Велчовци започнаха по шампионски

* Ути Бъчваров гост за старта на сезона, гътна 100-килограмов шопар

ПО ШАМПИОНСКИ започна сезона за отстрел на едър дивеч прочутата ловна дружинка от с. Велчево, която преди година (сезон 2009/10) постави абсолютен национален рекорд от 131 отстреляни глигана и бе обявена от съюзното ръководство за №1 в страната. В двата ловни дни (1 и 2 октомври) велчовските стрелци гътнаха общо 9 шопара, като за отбелязване е, че излетите бяха само до обед; „Можехме да ударим два пъти повече, но това бе джентълменски подход към дивеча”, сподели за Т21 доайенът Мичо Генков.

ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на дружинката Иван Йонков пък научихме нещо, за което е лесно да се досетим; че ловната слука на велчовци не идва даром и си има своето обяснение в сериозните грижи и предварителна работа – подготовка на дивечови ниви, редовна захранка, автоматични хранилки на няколко места и т.н. Или както се казва – храната прави борбата. Зад тази дейност стои всеотдайността на всички велчовски авджии и, това е от особено значение, спонсорската подкрепа на двама известни троянски бизнесмени - Христо Христов и Цветан Петров, кореняци велчовци и също членове на дружинката.

И ОЩЕ НЕЩО за откриването на сезона във Велчево – и в двата дни заедно с велчовските ловци бе големият им приятел и чест гост Ути Бъчваров. Нещо повече – майсторът на черпака и двуцевката за пореден път демонстрира точен мерник. Този път Ути гътна „едва” 100-килограмово добиче, но всички помнят, че преди две години (на 7 ноември 2009 г.) пък тук, по велчовските баири, столичанинът гръмна 150-килограмов екземпляр; а идната седмица собственоръчно сготви свинската главата и гости приятелите си от дружинката.

Т21

16 коментара:

Анонимен каза...

браво.ако има кой да отстреля малко и от скапаните ни политици може и на нашата улица да изгрее слънце.

Анонимен каза...

я най-добре, да се застрелят тия политици!

Анонимен каза...

Господа, моля мерете си приказките.

Анонимен каза...

Хубава идея!Те са тръгнали на лов за гласове защо ние да не тръгнем на лов за политици.Не звучи ли добре:"Преди малко гръмнах един от БСП.Аз пък свалих двама от ГЕРБ.Направихме хайка и трима от ДПС паднаха в капана.Одрахме един трофеен екземпляр от Атака.....Не е възможно но звучи добре!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Отвратително "хоби".

Анонимен каза...

Подкрепям те,5-ти,виж им само физиономиите!А този зад Ути е личният ми лекар,представи си!

Анонимен каза...

Дебневени са първенците при откриване на сезона .За двата дни - 16 прасета

Анонимен каза...

За кого ще гласувате на изборите за кмет в Троян
http://anketi.dir.bg/anketar.php?id=292
честито на Енкин,пак ги изигра с Донка

Анонимен каза...

Като чуя ловец се сещам за следното:
- ЕдИнИ, ПиЙнИ
- Много свински постъпки
- Голема селяния.
Всичко това е подкрепено с прякото ми наблюдение тука преди някоя и друга седмица на някакво измислено тяхно събиране на Къпинчо. След тях беше просто невероятно, просто уникално. Такава смрад и боклуци, че няма на къде. Хора мислещи единственото за първичното в себе си да са сити и напоени, не ми ги хвали!

Анонимен каза...

6-и,с този личен лекар си само за Родопа!

Анонимен каза...

ДР.Ненков и тои става за отстрел ,много си прилича с нерезите.

Анонимен каза...

Благодарение на "предварителната подготовка и всеотдайност" на велчовските авджии прасетата се разхождат вече из селото.

Анонимен каза...

оная вечер писах да гръмнат някой политик и чак в софия ме чуха.другия път вместо димки да хвърлят бомби.

Анонимен каза...

Авджиите иди-дойди,но д-р Ненков е изключително отзивчив,и моля,не го обиждайте по този долнопробен начин!

Анонимен каза...

Че малки ли са и те шопари.

Анонимен каза...

Бай Ути, нерез бил! Не знаех.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |