Донка Михайлова – новият кмет на Троян!

* За пръв път в историята на града ни жена застава начело след избори; и от нас – честито! * На президентския вот - мощна троянска подкрепа за Росен Плевнелиев
 
Местни избори 2011

ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО СИГУРНО – за пръв път в своята 143-годишна история Троян има кмет жена, спечелил поста след избори**. На днешния втори тур на Местни избори 2011 (30 октомври) кандидатът на БСП Донка Михайлова победи с голяма преднина борещия се за втори мандат досегашен градоначалник Минко Акимов (ГЕРБ). Г-жа Михайлова е получила 8073 гласа, което представлява 55.52% от действителните бюлетини на балотажа в община Троян (общият брой на гласувалите за кмет е 15 931). За г-н Акимов вота си са дали 6469 човека или 44.48% (т.е. 1604 гласа по-малко). Правим уговорката, че данните ни не са окончателни и са възможни незначителни корекции, но общата картина не би могла да бъде променена.

В ГЛАСУВАНЕТО СИ за президент и вицепрезидент троянци са предпочели кандидатите на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова пред конкурентите им Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от БСП. В тези избори троянският вот е бил още по-категоричен, като преднината на победителите е от почти 3000 гласа. Новият президентски тандем получава 8812 троянски гласове, или 60.23%, а противниците им на балотажа - 5818 гласа, 39.77% (далеч по-убедителна победа и от на национално ниво, където Плевнелиев - Попова имат 53.5% срещу 46.7% за Калфин - Данаилов)***.

И ОТ НАС – ЧЕСТИТО на победителите! Имаме данни, че г-н Акимов и председателят на ГЕРБ - Троян Сашо Данков късно тази вечер са посетили клуба на БСП и са честитили победата на опонентите си, достоен, макар и леко изненадващ жест на фона на ожесточената предизборна битка през последната седмица. Друг любопитен момент – оказва се, че в деня на победния балотаж Кольо Кацаров, лидерът на БСП - Троян и човекът с най-големи заслуги за лансирането на печелившия кметски кандидат на червените, е имал рожден ден; а на по-добър подарък от този – здраве му кажи!

ИЗВЕСТНИ СА И ПОБЕДИТЕЛИТЕ в петте троянски села, в които имаше кметски балотажи. В с. БЕЛИ ОСЪМ досегашният кмет Иван Драголов (ГЕРБ) спечели пореден мандат. В с. БОРИМА и с. ГОЛЯМА ЖЕЛЯЗНА също победата е за досегашните кметове – съответно Смаил Афъзов (ДПС) и Иван Христов (БСП). В с. ШИПКОВО новият кмет се казва Минко Станчевски (Инициативен комитет), а в с. ДЕБНЕВО – Богдана Иванова (коалиция "Избор за Троян").
 
Т21

** Заб. Троян вече е имал за кратко кмет жена - Петрана Делийска (30 септември 1955 г. - 20 февруари 1956 г.), но тя е била "спусната" от тогавашното партийно ръководство и не е печелила избори. Този факт ни припомни нашият приятел Дочо Николов, за което му благодарим!

*** Заб. За своевременното публикуване на резултатите от двата изборни дни (23 октомври и 30 октомври) голяма заслуга има нашият приятел и член на ОИК - Троян Свилен Димитров, за което му благодарим!
 

232 коментара:

«Най-старите   ‹По-стари   201 – 232 от 232   По-нови›   Най-новите»
Анонимен каза...

"А гербаджии, авджии и всеки недоволен от избора (в Троян) имат право до три дни да злобеят и хленчат до насита! Полага им се да се разтоварят. Белким запомнят това наказание. И него си го заслужиха. Ако не вярват (не знаят защо), да питат бат Бойко!"

Това е истината: по-добре кадърен социалист, отколкото НЕКАДЪРЕН ПСЕВДОДЕМОКРАТ!!!!!

Анонимен каза...

185-ти.
Делян Енкин в общината, само когато има сесии.
Той е най-вредния човек за Троян и обществото.
Г-жи Михайлова, дистанцирайте се категорично от този селски хитрец и и9нтригани, ако искате да успеете.
От мен , УСПЕХ!

Анонимен каза...

фен,
последното изречение горе в моя вариант е така- по добре посредствен кмет, по-малко бели ще направи от умен и изпечен мошеник. ще видим как ще е, но бизнеса пак ще трябва да включва енкин като съдружник във фирмите си, пак ще трябва да му дават много пари на ръка.. а за сираков и подобните да не говорим, там далаверата е дребна, посредствена като тях.. та какъвто ни елита на града, такъв ще ни е и града. жалко за поредните надежди, жалко че има такива хора като донка които продават куха надежда. тъжно е, че има има и толкова лекверни хора та да вярват на изпечената лъжа.. малки, посредствени хора в малък посредствен град..

Анонимен каза...

2 ри още един глас и от мен по темата за енкин.Ако се беше дистанцирала Михайлова от него ,втори тур нямаше да има.Пожелавам и аз успех на Донка и дано се вслуша в съветите на хората.Въпреки ,че ме съмнява вчера са имали двАмата 3 часова среща в 303 ,което осначава ,че нищо няма да се реши в Троян без неговото съгласие.

Анонимен каза...

Според мен най добрият ход за нея е да зарови томаховката на войната и да покани хора от всички партии в управлението на градът.Така само мисля,че ще си спести много нерви и удари под кръста особено с представителите на ГЕРБ.Жалко ще е за Донка ,ако предпочете Енкин пред тях тъй като си мисля,че КОЛКОТО И НАГЪЛ ДА Е вече не е тази сила която беше по времето когато ,Станишев колеше и бесеше в БГ.Иска или не иска ще трябва да се съобразява с това ,че още две години ГЕРБ ще раздава порциите от пицата и комунистите от София няма да са им много от полза.А след две години ,я камилата я камиларя.Ако бат Бойко си изиграе както трябва картите и измъкне България от СВЕТОВНАТА криза без да е фалира Бесепарите няма да са никога повече на власт в БГ.А като гледаме резултатите от тези избори хората им дават все по голямо доверие на ГЕРБ.Каквото и да реши дано им помага господ,защото като гледам как се е хванала за сега като удавник за сламка в Енкин мисля ,че все още не им е ясно с какво е чака.

Анонимен каза...

Троян се отърва от комунягата М. Акимов и мутренските подлоги около него.

Анонимен каза...

Интервю на Донка Михайлова пред Хоризонт
http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/horizont/ZaKmet/Pages/0111kmetove.aspx

Анонимен каза...

Много ви знае устата и все не доволствате! Тя е една много умна и кадърна жена, няма значение от коя партия е, важното е да работи за града и за троянци! Важна е личността, а не партията! Колкото до Акимов, на него проблема му е, че се влияе от много хора, затова тези 4 години бяха изпълнени с бавна и мудна работа. А Данковия само като му се погледне визията, се стига до извода, че в главата му няма нищо- на национален празник или на какъвто и да е, идва с маратонки и костюм, че е много беден , за да си купи едни официални обувки. Така че угоените прасета да се готвят за коледния нож, хахаха

Анонимен каза...

Ало 200 пии си хапчетата по-редовно.

Анонимен каза...

Ще правя МАГИЯ на всички комунисти, 4 години секс да не видят;

Анонимен каза...

Тя джамията е по проект тъй че,няма да е с пари на общината (САМО 20%)от около 2000000лева

Анонимен каза...

Много ви знае устата и все не доволствате! Тя е една много умна и кадърна жена, няма значение от коя партия е, важното е да работи за града и за троянци! Важна е личността, а не партията! Колкото до Акимов, на него проблема му е, че се влияе от много хора, затова тези 4 години бяха изпълнени с бавна и мудна работа. А Данковия само като му се погледне визията, се стига до извода, че в главата му няма нищо- на национален празник или на какъвто и да е, идва с маратонки и костюм, че е много беден , за да си купи едни официални обувки. Така че угоените прасета да се готвят за коледния нож, хахаха

Анонимен каза...

da vi eba maikata na vsi4ki,mnogo ste umni zaradi tova 6te mrete ot glad i mizeriq.

Анонимен каза...

i kakvo za bojidar michev-otpadnaliq kandidat za kmet na selo DEBNEVO???

Анонимен каза...

Каки свине бе,да не са давали и прасета на глас,ако е така значи се минах за 100лева :@
А колкото до данкоФ -без думи(Чеп за зеле не става че ще се хлъзне)дано г-жа МИХАЙЛОВА УПРАВЛЯВА чЕСТНО И ПОчТЕНО!!!!!!!!!!!!!!!!!ВНИМАВАЙ С ДРУГАРЯ ЕНКИН

Владимир Бочев каза...

Уважаема г-жо Михайлова
надявам се да прочетете следното : Допълнителните гласове , които получихте на втория тур , не са от жителите на общината желаежи да бъдат управлявани от комунисти , а са от хора не одобряващи другия кандидат на балотажа . Аз съм един от хората гласували за Вас точно поради тази причина , а уверявам Ви такива са изключително много . Надявам се да оправдаете доверието , което сме Ви дали , че ще бъдете по-добрия градоначалник . А относно кметските наместници , които ще бъдат назначени постарайте се те да бъдат работливи личности , а не партийни мазници . Между другото Вие победихте на балотажа един много по-червен комунист от Вас , нищо че сега се е пребоядисал . С г-н Акимов съм разговарял в предварително фиксирана среща в "Общината" , която трая цели 13 минути , и само за първите 5 минути пролича неговата тотална комунистическа натура , изразяваща се в говоренето му , подхода към събеседника , маниерите и съвета , който си позволи да ми даде .
Предпочитам във Вашите действия да се откроява перфекционализмът пред комунизмът .
Засега с уважение - Владимир Бочев .

Анонимен каза...

Много точно изрази и моето мнение, Бочев.

Анонимен каза...

Айде лиглювците почнаха да се мазнят.Погледнах фейса на Донка пред изборите и след победата.Много троенски приятели си е намерила от понеделник насам ,не малко от които съм сигурен ,че гласуваха за старите управници.Ебати курвенският град.

Анонимен каза...

Дайте някакво по-достоверно инфо за строежа на джамия в Троян, че ми стана интересно!

Анонимен каза...

Никой никъде не споменава какво е семейното положение на Д.Михайлова - имаше една снимка от Бузлуджа,но на нея бяха - тя ,Енкин и синът и...а съпруг?

Анонимен каза...

Донка не е комунист! Сегашната БСП няма нищо общо с едновремешната БКП!!! Но повече от факт е, че в БСП има много повече специалисти и кадърни хора, отколкото в Герб, които още прохождат! Донка, ако се е беше кандидатирала от друга партия, или като независима, тогава сигурно щяхтв друга песен да пеете. Но по-важното е да се гласува за личност и да се избере по-малкото зло! Успех на Донка и й пожелавам да открие нови работни места и да задържи младите в града!

Анонимен каза...

Изчетох всичко и не се изненадах толкова много.Бяхме си завистливи,злъчни и мразещи, но последните години и начина на живот съвсем са ни отнели чувствата–уважение, обич, взаимопомощ, и дори неможем вече и сами да си помогнем.С този начин на мислене никога няма да излезем от тинята /жалко за децата ни и внуците/.Ако не започнем да работим всички заедно и ДОБРЕ, така ще се "влачим" още 100 години.Закон е, че битието определя съзнанието, и може би това е валидно не само за хората от нашия град, но и за целия ни народ.Не съм от БСП.За президент гласувах за Плевнелиев, но в Троян – за Михайлова.Нарочно не посочих партии , а имена.Време е да преценяваме и гласуваме за хора, а не за партии.Гърция стигна до това положение именно от борбата за власт между партиите,едните плюха другите, и обратно,прехвърляха си вината и, никога виновен нямаше.Всяка партия дошла на власт даваше париге,които обещаваше, докато паднаха в собствения си капан.И сега...накъде?!Замислете се и да работим без да ни пречи партината принадлежност на човека до нас /ако работи добре и честно, разбира се/, защото може да се окажем извън игрището и тогава...тежко ни, като сме свикнали да чакаме някой да дойде, и да ни изпълни желанията–на готово.На г–жа Михайлова пожелавам много търпение и готовност за упорита работа.Нека неверието и омразата, която е заслепила някои хора да Ви амбицират за добра работа и умни решения.Народа ни се измори от проблеми, стрес, безпаричие–простете им неуважението и съдействайте за по–доброто бъдеще на града и хората.

Анонимен каза...

Гадни комунисти !!! Смешни,продажни хора !!! Аз съм на 21 години и не искам да ме управлява,жена която няма един ден изживян в града и не знае за какво става на въпрос!Евала на турците,които дойдоха да я подкрепят!

Анонимен каза...

21..Успех на Донка и пожелавам да открие нови работни места.
Тя Донка колко фабрики има и ще откривали скоро работни места ,че съм безработен и дето попитам за работа , викат върви при Донка.

Анонимен каза...

Чао, чао, Мими Аки! Кметският ти пост беше истинско недоразумение и се радвам, че троянци те прогониха толкова убедително. Нямаше шанс за втори мандат, още повече с такъв кандидат, на чиито фон пролича бруталната разлика в нивото на интелект, образованост, изказ, визия. Всички млади хора, с които говорих, отбелязаха това, осъзнавали са го и са направили очевадно по-добрия избор.

Анонимен каза...

Предполагам, вече на всички водачи на МПС, им е абсурдно появяването на това недоразумение "Кръгово Движение", до КООП пазара!
Местните орки сега ще се изпотрепят, просто защото не знаят правилника,а и как така ще дават предимство.
Гостите пък от големите градове, по навик, се шмугват с бясна скорост в кръговото, и горко му на пешеходеца застанал на още по-абсурдната пешеходна пътека в кръговото...

Анонимен каза...

Минц, не ставаш за кмет и на видинско село! Радавм се, че те разкарахме. Много се изложи с агитациите си против г-жа Михайлова, особено при положение, че когато ти си бил комунист, тази "комсомолка" не е била родена. Ходи на курсове да се отучиш от сеслкия си мек акцент и "Аз ми съ иска".

Анонимен каза...

Поздравления и от мен за г-жа Донка Михайлова! Изключителна дама, приятна за гледане и слушане. Вярвам в нея, в опита й, в интелекта й! А и няма как женската ръка да не проличи най-малко във визията на града ни!

Анонимен каза...

до 26:Момче младо и зелено-кръговото си е много добро.Аз съм щофьорка от 30год.,не слизам от кола,шофирам редовно в Европа и ти казвам:местните орки,които не са си купили книжката като теб,няма да се объркат.Пешеходните островчета ги има навсякъде по Европата,сиреч Троян има едно нещо Европейско и то трябва да е в калта,естествено нали сме си купили книжката.Дано и другите кръстовища ги направят кръгови, че това движение в Троян дело на сина на Енкин е по-абсурдно и от най-абсурдната пешеходна пътека в кръговото.И като ти е трудно на това елементарно кръгово,поне ще има къде да се научиш как да караш,че като излезеш навънка след 4години-по разбираеми причини,да не предизвикаш ПТП,защото западнярите не си поплюват.Тогава се сети за "стареца"Акимов,че те е направил по-грамотен.

Анонимен каза...

"щофьорка от 30 години, шофирала редовно в Европа"...бла бла глупости на търкалета...скрий се някъде смешник правещ се на жена...

Анонимен каза...

От отговора ти разбирам,че нямаш толкова години,колкото аз шофьорски стаж.В това няма нищо лошо.Ще ти дам една максима-Старите хора обичат да дават добри съвети,защото не могат да дават лоши примери.Ако я разбереш ще ти е от полза.Пожелавам ти леко джиткане по Европейските пътища,момко!

Анонимен каза...

197-ми,плачи като ти се плачи,кой те е спрял,при Минко много ли ти беше весело,ако е така вземи си го у вас.Не разбра ли,че народа не го иска.

«Най-старите ‹По-стари   201 – 232 от 232   По-нови› Най-новите»

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |