Пеевски и „Атака” направиха оценка за 100-те дни

* Моделът на общинско управление бе определен като порочен и наречен „Моделът БСП-ГЕРБ” * Общинският съвет – „орган на колективната безотговорност” * Оценката за кметската администрация – след 6-тия месец
В Общинския съвет

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА 100-ТЕ ДНИ управление на община Троян след Местни избори 2011 представи от трибуната на Общинския съвет, от името на своята политическа формация, съветникът от „Атака” инж. Илиян Пеевски. Основният извод в анализа не бе никак оптимистичен: „Победителите отдавна са забравили обещанията и посланията си към гражданите на община Троян, с които така щедро заливаха и засищаха територията на общината през изборния период. 100 дни след изборната надпревара всичко е отново същото, както е било през последните 16 години и община Троян продължава да пропада пред погледа на поредните едни и същи победители. Победители, които дори не си правят и труда вече да произнасят думичката „Промяна”. Моделът на общинското управление през тези първи 100 дни бе определен като порочен и наречен за удобство „Моделът БСП-ГЕРБ”, а партия „Атака” – единствената, заложила в посланията и действията си смяна на този модел.

ЕТО И НЯКОИ от направените констатации за работата на основния орган на местното самоуправление в община Троян (Общинския съвет) през тези първи 100 управленски дни от настоящия мандат (2011 - 2015), цитираме:

* Новият Правилник за дейността на новосформирания ОбС - Троян е пълно копие на стария тоталитарен Правилник на бившия ОбС, обслужващ „Модела БСП-ГЕРБ”, като единствено различното е, че бяха вкарани текстове за политическа саморазправа с инакомислещите;

* Връх на политическия цинизъм бе предложеният от ГЕРБ и избран за председател на постоянната Комисия по туризъм и околна среда Трифон Трифонов от РЗС, общински съветник без никаква квалификация и никакво образование по тези така важни ресори, но общински съветник, на който така бе „заплатено” за подкрепата на кандидата от ГЕРБ за председател на ОбС – Троян;

* ОбС - Троян продължава да бъде инертен, неадекватен към реалностите и потребностите на гражданите и продължава да съществува за нечие удобство като орган на колективната безотговорност;

* Политическото предателство и липсата на морал станаха норма на поведение при определени съветници и техните партии. Станахме свидетели как представител на уж демократите от ДСБ страстно се хвърли да подкрепя представители от бившата троянска комунистическа номенклатура от ГЕРБ. Станахме свидетели как общински съветници от БСП буквално се подиграха със своя кандидат и избран за кмет, гласувайки равна заплата на председателя на ОбС с тази на кмета на общината.

ПО ОТНОШЕНИЕ НА КМЕТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯТА обаче бе дадена отсрочка с обяснението, че политическата оценка за тях ще бъде направена след 6-тия месец от управлението. Надеждите са, че няма да допуска повече „страхът да властва на територията на общината”, ще направи „необратим процеса относно прозрачността, диалогичността и работата с гражданите” и ще изчисти „всички порочни практики, наложени като стил и метод на работа от предишните администрации”.

Т21

Още по темата:

40 коментара:

Анонимен каза...

"Политическото предателство и липсата на морал станаха норма на поведение при определени съветници и техните партии. " Е, не при всички, при Пеевски ефтиния циркаджилък е норма на поведение....

Анонимен каза...

Откъдето и да го погледнеш ,нямат поместване думите на Пеевски!Това е реалността към момента.
Едно предложение към Пеевски:

Г-н Пеевски, ако имате възможност бихте ли изнесли данни за образованието и квалификацията на общинските съветници заемащи постове по комисии и отдели.На мен ми писна от кравари,шофьори,шивачи на възглавнички и мандраджии!
1-ви, ако се застреляш ,ще спестиш много мъка по света...

Анонимен каза...

г-н Пеевски,Вие участва ли сте в разработка на инв.проекти на Община Троян,с които се е кандидаствало по съответните програми и ако не сте защо.Каквото и да говорят за Вас ,Вие сте признат специалист като инженер конструктор на територията на Общината,а това е най-важното -всеки камък си тежи на мястото.

Анонимен каза...

Здравейте, очаквах малко повече критики. Може и да не съм прав, може малко да позасилвам нещата, но аз и колегите от Атака така ги виждаме нещата и така ги представяме. Нека и другите да дадат оценката си, дайте и вашата - пък да търсим Истината.
2-ри, ще ви дам тази информация, но днес няма да мога.
3-ти, не само инв.проекти, никакви проекти нямам в община Троян след победата на "здравите сили" от Герб и сателитите и :)
Работя по инв.проекти за други общини. В момента с колеги от Троян правим 4-ри проекта за една друга община.
В Троян проектите се правят от правоимащи "придворни проектанти". Аз съм от правонямащите и от "лошата" Атака :) Какви проекти, какви 5 лева? Отдавна съм скъсал с илюзиите, че с качества, квалификации или конкурси можеш да се класираш някъде в тази държава, респ. община Троян. Освен това не ми е в стилът да ходя наведен или на колене, да не говорим, че от Атака не лижем Задници, а ритаме Задници :) А това е свързано с много персонални "неудобства".
Лек ден!
ИП

Анонимен каза...

Плеснаха с ръце и се прегърнаха!!!!!!!!!
Стар кумунистически обичай,но работещ...предните управления беше същото..Сама птичка пролет не прави,така че да не обвиняваме г-жа Михайлова..............Колкото за ИП-пишете по малки но смислени стига с таз коментари ,пийте си хапчетата,стига с ТАА атака,че се на- а К а
ИлиПее скиииии

Анонимен каза...

Умен даскал,честен политикъ и зелен кон НЯМААААААААААААААА

Анонимен каза...

Казаното от Пеевски не може да се помести грам, защото това е жалката истина

Анонимен каза...

То и в общината има много некадърници.Захапали кокала и недопускат образованите там от страх за службиците си.

Анонимен каза...

Peevski 6to neide6 pri ciganite na atlant,da ta oderat jif.

Анонимен каза...

Господарю(от господине и другарю)Блеевски,или
да се обърна към теб със Санче,както всички от махалата те знаят. Много ми е смешно когато един комунист убеждава аудиторията,че еди кой се е комунист. Да,не лъжеш,че МинАк е комунист и
началник на РПУ Троян. Това е истина,която и 15 годишните деца я знаят. Защо обаче ти като
"не комунист" не кажеш:
1. Кои е Бано Петров?
2. Бил ли е комунист Бано?
3. Бил ли е по-голям началник от МинАк в народната милиция и дали по време на лагерите?
4. Колко хорица "врагове" е затрил в Ловешкия лагер? Като околийски началник на народната милиция е бил пряк шев и на лагера.
5. Има ли роднинска връзка с теб,или е само брат
на маика ти?
6. Има ли по-комунистически род от Пеевския в Троян и ако има кои?
Не искам да обидя или засегна достоините хора от рода Пеевски. Искам СанчоПанса да спре да рови кокалите на роднините си. Намери друга думичка,с която да хулиш политическите си опоненти. Остави единственното,което ни остана като право. Ние хората мачкани от комунизма и
комунистите преди(сега ни мачкат синовете и внучетата на същите)да псуваме на комунист. ТИ НЯМАШ ТОВА ПРАВО! Псуваш произхода си.

Анонимен каза...

Пеевски е прав и казва вярни неща!!!

Анонимен каза...

Илияне, не само ти виждаш реалната действителност!
www.mediapool.bg/организираната–престъпност–играе–голяма–роля–в–правителството–и–бизнес–операциите–nevs 190081.html

Анонимен каза...

А кого направиха секретар на общината?

Анонимен каза...

10-ти, браво на вас, че сте събрали смелост да зададете тези въпроси, макар и скрит като анонимно прегазено мишле. Пак е нещо.
Хайде бе, от години чакам някой да събере смелост и да "изплюе камъчето":)
Никакъв проблем да отговоря на въпросите ви!
Да караме по ред:
1. Кои е Бано Петров? - Бано Петров е бивш началник на троянската, а после на ловешката милиция. В началото на 80-те е пенсиониран предсрочно /изхвърлен/ от системата на МВР. Кои са причините - на едно анонимно човече нямам намерение да обяснявам. Като следствие, леля ми е изхвърлена от работа, а братовчедка ми с две висши образования също става безработна. Това, в първата половина на 80-те. За целия си трудов стаж е успял да си построи един двустаен апартамент, в който до скоро живееха 3 поколения.
/има една книга за живота и биографията му - ако наистина се интересувате и желаете, мога да ви я подаря/
2. Бил ли е комунист Бано? - Беше комунист и такъв си остана до последният дъх. Вярваше и беше заклет идеалист. Никога не си смени убежденията и никога не си позволи да се прави на друг. На помиярите от БКП, които надянаха овчи демократични кожи и след 89-та скочиха отново във властта - гледаше с презрение.
3. Бил ли е по-голям началник от МинАк в народната милиция и дали по време на лагерите? - Бил е, все пак беше много по-образован. Не е бил по време на лагерите, защото по това време е бил в Троян.
4. Колко хорица "врагове" е затрил в Ловешкия лагер? Като околийски началник на народната милиция е бил пряк шев и на лагера. - Никого не е затрил и никога не е бил пряк шев на лагера край Ловеч. Тогава не е живеел дори в Ловеч.
5. Има ли роднинска връзка с теб,или е само брат
на маика ти? - Нито е брат на майка ми, нито е брат на баща ми. Беше съпруг на леля ми.
6. Има ли по-комунистически род от Пеевския в Троян и ако има кои? - Има. И то много! Кои са - нямам намерение да ви ограмотявам. По-добре е да се "удавите" в собствените си лъжи и злоба.
*
Други въпроси? Други обвинения? Както виждате, не ме притеснявате дори. Пълнолетен съм и нося отговорност само и единствено за себе си и за своите действия. /попитайте някой да ви обясни какво означава това/
п.п. Никога не съм бил член на БКП, още по-малко съм имал нещо общо с ДС. Това за справка, понеже последно време помиярите активно разнасят и тази лъжа из Троян.
*
Ако позволите, имам един въпрос към вас, 10-ти: Бихте ли споделили кога, как и къде са ви мачкали комунистите. Имам определени подозрения, че това "мачкане" е било в областта на черепната ви кухина, но това е само едно преположение.
Може да отговорите и анонимно, едва ли ще съберете смелост за друго.
Бъдете здрав и си псувайте на воля. Нито го правя, нито имам намерението да се намесвам и изземвам това ваше благородно и "единствено право".
ИП

Анонимен каза...

Пеевски е прав и казва вярни неща!!!

Анонимен каза...

Ха-хаа... 10-ти, мишенце смачкано, имаш право на отговор.....

Ol` dirty bastard каза...

Тук шевове,бодове,ще каже човек че е попаднал в кръжока по шиене ...

Анонимен каза...

Пеевски, такива като тебе са били хвърляни в реките от Спартанците и Атиняните още при раждане. Жестоко нали! Но изглежда са били прави
Вероятно житеиския опит ги е научил,че от едно недоносче с размера на джуженце нищо добро не може да излезе...
Спри да се напъваш,че ще се наакаш. Виш си бельото вече е каносано...

Анонимен каза...

Честните хора по природа, живели в комунистически семейства, са още по–чувствителни към неправдите и беззаконията.
Живях в комунистическо семейство, разбрах лъжата, никога не влязох в нейните "редици", по тая причина. Родителите ми не са ползвали никакви облаги, нито ние децата. Само работа, работа, и работа, за малко пари. С пъти по–малко от тези, които стояха по канцелариите, и се чудеха как да "мине" работното време. И много, много бройки, на всеки "роб" в производството, по2–3 търтеи. В годините, след 55–56 година са ставали членове на БКП почти принудени, под заплахата, че ще бъдат уволнени от работа.
Никой не си избира нито родителите, нито вуйчовците, и чичовците. Всеки отговаря за собствените си дела, и действия. За това, може да критикувате човека, а не неговите роднини, извън родителите, а и самите родители, ако същия не е направил нещо много лошо! Още повече, когато е живял между комунисти, ала не е приел "отровата", и заблудата на нещо, което няма бъдеще. В крайна сметка, политическото устройство,каквото ида е, няма да има бъдеще, без съзнанието на хората и управляващите. Не познавам добре Илиян, но виждам, че действията му за прозрачност в управлението на града, и дори връщането на времето назад в това управление, е правилно. Не знам само, дали информацията стига до всички в цялото Троянско кметство!

Анонимен каза...

И още нещо, височината, обратно пропорционална на умствения багаж!

Анонимен каза...

И още нещо, на каквото се присмиваш, такова те постига. Ако на тебе ти се размине, то на някой след тебе! Мислете като "изливате" безпомощността си!

Анонимен каза...

Хей сопри се бе Илиянчо. И се подпиши,а не се прави на умряла лисица все едно друг пише.
Как така никога не се е облагодетелствувало твоето семеиство? Че тази къщичка около 200 кв.м.дето я построихте по комунистическо как
цъфна? А си имахте и още е там,голяма наследствена,в която живеехте. На никое семеиство не даваха по 2 имота. Ааа, татю ти бил
художник - така ли? Тя и баба може да рисува партизани с пушки. Най много изкупени картини от БКП и тогавашното кметство са на татю ти.
Хорицата чакаха за по една панелка в кокоши дял 10-15 години,ама бояджийте с партизанските
картини им "раздаваха" ателиета. На кой друг Троянски художник му разрешиха втора къща с
такива размери? Не всички в този форум са придошли Троянци. Има и такива,които са раждани
от поколения в града и се знаем каква сме стока!

Анонимен каза...

"Очаквах малко повече критики... ИП"
Ами пиши си ги сам, както си пишеш и похвалите, к'во те бърка? Или просто ти е криво, че никой не ти обръща внимание? Отдавна е ясно, че при теб всичко е от желание да те забележат. Тъй като това не може да стане по естествен път (т.е. незабележим си), правиш всякакви циркаджилъци, само и само да не си останеш незабележим.

Анонимен каза...

От 19,20,21–ви. Не съм Илиян, негова съученичка съм. Беше умен, и отличен ученик, с реални знания, и реални оценки. Дано му стигнат силите и търпението, да не дава "спокойствие" на нарушителите на законите, и безнаказаното ограбване на града и държавата ни! Макар и да са повече хората като него.
РР

Анонимен каза...

Очевидно Декларацията на Атака е вярна в констативната си част. Очевидно опонентите няма какво да възразят, изнервят се и по тази причина се нахвърлят с такава страст в битовизми, роднинство и физически "ТТ" данни :)
С нетърпение очаквам, а и подавам "нишан" на биографите ми да обърнат сериозно внимание на чорапите ми, на косата ми, която вероломно побелява и оредява, на майка ми, да ми е жива и здрава, на роднините по майчина линия, както и на професионалната ми работа извън политиката като там няма начин нещо да не се "мъти" и при повече усилия все има какво да се "открие".
*
ЗМСМА: Чл. 36. (1) (Предишен текст на чл. 36 - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) Общинският съветник е длъжен:
1. ......
2. да поддържа връзки с избирателите и да ги информира за дейността и решенията на общинския съвет.
3. ......
Съжалявам, че този "циркаджилък", "липса на внимание" и "желание за забелязване" ми е вменен от Закона. Имам само две възможности. Или да продължавам с "циркаджилъка" или да се покрия като останалите и да наруша Закона.
"Лоша вест" - залагам на първото!
Ще приключа с два цитата от Мечо Пух:
"Може да ме забележат, а може и да не ме забележат - с пчелите никога не се знае."
"Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях."
Биографите, ако срещате затруднение, помолете някой да ви ги разтълкува.
п.п. каквото напиша, подписвам се. Това лесно може да се провери. Като анонимен как ще ме "забележите" и как ще ми "обърнете внимание"? Тук биографите влизат в сериозно противоречие :)
Лек ден!
ИП

Анонимен каза...

Браво, Илияне! Действай, не ги оставяй! Да си жизнен и деен още много, много години, докато тръгнем в правия път, и ние, и управниците ни!
РР

Анонимен каза...

Признавам си,че съм цирков клоун
ИП + РР

Анонимен каза...

Нов цирк се заформя. Статия-интервю водено от
Ибан Хаджийски,а интервюирания - Пеевски.
Преди 10-12г. Иван му направи на Пеевския едно "интервю" в кафенето до гимназията -Сара.
Беше го подул от бой. Джуджето,май че го съди тогава,ама какво стана Бог знае? Ето,че сега за
доброто на Троян са обединили сили. Спасени сме!

Анонимен каза...

Туко що по БТВ новините казаха , че заради повишеното потребление на американски шистов газ , руснаците са пренудени да свалят цените за някой държави с 10 % . Е доволен ли сте сега инж. Пеевски , че благодарение на парите които взехте : рубладжийте , платените еколози рекетиори и партия "Атака" успяхте да наложите мораториум върхо проучването и добива на шистов газ и така щената на природния газ за българия остава една от най-високите ? От там и икономиката ни отава неконкоретуспособна .

Анонимен каза...

29-ти, цитирането на БосфорТВ, която има навика да лови канарчета и да промива мозъчетата на полуинформираните и полуграмотните е меко казано признак на умствена изостаналост.
Имате ли представа каква идиотщина са ви пробутали за "информация", която лансирате с такъв патос? Можете ли да обясните как високото потребление на газ в САЩ, изобщо може да влияе на цените на руския газ в Европа? И то да ги сваля???
В момента тече здрава обработка върху общественото мнение, за да се намерят достатъчно глупаци, които да клекнат пред интересите на Шеврон и лобистите посланник Уорлик и министър Трайков.
Няма да ви мине номерът да отровите земята българска! Малцинство сте.... все още.
Колкото до въпросът защо в България е скъп газът - проблемът датира още времето на Костов и Бакърджиев, а после през БСП и Овчаров. Плюс посредниците на Исакча.
В момента мисля се водят преговори между българската и руската страна за намаляване цената на газта за България, в които преговори шистовият американски газ и потреблението му нямат никаква връзка и влияние. Ама хайде да не ви пълня главицата. Я вижте какво друго ще ви кажат по БосфорТВ и елате да го съобщите.
ИП

Анонимен каза...

Природата не ти е собственост, за да я унищожиш в интерес на бързата корпоративна печалба. Тя остава и за децата ти.

Анонимен каза...

А бе ИП ти наистина си малоумен. Как няма да намалее цената на газта ако се открие и добива в БГ. Ти от всичко "разбираш",всичко "знаеш",всичко "можеш".
Затвори си голямата уста за малко и децата ще
спрът да се подиграват с теб, поне докато ги отвориш наново.

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,само да вметна,че ВСИЧКО има значение,още повече за цената на газа/не на ГАЗТА,това е друго/.И не защото го казват по която и да било телевизия или радио,дори и по АЛФА!Спирам до тук,защото с теб е безсмислено да се спори.Но животът си тече.

Анонимен каза...

Телевиознни зомбита се изказват компетентно??!?!?
Мнозинството полуидиоти се "ограмотява" гледайки телевизия...

Анонимен каза...

А пълните идиоти четат весник Атака и се кланят на Болен Лидеров . Също така си участват в измислени скандали за някакви подменени отговори . ИПи покани още членове на партията си но знаи , че няколко пълни идиоти не се равняват и на един полуидиот .

Анонимен каза...

Браво 35-ти, умен си,спор няма.
Я ми кажи какви тогава пък са тези,които първи рзкриха,че заради престъпното управление на минак, Община Троян ще бъде глобена с 3(три) милиона лева?

Анонимен каза...

36-ти ИПи няма значение кои пръв кои втори още повече обвинение от идиот се приема по-скоро като оправдание , обвиненията взеха да се възприемат сериозно едва когато г-жа Букарева ги отправи публично . Но много по-добре Вие щяхте да си свършите работата като общински съветник , ако по време на нарушенията бяхте информирали общественоста в Троян , че такива се допускат / нали уж сте компетентен инженер в тази деиност / .

Анонимен каза...

Бъркаш,не съм Илиян Пеевски,човека винаги се подписва под постовете си!

Анонимен каза...

Пеевски не е съвсем сам! Започвате зад всеки пишещ да припознавате ИП!
Ще дойде време, всички нарушители на закони, крадци и лакомници, да се чудят каква ги е огряла, и тогава ще им гледаме сеира. Всичко придобито по нечестен начин, рано или късно се губи. Само германска дисциплина за нас! Ние не можем да съществуваме в демократично общество! Нямаме нагласата, в по–голямата си част!

Анонимен каза...

Всеки рано или късно ще си получи заслуженото.
M.A.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |