ПОКАНА

Уважаеми граждани на община Троян,

Имаме удоволствието да ви поканим за участие в първата за тази година сесия на Обществен форум - Троян на тема
„Гражданско участие в местната политика
в община Троян”




СЪБИТИЕТО се организира от Община Троян в партньорство с Форум „Гражданско участие” (ФГУ) - неформална мрежа от 100 активни НПО от цялата страна, работещи за подобряване на взаимодействието между гражданите и институциите.

ДИСКУСИЯТА ще бъде посветена на възможностите за участие на гражданите на община Троян и техните организации в обсъждането и формирането на важни местни управленски решения. Ще бъдат разгледани и обсъдени формите на взаимодействие, регламентирани в правилника за работа на ОбС - Троян. Участниците ще дадат своите препоръки какви видове граждански консултативни органи да се изградят в общината и как те да работят ефективно.

НАРЕД С ТОВА и през тази година от бюджета на общината ще бъдат отделени средства за фонд за проекти на граждани, граждански организации и неформални групи. Средствата за финансиране на проекти в бюджета на общината нарастват от 20000 лв. през миналата година на 35000 лв. през 2012 г. Този фонд ще даде възможност на онези от вас, които имат добри идеи за проекти от обществена значимост, да кандидатстват и да бъдат финансирани.

НА СЕСИЯТА на Обществен форум - Троян ще можете да дадете предложения за това как фондът да адресира още по-добре нуждите на активните граждански групи и организации и какви да бъдат неговите приоритети за бюджетната 2012 година.

ОЧАКВАМЕ ВИ за участие в сесията на обществения форум, която ще се проведе на 28 февруари 2012 г. (вторник) от 17:30 ч. до 19:00 ч. в зала „Форум” на читалище „Наука”.

С уважение:
Донка Михайлова, кмет на община Троян

17 коментара:

Анонимен каза...

С 17 млн.лв бюджет какви важни решения? Толкова струва да се направи едно кръгово в нормалните градове, с осветление, растителност, маркировка, въобще както трябва.

Анонимен каза...

"неформална мрежа от 100 активни НПО от цялата страна".
Може ли да поясните г-жо Михайлова, какво е това НПО?
А иначе инициативата ми се струва несериозна, да не кажа популистична. Вероятно някой ще каже, че пак мрънкаме, но не е достатъчно да се работи ефективно а ефикасно, нали има разлика?

Анонимен каза...

2-ри, утре имате прекрасната възможност да отидете на този граждански форум и да обясните как трябва да се работи.

Анонимен каза...

2-ри, абревиатурата НПО означава Неправителствена организация. Ефективен и ефикасен са синоними. Предполагам е нужно да се обясни и какво е синоним - дума, която е близка по значение, но различна по звуков състав с друга дума. Следователно принципна разлика между ефективен и ефикасен няма. Не считам инициативата за популизъм. Това е поредният опит за създаване на гражданско общество. Последвайте съвета на анонимен №3!
Е.В.

Анонимен каза...

4-ти,много си се надъхал и ще си пропуснеш часът за лягане - жена ти ще те бие.

Анонимен каза...

http://www.bgactivecitizen.eu/

Анонимен каза...

Няма угодия! Тук коментират хората без работа, тези които не успяват в живота и са се озлобили към всичко! Хванете се в ръце и се оправяйте без да търсите виновни, това е истината!

Анонимен каза...

Дааа точно такива като 7-ми!

Анонимен каза...

4 ти, аз съм 2 ри, знам какво значи НПО. За ефективен и ефикасен не съм съгласен с Вас. Направете справка, има огромна разлика в значението на двете думи използвани н конкретния контекст. Нали не мислите, че необосновано пиша просто така да се заяждам.
С постинга си искам да напомня на всички да не се употребяват непояснени абревиатури и когато се използват "купешки" думи, да се избират по-точните. Това е!
Ако желаете мога да поясня, но мисля че всеки би могъл да направи съответната справка и да си изясни понятията, след като използва интернет.
А,а-а и друго, гражданско общество не се създава по начина по който се предлага, по инициатива на управляващите, а въпрекои тях.
А в случая за мен този форум е чист популизъм! Ако Вие мислите друго, си е Ваш проблем, аз не Ви преча да мислите по Вашия начин и не Ви съдя за това и съвети не Ви давам. Само изказах мнение и попитах нещо, какво от това?

Анонимен каза...

Съгласен с горния коментар !

Анонимен каза...

9-ти, не се предлага създаване на гражданско общество, а обсъждане на взаимодействието на гражданското общество с властта.

Анонимен каза...

11 ти, именно тази покана имам в предвид. Гражданското общество трябва постоянно да диша във врата на управляващите. Тази покана е именно приспиване на гражданското общество изатова е популизъм. Тези форуми, формации и сдружения обслужват всякакви цели но не и интересите на гражданите.

Анонимен каза...

гражданско общество,ахаа....бъдете сериозни.

Анонимен каза...

12-ти, членувам в сдружение и не обслужваме други цели, освен на членовете на сдружението.
Не можеш да си го представиш, нали?

Анонимен каза...

14 ти, мога да си го представя, даже представете си, Ви вярвам. Нно не виждам за сега кой знае каква ефикасност от действията на тези сдружения, а само ефективност. Т.е върши се някаква работа, но не точно тази която дава конкретен резултат.

Анонимен каза...

15-ти, не знам какво точно очакваш да видиш. Може би с магическа пръчка от днес да станем Швейцария. И ако не го направим няма да сме достойни за височайшето ти мнение? Ами ако действително си заинтересован ела, виж какво сме постигнали, кажи кое как да стане, направи нещо, какво само кляфаш отстрани.
А и не съм политик, че да ме обвиняваш, че обслужвам чужди цели.

Анонимен каза...

16 ти, въпреки че не сме на едно мнение, аз Ви уважавам и го показвам за разлика от Вас. Ние швейцарци не можем да станем, защото сме българи и не е необходимо защото можем по български да направим и ние нещо хубаво на този свят. Ще си позволя един съвет: научете се да общувате и тогава участвайте в граждански сдужения, защото като чета как пишете ми е ясно, че нищо добро не бихте сторили. Големите хора са спокойни, великодушни и не се сърдят когато някой не е съгласен с тях. Вие с написаното по - горе ми доказвате, че на сте такъв. Другото нещо което ще си позволя да Ви спомена е, че никъде не съм Ви обвинил персонално, както го правите Вие. Но Ваша работа правете каквото искате и Ви пожелавам успех. Гледайте управляващите да не Ви използват за прокарване на техните номера. Те за това Ви канят, за да не можете да гъкнете после. Внимавайте! И разбира се успех!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |