Попълниха постоянните комисии

* Пеевски („Атака”) вкарва в съда Решение №3 от предишната сесия, определя го като „пълен въздух под налягане и некомпетентност” 
* Николай Тодоров („Избор за Троян”): „Странно е некомпетентен 
да говори за некомпетентност”
В Общинския съвет

ВТОРАТА СЕСИЯ на новоизбрания Общински съвет (ОбС) в Троян, чиято основна задача бе да попълни състава на 6-те си постоянни комисии, започна по начина, на който свикнахме в предишния мандат – с гневни обструкции и хокания от страна на представителя на „Атака” инж. Илиян Пеевски (1 декември). Имаше я и станалата традиционна декларация в началото, но този път тя не бе на атакистите, а от името на ГЕРБ и приятели („Избор за Троян”, РЗС и ДСБ) и бе прочетена от инж. Марин Радевски.

НЕДОВОЛСТВОТО НА ИНЖ. ИЛИЯН ПЕЕВСКИ бе от Решение №3, взето на предишната първа сесия (14 ноември) на местния парламент и регистриращо създаването на 8-членна комисия за изготвяне на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Троян. „Пълен въздух под налягане и некомпетентност!”, така недоволният съветник определи въпросното решение; аргументите му – комисията не можело да е 8-членна, тъй като съществува възможност при гласуването да се стигне до равенство на гласовете и да се блокира работата. Г-н Пеевски заяви, че вече е сезирал за тази незаконосъобразност Административния съд в Ловеч. „Странно е некомпетентен да говори за некомпетентност”, репликира гневния си колега съветникът от „Избор за Троян” Николай Тодоров. Последва светкавична дуплика от страна на Пеевски: „Аз говоря конкретни неща, а вашите общи приказки ще свършат в прокуратурата и съда”.

ДЕКЛАРАЦИЯТА, представена от инж. Марин Радевски (ГЕРБ), всъщност бе контрадекларация на подобен документ на опонентите от БСП – Троян, разпространен в местните медии и визиращ начина, по който бе избран председателят на Общинския съвет. Социалистите бяха определили вота за председател като „петно върху демократичните традиции на Троян” и като „странно, неморално и недопустимо”. А в отговора на партньорите от ГЕРБ, „Избор за Троян”, РЗС и ДСБ се казваше: „И ако вие, уважаеми колеги вляво, определяте демократичното взимане на решения чрез гласуване и избор на мнозинството „странно, неморално и недопустимо“, както твърдите във Вашата декларация, то ние, след вашите изявления, вече сме реално обезпокоени за градивната работа на този Общински съвет. Как, ако не чрез гласуване и мнозинство, спазвайки ЗМСМА, ще взимаме решенията си в пленарна зала...”.

СЛОВЕСНИТЕ ПРЕСТРЕЛКИ продължиха през цялата сесия, но все пак главната задача бе изпълнена. Ето и избраните председатели на 6-те постоянни комисии: Йордан Данков, ГЕРБ (Комисия по бюджет, финанси и икономика); инж. Дилян Енкин, БСП (Комисия по ТСУ); д-р Цветомила Дудевска, ГЕРБ(„Здравеопазване и социална политика”); Розалина Русенова, БСП („Образование, спорт, култура и граждански организации”); Трифон Трифонов, РЗС (Комисия по туризъм); Петър Яшев, „Избор за Троян” („Законност, обществен ред и жалби на граждани”).

Т21

27 коментара:

Анонимен каза...

Този шут Пеевски няма ли кой да го изгони? Срам ме е че съм от Троян! Да уточня, че не съм нито от едните, нито от другите. Може ли този човек да прави всяка сесия на цирк? Трябва да им дават кисело мляко за вредни от контакта с него! Или хапчета за успокояване, щото видно е-той не си ги пие!

Анонимен каза...

Нужно е и някой да следи ,да се спазват правилата и законите! Нищо, нека да им нарушава спокойствието, да ги държи под напрежение. Мисля, че мястото на компетентните журналисти е на такива места, да следят от близо работата на ОС, да пишат независимо и открито, да продават вестниците си, от врата, на врата.Нашият народ има нужда от информация, хората нямат идея какво се върши в нашата държава, и затова спим вече толкова години, дълбок зимен сън!

Анонимен каза...

Всичките комисии са с подходящ председател, предвид сферата в която работят. Но пък има и една, която контрастира от другите - Комисия по туризъм. Кой е този човек, който е заел председателския пост, непознато име, с какво се занимава и дали той е подходящият човек за председател на тази комисия?!?

Анонимен каза...

И какво значение има кой я заема тази комисия по туризъм?Така или иначе ,всичко е отбий номер!
Впрочем,ако някой е трябвало да я оглавява,то това е д-р Дудевска.В предизборната си кампания, тя обясни как ще превърне Троян в курорт от типа на тези в Словения,Австрия,Швейцария и т.н...

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,не ги оставяй и минута в покой,дишай им във врата до дупка,не и позволявай да си заформят спокойно далаверите,защото ТЕ пак на там са се запътили с големи и бързи крачки.

Анонимен каза...

Лянка Лянкааааа Лянка,голям си образ,но не може и без такива като теб,какво да се прави..........!!! Затова е интересно защото сме различни.

Анонимен каза...

Какъв е този, световно неизвестен, Тр. Трифонов???
Покажете го за да го видим.
Чер ли е, бял ли е, какво е учил, с какво се занимава и т.н.

Анонимен каза...

Трифонов, е най-подходящиа за този пост.
Сигурен съм, че човека си разбира от работата щом е назначен на този пост.Нека му пожелаем успех в работата!

Анонимен каза...

Трифунчо се занимава професионално с правене на фелацио в момента обслужва ГЕРБ но е готов и за други които платят Професионален духач съмишленик на Яне Лудото!!!! Сега ще оправя туризма на Троян ... вече е отворил устенца да го поема от когото трябва и вече е поел първата доза....

Анонимен каза...

Пустий туризъм бре, кой от де се извъди по избори, се за него се хваща .Ей го Минчо оная година обяви на площада 2011-та за година на туризъма в Троян, само дето никой не разбра!
Дайте да го видим, животно ли е,предмет ли е, като все за него се говори.
Дайте отговарящия за този туризъм в Община Троян, да каже как и що и кво!

Анонимен каза...

10-ти, за туризма в общината отговаря Марияна Троанска.

Анонимен каза...

ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ДА РАБОТЯТ ЗА ТРОЯН, БЕЗВЪЗМЕЗДНО-НЕКА СЕ ОТКАЙАТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ, НАЛИ ВСИЧКИ РАБОТЯТ ЗА НАС-ГРАЖДАНИТЕ.ТОГАВА НЕКА ПАРИТЕ КОИТО ИМ ДАВА ОБЩИНАТА ЗА ЗАПЛАТИ, ДА СЕ ДАВАТ НА ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЙЕНИЕ-ХА ДА ВИДИМ СЕГА КОЛКО ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ БИЯТ, ЧЕ РАБОТЯТ ЗА ТРОЯН??????????

Анонимен каза...

А ДЕПУТАТА НИКОЛАЙЧО,ДЕТО СЕГА Е ОТ ДРУГИТЕ, ТОЧНО ПРЕЗ МАНДАТА НА ЕНКИН СИ НАПРАВИ ЗАМЕНКАТА РАЙКОВСКО-ПЛОЩАД ВЪЗРАЖДАНЕ, А СЕГА И ТОЙ ОПОЗИЦИЯ..........СМЯХ, ГОЛЯМ СМЯХ

Анонимен каза...

Ти като му видиш заведенията на тоз фъфльо,да ти стане ясно що за политик е.
Оная кочина ривърсайт е просто върха на айсберга!

Анонимен каза...

Щом Мариана Троанска отговаря за туризма, да излезе заедно с Трифнов и да кажат как мислят да го разиват тоз туризъм.Нали затова са учили ,това работят и затова им се плаща на тези хора,нали така?

Анонимен каза...

14-ти ако ривара е кочина кое е за теб върха на сладоледа козивир ; при братята или синди ?

Анонимен каза...

За съжаление, 16-ти коментар е написан толкова неграмотно, че не се чете.
Явно в "ривара", основната клиентела е от подобен род!

Анонимен каза...

17 ти вероятно грамотните троянци ходят в клуба на Атака да четът трудовете на Волен Гарджев и Деница Сидерова .

Анонимен каза...

Странно е бързането на Общ.съвет да избира постоянни комисии по правилника за неговата работа за мандата 2007-2011 г.?! Има избрана временна комисия да изработи правилник за работа на общинския съвет за този мандат 2011-2015. Какво ще стане ако се определят други комисии? При председател на Общинския съвет и председател на икономическата комисия от ГЕРБ какво ще се случи с кмета от БСП? Според мен нищо добро. Ялово управление и още четери години упадък!

Анонимен каза...

Така е братле...

Анонимен каза...

Па той тРифун-дипотат е при нази ромите на квартиру--Работил в "Калинел" и му давали малка заплата,та го ползваме -ДОБЪР Е!!!!!!!

моята молитва каза...

Господи, защо така се подиграваш с моя град? Защо допускаш тази безподобна Трифонизация и Минковизация на Общинския ни съвет.Къде гледат гласоподавателите, когато избират за съветници подобни Трифонци.Всъщност - къде са интелектуалците-съветници? Защо само интересчии се набутват за управляващи? Като гледам състава не виждам кой може да даде една смислена идея за развитието на Троян. Не виждам някой, който да мисли за просперитета на общината.
Защо, господи, ни обричаш на тази трифонизация и минковизация? Защо?

Анонимен каза...

Прав си, но то не е само трифонизация. То е и николайтодоровизация, и ангелбалевизация, и петковизация. Що щът тези некадърници в Общинския съвет? Позор за Троян, който я докара до там, че безидейници и интересчии да ни управляват. Е как да върви градът ни?

Анонимен каза...

22-ри, като се правиш на толкова богобоязлив, хубаво е да ти кажа, че Господ се пише с главна буква. То ясно, че си от безверниците - комунисти. Не, че нещо, ама само да те информирам, че явно не си с много познания:)))

Анонимен каза...

Към 24-ти. Написал съм "...не виждам кой може да даде една смислена идея за развитието на Троян". Т.Е. никой от състава на сегашния Общински съвет.Така че не смятам съветниците социалисти за по-сполучлив избор.А иначе съм атеист и затова пиша "ГОСПОД" с малка буква.Това не ми пречи да ти пожелая "Бог да те пази!"

Анонимен каза...

22-и, 23-ти: троянецът се доказа, че е тъпо говедо - ей това заслужава да му се случи! Ей такива недоносчета като Николай Тодоров, лекьосани свине като Ангел Балев, господа Никой като Трифон Купеното, псевдо- бизнесмени и благотворители като Радевски и Дочков и разбира се такива ценни ръководители, "дали живота си и семейното благополучие" в името на просперитета ни - Минко Акимов.
Няма хър-мър - ще си ги търпим още 4 години, гарнирани с червените сиви кардинали зад кулисите. То въсщност са си от един дол дренки...

АН АРХОС каза...

Към 26-ти :Защо пък да няма хър-мър и защо пък да трява чак още 4 години да търпим . Защо по дяволите "ТРЯБВА" ? "НАРОДЕ"????

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |