Общината размаха пръст на строителите

* Донка Михайлова: Ще задържим банковата гаранция от 70 000 лв. на „Димас” АД и „Екострой – Трявна” ООД до отстраняването на дефектите

ОБЩИНА ТРОЯН ще задържи банковата гаранция от 70 000 лв., внесена от изпълнителите на строителните дейности по завършения интегриран проект за подобряване на градската среда в Троян (по този проект, чиято стойност след актуализацията на бюджета възлиза на 3,762 млн. лв., бяха основно реконструирани 6 улици в жк „Лъгът” и жк „Младост” и последният участък от ул. „Христо Ботев” и бяха изградени 3 нови детски площадки в споменатите два квартала; основни изпълнители бяха габровската фирма „Димас” АД и „Екострой – Трявна” ООД от Трявна). За наказателната мярка научихме от пресконференция на кмета Донка Михайлова в края на миналата седмица (16 март, петък).

СЕДМИЦА ПО-РАНО г-жа Михайлова назначила експертна комисия, която да извърши оглед и изготви доклад за техническото състояние (включително хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация) на ремонтираните улици по проекта и на други новоремонтирани троянски улици, да направи съответните констатации и да предложи мерки и срокове за отстраняване на дефектите. Тези действия на Общината, както призна кметът, били предизвикани и от множеството сигнали на граждани за некачествени строителни работи, залели общинската администрация (немалко сигнали получихме и в редакцията на Т21).

КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ ИЗДЪНКИ, които констатира комисията, ръководена от началника на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура” (СИИ) в общинската администрация инж. Банко Банков? Най-сериозните дефекти са в некачествено положен асфалт по осовата линия – на ул. „Балкан”, ул. „Христо Ботев”, ул. „Димитър Икономов” (от Автогарата до ул. „Христо Гадевски”), ул. „Г. С. Раковски” (от ул. „Опълченска” до моста при фирма „Елма”), обходната улица в жк „Лъгът” (от ул. „Балкан” до бензиностанцията на „Петрол”); лошият резултат си личи и с „невъоръжено” око и лично се убедихме, че на повечето от посочените места по осовата линия асфалтът е силно разяден и разбит. Други често срещани дефекти - некачествено фугирани бордюри (за което Т21 вече е писал), липсващи пътни знаци и стойки, некачествено асфалтирани участъци (пред Автогарата, в жк „Младост”, на ул. „Хр. Ботев”).

ОБЩО 8 СА ТОЧКИТЕ С ПРЕДПИСАНИЯ, направени от експертната комисия, като крайният срок, в който трябва да се извършат корекциите, е 10 април 2012 г.

Т21
На снимките:
Разяден по осовата линия асфалт в няколко
от новоремонтираните пътни участъци в Троян.

*****
Бележка на редакцията

Научихме, че има сигнали, които в момента се проверяват от компетентните органи в общинската администрация, че обходната улица в жк "Лъгът", опираща в ската под фирма "Калинел" (от ул. "Балкан" до бензиностанция "Петрол"), по някакви причини - конструктивни или по вина на изпълнителя - е с около 2 м по-тясна. Ако това се окаже вярно, проблемите ще са много големи, тъй като значително ще се усложни (и оскъпи) предстоящото изграждане на уличката, която трябва да направи връзката на ул. "Мизия" с жк "Лъгът" и да поеме потока от тирове, обслужващи ф. "Калинел". Очакваме компетентните разяснения по този въпрос след приключването на проверката.

Още по темата:

30 коментара:

Анонимен каза...

Общината трябва направо да осъди боклуците от строителните фирми!

Анонимен каза...

Ясно е, че „Димас” АД и „Екострой – Трявна” ООД са платили на трапчанския мангал за да осерат пейзажа и да надуят бузи! Но дали сега от тези фирми ще нацепят кривата милиционерска кратуна, времето ще покаже! Но е безпорно, че минак циганина е най - крадливия и корумпиран кмет на гр.Троян досега!

Анонимен каза...

Браво! Така трябва!

Анонимен каза...

Браво на г-жа Михайлова за предприетите действия.
Браво и за това, че започна почистването на улиците!

Анонимен каза...

Здравейте!
Убеден съм че така трябва да се процидира при такива случай. Все пак става дума за нашите пари, а и не само това. Плаща се за качествено и в срок свършена работа.

Анонимен каза...

Май ще е по-лесно да се изреди какво е свършено качествено, или напр.: асфалта е положен некачествено в целия ремонтиран участък .....тези 70 хил ще са доникъде

Анонимен каза...

2не се знае кой е по крадлив ДиЕкин или МиАк----------------------------------------------------------------------------------------------------
Браво на г-жа Михайлова за усилията който полага да разбие мафията,да гледа фирмите но и приемателите на улиците

Анонимен каза...

Толкова тесни улици няма никъде, а това е толкова голям квартал, който позволява широки улици и място за тротоари, а те габровските мангали начело с Миньо решиха да правят тротоари като футболни игрища, явно за лапнат някой лев или ... господ ги знае. Нищо и половина не направиха, поне да не го пяха пипали "Лъгът"... ръцете си оставиха направо.

Анонимен каза...

Браво на г-жа Михайлова за предприетите действия.Сега ,ако и уволни всички приели тези обекти и най вече улицата зад автогарата ,която още от в първата минута след пускането е на дунавски вълни и още първия месец беше нарязана като дваиседгодишните,цена няма да има,защото от нов бардак със стари курви нищо добро не може да очаква.

Анонимен каза...

Подкрепа 8ми .Ремонта на Лъгът е олицитворение за некъдарноста на управлението на Минак.И това с проекта да минават на Радевски тировете през комплекс с две детски площатки и две училища е върхът на наглоста на изродите.Лошото е ,че си купиха мнозинство и следващите поне 4ри години щер си правят пак каквото си искат и каквото им е угодно само на тях.

Анонимен каза...

Само да отбележа: в бележката на редакцията да пише "... да поеме потокА от тирове", вместо "... да поеме потокЪТ"

Анонимен каза...

къде беше строителния и инвеститорския контрол когато се работеше?банков констатира,че надзора не си е свършил работата,също и инвеститорския контрол.

Анонимен каза...

Напълно съгласен с 8ми,само да бяха преасфалтирали улиците и тротоарите ,щеше да изглежда 100 пъти по добре комплекса.

Троян 21 каза...

До №11: Прав сте, благодарим, поправихме (въпреки че членЪТ винаги трябва да е пълен, това в рамките на шегата).

С уважение: Генадий М.

Анонимен каза...

Спасението:
http://www.sofia-airport.bg/pages/gallery.aspx?g=3

Анонимен каза...

До кога ще страдат хората заради тоя Марин Радевски.Не стига ,че улица македония и къщите по нея вече са разбити от тировете му,ами сега и на комплекса явно се подготвят да му ебат майката.Нали плашеше ,че ще се изнася след изборната загуба, и без друго с тези заплати от по 100-150 евро на 3смени вече не е актуален няма има голяма загуба.

Анонимен каза...

От кога улицата в жк "Лъгът", опираща в ската под фирма "Калинел" (от ул. "Балкан" до бензиностанция "Петрол"),има статут на ОБХОДНА улица ? Къде по света обходна улица / за извеждане на тежкотоварния трафик / минава през ЖИЛИЩЕН комплекс ?

Анонимен каза...

17-ти Троян не е света и тук всичко се прави според ТОВА ДАЛИ СИ ОТ НАЩЕ.Логика няма никъква в това ,както няма логика на истинската обходна улица зад автогарата да има паркинг на едното от платната плюс на целия тротоар пред ЦБАто на иван и фирмата на минак,НО в Троян може.Не случайно пред всички други магазини в Троян е забранено спирането,камоли паркирането и появили се сериозен конкурент на ЦБА милиционерите се включват в действие.Така действа мафията в Троян и за тарикатите от ГРЕБШЕ спирка няма ,стига да им върви на тях работата.Не случаино Радевски и минак обикаляха улиците като развити свине и обещаваха наляво и надясно благини само да гласуваш за тях.Явно след като му направи до къщата тряваше и до фабриката да му направи улица и то през комплекса.Не ,че сега няма да стане ,но все пак Донка като кмет ,ако има поне малко отговорност няма да го допусне.

Троянец каза...

Улица от Македония до Лъгът е повече от необходима и не е само за Радевски а за всички,къде да минават тировете да летят ли?..Стига с тая злоба!

Анонимен каза...

M/SI: Фугата/на средата на улицата както е заснето/ се е провокирала защото не е спазена технологията за полагане на асфалтовата настилка.След полагане на единия участък се използва фугорез/практика е да се монтира на асфалтополагача/ и тогава се полага съседния пласт. Не е скъпо нито трудоемко, просто от тези фирма са мърлячи. Не приемам, че Хр. Ботев е завършен обект. Пример-на Ботев 282/стария военен блок/ поради понижаването на нивото на улицата се показаха основите на блока и съседните къщи. Това е грозно и неприятно. Отделно е предпоставка за навлизане на повърхностни води в основите на сградата.Трябва проектанта да си избърше г...а с дипломата си, а на строителя да се отнеме лиценза.

Анонимен каза...

След дъжд качулка. Парите по проекта са "усвоение" ,съответните комисиони са раздадени, дреме му на минак и компания.Купи мега апетитен имот, и показа на всеослушание как се забогатява на гърба на държавата.
Някой да се опита да ме обори, че комунизма някога изобщо се е махал от Троян?

Анонимен каза...

Нищо не е както трябва от строеното по времето на Минак!И отгоре на това 4 милиона глоба!!!И най-отгоре - заплата,пенсия,кола и.....

Анонимен каза...

17. Анонимен каза...Къде по света обходна улица / за извеждане на тежкотоварния трафик / минава през ЖИЛИЩЕН комплекс ?
По света не само улица за тирове ,ами и никъде няма да видиш и никога няма да разрешат да се построят два завода насред жилищен комплекс на не повече от километър от идеалния център на града.Това може да го има само в абсурдистан.

Анонимен каза...

Злобари със злобари,всеки рано или късно ще си ,получи заслуженото.
М.А.

Анонимен каза...

18.Създаването на икономически преимущества чрез "изключване" на конкуренцията благодарение използуването на политическата власт за лични облаги и интереси не служи на гражданите,а е в тяхна вреда.
Това води до нарушаване на функцията на пазарната регионална икономика,до отблъскване на потенциални инвестори и до УПАДЪК на населеното место.

Предлагам на г-жа кметицата да се заеме сериозно с разрешаването на този конфликт на интереси между жителите на Троян и единични съграждани, и да даде своя принос за уеднаквяването на условията на всички в икономическия живот,докъто има такъв.

Що се касае до "обходната" улица на жк Лъгът, чрез преминаването на тежкотоварния трафик през най-населения ЖИЛИЩЕН квартал на Троян се създава прецедентен случай,недопустим за нито една цивилизована държава уважаваща себе си и съгражданите си.

Анонимен каза...

Здавейте,
Чета и си мисля г-жа Михайлова, знаели за ж.к. Буковец? Доколкото си спомням преди изборите Вие го посетихте. А също така помня,че един от кварталите с най-голям процент гласоподаватели за Вас беше ж.к. Буковец. Но днес г-жо Михайлова, забравихте този квартал! Той никога от години наред не е имал ремонт! Улиците там само пред изборно се прекърпяха. След дъждове и снегове кръпките ставаха по големи дупки и т. нататъка. Питаме се кога в този квартал, ще започне някакъв ремонт? Кога ще има детска площадка където да си разхождиме децата, а по големите ще играят около нас? Коя година ще се усдмихне "пролетта" в кв. Буковец. Кога ще претърпи ремонт уличното осветлени? Тук едвам, едвам междукат лампички. А улицата кояго води до бл.11 /бл. Панорама/ дори никога не е имала улично осветление. Питам се ние къде живеем? На село в някоя изоставена махлал или в град който все още претендира за добре подържан. Кога в кв Буковец ще спрат незаконите и времени посроики? Знам, че в гр. Троян имат такъв проблем и други улици. Молим Ви г-жо Михайлова, вземете решение на тези проблеми. Ние все още вярваме във Вас. И Ви благодарим за всичко което правите и ще направите за нас жителите на града.
Успех и спорна работа!

Анонимен каза...

Другари и другарки ,дами и господа от атака( не от тази която се на ака)ки са тия жк "лъгъ" и подобни "буковлък" ли беше =СТИГА ПРОСТОТИЙ при нази ништо- пари нема ,пиене нЕма ,абе ебало си е майката ,работете да има за нази
Ромите от трапето

Анонимен каза...

26 я се хвани за палците

Анонимен каза...

"КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ ИЗДЪНКИ, които констатира комисията, ръководена от началника на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура” (СИИ) в общинската администрация инж. Банко Банков? "

Въпросният чиновник, Банко Банков, не е ли бил чиновник по времето на минко акимов?
Въпросният чиновник не е ли приемал обектите ?
Въпросният чиновник как така, изведнъж констатира,че ремонта е некачествен?
Въпросният чиновник, няма ли да отнесе подобаваща санкция за плуенето по цял ден в общината, за сметка на данакоплатците?

Докога ще търпим комунистически търтей да живета на гърба на данакоплатците ?

Анонимен каза...

От тоз нагъл некадърник ,който е виновен за повечето простотии дето се направиха в Троян по инфраструктурата,трябваше първо да се отърве Донка.Жалко ,че със старите курви завъртя пак бърдака,което означава още четири години нищо европейско в тази насока и застой.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |