Соцдепутатът Горов получи 6 месеца условно и година без книжка

* Лидерът на БСП – Ловеч бе спипан да шофира пиян на 31 декември миналата година * Отново се чуват подканяния за оставка на народния избраник

ДЕПУТАТЪТ ОТ НАШИЯ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН и лидер на БСП – Ловеч Димитър Горов е получил условна присъда от 6 месеца плюс 1 година без право да шофира от Софийския градски съд, научи Т21. Причината – навръх Нова година (31 декември 2010 г.) в Ловеч катаджийски патрул спипа народния избраник обилно почерпен зад волана на собствения му лек автомобил „Шевролет Круз”; при проверката на място дрегерът отчел 1,76 промила алкохолно опиянение, а химическо изследване на взетата кръвна проба завишило резултата на 2,1 промила (по закон за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта се търси съдебна отговорност – бел. Т21). Тогава се шушукаше, че катаджийската проверка е по сигнал на „доброжелатели”, с които Горов купонясвал в новогодишната нощ.

ПРЕПИСКАТА ПО СЛУЧАЯ пък бе препратена от Ловеч в Софийската градска прокуратура – единствената, която може да образува дело срещу лица с имунитет. На 19 май т.г., припомня ловешкият сайт LovechToday, главният прокурор Борис Велчев поискал свалянето на депутатския имунитет на провинилия се парламентарист, за да може да започне наказателно преследване; но още на другия ден г-н Горов сам депозирал писмено съгласие за сваляне на имунитета му. За алкохолната си шофьорска изцепка ловчалията стана носител на антинаградата „Златен скункс” на тв-шоуто „Господари на ефира”.



СЛЕД КАТО СЛУЧКАТА СЕ РАЗЧУ, в Ловеч имаше призиви соцдепутатът да подаде оставка; самият той пък излезе с публично извинение към гражданството, но наблегна на факта, че не е извършил пътно-транспортно произшествие и от грешката му няма пострадали. В момента също се чуват подканяния за оставка, а в споменатия ловешки сайт тече анкета с въпроса „Ще си подаде ли оставката депутатът Димитър Горов след получената присъда?”. Според действащия в момента Правилник за организацията и дейността на НС при условна присъда не се изисква предсрочно прекратяване на пълномощията на народния представител (чл. 123, ал. 7).

Т21

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Помиар!!!!!

Анонимен каза...

И защо?????Има ли депутат,кмет и какви ли не още местни управници ,където и да е (без значение област) -да не пие и кара -най малките престапления който вършат!!!!!!!

Анонимен каза...

Какъв му е проблема?Ако няма ,ще му назначат шофьор с кола и пак нещата са подредени!!!!

Анонимен каза...

Горов допусна грешка управлявайки МПС след употреба на алкохол. Това е факт и място за коментари няма.Той обаче се призна за виновен и си търпи наказанието, за което го поздравявам.Можеше да използва връзки, познанства и власт за да се потули случаят, както стана при Енкин на Калеешкото ханче и с Боко Пъдарски в Троян. Горов показа, че всеки може да сгреши, но не всеки има смелостта да го признае.

Анонимен каза...

Напълно си прав №4, няма човек който да не греши, а №1, с този категоричен коментар, го съветвам преди да съди, да огледа първо себе си! Да се попита, ей тъй на сериозно, и съвсем честно да си отговори, той или тя на негово място какво би правил/а в такава и при други ситуации!

Анонимен каза...

Не става дума за друго а дали трябва да си подаде оставката като народен представител... а че всички грешим е вярно но това е друг въпрос,народните представители получават по една чанта пари месечно и се пъчат с безброй привилегии затова трябва да са за пример..4ти и 5ти Горов си призна но след като случая се разчу по медиите...

Анонимен каза...

А защо се разчу по медиите, защото той не е попречил, а е и от опозицията. ГЕРБ нали е полицията. Другите народни представители окрадоха орталъка, а този за 3-4 питиета, дайте да го линчуваме. Не го защитавам, вярно, че постъпката му е осъдителна и за това са го осъдили. Не подкрепям ВСП. Въпросът е принципен и морален.

Анонимен каза...

Севлиево
Горов е български политик отвсякъде! И в добрия смисъл, и в лошия! Който не му харесва, да си смени държавата, щом не може да смени политиците...

Анонимен каза...

За жалост си прав Севлиево!

Анонимен каза...

А, в колко други случаи, си плащат, и случаите остават покрити. Баре, да си плащаха данък на държавата!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |