Откриха часовника

* Божидар Петков: „В Лондон има улица с 48 подобни часовници, ще се радвам, ако до нашия часовник в Троян се появят и други и изпреварим англичаните”

ГРАДСКИЯТ ЧАСОВНИК, дарен от Ротари клуб – Троян, бе официално открит в петък следобед (16 декември). Новата придобивка е монтирана непосредствено до водната каскада на централния градски площад. Честта да прережат лентата се падна на настоящия ротариански президент Божидар Петков и на председателя на Общинския съвет и член на Ротари Минко Акимов. Сред присъстващите на церемонията бе и градоначалникът Донка Михайлова.

„В ЛОНДОН ИМА улица с 48 подобни часовници, ще се радвам, ако до нашия часовник в Троян се появят и други и изпреварим англичаните”, каза в приветственото си слово г-н Петков; председателят припомни и основния ротариански принцип да бъдеш полезен и да служиш (на обществото). Думата бе дадена и на г-жа Михайлова, която най-напред подчерта, че новият часовник е станал основна тема в троянското интернет пространство (явна препратка към многобройните и разнопосочни коментари по темата в сайта на Т21 – бел. ред.). От своя страна кметицата похвали дарителския жест и пожела новият часовник да отброява времето за много хубави троянски събития и придобивки.

ПО-КЪСНО СЪЩАТА ВЕЧЕР се състоя традиционното Коледно парти на Ротари клуб – Троян, което този път имаше и задачата да събере средства за изплащане на новия градски часовник, струващ 18 хил. лв.

Т21

Още по темата:

45 коментара:

Анонимен каза...

Честито, и хайде следващия който подарят да светне на лицето на сградата на Общината, та поне малко да влезе в 21 век :)

Анонимен каза...

Този още не е платен, а пък ще ни трябват още поне 48?!?

Анонимен каза...

Ама Акимов плаща ли членски внос в Ротари, щото той не е по даването, той е по взимането :). Ами той даде ли нещо за часовника????

Анонимен каза...

Е аз така на една й подарих екскурзия в чужбина,ама да си я плати сама :P
Г-н Маринов, това неделен черен хумор ли е?
Щото звучи малко като оня лаф: Абе ти ми докарай стока, пък в замяна ще ти дам да ми барнеш пишката :)

Иван Хаджийски каза...

Моля се някой да ми обясни как така за направено дарение ще се събират пари за да бъде то платено. И парите се събират от тези които са направили дарението!!!???
Това е все едно братята Христо и Евлоги Георгиеви след като са дарили средствата за построяване на Университета, да направят парти на което да поискат хората да им върнат парите които са дали.
Ето как ставаме заложници на троянската новобогаташка байганьовщина.

troyan21 каза...

Платено е от един от членовете на Ротари клуб - Троян, сега ще съберат общи ротариански пари, за да споделят финансовия ангажимент.

Анонимен каза...

Ние сме велика нация, кисело млеко, секс и демокрация !

Милко Станчев каза...

Хммм, би трябвало да има документ за извършено дарение, иначе часовника си остава собственост на Ротари клуб, а не на Общината. Но ако ротарианците ще събират пари за да го платят, тогава дарител е " троянската общественост ", а не Ротари клуб.
А часовника сигурно вече е платен, тогава какво става, ако да речем ротарианците съберат 22 хил. лева ...пак ли ще направят дарение, и то от свое име !? Иване, аз немога да ти отговоря ;)

Иван Хаджийски каза...

Ако ще си споделят финансов ангажимент защо трябва да става на коледно парти и да бъдат ангажирани с това и други граждани.
Да си съберат парите помежду си на ротарианска среща, а не да се пуйчат, че правят коледен благотворителен бал!!!?

Анонимен каза...

троянските ротарианци-новите ГАНЬОЦИ

Анонимен каза...

Един въпрос и от мен:
какво значи това-"Сред присъстващите беше и градоначалника Донка Михайлова"-че тя не е ли най-важния гост.................10ти и аз съм на това мнение
бай МИхал
забравих да попитам:
имам една стара магарица искам да я подаря на ОПШИНАТЪ

Анонимен каза...

БАЙ Михале ,и азе имам пударАк за мегдана ,един скопен кон ,ама те си имат(ПР>на ОС),нищо стават 22222222222222222222222222222222222222

Анонимен каза...

Поне някой прави нещо за този забутан град ;) Жалко, че никой не го осъзнава и само гледа как да плюе по Ротари Клуб Троян...

Милко Станчев каза...

Плюе този който е анонимен, другите ( само двама в случая;)) изказваме мнение; това е идеята на форумите, ...а не да се псува и ругае само заради спорта. Хубава е инициативата, това е безспорно, Ротари работи и по Состра, и това е много добре, но в случая е смешно - хем дарение, хем да събират пари от граждани.

Анонимен каза...

Защо се плюем анонимно? Нали сме демократична държава, или?

Анонимен каза...

аз пък питам таско-курвата ротарианец ли е? щото и той дарява последния кръг дузпа и точица на чичо Венци и М.Кушев.

Анонимен каза...

Тук има пренебрегнати господа,които се правят на герои с лични имена!Ние,обаче от къде да сме сигурни,че са истински?!Имената и героите,де!Ако са ТЕ същите ,за които се досещаме,мога само да им кажа,че и тях ги видяхме какво могат!!!Особено Хаджийски,който освен кила,друго едва ли може да прави!!!!!Свиня дебела и нагла!!!!!!

Анонимен каза...

Пичове и пи...мадами,
Нищо ново под слънцето. За часовника ... ми хубаво няма лошо. От там нататък: Номера от селски вечеринки.
1. Работата с дарението и после с шапката?! Тая процедура за дарения я няма в нито един учебник. Или поне аз не съм я виждал или чел.
2. Май по протокол лентата се реже от най-високопоставения?! В случая градоначалника. По този повод наш Миня ако не е разбрал да му кажат вече, че не дреме в стола на кмета.
3. Имаше едни предизборни ангажименти за общите неща да се взима мнението на хората живеещи в общината дето май, май...

Незнам защо, но съдейки по цялата ситуация ми се струва, че това е показно за управлението на общината, а именно: едни богати чичковци си решават едни неща, правят си ги без да им пука какво мисли обществеността, откриват си ги и разчитат всички да са им много задължени, същевременно гледат да си избият парите дето са ги вложили и в цялата тази боза между другото дават думата на властта ей тъй между другото да я покажат, че май съществува ама да си знае мястото и да слушка.

Анонимен каза...

Моето предложение е, редакцията на Троян 21 да публикува, поне част от благотворителните инициативи на Ротари клуб-Троян, за да се убеди обществеността, че това не е комерсиална организация, афишираща благотворителна дейност.

troyan21 каза...

До №19: Предложението е много добро, стига от Ротари да изявят подобно желание и да предоставят информация.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Иван Хаджийски каза...

Към 17. Явно изпитвате голяма омраза към мен и ако това Ви прави щастлив мога да Ви изпратя моя снимка за да я плюете или да и избождате очите с игличка! За мен е важно да чуя Вашето мнение за интересната форма на даряване която използват троянските ротарианци?

Анонимен каза...

Аз пък сега разбрах, че сме имали водна каскада?!? Винаги съм си мислела, че това са просто едни дупки, които много, ама много рядко виждат вода. А за ротарианците и техния часовник - думи нямам, те са на принципа: "Дайте да дадем!".

Анонимен каза...

Всъщност, някой дали е искал това "дрение".
Или по-скоро, шепа парвенюта подвластни на всеобщата телевизионна мания, заслепени от от видяното ,се опитват да го прилагат на място?
А когато някой не изрази съгласие с несъмненое изисканите им критерии за естетика, и биваш наречен с грозни имена.Всеки който подскаже,че вкус и стил не се придобиват със забогатяване на материални блага, е неаричан злобар и завистливец...
Срамно е когато "елита" на този клуб е съставен от ниско морални хора, хора които си играят със съдбите на другите, а се изживяват на доброжелатели.Примерът с Марин Радевски и заплахите към работниците в Калинел, е достоен, та този добър за много до скоро човек, да бъде припознат в истинската му светлина.
Същият този господин в копманията на други ротарианци, бизнесмени демонстриращи всички устои и ценности през деня, а вечер с една или втора любовница,пръскащи суми за задоволяване на нагона далеч по-високи от въпросните дарения...Цинизъм господа...

Анонимен каза...

Господа, с този часовник се подигравате с обществеността на Троян. Това е само един кич и нищо друго. Да бяхте го сложили на отрязания паметник отгоре, та да е пълна подигравката и с погребаните там.

Анонимен каза...

24-ти или ако има друг по-запознат би ли написал кои по точно е погребан под паметника на центъра и как точно е починал /загинал / .

Анонимен каза...

Ебати дарението.Че и аз правя такива.Дарявам разрушението на бившето кино,като се надявам на празьника на Троян да ми сберете някои лев.Бе троянските ротарианци са по скоро марсианци.И тоя старец Акимов пак се увира дет му не е работа.Предлагам при всяко негово изказване на публични места, да бъде усвиркван както неговия (г)лидер Борисов.

Анонимен каза...

Някои хора тук прекаляват с критиките към дарението . Оставяики на страна мотивите на дарителите , художественатта и финансова стоиност на часовника и прекаленото търсене на гластност на дарението то все пак е един благороден акт . Но няма ненаказано добро ротарянците бяха оплюти все едно часовника беше монтиран на на центара , а на задните части на някои от коментиращите .
Колкото да критикуващите собственика на Калинел никои не ги кара да работят за Радевски , като не им харесва там да подадът молби за работа при И. Хаджийски тои показа колко го бива за ръководител при управлението на "Изкуство-Троян" и как от къща се прави барака съсипваики работещо предприятие .

Анонимен каза...

Аха, а Радевски пък да продължава да заплашва хората,че ще мести шивачницата в Куртово Конаре.Много си умен, няма що!

Анонимен каза...

28-ми не ме разбираи погрешно нито съм адвокат на Радевски нито изобщо го познавам , но не мислиш ли че тои има пълното право да прави със своята собственост каквото си иска . Още повече разликата с г-н Хаджийски е че единия направи работещо предприятие , а другия съсипа такова . Не мислиш ли че за бизнеса има значение взаимодеиствието с местната влас и при заплахата от спечелването на изборите от представител на една от доказано коромпираните партий със последващите рекети и изнудвания човек има право да мисли за оттегляне от региона . С мнението си не твърдя , че госпожа Михайлова /която за момента много уважавам /е корумпирана но не мога да кажа същото за БСП чието управление винаги е завършвало трагично за страната .

Анонимен каза...

Форума би спечелил много, ако се увеличат коментиращите като 29. Аргументирано, без излишна злоба и личностни нападки.

Анонимен каза...

Ти изобщо вярваш ли си ,като пишеш тия глупости?
Кой дава право на този дерибей да заплашва хората,които се трудят в Калинел?
Кой му дава право да ги манипулира, че смени ли се кмета,той затварял?
И в крайна сметка, комунистите(ГЕРБ Троян, не били такива, били марсианци),национализираха ли му бизнеса на Радевски,или клиентите му от Европа секнаха поръчките като разбраха, че Донка Михайлова(КОМУНИСТКА) е станал кмет?
А явно си абсолютен лаик, щом мислиш че един добър бизнес се базира на взаимодействието с политическата конюктура.
Не драги,точно това дава предпоставки за машинации и корупция.
Погледни пак каква глупост си написал и се засрами.Ако материално-техническата база е негова собственост, то хората работещи там НЕ СА!Тези чорбаджии, се държат като феодали и едва ли не трябва да им правя евала и на пръдните след тях.
А ти вземи малко се позамисли, дали има смисъл да лакейничиш така грозно..И запомни, че никой не е по-голям от хляба,хляба на хората!

Анонимен каза...

Севлиево
Троянските ротарианци, ако изобщо в Троян има Ротари клуб, направиха за смях кметицата Донка Михайлова с искането си да им бъде платено "дарението" от 18 000 лева... Ей, сбъркана му троянска работа!..

Анонимен каза...

Има нещо сбъркано в цялата история.Хем даряват(основното движение зад което се крият),а в същото време се сбират да си покажат новите тоалети и чалъми, и да съберат парите за да заплатят дарението?!?!?!??!
Малко историята отива към без коз- едно хванеш,две пишеш :)

Г-жа Михайлова явно чете форума, и навярно ще ни уведоми дали Общината трябва да влезе на партия с Ротари Клуб ,за изплащане на ДАРЕНИЕТО!

Анонимен каза...

31-ви ще си позволя да Ви отговоря. Ако става дума за "дерибей" явно не си чувал как се отнасят Тонимир Гечев /ВИК/ или Христо Йовчевски /Рико стил/ към своите служители . Но не за тях става дума в коментираната статия . Не става дума и за изказаните намерения за преместване на бизнеса в по-благоприятна среда от г-н Радевски каквито всеки собственик може да направи въпреки , че не вярвам лично тои да го е направил , а си мисля че това бяха предизборни манипулации от школуваните агитатори на БСП .
Колкото за зависимоста на бизнеса от политическата конюнктура примерно за завода на Г.Ганчев в Баховица където са инвистирани по спомен около 42 мил.лв. са отпуснати около 2,5 за изграждане на инфраструктура. Друг е въпроса колко проблеми може да ти създаде местната власт при издаване на различни разрешителни , екологични проверки , местни данъци , търгове за отдаване под наем и прочие .
Но това са отклонения от темата на статията която е за поставянето на един часовник може би не най- красивия и нужен , но дарен напълно безплатно от група хора обединени от някаква идея в която Вие открихте план едва ли не да придобият и душите на клетите Троянци въпреки , че безкруполно ограбвали труда им . Но виж ако се бяха сетили да дарят една ярка рубинена петолъчка , която да се закачи на постамента на паметника или направо на сградата на ОС тези "чорбаджий" щяха да станат "спасителите на Троян" .

Анонимен каза...

Явно 32-пи е севлиевски ротарянец /ако изобщо в Севлиево има Ротари клуб/и се сърди , че не е бил поканен на Коледно парти на Ротари клуб – Троян.

Анонимен каза...

Това ли е мечтата на всеки троянец, да бъде част от Ротари клуб?

Анонимен каза...

До 34-ти,благодаря за отговора.
Аз бих Ви попитал нещо друго: Не смятате ли, че е някак си смешно да делим на червени и гербави политическите фракции в Троян?Едва ли има човек, на който да не му е ясно, че всички са от един дол.
Отговорете ми как тогава за 4 години власт на некомунистическата ГЕРБ, в Троян по никакъв начин не се промени отношението към евентуалната бизнес среда.А именно, отваряне за инвестиции и опитите за привличането на такива?
Споменавате Христо Йовчевски, който е на всяко гърне похлупак,съответно и виден "член" на Ротари Клуб Троян.А там "член" е и Минко Акимов.
Следите ли мисълта ми...

Анонимен каза...

Следя мисълта ти и Христо Йовчески не е член на Ротари Клуб Троян. Давай нова конспирация ха ха...

Анонимен каза...

Дайте да ги видим кои са тези Ротарианци в Троян и тогава да ги коментираме.
Ще останете изумени /не възхитени/, кои са.
Едни ще умрат от смях, а други от срам.
Е това е Ротари клуб, в Троян. Първоразрядни ПЪРВЕНЮТА.

Анонимен каза...

Че остана ли кой да го гледа тоя часовник,освен циганите бря? ГоМнари ;-)

Анонимен каза...

Те ротарянците са ясни донякъде все кадри на ДМКМС каквато е и кметицата ,важно е доколко са си извадили поука . Тази вечер и един ротарянец не видях в синди явно всичи са баровци и ходят в по- престижни дупки .Весела коледа на всички .Не минах по центъра да видя колко е часа но чвно е прекалено късно .

Анонимен каза...

много интересно ще стане ако подпалвачите на коли дойдат и му драснат клечката.какви ли ще бъдат реакциите на полиция,кмет,ротари и т.н.

Анонимен каза...

Защо пък да го палят, аман вече от малоумни писачи тук!
Някой роатарианец или марсианец дали ще ни уведоми нас плебеите, как се прави дарение и след това тръгваш да събираш евентуално сумата за обезпечаването му ,и ако ги събереш да го платиш?
По тази схема давам благотворителна вечер за всички социални слаби хора в Троян, на сметката на Марин Радевски и Светльо Дочков!

Анонимен каза...

Кой плати масрафа по откриването,ток и озвучение и т.н.. Или кметицата черпи за добра дружба?

Анонимен каза...

Г-н Акимов, разбрах че търсите специалист:
Аз съм млад като Вас, добре "сложен",притежавам шофъорска книжка и мога да храня куче, имам компютърна грамотност за разлика от Вас , работя на компютър и си падам малко "ГЕЙ"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |