Как ще стопанисваме общинските гори?

* Възможностите са три – специално звено в администрацията, ново общинско предприятие или чрез Държавно горско стопанство - Троян 
* Милко Станчев: Има опасност да изгубим 100-150 хил. лв. * Донка Михайлова: Ще се справим със сроковете

„ВРЕМЕТО ТЕЧЕ, ако не се вземат мерки, има реална опасност Община Троян да изгуби 100-150 хил. лв. приходи от общинските гори”. Това предупреди от трибуната на Общинския съвет (26 януари) съветникът от ДСБ и бивш зам.-министър в ресора гори в кабинета „Костов” инж. Милко Станчев. Г-н Станчев обясни, че от м. април миналата година е в сила нов Закон за горите, променящ организацията и указващ възможните начини за стопанисване на общинските гори, а Община Троян попада под ударите му.

„НЕ КОМЕНТИРАМ колко е логична и оправдана по отношение на разходи и приходи тази нова организация, но законът има императивен (заповеден, безизключителен) характер и трябва да се спази”, заяви инж. Станчев. Възможностите са три – за управлението на общинските гори да се обособи специално звено в общинската администрация, да се създаде отделно общинско предприятие или горите да се предоставят за стопанисване на Държавно горско стопанство – Троян. „Кметът г-жа Михайлова е запозната с този казус, три пъти се срещах с нея и тя е предприела определени мерки. Но искам да изкажа притесненията си, че времето тече и ако се забавим, ще е фатално”, допълни съветникът.

„Г-Н СТАНЧЕВ МНОГО ТОЧНО дефинира възможностите, които законът ни дава и с които ни задължава по управлението на общинските гори”, заяви на свой ред градоначалникът Донка Михайлова. Тя уточни, че през миналата година приходите от общинските гори (основно добив на дървесина – бел. Т21) са били 107 хил. лв., но има резерви за допълнителен приход от още около 40 хил. лв. „Сега на експертно ниво обсъждаме трите варианта и до 20-тина дни ще предложа решение. Времето накъсява, но ще се справим със сроковете”, категорична бе г-жа Михайлова.

СПРАВКАТА СОЧИ, че на Община Троян е възстановена собственост върху горски територии в размер на 18 880 дка. От тях с лесоустройствен проект за общински горски територии са 13 308 дка, като е предвиден годишен добив на 4508 куб. м дървесина. Съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии (ДВ, бр. 96 от 6 декември 2011 г.) ползването на дървесина в общинските гори се извършва въз основа на годишен план. Обемът на ползваната дървесина се определя в съответствие с лесоустройствения проект на общината.

Т21

42 коментара:

Анонимен каза...

Дами и господа, представям Ви човека, който се продаде за пореден път в името на парите.
Представям Ви,човека с чиито глас, минко акимов оглави общинския съвет в град Троян.
Представям Ви човека, вносител на предложението заплатата на минко акимов да бъде равна с кметската.

Браво Милко, благодарим ти!

Анонимен каза...

Той градът е загубил милиони,не бъдете чак толкова скромни.

Анонимен каза...

1ви .Това е безпорно реверанс към Акимов и ГЕРБ за завръщане на суфрата ,за това ,че по време между двата тура на изборите бяха най-активните агитатори с Бойко П. за Донка Михайлова.Правете сметка с какъв морал са хората ,които си избират троянци да им управляват парите.

Анонимен каза...

Ти у ред ли си 3-ти,пиян ли си,или си просто прост?
Къв Бойко,кви 5 лева...
Милко Станчев се продаде на светлю дочков,акимов и ко, като троянска курва на полендак, за шепа жълти стотинки!

Анонимен каза...

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ
ДОНКА МИХАЙЛОВА: ЩЕ ПОВИША ЗАЕТОСТТА В ГРАДА И ЩЕ ДОКАРАМ ИНВЕСТИТОРИ.

СЛЕД ИЗБОРИТЕ
АМИ ДА НАПЪЛНИ СЕ С НОВИ ФАБРИКИ! НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ БИЛО ОЩЕ РАНО. РАНО АМА ДОРИ И НЕ СЕ ГОВОРИ НА ТАЗИ ТЕМА.

Анонимен каза...

Че в Троян има ли безработица бре умньо?

Анонимен каза...

„Сега на експертно ниво обсъждаме трите варианта и до 20-тина дни ще предложа решение. Времето накъсява, но ще се справим със сроковете”, категорична бе г-жа Михайлова.

Кои са експертите ???

Анонимен каза...

Наистина Милко се продаде като застаряваща проститутка. Преди работеше за Реджеп и компания
сега си търси нови "работодатели". Срам, срам, срам.

Анонимен каза...

Какъвто лидера му такъв и той интересчии,дано се задавят с тях.

Анонимен каза...

Държавата променя закон и старите лапачи се нареждат по местата си за.....управление/ не лапане/ на общинските гори.

Анонимен каза...

Милко, я като един виден "инж. лесовъд",обясни на широката аудитория, колко време ще трябва за да се заличи сечта на Беклемето,устроена от твоя работодател-светлю дочков!

Анонимен каза...

Милко Станчев, може повече достойнсво, а не поза партер.

Анонимен каза...

Милко Станчев винаги си е бил проститутка

Анонимен каза...

Драги списващи от БСП, смятам че е много важно за Троян, Енкин и компания да не вземе изцяло властта в обс. За мен Милко направи правилната крачка, защото алтернативата я знаем от едни предни 12 години. Аз ще стискам палци на 15-те в обс да останат до края на мандата заедно. Защото ако бсп има пълната власт в града ни, това ще е равносилно на дълбоко закопаване. Знам, че сега ще подскочите до тавана, но коректността задължава да си признаем, че по голямо зло за Троян от енкиновата лакомия, цинизъм и лицемерие няма и може би няма да се намери в никой следващ кмет на града. Аз не отконявам темата от Акимов, както някой тук беше написал за коментарите по адрес на Енкин, изразявам мнението на много троянци. Ако се докажат злоупотребите на Акимов, да си носи последствията, но да се върне властта над Троян в ръцете на Енкин , това ще е самоубийство. Така че в моите очи Милко Станчев направи правилната стъпка. Стискам му ръката за това, защото е знаел каква помия ще се излее върху него, но има куража да го направи.

Анонимен каза...

Абе той от каде беше тоя Милко,май от Шипково:хич не ми го хвали,двулики лопати(курви),стискай си му ръката колкото искаш,но не ни го препоръчвай на нас,защото го знаем колко струва...!!!! А що се отнася до Енкин и Минко мога само да те уверя,че времето не работи в тяхна полза.

Анонимен каза...

Доста некоректно и грозно е да се пише в този вулгарен стил. Безпомощната мисъл "всички са маскари, дай да плюем по тях" няма да помогне на никого. Браво на Милко Станчев за куража. Най лесно е да се скрие човек и да избяга от отговорност, но това само ще улесни потъването. Нали знаете как е най- лесно да победи злото, когато добрите се откажат да му се противопоставят.

Анонимен каза...

Уважаеми 14, написаното от вас е едно чудесно оправдание за някои хора с гузни съвести.
Бихте ли посочили, каква е разликата между БСП Троян и Герб Троян? Каква е разликата между управлението на доминиращата в ОбС Троян БСП с г-н Енкин и управлението на доминиращата в ОбС Троян Герб с г-н Акимов?
Позволете да не се съглася с вас. Това днешно мнозинство от 15 общ. съветника, което повтаря мнозинството в ОбС от миналия мандат, с нищо не е по-различно от варианта "вся власть" на БСП Троян. Освен, че подобни партийни мнозинства са противозаконни съобразно ЗМСМА, днешното/вчерашно мнозинство е напълно безпринципно, безидейно, изкуствено създадено със силови, интересчийски и други подобни мотиви. Подобни мнозинства се създават да обслужват тясно партийни интереси и личностно облагодетелстване. Гражданите и просперитета на Троян са им последна грижа.
Тази "епична" битка между БСП и Герб в Троян е много забавна, особенно с претенциите за алтернативност на едната спрямо другата.
Само че тази "епична" битка е между едната половина на ГК на БКП Троян, срещу другата половина на ГК на БКП и Народната милиция.
Сиамски близнаци. Двете страни на една и съща монета!
Колкото до г-н Станчев, той имаше алтернатива и това го знае много добре. А защо се метна на врата на Народната Милиция и другата половина на ГК на БКП - той също си знае много добре.
Политически ходове и компромиси се правят, но все пак има някакви граници в морално, етично и същностно състояние на политическия субект, който представляваш.
Извинения и оправдания, колкото щеш, но, преминеш ли границата - свършен си!
Нищо лично и бъдете здрав!
ИП

Анонимен каза...

Поздравления за коментара,г-н Пеевски!
Но, Вие говорите и пишете на много високо ниво,и голяма част от аудиторията, не би разбрала този пост.
А двата коментара в защита на другаря станчев,са писани от жената на брат му.
И моля,опитите за внушение,че всеки търсещ сметка за нищоправенето на сегашната или предишната власт е завоалирано в дадеан цветова гама, да се прилага по селата!
И за да бъда по-ясен, местните представители на герб,бсп,сдс,дсб,рзс и тям подобни абривиатури-СА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ПРОДАЖНИ КУРВИ!

Анонимен каза...

Без коментар за човека предложил увеличение на заплатата на г-н Акимов в тази тежка ситуация в Троян!

Анонимен каза...

"Всеки втори у нас е ограничил разходите си за храна заради кризата, показва проучване на "Галъп интернешънъл", публикувано в "Класа". Делът на пестящите от разходите за храна е значително по-висок сред българите над 55-годишна възраст, жителите на малките градове и безработните, сочат данните." БТА

Анонимен каза...

"Увеличаването на гражданските дела показва само едно - задълбочаване на икономическата и финансовата криза, в която все по-голям брой длъжници не могат да обслужват задълженията си", допълва Влахов." БТА

Анонимен каза...

БСП и ГЕРБ са децата на НЕДОНОСЧЕто сътворено от БКП !

Анонимен каза...

към 18-ти,
До колкото знам в момента СДС не участва в този цирк и им прави чест, че излязоха с достойнство от тези избори.Претърпяха загуба,но добре запознатите знаят,че основна вина има именно ДСБ....та питам защо продължавате да коментирате СДС,може би защото именно те само са дясна политическа партия - всички други са или болни лидерски амбиции или ООД

Анонимен каза...

Е как да участват, като ги няма на политическия фронт в Троян? Я ми отговори ,последния представител на тази абривиатура в местния парламент, как гласува на онова заседание на ОБС ,след което бе теглен кредита?

Анонимен каза...

10. Анонимен каза...
Държавата променя закон и старите лапачи се нареждат по местата си за.....управление/ не лапане/ на общинските гори.

И ще покажат поредния "управленски майсторлък" на БСП-ГЕРБ&Co. номенклатурата ...

Анонимен каза...

Защо изобщо в Троян се залъгват хората,като им се прибутват разни три и четири буквия,боядисани във всички цветове на дъгата?
Колко по-лесно е да наричаме действащите фигури с имената им!
Най-накрая всички мераклии седнаха на софрата и хапват от държавната, в случая общинска, баница.
А Троян продължава да се откъсва от света,и слава Богу, че язовира не е наблизо...

Анонимен каза...

Предлагам гората да се феодализира, да се даде на номенклатурата.Хората могат да се греят на ток ( когато го има ), и пластмасови мебели има,а на кой му трябват приходи в бюджета?-нали и те са за разходи? Горяни има ли ?

Анонимен каза...

26, много точно казано: "Колко по-лесно е да наричаме действащите фигури с имената им!"
Да, ама не им се ще. Всеки гледа да се скрие зад партията си или общата безотговорност.
Като дойдат избори, не можеш да ги "надвикаш" - заливат с плакати, билбордове, вестници, телевизия.... обещания, заклинания, лозунги и какво ли не. Кипи голямо харчене на пари, най добрата политическа "стръв".
Къде са днес тези герои от изборите? Къде са днес тези медийни и плакатни звезди? Що ги няма /тук примерно/ да продължат да си говорят с вас? Явно ще трябва да ги чакате нови 4 години и тогава...ех - "Градим Троян", "Изберете бъдещето", "Да върнем достойнството на Троян".....
Не знам до кога възнамеряват да ви баламосват с тези две клишета "ляво" и "дясно". Няма и не може да има МЕСТНА 'лява' или 'дясна' политика.
Местната политика е гражданската политика и тя е такава, каквато я определят самоуправляващите се граждани в една общност. Тя може да бъде отворена, затворена, програмна, безпрограмна, идейна, безидейна, с определени моментни или дългосрочни приоритети, може да бъде мека или агресивна, с масирано или плавно изграждане и подход и т.н. Ама 'лява' или 'дясна'- това е храна за птичи мозъци и етикети за личностна и партийна политическа немощ. И политическо скривалище на отгледаните бездарност, страх и раболепие :)
ИП

Анонимен каза...

Абе бат Милко готин,ама що му трябваше да ни мота всички?Да си бе казал, така и така стоят нещата,разберете ме!Щяхме да ти влезем в положение ,и без това ни беше ясно,че сме пионки в непозната на нас игра.
Жив и здрав бъди,и дано ония от Лидл не се отметнат,та барем поне това стане та да има малко "купешко" и в Троян.

Пешката (фигурка заменима на втория ход)

Анонимен каза...

На бат Милко му требе ново сетре,че май на старото само едното копче мое да закопчае.ПодпухнАл е малко ми се чини :D

Анонимен каза...

Е, до кога на тия дърти комунистически физиумутри пребядисвани ту в синьо, жълто, пембено,ще се мотаят във властта,Доне,наборе не слушай тези мошенници,те са национални престъпници, който в името на ПАРИТЕ са готови и маиките си да продадът,а теб ще мъчат да те купят...когато президента Стоянов викаше[кажи си Костов..признай си!!!]какво си мислихте че го подканя...ами колко пари е откраднал!!! ето това го подканяше.А този с очилата беше в неговата шайка и крадоха крадоха..та чак от власт паднаха..А ние пак глеедахме дорде зяпчо са назяпа лапчо са налапа.А сега дошъл в Троян в съвета по кво...пак по горите далавери да прай!!! Абе няма ли едно младо поколение с нови идей,сменете го тоя паразит. да му еба майката ще видите че тоя се прав ше излиза и дорде е жив се във властта ще се меси...не за друго се далавера да прави келепир да има.Вълкът козината си мени но нрава не!!! МНОГО ВНИМАВАИТЕ С ТОЗИ ЧОВЕК!!!

Анонимен каза...

ДОЦА И МИНЮ ГОЛЯМАТА КОМБИНА.

Анонимен каза...

32,

принципно съм съгласен с коментара ти. Но по точно ще звучи така:

Миньо и Доца- ГОЛЯМАТА КОМБИНА Нали ме разбираш?

Анонимен каза...

Този мошенник ли ще решава какво ще се прави със гората???!!! Боже пази Троян!!!Бъдете сигурни че от тази пост на бат МИЛКО джобовете му така ще се издуят, че на следващтите избори за кмет,кака Донка ще му е секретарка... а той ще коли и беси..щтот на бат МИнка до тогава дънто му ще а увиснало и нема да муи до власт, помнете кво сам ви казал,от село Долно Шипково сам и познавам неговия болно амбициозно авантиористичен и терористичен характер той за пари и курви човек убива аме!!!

Анонимен каза...

31-ви, споко човече, ще се разболееш от толкоз злоба, май вече си де, та лекарството е една голяма троянска сливова на гладно... в твоя тежък случай по три пъти на ден :)

Анонимен каза...

35. http://www.youtube.com/watch?v=iuibVRXeCsQ

Анонимен каза...

Някой да прати психиатър на 34-ти.. че бере душа вече :))

Анонимен каза...

34ти е тежко болен,от Ловешката психиатрия спешно трябва да пратят екип а кризисният щаб в Троян да обсъди проблема....кукуку

Анонимен каза...

Доца не я мислете ,тя е тяхна вече.На всяка софра на гербаджиите е канят даже на сашката данков на рожденния ден беше сред вип гостите начело с Минак.А само като се сетя тоя тюфлек Саш Данак как се чудеха с Минак какъв номер да им скроят по време на изборите за да ги загуби.Абе с две думи всички са си мрЪсни МИНДИЛИ,и гадни манипулатори ,а глупаците останали тук ще им ядем лайната и плащаме борчовете.Хайде грабвайте лопатите ,че като гледам навън какво е изглежда парите за снегопочистване свършиха:):)

Анонимен каза...

"Българското правосъдие се похвали в Брюксел, че има 150 осъдени за евроизмами, но почти никой от тях няма да попадне зад решетките, твърди "Преса" на първа страница. Причината е в либералното законодателство, което е позволило евроизмамниците да се измъкнат само с глоби."

Анонимен каза...

1 Другаря Станчев закопчей сакото,а не само едно копче
2 Най-големия "десен" предател,иначе не знам може и ляв дае
3 ДЕСЕЕБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ДРУГИЯ ПЪТ 40ГЛАСА

Анонимен каза...

Деесебеееее,може и без ръцеее ....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |