Смърт на пътя в навечерието на Нова година

* 61-годишен троянец загина след челен удар на неговия „Опел Корса” с джип „Корандо” в района на Калейшкото ханче на входа на Троян

ТЕЖКА КАТАСТРОФА при входа на Троян – в района на Калейшкото ханче, в ранния следобед днес (31 декември) завърши със смърт. По предварителна информация от полицията челно са се сблъскали джип „Санг Йонг Корандо” и лек автомобил „Опел Корса”, а загиналият е водачът на лекия автомобил - 61-годишният троянец Гошо П. Рачков. Зад волана на „Корандо”-то е била 41-годишната Н.Ш., също от Троян, която се отървала без сериозни контузии.

КАКВА ТОЧНО Е ПРИЧИНАТА за инцидента и кой е виновен, предстои да се изяснява. Факт е обаче, че в навечерието на Нова година пътната обстановка в Троян и района бе и продължава да е пределно усложнена – както заради обилния снеговалеж и засиления трафик от туристи, тъй и поради неособено ефективната работа на снегопочистващите фирми (казано по народному – зимата пак ни изненада, нищо че дойде чак по Коледа – бел. Т21). И в двата автомобила е имало по един пасажер, които също са пострадали - 24-годишният И.М., возещ се отпред в „Корса”-та, е с мозъчно сътресение и съчетана травма на корем, тазобедрена става и долни крайници, а возещият се в джипа 64-годишен С.Ц. има счупена дясна раменна става; и двамата са били настанени в МБАЛ - Троян без опасност за живота.

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ДРУГО – районът на Калейшкото ханче е един от невралгичните в района, където, въпреки ограниченията на скоростта и забраната за изпреварване, мнозина се изкушават да натискат неразумно газта; през м. август на това място също имаше челна катастрофа, за радост завършила без жертви. В случая обаче е малко вероятно причината да е превишена скорост, тъй като щетите по двата автомобила не са големи. Предполага се, че "Корса"-та неочаквано е навлязла в насрещната лента за движение, като има съмнения, че на водача му е прилошало или е починал зад волана. Дали е така обаче, ще покаже аутопсията, която ще бъде направена утре, 1 януари (по-късно от полицията излязоха със становище, че причината за катастрофата е „несъобразена скорост с пътните условия” - бел. Т21).

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ се лее кръв по троянските пътища около Нова година, сочи статистиката. На 5 януари 2011 г. свирепа катастрофа разтърси троянското село Орешак и отне живота на двама младежи; причината тогава бе превишена скорост, като имаше съмнения, че „Ауди”-то с двете момчета си е правило гонка с друг автомобил.

Т21

31 коментара:

Анонимен каза...

Госпожо Кмет,четете ли?
Зимата пак ни изненада!
Днес един се натресе в снегорина и го изкара от строя.А надвечер, малопишковец показвайки колко голям "дрифтаджия" е,майсторски се е уви около един дирек под Октопод Инвестмънт, и роувъра остана да посреща новата година във формата на буквата "Г"...
Браво троянци,горд европеец съм с вас!

Анонимен каза...

Пътят е ужас!На първия сняг беше ужас, вчера направо си беше е.... майката.Помня години със сняг до кръста и улиците бяха почистени...

Анонимен каза...

Не знам кой по какви пътища е пътувал, но за Нова година пътищата бяха почистени, пъпреди че валя сняг цял ден.

Анонимен каза...

Съгласен съм с № 3, не че разбирам какво е "пъпреди". Снегорините чистиха цял ден.Ходих до Чифлик - пътят беше идеално почистен. А катастрофата е била в резултат на инфаркт на единия шофьор, който е навлязъл в насрещното движение.

Анонимен каза...

Както всяка зима и тази зима ни изненада снега. Въпреки, че вече измина м. декември и настъпи м. януари. Ние никога не сме подготвени за зимата. Не знам кой почиства снега по улиците. Но бих бу поставил оценка СЛАБ /2/. Улиците не се почивтват качествено. Напримерно днес 01.01.2012г. През деня когато пекна малко слънченце и се разтопиха ледовете можеше да се пчистят идеално улиците. Но уви това не стана очбразуваха се каши от сняг, които утре ще бъдат замръзнали и ще бъдат источници за нови катестрофи. Освен това почистват се главните улици, а второстипенните кой ще ги почисти. Или там хората"кучета ги яли" Г-жо Михайлова застанете като истенски кмет и направете каквото трябва да бъде зимата с чисти улици и без катестрофи които са в резултат на немърливост на фирмите които почистват.
Найстина има много катестрофи които стават в резултат на висока скорост и употреба на алкохол. Но къдеса нашите господа полицай, пият си кафето по бензиностанците, нека си вършат качествено работата!
Дано новата година бъде найстина нова без ПТП и всеки да си извършва възложените задачи!
Честита нова 2012г.

Анонимен каза...

Какво значи да сме "подготвени" ?!?!?!? Не знам хората, които все критикуват как си представят нещата... Не виждам как навсякъде в един момент може да се почисти, или докато продължава да вали пътищата могат да са прилично почистени ... Не знам какво си мислите, но няма как да стане с магическа пръчка... и в крайна сметка зима е, нали?

Винаги съм се чудела на хората (не само на пишещите тук, а и на тези които познавам) дето всичко им е криво и все са недоволни.... Искам да пожелая на всички повече позитивно мислене и усмивки през новата година.


ICE

Анонимен каза...

И в Европа има зима, но улиците винаги са почистени....

Анонимен каза...

Оооо я стига!!! И дори да се съглася с теб 7-ми не може да сравняваш Б-ия с развитите европейски страни. И да искаш тук всичко да е като там ... е може да искаш и аз искам, но трябва да си дадеш сметката, че реално това не е постижимо....

Анонимен каза...

Зле се чисти със сигурност. Незнам колко им плащат за снегопочистване и не ме интересува, но така си вършат работата, както в целия град се върши - мързеливо и с нежелание. Това са лични наблюдения. Добре е, че пече слънце, за да е добре пътната обстановка. 6-ти - според мен също трябва да се мисли позитивно, но трябва да се критикува, когато нещо не е ОК. Питайте таксиметровите шофьори на Нова Година как са карали и колко е било почистено.

Анонимен каза...

8-ми. С това мислене, България ще продължава да затъва. Проблема на България са българите и с такова мислене, само ще четем как се живее. Ще изискваш винаги повече, за да получаваш повече. Тук сме свикнали ако някои не ни дава зор постоянно, да си почиваме!

Анонимен каза...

Абе стига се възхищавали като последните абдали по тая Европа за щяло и нещяло! Забравихте ли, че миналата зима и САЩ и Западна Европа бяха блокирани он снега, та пиле не можеше да прехвръкне! Природата си е природата и винаги е в състояние да те направи смешен и жалък! Само с клетви и оплаквачество не става!

бай Марин,собственик на снегорин каза...

6 и 8 са една и съща изкуфяла кукумявка.За нея 6-7 камиона с прикачени гребла са гоУемо постижение на техническия прогрес и като цяло на цивилизацията,нещо дето може да се види само у европата.Аман от такива конощреби ...

Анонимен каза...

За съжаление, с мисленето на такива като 8-ми наистина няма да станем скоро европейци.
Между другото не само в Европа са почистени улиците, почистени са и в доста български градове - въпрос на организация и контрол.

Анонимен каза...

Може, и всеки да помогне, като си изчисти пред къщи тротоара, и пред магазина. Преди две години, центъра на Плевен не беше чистен изобщо, а снега беше 1 м. На въпроса ми, защо? Отговора беше, че е излишно да се харчат пари, при положение, че ще се стопи!? Причината е финансова, както разбрах.

Анонимен каза...

A vie kato komentirate za tozi malopishkovech,znaete li che nadve4er toi otiva6e da raboti a ne kato negovite vrastnici s parite na mama i tate po diskoteki i restoranti.

Анонимен каза...

15 e сега осъзнаваш ли, че е щяло да бъде по-добре да е на дискотека и ресторант, от колкото да си изкарва, ядът на колата, и да и натиска на порутената колибка газта ...

Анонимен каза...

Вчера изпращам дъщерята на Автогарата.Давам десен мигач от Икономов,влизам в автогарата и попадам на някакво трасе от типа Сибир-Париж-Дакар!НЕ можеше ли едно гребло да се пусне и да изчисти снега там?

Анонимен каза...

Факт е, че снегопочистването тази година е под всякаква критика! Такова чудо не е било! Че можем само да си мечтаем за ръсене с препарати е повече от ясно, но да шибат пясък по улицата, без дори сол това вече надхвърли всичките ми представи за живот от третия свят. Да не говорим, че почти никой не чисти пред домовете си, пред разни банки, ресторанти и прочие. Надявах се на някаква промяна с новия кмет, ама май, май...старата песен на нов глас, а ?

Анонимен каза...

Погледни на всяка публична проява,кой се движи хванат за фустата на Донка Михайлова, и надежда всякаква остави....

Анонимен каза...

Коментар 1 малопишковец показвайки колко голям "дрифтаджия" е,майсторски се е уви около един дирек malko preuvili4avatemislq nokakto i da e seki ima pravoto da govori kakvo to idae ako sam se uvil 6te 6e da mi ima ne6to no uvi nqmami ni6to blagodarq se pak

Анонимен каза...

Много често виждам снегопочистващи машин да возят греблата без да ги пуснат,в същото време по 30 см сняг от двете страни на пътя,защо?

Анонимен каза...

20-ти, а на училище ходил ли си?Не ми отговаряй,като ти гледам писането,ясно ми е как си взел книжка.За шофирането ти, вече всички улични стълбове в Троян говорят...

Анонимен каза...

22. hahaha

Анонимен каза...

И пак превърнахте статията в поле за коментари, които нямат нищо общо.Не си търсете поводи да се опклаквате от зимата.Човекът е бил с инсулт явно не е трябвало да шофира, но имало да става и нека да почива в мир.

Анонимен каза...

24, темата се пълни с коментари, защото не е направена подходяща. Пътищата в града ме отвращават! Сигурен съм, че и 99% от хората също. Но просто това малодушие и липса на глас ще ви зарови в земята.

Анонимен каза...

Съгласен с коментара на 25-ти!

Анонимен каза...

Само с викане по форумите не става.
Иначе до сега да сме изпреварили всички.

Анонимен каза...

Някой познавал ли е Гошо П. Рачков ? И знаете ли какво се е случило със седящия до него човек И.М.?

wolfblood каза...

Лично...към 28...да.По нататък...ами сменете снимката,не е реална!????Инфото го сменихте поне два пъти!Как не знайти поне не пишете!/към екипа на "Троян 21"/.

Анонимен каза...

До 25 от 24 напълно съм съгласна за пътищата,проблема е че темата няма много общо в момента.Загинал е човек и то по различна причина от пътната обстановка.

Анонимен каза...

30 на теб от къде ти е информацията че и си сигурен че причината е различна от пътната обстановка!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |