Тазгодишният Коледен базар – по-мащабен

* От 19 до 23 декември на централния площад: „вкусни” щандове с греяна ракия, греяно вино и топли закуски, уникални сувенири и подаръци, концерти на живо * На 31-ви в 24:00 – традиционното кметско поздравление и пищна заря

ТРОЯНСКИЯТ КОЛЕДЕН БАЗАР на централния площад тази година ще е по-различен, научихме от пиарката на Общината Маргарита Генкова. Идеята, подсказана от кмета Донка Михайлова, е базарът да е с повече събития и атракции (конкурси, концерти, изненади за присъстващите) и да изкара на улицата колкото се може повече троянци и гости на града ни. Накратко – да добие по-сериозен размах и повече адекватност на предстоящите два големи празника (Рождество и Нова година). Организатори са Община Троян и читалище „Наука – 1870 г.” с партньорството на Музея на занаятите и Общинския педагогически център.

КОГА И КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ на централния троянски площад, традиционното място на Коледния базар? В дните от 19 до 23 декември със свои „вкусни” щандове ще се представят троянският Хлебозавод, „Винпром Троян” и „Шато Копса” - Сопот и всеки ще може да опита празничните хлебозаводски продукти (коледна питка с пара /1 лев/, тиквеник, щрудел с ябълки, празнични погачи, картофник, лучник, банички със сирене, коледни звезди /троянски щолен/...) и да се сгрее с блага (греяна) троянска сливова и греяно сопотско вино. За пръв път ще участват и троянските училища – възпитаници от различните школи по изкуствата ще предложат изработени от самите тях картички, сурвачки, сувенири и др. Със самостоятелни щандове ще излезат и изявени троянски майстори на художествените занаяти, както и Дружеството на троянските художници – места, където ще може да се избере чудесен уникален подарък.

ВАЖНА ЕКСТРА ще са концертите „на живо” - всеки ден, от 17:30 ч., под великолепното троянско коледно дърво (и тази година Троян има най-високото живо коледно дърво в България - 23-метровата секвоя красавица пред читалището, чиито светлините бяха запалени на 5 декември – бел. Т21) ще се изявяват различни читалищни състави плюс представителният Общински духов оркестър на маестро Илиян Тодоров. На същото място ще бъдат представени и традиционните български обичаи Игнажден (19 декември), Коледуване (21 декември) и Сурвакане и Ладуване (22 декември).

Т21

26 коментара:

Анонимен каза...

" За пръв път ще участват и троянските училища – възпитаници от различните школи по изкуствата ще предложат изработени от самите тях картички, сурвачки "

Защо за тези канкурси не се уведомени всички общински училища,а трябва да го научаваме случайно ?

Анонимен каза...

За провеждащите са кАнкурси знаят всички само № 1 не е разбрал/а.Е сега вече знае.Ще видим разликата между кмет- мъж и кмет- жена, когато се организират празненства.Досегашните кметове все мъже си мислеха, че като раздадат безплатно пиене/вино/, с това се изчерпва празника. Предполагам ще е в полза на кмет-жена, имайки предвид уюута и чувството за естетика който жените носят в себе си.

Анонимен каза...

Както виждаме още от номер 1 се започва с оплюване и рогаене,с намиране на кусури и т.н. Абе хора дайте шанс на организаторите да си проведат мероприятията па тогава си кзвайте мнението.Имам чувството,че и господ да слезе от небето и той няма да може да угоди на някой от нашите съграждани.Предишният кмет,че нищо не свърши е ясно,но дайте да изчакаме,да дадем време и шанс на новия да поработи,та тогава ще коментираме.....!!!!!!!

Анонимен каза...

Като гледам улиците в кварталите Лъгът и Младост, все ми се струва, че предишният кмет все пак направи нещо!

Анонимен каза...

Тази секвоя за следващата нова година вече ще е изсъхнала.Къде гледат специалистите на общината? Там където е имало нагряване от ел.лампите клоните са изсъхнали!Може и по-скромно дърво да се украси, но всичките са уникални на площада.Дано на някой му светне, че секвоята не е дърво за нова година.Не съм злобар, но надхвърлянията и простотията ни нямат граница.

Анонимен каза...

Хубаво би било, ако и Троян получи коледна украса. По нищо не личи вечер по троянските улици, че идват празници - тъмно, тъжно.....А в повечето български градове е много по-различно...
Все още има време да наваксаме закъснението с украсата.........

Анонимен каза...

от 3-ти..Прав си 4-ти,само,че като мина през Лъгът виждам как предишния кмет направи от нещото нищо т. е.от местата където можеха да се разминат 4 леки автомобила сега се разминават едва 2,а най-вероятно и народа затова не го избра,заради "НЕЩОТО" което остави..!!!!

Анонимен каза...

До 7-ми:
Няма как да обясниш на жител от Кокоши дол или Гетото, по-известно като Лъгът, че Минко Акимов е лош кмет.И няма как да е,след като живущите в този да го наречем квартал, отскоро стъпиха в 21 век.Имат асфалтирани улици!!!
Вари го,печи го,за него Акимов е лъча надежда, а всички останали са комунисти!

Анонимен каза...

От №1: Не оплювам тази хубава инициатива,напротив искам да участвам! Надявам се,че организаторите като "троянски" схващат всички общински училища,а те вече не са много.
В предишни конкурси сме участвали,защото предварително сме били уведомени/ най - често с писмо до директора на училището/.Организаторите да не се сърдят,но за тяхната инициатива разбрахме едва сега и то случайно.

Анонимен каза...

Ето един наистина красиво украсен малък град - Трявна :

http://www.youtube.com/watch?v=65wa7USRbEA

Анонимен каза...

Моля, някой да ни информира - секвоята "красавица" добре ли е? От няколко дена я заглеждам и ми се струва, ча върхът е скършен. Дано ми се е привидяло!

troyan21 каза...

До №11: Върхът на секвоята е прекършен отдавна, по-лошото е, че цялата е прошарена от изсъхнали кичури - дано това величествено дърво не си отива?! Не би било лошо някой специалист да излезе със становище, от Т21 обещаваме да потърсим експертни мнения.

Т21

Анонимен каза...

Тази вечер минавайки през Велчевското видях че там на Читалището са си запалили огромна коледна звезда - ето още една добра инициатива

Анонимен каза...

8, правиш се на интересен, но мога да ти кажа, че огромна част, ако не всички, от живущите в квартала изобщо не са доволни от това, което стана! Как се прави тротоар наполовина - ела да видиш, на всичко отгоре си оставиха и строителен материал на зелена площ, а уж проектът беше за облагородяване на околната среда...
Иначе украсата ни всяка година е абсолютно една и съща :D, ама да се радваме, че и това имаме.

Анонимен каза...

Абе най-добре, да ви бяха били и една бетонна ограда и да ви отцепят в истинско гето.Барабар с циганските ви дърварници,кокошкарници и смръдлива полендашка измет...

Анонимен каза...

За къде пък да се разминават 4 коли бе аланколу?И да се остави тесен торотоар, колите наспрели и в двете платна и къде ще се разминат тогава 2 детски колички например.Да живее пешеходеца!Искам тротари и плащи за хората.Ревете като вдовици за да не казвам какво да се разминавали 4 коли на оня луенен осран от кокошки пейзаж ли?Честно да ти кажа до скоро този район на Троян ми беше еднакво противен колкото и циганските лъки.За щастие вече има наченки на урбанизация от несоц тип.

Анонимен каза...

Ако дървото е тръгнало да съхне уверявам ви просто спиране няма,а що се отнася до 16-тия аланкоолу,мога само да му кажа,че не са направили платното тясно а тротоарите безумно широки заради детските колички,защото никой не мисли за народа,а просто защото асвалта е много по-скъп от тротоарните плочки т.е. който каквото и да ти говори става дума за пари(далавера)....!!!

Анонимен каза...

Еми отсечете дървото, и без това отдавна го правите - сечете клона на който седите.

Анонимен каза...

Само сдс и леля иванка!

Анонимен каза...

ще има и секс-зона.специален гост ТАСКО-КУРВАТА хванал се за палците.

Анонимен каза...

Аз съм № 5.Благодаря на всички,които ме подкрепят за секвоята.Питам: дали ще се намери в общината, човек който да отбира на дървета ,за да каже ,че секвоята съхне от тези украси.И на това ли дърво ще с...м.МОЛЯ СПРЕТЕ ВАНДАЛИЗМА НАД ДЪРВЕТАТА.САМО ТЕ НИ ОСТАНАХА.ЗАЩО НЕ УКРАСИХА ОБЩИНСКАТА СГРАДА, ЧИТАЛИЩЕТО И ДСК-ТО С УКРАСЕНИ ЕЛХОВИ КЛОНЧЕТА? ХЕМ ПО-ЕВТИНО, ХЕМ ЩЕ ЗАПАЗИМ СЕКВОЯТА.ДА СЕ СПРАТ БЕЗОБРАЗИЯТА НА МАЛОУМНИЦИТЕ!

Анонимен каза...

Ако имаше такъв човек, едва ли Ботев и Д. Икономов щяха да приличат на Бейрут!
И аз питам ,къде е умника който се изцепи, че засадените фиданки по Икономов за има няма година ще заприличат на палми?
Също така някой ще обърне ли внимание на парк Капинчо, който след сбирката на малопишковците ловджии,организирана от мумията Акимов, заприлича на бунище?

Анонимен каза...

Брато,ами той Акито дето мине какво друго можеш да очакваш след него освен бунища и "ако"....!!!

Анонимен каза...

В общината има две еколожки на заплата - те трябва да дадат отговор за състоянието на секвоята .Има и един куп екологични организации до които могат да се допитат и ако вече не е късно да се спре постепенното изсъхване на дървото.

Анонимен каза...

Еколожките в общината едва ли имат познания от науката-ДЕНДРОЛОГИЯ.

Анонимен каза...

Ако еколожките в общината нямат познания по дендрология ...веднага да се омитат от там!Дендрология-/гр.дендрос-дърво,логос-наука/,ако трябва ще обясня и какво изучава екологията!!!
Чудя им се на тези госпожи как допуснаха обезлесяването на ул."Хр.Ботев" и на толкова много улици!!!
Госпожо Кмет,вероятно сте много заета,но знам,че четете форума - обърнете им внимание .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |