това посещение.Ще има снимки,велможи ще се усмихват,софра и кой откъде е. Не заради нещо друго,просто няма мозъчен капацитет да развие мисъл (:

Анонимен каза...

Кога ще настъпи световния глад? Когато китайците се усетят, че досега са яли само гарнитурата-казало радио Ереван. Европейския съюз ще иска заем от КНДР, понеже има страни членки които са го докарали до фалит държавите си-Гърция, Италия, Испания.... Нали имаха стандарт с 20 пъти по висок от нашия и ни казваха-вие не работите ефектимво, нямате производителност и т.н. и затова при Вас са ниски заплатите. Да ама не както викаше Петко Бочаров. Осраха се и се оказа че, стандарта и икономиките им са надут балон. И сега какво-искат заеми от комунистическа държава.Майтап голям, но на гол гъз си е истинско еб...е.

Анонимен каза...

КНДР-Корейска Народна Демократична Република Китай преди беше КНР.

Анонимен каза...

Китай и сега си е народна република.Ако видите Made in PRC - оттам ще е стоката. С овце и кози просперитет на цял град от 15000 човека няма как да стане, няма къде да ги пасем... Пък и ако погледнете цените на черешите - печалбата ще е за някой друг.

Анонимен каза...

Ха сега да видим, как по дяволите се "произвеждат" 500 000 агнета.....за година! И за колко точно часа, биха могли братята от КНДР да ги излапат?

Анонимен каза...

Братята лапат скакалци, мяу-мяу и вау-вау.
Другарите ще излапат агнетата. :)

Анонимен каза...

Много е лошо когато хора, които не могат да различат КНР от КНДР започнат да изразяват мнение и още по-лошо опитват се да дават акъл. А трайте си бе, пишлигари!...

Анонимен каза...

Оня там 6-ти го гони КНДР - то.

Анонимен каза...

А на теб кой ти е преподавал по български? Или и ти си от миналите с един чувал картофи за тройка,при Гульо ряпата в "меаното"?

Анонимен каза...

Да бяхме вкарали малко виетнамци ,поне кризата с кучетата ще преодолеем,2 ри а колкото за ловешкия бизнесмен ще видим,на братя Галеви(малки рибки) затвор направиха и те не влязоха та тук просто малко медиен шум...........идват избори,трябват пари,подкрепа и т.н.

Смехурко каза...

Днес стана известно, че тайландски съд е осъдил собственичката на уебсайта Prachatai Чиранук Премчайпорн на лишаване от свобода заради коментари, оставени в ресурса от негови потребители. Съдът счел, че Премчайпорн не е премахнала достатъчно оперативно коментари, в които неидентифицирани лица отправяли нападки към крал Пумипон Адулядет, който управлява страната от 1946 година насам.

Съдията отбелязал, че едно от публикуваните съобщения се е задържало в сайта около 20 дни. Представители на властта поискали една година затвор за собственичката на независимия ресурс, но по-късно намалили исканата присъда до 8 месеца с отсрочване на изпълнението на наказанието.

Освен това жената трябвало да заплати глоба в размер на $ 625. Парите били събрани от симпатизанти и колеги на Премчайпорн, предава агенция "Асошиейтед прес". Заслужава да се отбележи, че самата собственичка на сайта счита наложеното й наказание за адекватно.

В Тайланд са забранени обидните коментари или действия против краля и кралското семейство. Неуважението към неговата личност се наказва с лишаване от свобода за срок от три години.

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=n0kgtHRGkjk&feature=related

Анонимен каза...

Поздрав за любителите на цензурата и троянските Пумипончета.

Мадурко каза...

15-ти,и паа кво?

Рицар без доспехи каза...

Имам идея! Като дойдат почетните гости от Китай да ги заведете във всички магазинчета по 1лв./ пък и не само/ да си напазаруват родните си боклуци като армагани за родината си. Японците ги уважавам, защото с малките си ръчички правят уникална техника и коли! Toyota, Honda, Subaru и прочие. А колкото до китайците това е моята хумористична страна на нещата. Аз не си ги тача още от първите ми съзнателни години на детството ми, когато и представа нямах какви боклуци ще ни залеят от китайският пазар. Бяха ми подарали пушка с някакви пластмасови топчета, по това време си беше лукс да имаш подобна играчка. Сложиш топчетата заредих, стрелях веднъж и се разглоби в ръцете ми, още тогава разбрах, че с тези хора няма да се разбираме в бъдеще. Но за нещастие българската действителност ме принуди да нося китайски чорапи, да пия китайски чай, да нося китайско бельо, да се храня с китайска посуда, да сменям инструментите си в домашната работилница след всяка работа с тях, да имам 2 китайски бормашини и да се чудя как да обясня на дядо си дето цял живот е работил с една бормашина, защо аз ги сменям на година. Изобщо китайците са ,, акана работа" имам предвид акана, не в буквален смисъл, а по- скоро когато един върастен се опитва да обясни на малкото си дете, че не е редно да прави нещо, защото то е лошо и от там му казва ,, акано" . Добре са ни дошли китайците и дано има смисъл от визитата им все пак и преди всичко!

Анонимен каза...

"Акана" работа са, ала трябва да се хранят! Ако ни наемат да ги храним, ще ни изядат ушите! Добре ще е, ще напълним горите и поляните с агнета и козлета за тях, а ако остане нещо, ще дадем и на катарците!

Анонимен каза...

Вие сте наивни!Колко ще им струва храната на толкова километри?Глупости,но не невинни!!!

Анонимен каза...

Гръцки пристанища са техни, не сте осведомен!

Анонимен каза...

ще падне голямо лапане в ипжз

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |