Цар Футбол: „Куршумите” защитиха титлата си

* „Полицаите” се опънаха яко на фаворитите и отстъпиха достойно с 3:1, трети – „Калинел” * Голмайстор на турнира стана Тонислав Петров („Гарант”) с 12 попадения * Публиката аплодира кмета
Донка Михайлова

ОТБОРЪТ НА ТРОЯНСКАТА ПОЛИЦИЯ („Полицаите”), подсилен от двама ловешки колеги и воден от шефа на РУП – Троян Марин Ичев, се опъна яко на фаворита и миналогодишен носител на купата – „Куршумите”, във финалния мач от троянския преколеден турнир по футбол в зала за Купата на кмета 2011 (зала „Чавдар”, 23 декември). „Можехме да бием, но не си повярвахме. Стана много здрав мач”, коментира минути след последния съдийски полицейският шеф (тук му е мястото да кажем, че Ичев показа отлична футболна класа и игра с много хъс и спортна злоба, но едновременно даде пример за коректност и феърплей).

СРЕЩАТА ТРЪГНА МНОГО ОСТРО и от самото начало стана ясно, че прогнозите за лесна победа на троянските „артилеристи”, в чийто състав бе и доскорошната звезда в руското първенство, а от година треньор на столичната „Славия” Мартин Кушев, няма да се оправдаят; в предишни мачове за „Куршумите” игра и бившият футболист от елитната ни А-група Таско Тасков, в момента един от водещите футболни съдии у нас (наскоро Тасков получи поредното си признание, печелейки приза за най-перспективен футболен съдия в България за 2011 г. – бел. Т21). Нещо повече – с находчив далечен удар на един от най-добрите в този мач, Иван Чакърски, „Полицаите” отбелязаха първи и поведоха с 1:0.

СЛЕД ГОЛА В СОБСТВЕНАТА ВРАТА белите („Куршумите” играеха в традиционния си бял екип) се хвърлиха в неспирни атаки и определено доминираха, макар че се пооголиха в защита и това можеше да им донесе нови неприятности. Но в крайна сметка се случи логичното – по-обиграният и класен тим стигна до изравняване с гол на Деян Недев. Последва дежурният 10-ти за турнира гол на Боби Иванов, а малко преди последния съдийски сигнал друг от изявените голаджии – Георги Лунгалов, опъна полицейската мрежа и „Куршумите” дръпнаха с 3:1, при който резултат дойде и краят на срещата. Така миналогодишните шампиони защитиха титлата си и спечелиха Купата на кмета 2011. Капитан на победителите бе Светльо Енчев.

В МАЛКИЯ ФИНАЛ (за 3-4 място) „Калинел” надделя над „Гарант” с 4:2 в един изключително коректен, но не беззъб мач. Утеха за „гарантите” бяха двете попадения и голмайсторската титла на турнира за техния топ нападател Тонислав Пенков; любопитното е, че в състава на „Гарант” бе и шефът на едноименната строителна фирма, спонсорирала отбора – Емилиян Ефтимов.

ЗА ПЪРВИТЕ ТРИ ОТБОРА наред с купите имаше и парични премии – съответно 300 лв., 200 лв. и 100 лв. А както се полага, честта да връчи отличията се падна на патрона на турнира – кмета на Троян Донка Михайлова, която с нескрито запалянковско любопитство изгледа финалния мач (заедно с новоназначения зам.-кмет Кольо Кацаров), а след награждаването поздрави играчите и организаторите и заяви подкрепата си за събитието. И нещо, което ще се помни – при влизането си в залата (финалният мач вече бе започнал) г-жа Михайлова бе посрещната с ръкопляскания и овации от публиката и играчите, нережисиран жест на уважение към първата дама на кормилото на Троян.

ДРУГ ЗАПОМНЯЩ СЕ МОМЕНТ – след като капитанът на „Полицаите” Марин Ичев получи плика с 200 лв. за 2-то място на своя отбор, обяви, че играчите даряват сумата за децата на Троян и предоставят на Общината да реши за какво точно да я използва; дарителският жест също бе награден с аплодисментите на публиката.

ПО ТРАДИЦИЯ бяха връчени и няколко индивидуални награди. Вече казахме кой е голмайсторът – Тонислав Пенков („Гарант”), с 12 гола, следван от Боби Иванов („Куршумите”) с 11 гола. За най-техничен играч бе определен Мартин Иванов-Лимбата („Калинел”), за най-полезен – Деян Недев („Куршумите”), а носител на приза за спортсменство (феърплей) стана Боби Иванов. Отличие имаше и за най-младия участник в турнира – Стефан Манджуков („Спортинг).

И МАЛКО СТАТИСТИКА. В тазгодишния турнир участваха 21 отбора и общо 174 състезатели, което е рекорд по масовост от възстановяването на турнира през 2008 г.; за първи път имаше и отбори от селата – два, от Борима и Дълбок дол, както и отбор на общинското дружество „Комунални услуги” ЕООД (тимът на „Комуналните” не направи кой знае какво на терена, но мургавите техничари се радваха на стабилната подкрепа на публиката и на два пъти й върнаха жеста, раздавайки карамфили на хората по трибуните). На два пъти бе разиграна и томбола с награди за публиката – голямата, велосипед тип маунтинбайк за 280 лв., се падна на бившия футболист Любомир Лазаров.

„ТУРНИРЪТ „УЗРЯВА” с годините. Няма ги грубите изцепки, на които бяхме свидетели в началото, сега футболът е много повече. Друг положителен факт е, че залата се пълни на всеки мач и троянската публика доказа, че обича този турнир”, сподели пред Т21 отговорникът за спорта в общинската администрация и технически директор на състезанието Кольо Стоименов.

Т21

Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

Бравооо, Ламби!

Анонимен каза...

Събрали се всички пишман-футболисти в един отбор,за да се доказват срещу разни младежи!Това не е турнир а средство за избиване на комплекси на същите.Надявам се радостта да е голяма.
Браво Вие сте най-големите футболисти!

Анонимен каза...

те защото са всички пишман футболисти и за това две години печелят турнира.....смешен си!!!

Анонимен каза...

донякъде съм съгласен с N2 защото и кушев и таско са бивши футболисти т.е. има известна неравнопоставеност.едно е да си играл години наред на високо ниво като марто и друго да си бил 8часа на работа и да потичваш два пъти в годината по време на турнирите.

Анонимен каза...

Този турнир, бе поруган по най-грозен начин от Колю Стоименов и Сашо Николов.Този турнир има традии от близо 30 години. Сега е превърнат в типична българска, комплексарска забава.

Анонимен каза...

съгласен съм с мнението ти 4-ТИ но за да е така не трябва да не се записват такива хора а организаторите да го измислят да е равнопоставено за всички защото в наредбите които раздадоха на всеки отбор в тях пише,могат да участват лица навършили 18 години и които не са футболисти в А,Б,В, футболни групи,никаде не пише бивши,по тази причина не виждам защо кушев и таско да участват,не ги защитавам ама по правилата който изискват организаторите са напълно изрядни

Анонимен каза...

пак съм аз 4.може би трябва да има няколко групи примерно за спортисти работници и учащи но тогава много ще се разтегли.аз съм играл няколко пъти и помня първото си участие с ХФЗ през1992г.тогава се игра през януяри.бяха само заводски отбори и много равностойни.в групите имаше много въртележки и нищо до последно не се знаеше.тогава през 1992г.бяха 12 отбора в 2 групи.след това първенците в групите играха направо финал.вторите за 3-4място и т.н.тогава ХФЗ бяхме първи в групата и на финала загубихме от Хемус с 2-3 с гол на К.Стоименов в последната минута.тогава също имаше футболисти но всеки играеше там където работи.при нас беше Н.Стойчев Краси кобрата в Лесопласт и т.н.

Анонимен каза...

таско е най-проспериращ в изпълняването на поръчките на шефовете от СК

Анонимен каза...

да съгласен съм с теб така е било наистина бащами ми е разправял и той е играл на всички турнири на времето но сега времената са различни и съгласисе че всичко е въпрос на интереси,и в крайна сметка добре поне това е останало че няма никави развлечения иначе.Благодаря ти за мнението.

Анонимен каза...

Всичко е много хубаво на пръв поглед,но като цяло турнирът е пълна подигравка.Толерират се всяка година едни и същи отбори.Както съдиите така и организаторите влияят със своите решения,както върху играта така върху крайният резултат.Обслужват се различни интереси и шуробаджинащината е силно развита и водеща.Отбори,които видимо са по добри но не са попаднали в предварителните планове биват жестоко орязвани и се прави всичко необходимо за да изпаднат колкото се може по-рано.Орязват крилете на младите и талантливи момчета и лансират едни и същи футболистчета,повечето от които са в предпенсионна възраст.По този начин и след 100 години в Троян няма да има нищо повече от един махленски футбол.И къде всъщност отиват всичките тези пари от билети и внесени такси от всеки един отбор....не е много ясно....

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с 5-ти и 10-ти коментар...Особенно ми се набива в главата убийственото съдииство срещу селските отбори.Направо се подиграха с уменията и желанието за победа на момчетата,които надминаваха по качество доста от останалите отбори....

Анонимен каза...

е аз пък гледах всички мачове единствено бяха ощетени отбора на Оазис Дълбок дол в мач срещу Червените Дяволи,иначе като цяло не виждам на кого е попречил някои съдия или помогнал това са глупости с отрязването на крилете на младите играчи и тем подобни,като даваш такива коментари поне дай пример...

АРВи каза...

Гена, усмелявам се да те запитам, съвсем добронамерено, това ли е твоето послание към града и гражданите на Троян в деня на Рождество Христово. Меко казано съм разочарован от "Троян 21". Какви мачове, какъв футбол, какви "Куршуми" на този светъл празник?! За мен "Троян 21" в случая е напълно неадекватен. Обещах на всички преди време да не пиша тук. Вярно не изпълних на 100% обещанието си, но май няма и да го чета повече. Наистина загубата за вас няма да е голяма, но и аз напоследък не се виждам като ваш фен и не съзирам в сайта адекватна информация за ставащото в града ни. С дълбоко уважение към пишещите тук, но по мое мнение, напоследък актуалните събития в града, отразявани тук, изобщо не се вписват реално с настроенията, мислененто и живота, случващи се в град Троян.
С дълбоко уважение, АРВи.

АРВи каза...

Е, все пак и аз не съм безгрешен, написал съм осмелявам се с "У", за което се извинявам!

Анонимен каза...

Приемаме извиненията.

Анонимен каза...

И аз ги приемам.

Тихомир от Кози вир каза...

Аз също!!!

Анонимен каза...

Не виждам причина за спор тук?
Или наистина някои хора взимат това мачле насериозно и се изживяват като професионални футболисти, като ония от телевизора?!?!?
Май борбата да си първи на село в нашия град, важи на 100 процента и по всички фронтове...:)

Анонимен каза...

Приличен турнир за стандартите на Троян.Аз също изгледах почти всички срещи.Отборът от Дълбок Дол наистина беше силно ощетен.Ако не се лъжа те даже напуснаха залата още преди да е приключила срещата.Иначе като цяло горе долу нормално съдийство.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |