Противно като спукан цирей

* „Човек с такъв неконтролируем комплекс за малоценност е неспособен да отразява – обективно или аргументирано субективно – каквито и да са събития от обществен интерес”

ЛОШО Е, когато се правиш на умен. Защото още повече ти личи, че не си. По-лошо е, поне за мен, когато се правиш на бунтар, а си плужек. Защото тази порода (плужешката) е най-неприятната, в един кюп с предателите. Противно като спукан цирей пък е, когато се имаш за голям журналист, а пред очите на всички си впил език в нечий управленски задник; правиш се на Бенковски, а си Рачко Пръдлето. И тръпки ме побиват, когато някакъв пигмей, днешен пловдивски Душко Добродушков, разположил се в офиса си на жълтите павета, почне да се изживява като народен водач. Защото излиза, че всички сме пигмеи, стадо душкодобродушковци и пръдлета.

ГОВОРЯ ЗА уникалната филипика на Николай Бареков (в сутрешния блок на ТВ7 в сряда, 7 декември) срещу зърнопроизводителите, дошли с тракторите си в София да протестират срещу една предизборна лъжа. Подобна агресивна и загубила мярката простащина, напомпана едновременно с унизителна по размерите си сервилност към властта, отдавна не бях чувал в национален ефир. Беше срамно! По-долу ви представяме взет назаем коментар по темата (от сайта www.nicodile.eu), както и въпросната Барековщина едно към едно.

Генадий Маринов



Взето назаем

За Бареков и разюзданите селяни

ВОДЕЩИЯТ, поради липса на по-добра дума, журналист Николай Бареков напълно загуби контрол и изкара в ефир един потресаващо обиден монолог срещу протестиращите зърнопроизводители. В него той ги нарече „разюздани селяни”, обвини ги, че „му пречат да си вади хляба в София”, което прави от 20 години, призова ги да се върнат на село и „да ядат сланина върху вестник”, което според него е единственото възможно занимание за земеделците и заплаши, че ще „започне едно гражданско общество”, което да реже гумите и да пали тракторите. Като изключим сериозните граматически грешки, изказването на Бареков навежда на следните мисли.

ВЪПРЕКИ ЧЕ огромното мнозинство българи, или родителите им, са родени на село – в това число без съмнение и Бареков – селянин се счита за обидна дума. Това е озадачаващо, особено на фона на факта, че местенето в градовете рядко води до възприемане на градски начин на мислене. Бареков няма как да знае, че провинциализмът няма нищо общо с географията – той е социално заболяване и основните му симптоми са агресивна липса на толерантност и склонност към бързи, необмислени заключения на базата на много малко информация и съмнителен личен опит. Провинциалист или „селянин” може да бъде роден и в центъра на Париж. Именно заради зле урбанизирани новограждани като въпросния водещ останалата част от страната смята, че в София я мразят.

НЕ ЗНАМ НИЩО за протеста на зърнопроизводителите и подозирам, че те получават достатъчно субсидии от държавата. В почти целия западен свят земеделците са силно субсидирани, имат несъразмерно политическо влияние и вдигат огромен шум, ако загубят част от привилегиите си. Но знам друго: в една нормална държава всеки трябва да е свободен да протестира, когато нещо не му изнася и работата на журналистите е да отразяват и да коментират въз основа на факти.

РЕАКЦИЯТА на Бареков е дълбоко лична, тя отразява комплекс, който можете да видите и у много българи в чужбина. Той е на място, което харесва, печели добре и е известен, но дълбоко се срамува от произхода си. Изпада в паника при всеки намек, че може да загуби дори част от статута си (в записа поне три пъти повтаря, че „си вади хляба в София”), защото дълбоко в себе си знае, че е стигнал по-далече отколкото заслужава. Човек с такъв неконтролируем комплекс за малоценност е неспособен да отразява – обективно или аргументирано субективно – каквито и да са събития от обществен интерес.

7 декември 2011 г.
Никола, в www.nicodile.eu

40 коментара:

Анонимен каза...

Хахааааа, браво Гена! Мнението ти е страхотно! Не винаги съм бил съгласен с теб, но този път - съм абсолютно ЗА! Много мразя такива "софиянци" да се изказват и съм много доволен, че му натриваш носа... той едва ли ще го прочете това, ... ама се радвам, че има кой да му каже, къде му е мястото!
Поздравления! Дано има повече като теб!

Анонимен каза...

Г–н журналиста Бареков, да се благодари, че не работи в една друга столица, в южна посока, защото,за начина на обръщение към земеделците, да е събрал всичките жълти павета на гл–та си глава.Предлагам да проверят за участието му в паленето на коли в София!

Анонимен каза...

Защо със съмнение "журналист"? На мен ми харесва "журналистите" да са избръснати, изкъпани и прегледни, а не с мазни каскети на главите и заваляни ръкави.

Анонимен каза...

Педерастката ти душа си иска своето,нали трети?

Анонимен каза...

БАРЕКОВ, ДА ТИ Е*А МАЙКАТА!

Анонимен каза...

Браво, Генади!

Анонимен каза...

Бареков е боклук!!!

Анонимен каза...

В България е така-всеки срещу всеки!Не се учудвайте на Бареков,а се замислете-граждани срещу сепяни,софиянци срещу провинциалисти,троянци срещу полендаци,фламинги срещу белгийци,банскалии срещу разложани и т.н. и т.н.Когато нямаш аргументи,вадиш "различия"!И всеки в своя кръг го приема за аргумент или почти всеки.
А иначе Бареков е ясен - лошото е,че работи/отново/ в телевизия,че Минпреда Борисов камго-дего е при него.Той,впрочем,ги говори по-големи простотии,а ги и върши....
Но,бъдете рахат - корабът потъва нормално!Който дочака пролетта - жестоко ще съжалява!
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

ЕМ/SI до Троян 21: Рядко взимам отношение по подобни казуси, но в случая Генадий виждам твоето възмущение от журналиста Бареков.Според мен става въпрос за нещо по-просто и елементарно/без да се търси произход, кариера, привилегии/. Аз считам, че на Бареков е платено за този коментар и репортаж и това обяснява всичко. Парички Генадий. Има хора които и майка си ще предадат за парички. Защо не го обвинявам в слугинаж към управляващите? Ами защото е комерсиален-имам предвид досегашната му кариера и твърденията на жълтата преса за взаимоотношенията му с тъщата/а тя е богатичка/.

Анонимен каза...

Абе тоя изкукуригал пловдивски петел на какъв се прави,май ми се вижда,че той е ял сланина на весник и като му се е свършила сланината накрая е изял и блажния весник,та от тогава се е запалил по журналистика........платен пловдивски СЕЛЕНДУР !!!

Анонимен каза...

8-9, Основната цел на Бареков е да привлече вниманието към себе си, защото напоследък мирише на нафталин от гардероба, където беше наврян, а той обича да бъде в светлините на прожекторите. За едно обаче е прав, тези протести създават дискомфорт и пречат на останалите. Ние какво се сме виновни за техните проблеми?

Анонимен каза...

А големите СОФИАНЦИ от къде са дошли? От къде ядат? Знаят ли как се сее, копае и прибира реколта? Или и те като един герой от детски филм знаят, че пържолите стават на пържоли в супермаркета!

Анонимен каза...

Че той да е само Бюреков такъв комплексар,та да го храним.В Троян е същата история.Завършат училище,станат студенти и станат по-големи софиянци от местните.Троян било село,(оня Динушев ли какъв беше),нямало дискотеки(мега проблем.
Онова музикално събитие Елица( в профила й във Фейсбук гордо блести, че е от София), едва ли казва от къде е родом и живяла до по оня ден.
Купища други същества с комплекс за малоценност на човека от малкия град, избиват комплекси по темата!
Нищо чудно няма в реакцията на този келеш, още повече че му се и плаща за да го прави!

Анонимен каза...

Какво противно има в спукания цирей?Мен дори ме възбъжда!!!

Анонимен каза...

Е като те "възбъжда",ела ми спукай един на задника!

Анонимен каза...

А на някой мина ли му през акъла, че статията цели да чисти името на Дичевски на местна почва?Бареков в само средството целта е друга.Маринов ако започне да критикува по повед коментари ан свои колеги няма да му стигнат 100МВ уърдов файл за всичките фъшкии в БГ медиите.
И не ми философствайте......

Анонимен каза...

Всичките софиянчета и полусофиянчета са такива дрисльовци, дето не знаят откъде излиза млякото и за това пият онези химии по "големите супермаркети". Не са виждали и домат на кол, пък за копаене да не говорим! Трябва да им се спре кранчето от провинцията и да видим дали така ще говорят такива като тоя подлизурко Бареков!

Анонимен каза...

Дичевски,Маринов,Бареков...Май от рано си се отпочнал друже!

Анонимен каза...

Генадий, малък си да съдиш Бареков! Ако питаме, примерно, Илиян Пеевски, ти пък играеш барековата роля в Троян. Така че не плюй по върхарите, щото плюмката пада върху тебе. Както пише в една дебела книга - първо виж гредата в собственото си око, после - сламката в чуждите очи. Не знам дали ще пуснеш репликата му, но това пак си твой проблем... Гледай си троянските теми, гази в плиткия Осъм и не намлизай в дълбоките морета...

Анонимен каза...

Добрем,застреляй се!

Анонимен каза...

Ей братя и сестри форумци,лесно ни е пред клавитурите на компютрите, но ПАПУТО го изкарват тези хора с тракторите.Тези са хората с хубавите и високопродуктивни машини купени на кредит.Те имат своето право да протестират, щото ББ наистина ги излъга преди изборите, а те сега са маша в ръцете на ония със скъпите коли, включително и на нашето момче.Този пловдивдси лалайджия защо не каза нищо за тях и за техните заграбени земи от бедните.За тези дребните, три лева и тях и без тях, но 3 лева по един милион и повече декара е една голяма хапка която отнемат на соц. чукоите, затова ги подстрекават да се бунтуват.Който е гледал Кошлуков в събота е разбрал как стоят въпроса със земеделието.Жалко за хорицата дето мръзнаха по софийските сокаци и пречеха на софиянци да си изкарват хляба.Ще си изкарват хляба , но ако им го произведат , инак ще ядат на някому ........
Пиша така злобно и моля за извинение, но в душата ми напира вулкан от възмущения.
Питам Дянков:
1.Защо бре байно, не си съберете осигуровките от сивата икономика?Цяла армия от чиновници има и получават заплати за тази работа.Защо не си вършат работата?Защото сивата икономика е най-много изразена при соц.милионерите дето дават пари на партиите.По лесно е да натиснеш народеца и да му вземеш от хапката, вместо да дразниш социалистическите капиталисти - наследници на дядовци,бащи и сега внуци -кръвопийци.Вдигни годините за пенсия, за да изпукат безработните и да нестигнат до нея.Дръж ги на ниски пенси за да нямат пари за скъпите лекарства и бързо ще се разредят след два три месеца .Само в нашия град има 5 погребални агенции, а представяте ли си в по-големите как е? Ще имат работа, ще изкарат някой и друг лев.Защо не протестират аптекарите? При тази висока смъртност и кратък живот който ни определят, кой ще им пие лекарствата, ами докторите, кой ще им плаща по 3.00 лв. за пет реда изписани елачи.
2.Какво дирят нашите в Авганистан, Ирак, Босна? Толкова милиони на вятъра от хазната на българския народ за да пазят вмирисаните гащи на авганците.Който се блажи с техния петрол, той да им сърба попарата.Като железниците са на загуба и ББ я наследил,нали има от специалист нагоре ревизори които да намерят кой как е сключил договора за вагоните втора употреба,за мотрисите.А къде са изчезналите хиляди вагони?Полицай / 60 000 на 7 милиона българи/ Лондон 800 на 12 милиона лондочани/от лъв нагоре не могат да открият кои са извършили тези престъпления.За какво им плащат? Вероятно да си мълчат, защото гарван гарвану око не вади.
Защо хората с 40 годишен стаж в троянските заводи, през ръцете им преминали хиляди тонове желязо, останаха без хляб и препитание, не получиха нито стотинка обещетение?Защо завършват своя трудов и жизнен път в мизерия, а полицай, пожарникари,военни при трудов стаж 25 години и високи заплати ще им насипят по един цидилник с 20 брутни заплати и веднага като се пенсионират с високите пенсии стават охранители или им се намира веднага работа,щото са се много уморили! Огледален образ на тази картина е в нашия град.Бивш гранде полицай с 20 брутни заплати при пенсия веднага започна държавна високо платена ралота на зам.началник,след това на кмет, а сега председател на ОС.Като не може да настисне 5 копчета, не от некадърност,/?/а защото така е научен, той да дава акъл цял живот, пък друг да върше работата , иска да има двама помощници.Защо ти се бе? Да ти крепят увисналите м.....и? Съжалявам, че съм се родил!Съжалявам, че търпях да построим социализма, за го развием, да го задържим, та да си го вземат, наготово тези, дето се ни казваха като на малоумници какво трябва да правим и как да мислим.Тези същите сега продължават да ни дават по-малко глътка въздух, докато тя спре от самосебе си.Да увеличим броя на погребалните агенции в държавата, щото след години на богопомазаните ще им вуни от нашата мърша.Бог да ни прости, братя българи!!!!!?

Анонимен каза...

Ники Дудука направи поредната си свирка здраво духа Дудука..

Анонимен каза...

Ужасно си прав,21 много ми е тежко като чета написаното,но не мога да те оборя по никакъв начин!Тежко и горко на нас,дето останахме в България!!!

Анонимен каза...

Не виждам кво странно има,те наще локални журналя правят федероси на някви смешни кметчета и други мьдьовци дето са в местната така да се каже власт,та кво остава за това че еди си кой правел "свирки" на правителството.Гроздето е кисело ли,що ли?

Анонимен каза...

Защо трябва да се обръща прекалено голямо внимание на един четиридесетгодишен пловдивски алкохолик и "дудук"? "Пази Боже сляпо да прогледа"- не съм го казал аз!

Анонимен каза...

21–ви, това са истините, толкова сте прав,че чак ме хваща страх! Каква ще е съдбата на България, ако не се сложи край на този "цирк". Една шепа хора, си разиграват "коня", а останалата част, или търпи, или им слугува, или им се възхищава. Има и хора, които разсъждават, ей така, логично, и без да са специалисти, виждат проблемите, хвърлят някой камък в застоялото блато. Ала, то, освен, че е застояло, е и потънало в тиня, че чак неможе да се размърда. Как си обяснявате, че тия, които казват, че имат образование, и са "световни" специалисти, не ги виждат? Не ги виждат, защото така им изнася, защото слугуват на ничии интереси, вътре, и вън от страната.На полицията и всички останали служители на държавния ред, трябва да се плаща, и то добре, за да не си вършат работата/сещате се/–"За кокошка– няма прошка, за милиони– няма закони". Къде са Ботев и Левски? Кой този път ще мине някоя граница, за да ни научи на ред, закон, и дисциплина? Да озапти разигралите се коне, и ездачите им, да им покаже, къде живеят раците? Разбира се, на тия, които газят лука! Не на всички!

Анонимен каза...

Брейййй, Троян обявил война на Бареков! Малеей, страшна войска се е задала откъм Балкана! Смях и кикот! Абе вие що не си оправите градските келяфи, ами сте се захванали с Бареков! Май тъй ви е по-лесно! Барабоят си е барабой!
Севлиево

Анонимен каза...

Един севлиевски тиквеник пак се изходи в троянския сайт.. бе тикво проста от мангалско семе що си не гледаш тиквите ами се опускаш по чужди места..Ще излезе истина че Балканът ражда хора а полето само тикви!!!!
Троян

Анонимен каза...

http://www.webcafe.bg/id_67702191_Polegnal_e_Barekov

Анонимен каза...

Подкрепям 21-ви!
Хич не ме радва тая картинка, но си е самата истина.

Анонимен каза...

Отвратителен, див селяндур е тоя Бареков! Той си мисли, че София е негова и ония трудови хорица отиват на негова територия да му пречат "да си вади хляба"! Още седя и мигам срещу нахалството му..., а на тоя севлиевски брус ще кажа само да си гледа работата... а за №21... много си прав, така е.

Анонимен каза...

ТАЗИ СУТРИН МЕ ТРЯСНА НАЙ-НОВАТА ЗА МЕН НОВИНА:

АКИМОВ ИСКАЛ ДА ИМА ЛИЧЕН ШОФЬОР, ДА СЕ СМЕНИ СЕКРЕТАРКАТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ С НЕГОВА ПРИБЛИЖЕНА И МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ:::::::::
ДА МУ СЕ НАЗНАЧИ Ю Р И Д И Ч Е С К И СЪВЕТНИК???? АМИ, ЧЕ ТОЙ НАЛИ Е ЮРИСТ/МАЙ/

Е И АКО ТОВА СТАНЕ, ТОГАВА ДА ВИКАМЕ ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ДА ПРАВИ МИТИНГ. АЗ НЯМА ДА СИ ПЛАТЯ ДАНЪЦИТЕ ЗА ТАЗИ ГОДИНА И ЗА ДОГОДИНА! НЕ ЧЕ ИМА С КАКВО!

ПРОТЕСТИРАМ ПРИЯТЕЛИ ФОРУМЦИ! Е ПО-ГОЛЯМА НАГЛОСТ ОТ ТОВА НЕ ВИЖДАМ? В Е Л И К И Я Т ВОЖД! МАЛЕЕ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА СРАМ НЯМА. ДНЕС НЕ СЪМ РАБОТОСПОСОБЕН.АДРЕНАЛИНЪМ МИ СЕ ИЗПРАЗНИ РАНО СУТРИНТА.ЩЕ ВЪРВЯ ДА ГАВРЪТНА НЕЩО, ЩОТО ДО ДОВЕЧЕРА МОЖЕ ДА НАУЧА, ЧЕ ЩЕ ИСКА И НАКОЯ СВИРКАДЖИЙКА ДА МУ НАЗНАЧАТ.

Анонимен каза...

Гаврътни гаврътни, и една чаша сода каустик, чумата да та тръшне дано!
Нищо не можеш да му направиш на Минко Акимов,дреме му на дъртия пърдялник!Имат мнозинство в ОБС, и квото поискат такова ще става!

Анонимен каза...

ДАЛИ СМЕЕ Г-Н МАРИНОВ ДА ПОМЕСТИ ВЪВ ВЕСТНИКА СИ КОМЕНТАРА НА 21, КАКТО ПРАВЕШЕ ЕДНО ВРЕМЕ? МАЙ Е ОПАСНО А? Уверявам Ви г-н Маринов, колониге в дясно на вестника се четяха и се одобряваха от по-голямата част от населението.Или и Вие малко се страхувате, все пак с този вестник си изкарвате прехраната.

Анонимен каза...

Нещо смислено ще казваш ли 34-ти,или само ще кляфаш?

Анонимен каза...

Към 33

А бе те преди време и "кмет си имаха"...

Анонимен каза...

35 ТИ НЕ СИ ДОБРЕ, МАЙ!.КАКВО ИСКАШ ОТ 34? КАКТО ИЗЛИЗА ПРИ ТЕБ НЕЩАТА НЕ СТОЯТ ДОБРЕ,ИЛИ СИ СОБСТВЕНИКА НА ВЕСТНИКА.

Анонимен каза...

Айссс, къде се загуби? Кажи един виц,че ми омръзна от глупости:)))

Анонимен каза...

Вижте това:
http://vipzona.bg/novini/svyat/5120-sem-globi-tv7-zaradi-barekov

Анонимен каза...

ТВ7 с глоба заради изказването на Бареков за тракторите
автор(и): Труд онлайн, прочитания: 798, коментари: 5

Съветът за електронни медии (СЕМ) взе единодушно решение да глоби ТВ7 заради изказванията в ефир на водещия на предаването „Гореща точка" Николай Бареков.

Санкцията е за насаждане на нетърпимост сред гражданите, за което глобата, предвидена в закона, е между 3000 и 20 000 лева. СЕМ ще уточни размера й допълнително.

Експертите смятат, че Бареков е нарушил закона с думите, с които водещият призова за война на софиянци срещу хората от провинцията.

Обсъждането на първата точка от заседанието на СЕМ, която беше открита за медиите, се предаваше пряко по радио "К2" и "Канал 3".

На заседанието на СЕМ присъстваше и бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, срещу когото се води дело за участие в организирана престъпна група, добила известност като "Октопод". Той също беше засегнат от изказването на Бареков в "Гореща точка". Тв водещият обаче не бе днес в залата.

Думите на Бареков в разгара на протестите с трактори пред Народното събрание в „Гореща точка" по ТВ7 бяха: „Този боклук, който тук беше стоварен под формата на трактористки машини, да се омита още днес от столицата, където сме дошли да си изкарваме хляба, защото в противен случай аз ще оглавя едно гражданско общество срещу тази развилняла се пасмина от провинцията и не се знае ние какво можем да направим. Можем да режем гуми, може да палим трактори. Аз не желая някакви разюздани селяни, наистина в центъра на София, да ми пречат да си изкарвам хляба".

Председателят на СЕМ Георги Лозанов заяви, че е силно разколебан, но подкрепя решението за глобата. То може да бъде обжалвано в съда.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |